Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Re: Toniranje stekel

Napisal/-a Haby Če okt 24, 2002 11:12 am

A je kdo temnil pr temu Llumarku?
Kje tocn je ta SDI?
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Omelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Omelk Če okt 24, 2002 11:18 am

SDI je v trzinu
Temnenje SDI
Marko Knavs
Lobodova 26
http://www.temnenjestekel.com/

LP
LP Omelk

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe okt 25, 2002 5:09 pm

jaz vem, da če bi si dal temnit stekla, bi si jih max za 10% ali pa še to ne... ker to je potem tak, kot da imaš sončne špegle cel cajt gor, pa ti nič ni jasno ponoči, ko parkiraš kam, ker nič ne vidiš...

jaz vem, da, ker imam garažo v najemu v eni garažni hiši, pa hočem parkirat že itaq težko vidim, kaj šele, ko bi imel te šajbe... sem pa itaq ko da sem slep... ni šans, da bi to nardil... noup

LP!
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Pe okt 25, 2002 6:34 pm

hum..men so rekl, da sprednja dva (voznikovo in sovoznikovo okno) ne mors za vec kot 8% al kok temnit? Se mi zdi no... :) Tko mam jst no, pr Llumarku narejen, najvec kar se se da, da pridem cez tehnicnega

Omelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Omelk Po okt 28, 2002 11:40 am

fantje vi ga serjete

sipe lahko zatemnis tko kuker sm napisu... glede tega da pa se nc ne vid skozi ste pa spet neki brcnl u temo!!!!

dandanes( ja smo v letu 2002) so folije narejene tako, da se notr ne vid skor nc vn pa vse... jst ponoci vidm tko kuker uzuni in to je to... ne vem kako lahko take bedarije pisete po forumu k ni res... ce ne vids ne govor!!!

ce vas kej zanima rajs uprasite tistga k je vse to ze naredu in ne brcat u temo in nekaterim govort lazi in neke izmisljotine....

LP Omelk
LP Omelk

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po okt 28, 2002 11:59 am

Sej se ni treba tok razburjat. Zato pa je forum, da vsak pove svoje mnenje. Če nekomu zatemnene šipe pač ne pašejo ...
Je pa tko, da smo imeli že polno odgovorov v stilu "100% sem ziher" pa so se pol izkazale za blodnje.
Drugač bi se pa zadeva ne imenovala forum ampak nasveti avtomobilskih mojstrov ;)

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Sr maj 07, 2003 8:12 pm

ja pri fordu je enden ka stima 30 juriju komplet z atesti:)v tolminu ce se ti da it gor ti se bol pocen nastima pa da a teste kar na roko brez problemu.
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Sr maj 07, 2003 9:38 pm

Smo v letu 2003 in verjetn se je tut zakon vmes(od leta20002) spremenil. Če kdo ve 1000% kolk so max lahko zatemnje šipe je dobrodošel.
Kaj pa to. Jst mam že original mal tonirane, to se mora pri izbiri folije upoštevat a?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Sr maj 07, 2003 9:47 pm

zivic_matej: jap imaš prov, to morajo upoštevati pri toniranju. Npr. Pri mojemu swiftu lahko zatemnim samo zadnje tri, da še sploh lahko naredim homologacijo, kar je več padem, saj so sprednje stranske že original tok tonirane, da se bolj sploh ne smejo. Me bo pa prišlo pri Komparetu okol 20k sit za zadnje tri.
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr maj 07, 2003 10:18 pm

Omelk, tvoja tonirana stekla so res ful ful lepa... se mogoče se spomniš, koliko to je prišla homologacija na LPP?

Pomoje se bom jest tut kr odloču za to varianto... da se notri ne vidi skoraj nič, ven pa čisto. Fantje, pri Omelku sem se prepričal, da se ven res noro dobro vidi ;) razlika je pa očitna:

Slika Slika

p.s. spisal bi tudi članek o tem, če bi kateri priznani temnilec stekel v Sloveniji (npr. Kompare, Lumark, SDI, itd.) bil pripravljen tudi malce pomagati pri tem in s tem tudi sebi narediti malo reklame... konec koncev je cilj našega portala/foruma Avtomobilizem.com, da se vedno več ljudi odloča za predelave / dodelave ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Če maj 08, 2003 9:00 am

No glede na to, da so tut men neki tazga povedal pr Komparetu glede procentov k prav "Omelk", lahko zgornja desna slika Cliota (ki sicer ob taki zatemnitvi dobr zgleda) s folijo precej vara... Pri nas namrec s tako zatemnitvijo spr. stranskih
(da sploh ne omenjam vetrobranskega :!: ) lahko vozis okrog izkljucno brez homologacije... Slika

LP in pa kar se da varno :vrum

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Če maj 08, 2003 9:12 am

Alex je napisal/-a:No glede na to, da so tut men neki tazga povedal pr Komparetu glede procentov k prav "Omelk", lahko zgornja desna slika Cliota (ki sicer ob taki zatemnitvi dobr zgleda) s folijo precej vara... Pri nas namrec s tako zatemnitvijo spr. stranskih
(da sploh ne omenjam vetrobranskega :!: ) lahko vozis okrog izkljucno brez homologacije... Slika

LP in pa kar se da varno :vrum

Fantje in dekleta stvar je sledeča:
mam na svojmu Bravotu zatemnjene vse šipe razen sprednje na kateri je samo 15 cm trak.Ker so stekla že tovarniško nekoliko tonirana so morali to upoštevat pri toniranju.Za toniranje sem plačal 25.000 delo+material za homologacijo na LPP-ju pa cca.5000. V homologacijskem kartončku mi sedaj piše:
Zatemnjena stekla s folijo, zadaj in zadaj bočno tip NUV 65, prepustnost svetlobe 63%, ter sprednja bočna tip XH92, propustnost svetlobe 92%.
To je to s tem da imam na notranji strani folije označene tako kot piše v homologacijskem kartončku. 8)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Če maj 08, 2003 1:15 pm

Fantje kdo pa kaj v MB dobro temni, ker si bom jaz dal vseh 5 šip zatemnit!
Poznam jih že enih par, pa bi rad še vaše nasvete!

Slišal sem da na Taboru en zelo dobro dela, ker tam jih je dalo temnit šipe enih par, pa imajo zelo lepo!
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če maj 08, 2003 7:06 pm

Kolk te pa kosta ce nardis A test $=? :o

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 08, 2003 8:54 pm

Tomekk je napisal/-a:Kolk te pa kosta ce nardis A test $=? :o

cenik si poglej na prvi stran portala
evo ti še link http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... ?art_id=38

upam da si to spraševal :wink: :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To avg 26, 2003 9:18 am

Po več kot enem letu in pol sem se odločil zatemnit... delal bo Kompare (http://www.kompare.si), cena je pa okrog 35,000 SIT za cliota....

:twisted:

Se vidmo v Grosupljem (i hope)...
IceBreakr

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To avg 26, 2003 7:09 pm

Opravljeno, avto zatemnjen :-) zaenkrat sem zelo zadovoljen z njihovim delom in profesionalnim odnosem! Mogoče kakšna slikca jutri... lp!
IceBreakr

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr avg 27, 2003 12:57 am

Ok... ke smo že pr tem.

1. Dejmo razčistt toniranje in pa folije za temnenje. Kr to ni eno in isto!
2. Spredej maš lahko šipo potemnjeno za 9%!
3. Kolega ma sm zadnjo šipo temnjeno 30% in se useeno mal slabš vid čez kot če ne bi bla...
4. Kolk bi me pršlo za twingota komplet?

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk Sr avg 27, 2003 11:03 am

matcho je napisal/-a:Fantje kdo pa kaj v MB dobro temni, ker si bom jaz dal vseh 5 šip zatemnit!
Poznam jih že enih par, pa bi rad še vaše nasvete!

Slišal sem da na Taboru en zelo dobro dela, ker tam jih je dalo temnit šipe enih par, pa imajo zelo lepo!

Na taboru v MB dela Lešnik;pa jih ziher ni dalo temnit samo par temveč skoraj pol maribora...:)...meni je temnil že drugi avto...zelo zadovoljen in bp. Cifra:041/653-246, Lešnik Dejan....lp vuk

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr avg 27, 2003 11:55 am

Omelo je napisal/-a:Ok... ke smo že pr tem.
1. Dejmo razčistt toniranje in pa folije za temnenje. Kr to ni eno in isto!
2. Spredej maš lahko šipo potemnjeno za 9%!
3. Kolega ma sm zadnjo šipo temnjeno 30% in se useeno mal slabš vid čez kot če ne bi bla...
4. Kolk bi me pršlo za twingota komplet?

Pa še tole je treba prej razčistit:
Pomemben in mirodajna ni % ZATEMNITVE ampak % PROPUSTNOSTI SVETLOBE!!
Men npr piše v kartončku tip folije in % propustnosti svetlobe 53% (zadnje tri). Ob upoštevanju, da so že original šipe tonirane, je procent prepustnosti dejansko še manjši od 53% oz je zatemnitev še večja kot 47%.

In pa, pod 3. omenjaš max zatemnitev 30% --> torej to pomeni le min. 30% prepustnost svetlobe, kar tudi je po zakonu za zadnja tri stekla. Vendar moraš pri foliji seveda upoštevat, da so že original šipe tonirane..

PS - Ice, čakamo na slike.
lp 8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov