Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Po nov 19, 2007 2:11 pm

IcEm4n je napisal/-a:Nalept ni težko, sam vprašanje je, kako jo boš nalimu (če ti jo bo ratal lepo brez mehurjev nalimat), če jo grdo nalimaš je vseen, če je nimaš. Sicer pa pr teb opažam, da bi najraj vse skor napol zastonj hotu met.

Mehurji so pri temnenju stekel pa res najmanjši problem!!! Tud ne rabim temnenja, rad bi le slišal izkušnje nekoga, ki je konkretno ta avto že temnil (seat leon II).
Kot se vidi je zadnje stransko steklo v bistvu kljuka in je v bistvu težko tko vbočene oblike v enem kosu nardit:
http://i16.servimg.com/u/f16/11/00/27/61/dsc04415.jpg

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 19, 2007 4:40 pm

sj moj komentar se drgač ni navezoval nate, ampak na uporabnika RenaultX
Slika

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Po nov 19, 2007 5:44 pm

IcEm4n je napisal/-a:sj moj komentar se drgač ni navezoval nate, ampak na uporabnika RenaultX

Uf, potem pa full pardon. :oops:

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Po nov 19, 2007 5:45 pm

janezek_85 je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Nalept ni težko, sam vprašanje je, kako jo boš nalimu (če ti jo bo ratal lepo brez mehurjev nalimat), če jo grdo nalimaš je vseen, če je nimaš. Sicer pa pr teb opažam, da bi najraj vse skor napol zastonj hotu met.

Mehurji so pri temnenju stekel pa res najmanjši problem!!! Tud ne rabim temnenja, rad bi le slišal izkušnje nekoga, ki je konkretno ta avto že temnil (seat leon II).
Kot se vidi je zadnje stransko steklo v bistvu kljuka in je v bistvu težko tko vbočene oblike v enem kosu nardit:

Zadnje steklo ni steklo, ampak je plastika in se ga ne temni, tako kot pri novem civicu na prtljažniku.

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 So nov 24, 2007 4:28 pm

coffa06 je napisal/-a:
janezek_85 je napisal/-a:

Zadnje steklo ni steklo, ampak je plastika in se ga ne temni, tako kot pri novem civicu na prtljažniku.

Res da sm dal eno slabo sliko kjer se ne vidi najbolš, ampak ta šajba/plastika je prosojna in na osnovnem modelu je kar precej prosojna oz prepušča več svetlobe kot ta na sliki. Si prepričan da je plastika??

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral Ne nov 25, 2007 11:57 am

Plastika je, ja. Pleksi. In se ne da temnit. Samo, ko so ostala stekla temna, sploh ni opaziti kakšne razlike. En Leon je v galeriji.
Lp

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Ne nov 25, 2007 1:31 pm

jst mam avto z zatemnjenimi šipami 10%/ 40% / 50%
posledično je v avtu bolj hladno, če je vroče, je klima na minimum, manjša poraba goriva...vse se lepo pokrije:) aja pa še dobr zgleda, samo ne sme bit pretirano zatemnjeno.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po nov 26, 2007 10:24 am

Astral je napisal/-a:Plastika je, ja. Pleksi. In se ne da temnit. Samo, ko so ostala stekla temna, sploh ni opaziti kakšne razlike. En Leon je v galeriji.
Lp

Zakaj se ga ne da temnit?
Slika

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral Po nov 26, 2007 6:07 pm

Prvič, ker je na notranji strani, okrog po robu, še na prozornem delu, pas enkrat bolj debele plastike (težko to razložit). Ni ravno, kot pri steklu, da gre folija za črni rob. Da se nalepit, ampak bi bil pol centimetrski rob okrog brez folije, kar pa je bolje da ni nič, kot nekaj na pol. Drugič, če bi hotel kdaj dol ščistit folije iz avta, je lepilo od folije zelo težko spravit dol s plastike brez risov.
Lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po nov 26, 2007 8:22 pm

tista plastika zadaj je že v osnovi bolj temna od šip,tok da ti je ni treba temnit, sploh ne bo opazit bistvene razlike.
sem že videl temnjene tanove leone in zgleda hudo dobr. 8)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc To nov 27, 2007 7:11 pm

Mam namrec eno dokaj cudno vprasanje katerega se nisem zasledil. Zadnja sipa ima seveda iz notranje strani tiste grelce ki ti odtajajo sipo, kako pa tam cez zatemnijo? Jim ostane kaj zraka tam kt so grelci, al se sploh ne ve da je blo temneno. BTW a ti grelci kej zjebejo folijo ko so przgani? :?

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre To nov 27, 2007 7:21 pm

@svizc

folija se prime na te grelce gor, skoduje ne, edino kar sem jaz opazil da se ponoci mjckeno hocejo blescati, ko nekdo z lucmi sveti notr..ampak ni prav motece.
Slika

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Sr nov 28, 2007 11:56 pm

Včeraj sva s kolegom nekaj gledala svoje avte in imava oba šipe temenjene isto 10/55/55, vendar nisva oba temnila pri istemu. On ima šipe temnjene s folijo od filatec-a jst pa od ene nemške firme nwm točno kere. Ali je možno da imajo folije od ene firme večjo prepustnost kot od druge, pri isti procentuaži? Nama se je zdelo da se pri njegovem avtu če gledaš od zunaj bolj vidi v notranjost kot pri mojem avtu, zdaj me pa zanima če se je nama prav zdelo in če je to res?

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če nov 29, 2007 1:53 am

ludbe je napisal/-a:Včeraj sva s kolegom nekaj gledala svoje avte in imava oba šipe temenjene isto 10/55/55, vendar nisva oba temnila pri istemu. On ima šipe temnjene s folijo od filatec-a jst pa od ene nemške firme nwm točno kere. Ali je možno da imajo folije od ene firme večjo prepustnost kot od druge, pri isti procentuaži? Nama se je zdelo da se pri njegovem avtu če gledaš od zunaj bolj vidi v notranjost kot pri mojem avtu, zdaj me pa zanima če se je nama prav zdelo in če je to res?

Najboljše, da se spet dobita in še nekrat primerjata, oz. primerjata tako dolgo, da bosta prepričana v ugotovljeno. Kak pir zna pomagat pri odločitvi.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če nov 29, 2007 8:42 am

Hehe. :D

Drguače je pa odvisen občutek zatemnjenosti tudi od barve notranjosti avtomobila, tega ali ima en avto svetlejše ozadje (npr. je parkiran zraven belega kombija, ti pa gledaš čez),... Za točne informacije bi moral pregledat obe folije z ustrezno napravo.
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

:)

Napisal/-a Paris Po dec 03, 2007 9:21 am

Men je všeč če ma temnejš šipe avto, ker stari modeli majo res bele šipe in nič potemnjene in ti gre vsako bleščanje in blendanje v oči. :o

Lahk iz prakse povem kjer ma mojo pri golfu čisto bele šipe in mi gre vsa svetloba od špeglov direkt v oči. Pri mojmu polotu kjer so zatemnjene pa je taka milina tudi če mi kdo z dolgimi za titjo vozi , sploh ne trzam! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po dec 03, 2007 1:09 pm

Se opravičujem če je bilo že napisanoi: A kdo ve kaj o govorici, da se po novem letu naj nebi več temnilo sprednji stranskih šip (torej voznik-sovoznik)? Kakšen je sedaj zakon glede tega (velja 30% sprednja stranska in več kot 60% zadnja)?
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po dec 03, 2007 11:01 pm

Glede zakona, nobeden neve kako toćno je zdej s tem. Večina je skeptična. Da se pa po novem letu nebo smelo več prvih šip temnit, je pa ravno danes napisal eden na fait forumu, ki je peljal temnit, da mu so tako tam rekli.

Kaj je res, če je sploh res se pa itak ne more vedet.
Slika

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Po dec 03, 2007 11:24 pm

jaz sem o tem spraseval v tej temi pa nihce ne ve nic...tako, da sem se odlocil da ne bom cakal spomlad, ko bojo se 5x zakon spremenili in sem se zmenil da grem v cetrtek temnit 8) pol nj pa bo kar hoce :roll:
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To dec 04, 2007 1:22 am

Kaj bi bilo pa s tistimi, ki so že temnili? A zakon velja za nazaj, pomoje ne?
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov