Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne maj 11, 2003 10:42 am

Amortizerji: KONI
Fedri: H&R
SlikaSlika

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Ne maj 11, 2003 2:15 pm

Zdej velik ne vem o vzmetenju, takoda sem se samo za Apex-e pozanima. Naj pa bi bili bolj "mehki". Tako da bi rabu konkretno za Apex-e vedt.

Kaj si pa misliš o šibedahu? Bi blo kul? Ker sem zdajle v resni dilemi. Po eni strani streho rezat, pa dajat 54 čukov (+12 montaže) za stvar, ki bo lahko hitro začela za leti puščat, po drugi pa malo bolj hladna potniška kabina.
Shit Happens

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Ne maj 11, 2003 5:51 pm

Yacksi jaz na tvojem mestu nebi dajal šibedah! Kod si sam reku nikoli ne veš kdaj ti lahko začne puščat :twisted:
Rajši pustiš tako kod je in odpreš okno ko je vročina :lol: :lol: Nabaviš si samo vetrobrane al kako se jim reče da ti ne piha v glavo :lol: 8) in voila problem rešen :P :lol:
No to je samo moje mnenje ti pa se seveda sam odloči kaj je najboljše zate!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne maj 11, 2003 5:59 pm

ja sam to najbrž ni to kar on hoče(ta vetro bran)!
a ni fora šibedaha veter v laseh(z športom proti drogi :lol: :lol: ) in večje svetlobe??

ma nima ti kej puščat če je uredu narjeno! Isto ti lahko začne na katerikoli šipi puščat.Sej se valda use zasilikonira tko da pomoje nima kje puščat.
(pa pomoje se bolj splača uzet uno na štrom)
SlikaSlika

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Ne maj 11, 2003 6:07 pm

Maky, elektrificirani model je slabih 30 čukov dražji. Za tak keš bom pa že obrnu ročko 8)

Ma sej naj bi tesnilo in to, sam kolk bi s tem profitiral. Zame to ni ravno majhen denar. Tako, da če bi blo velik boljše potem sploh ne bi razmmišljal.

Pa je ta stvar, da ko se streha enkrat reže, ni več poti nazaj. Spojler že dol vzameš, feltno zamenjaš, lukne v strehi pa ne moreš zamašit.

Fora je samo to kolk mi bi potem manj pihalo v glavo. Ker nočem imet angine sredi poletja :oops:
Shit Happens

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne maj 11, 2003 6:15 pm

Yacksy je napisal/-a:Fora je samo to kolk mi bi potem manj pihalo v glavo. Ker nočem imet angine sredi poletja :oops:

ja manj ti že ne bo pihalo... :lol: :lol: :lol:

lej sej odločitev je čist tvoja (pa je tud pot nazaj sam je kr drago)
moje mnenje je :če imaš klimo,ne rabš zarad hlajenja šibedaha.Če je nimaš,pride prav. Je v avtu bolj svetlo(zna tud najedat učasih). Poleti te lahko kr dobr opeče če imaš predolgo odprto. Če kadiš pride prav(dim gre vedno gor :wink: ).

To so moje izkušnje (smo imeli 3 avte oz. še imamo 1 z šibedahom) zdej pa...
Sicer pa zna tud un sistem na roke prov pridt ko ti poleti zmanjka štroma... :lol: :lol:
SlikaSlika

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Ne maj 11, 2003 6:55 pm

glede šibedaha: moj foter ma passata ta starga pa nima klime, ma pa šibedah pa ventilacijo na 1 in ti rečm da je sveže notr. fotr ma originalno vgrajen šibedah in ni nobenih problemov.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 11, 2003 7:01 pm

Kaj ste vi iz debate Clio z "18" naredili malo kole pa fedre in zdaj šibedah! Kaj je dans keri vredi deklino videl???

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne maj 11, 2003 7:06 pm

he he isto ko vsak dan :wink: :wink: :wink:
SlikaSlika

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Ne maj 11, 2003 7:50 pm

Debata mora bit, ane?
Sej to ni nič kej slabga. Vsaj meni se ne zdi. Se vsaj vsak dan 10 novih tem ne pojavi :oops:

Zdej kadim ne, in tut ne nameravam začet. Hvala vam vsem za odgovore, ki so bili kar izčrpni.

Klime pa nimam. In je tut ne nameravam imet. Saj, če bi imel klimo, pol sploh ne bi razmišljal o nakupu šibedaha.

Bom pa še malo razmisli o celi stvari. Se mora vse skupi malo usest.
Shit Happens

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne maj 11, 2003 8:48 pm

zoranwagen je napisal/-a:Kaj ste vi iz debate Clio z "18" naredili malo kole pa fedre in zdaj šibedah!

Mah se to je zmeraj za pricakovati da bo verjetno tema nekako splavala drugam. Jebat ga.

zoranwagen je napisal/-a:Kaj je dans keri vredi deklino videl???

Tudi dobro vprasanje in odgovor je pritrdilen. Sem sel na sladoled v Ajdovscino v en sladoledni vrt in samo :shock: :shock: . Stari KERE punce. AAAUUU. Pomoje danes ne bom spal.

zoranwagen kam bo sele sedaj splavala debata. :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne maj 11, 2003 8:50 pm

Yacksy je napisal/-a:Zdej velik ne vem o vzmetenju, takoda sem se samo za Apex-e pozanima. Naj pa bi bili bolj "mehki". Tako da bi rabu konkretno za Apex-e vedt.

To je res ja, ampka je moja kombinacija tudi mehka. No jaz upam da se bo kaksen nasel z Apexi. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 11, 2003 10:11 pm

X-Hair je napisal/-a:zoranwagen kam bo sele sedaj splavala debata. :mrgreen:

...kam voda gre, ko steče v odtok...hehehe...

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX To maj 13, 2003 9:29 pm

Moje mnenje je, da nima smisla pretiravat z velikostjo felne. Ponavadi je varianta +1" (glede na originalne felne) cisto v redu, +2" je lahko že preveč, še več pa je že čista norost (po mojem mnenju).

Za lego avtomobila na cesti je pomembno precej faktorjev. Eden od najpomembnejših, ampak pogosto spregledanih, je nevzmetena masa (kolo+zavore+vodila+amortizer+...). Kot primer naj navedem svojo izkušnjo:

Avto: Ford Mondeo 1.8i glx l.97
Originalne gume+felne: noname 185/65R14 na standardnih kovinskih platiščih
Nove: Dunlop SP9000 205/45R16 na technomagnesio detroit 7x16 (kombinacija je za 2.5 kg težja od originala)

Razlike:
- Za 10 km/h manjša končna hitrost (215 km/h prej, 205 km/h sedaj)
- Občutno manjši pospeški 0-100, približno tak občutek, kot da poleg sebe voziš še dve osebi (+150 kg)
- Precej zmanjšana udobnost vožnje; po 2 urah vožnje je že hudo...
- Slabša lega na negladkem cestišču; občutek, da se odbijaš na cesti kot kakšna medicinska žoga...
- Amortizerji občutno več delajo; hitrejša obraba
+ Boljša stabilnost pri naglem spreminjanju smeri
+ Krajša zavorna pot (po občutku, subjektivno)
+ Precej hitreje lahko voziš po ovinkih, če je le cesta gladka (npr. rondo :twisted:)

Če povzamem, sem z izbiro nezadovoljen, in če bi lahko še enkrat kupoval, bi kupil rajši 15", kar bi bil po moje za ta avto optimum.

Seveda, če je pa namen velikih feln estetika, se pa popolnoma strinjam večje = lepše :wink:

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Sr maj 14, 2003 7:13 pm

To je spet odvisno od avta. Največja dodoljena dimenzija za mojega cliača je 175/60/14, cilj pa imam gor dat 195/50/15.

Sigurno je še kdo dajal širše gume na Cliota. Pa naj še on pove malo izkušenj.

Vedel sem, da bo slabši pospešek, toda za toliko :x
Shit Happens

Uporabniški avatar
john
Nov uporabnik

Napisal/-a john Ne maj 18, 2003 9:03 pm

Yacksy je napisal/-a:To je spet odvisno od avta. Največja dodoljena dimenzija za mojega cliača je 175/60/14, cilj pa imam gor dat 195/50/15.

Sigurno je še kdo dajal širše gume na Cliota. Pa naj še on pove malo izkušenj.

Vedel sem, da bo slabši pospešek, toda za toliko :x

evo ti, da ti povem nekaj iz prve roke.

Imam renault clio 1.4 confort. Na avto moraš obvezno dati gume dimenzije 195/45-15, če jih želiš homologirati. Avto gre po števcu po ravnem 190Km/h, tako da ne vem kaj eni pravijo neumnosti, da se brzina zmanjša za 30km/h. Lahko pripnem tudi sliko kot dokaz. Rekord "po števcu" je 207 km/h, ko sem šel v Pordenone. Tako da, na končni ne izgubiš nič, ampak avto rabi samo malo več časa. Pospeški pa se občutno spremenijo. Avto moraš skos tiščat v obrate, da sploh kam gre. Gume te dimenzije pa so svinjsko drage, tako da računaj nekje od 18k-32K sit po komadu.

avto je znižan na sliki samo 5,5 cm z vzmetmi APEX, ampak smo sedaj naredili še manjše predelave na amortizerjih. Sedaj je znižan nekje 8cm.

slike mojega avta:

http://www.geocities.com/john_and_co/temp/clio.htm

LP Mare

slike mojega avta

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Po maj 19, 2003 1:39 pm

john je napisal/-a:
Yacksy je napisal/-a:
Imam renault clio 1.4 confort. Avto gre po števcu po ravnem 190Km/h, tako da ne vem kaj eni pravijo neumnosti, da se brzina zmanjša za 30km/h. Lahko pripnem tudi sliko kot dokaz. Rekord "po števcu" je 207 km/h, ko sem šel v Pordenone.

Kje se da kupit ta števec???
...ne smem kar želim...

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Po maj 19, 2003 6:51 pm

Pa se ti je velik poraba dvignla?

Sej jest avto itak nimam za neko športno vožnjo, potegne pa že zdej ne ne vem kolk hudo.

Pa se splača riskirat pospešek za tako širino gum?
Shit Happens

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po maj 19, 2003 9:44 pm

zoranwagen je napisal/-a:Kje se da kupit ta števec???

:har :har :har

Slika
SlikaSlika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost