Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Ne nov 02, 2003 7:41 am

Po mojem, da nikakor ne jemljejo ven stekel. Še posebeno ne zadnje, ker je prilimana notr. Preveč zajebancije. Pa tut preden samo stranske ven potegneš, pa vsi mehamizmi... Preden tiste šipe ven potegneš maš že cel avto zatemnjen.

Pa se pol strinjate, da njboljš zgleda, če maš stranske enako zatemnjene, zadnjo pa s ta hudo folijo?
Shit Happens

kycysymet
Nov uporabnik

Napisal/-a kycysymet Ne nov 02, 2003 8:55 am

Yacksy je napisal/-a:Po mojem, da nikakor ne jemljejo ven stekel. Še posebeno ne zadnje, ker je prilimana notr. Preveč zajebancije. Pa tut preden samo stranske ven potegneš, pa vsi mehamizmi... Preden tiste šipe ven potegneš maš že cel avto zatemnjen.

Pa se pol strinjate, da njboljš zgleda, če maš stranske enako zatemnjene, zadnjo pa s ta hudo folijo?

Ja pr nekaterih terencih: X5, ML, Grand Cherokee so tovarniško zatemnjene samo zadaj pa zgleda kar vredu :wink:.
Kar se tiče jemanja šip ven sem se pozanimal še preden sem dal naredit moj avto: Kompare, AW design in Knavs jemleta šipe ven (tam kjer so pomična stekla), Llumark pa tega ne dela. Vsak pravi da je boljša njegova metoda, zanimajo me vaša mnenja na to temo: Ali je boljše ne tikati oblog in mehanizmov ali nasprotno.
Jaz osebno mislim, da je izdelek lepši če gre šipa ven, ker jo je lažje narediti, v nasprotnem primeru se to zelo težko naredi kvalitetno v vodilih (kanalčkih) šipe. Ali se mogoče motim :?:.

PS: Kako pa ti to delaš Astral? (By the way: škoda, da si tako daleč, jaz sem primorc pa sem zato šel raje v LJ).

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 10:27 am

No men je Kompare reku da pomicno sipo vsekakor vzame ven (cena je ista kot ce je ne vzame ven),ker da je potem temnenje kvalitetnejse narejeno v vodilih pa ce ne vzame ven sipe lahko pride zraven prah in umazanija za Odtenek pa se nevem sam jst bi rajs dal zadnjo stransko temnejse kot sprednje stranske sam kot receno se nevem bom vidu na licu mesta.LP
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne nov 02, 2003 10:58 am

seat: js ti priporočam da daš vse temnit max. po zakonu, ziher ne boš kiksnu

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 1:11 pm

Ja dobr sam se vseen je zakon tak da lahka mes sprednje stranske zatemnjene 10% zadnje 25% zadnjo pa 55% ce se ne motim pa mislis da bi blo bolje ce dam na stranskih isti odtenek zadnjo pa max po zakonu :?:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 1:13 pm

ice je napisal/-a:Seat: Kompare mi je zatemnil cliota v celoti, cena je bila pomoje okoli 30k sit, res kvalitetno vse narejeno... gretje sedaj na zadnjem steklu uporabljam vsak dan, pa ni nobenih problemov... naslednji avto peljem ravno tako k njemu v Mengeš.

ICE a ti je dal Kompare kej garancije na folijo in delo Sam vprasam ker me zanima pa verjetno zanima se kaksnga tuki?? TNX

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne nov 02, 2003 1:27 pm

Ne ne, sprednje 10%, use ostale pa 55% (seveda razen vetrobranskega). Ne smes gledat samo da bo lepo zgledalo, ampak tudi na to da se ti ne bo ponoči čisto nič noter vidlo in bojo morebitni tatovi dostikrat premislili preden bojo šli vlomit v neznano. To je pomoje bolj vazno kot sam look.

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral Ne nov 02, 2003 1:37 pm

Jaz osebno mislim, da je izdelek lepši če gre šipa ven, ker jo je lažje narediti, v nasprotnem primeru se to zelo težko naredi kvalitetno v vodilih (kanalčkih) šipe. Ali se mogoče motim

Skoraj pri vseh avtih se da odstranit guma (filc) okrog šipe, torej je šipa prosta, vpeta samo spodaj na tisto kar jo dviguje. Potem se okrog šipe oblepi z širokim abdek trakom vse zmoči in očisti, prekrije tapeta na vratih... Pred tem pa seveda zmočiva in očistiva celo delavnico, zunaj zmočiva avto in ga prekrijema z polivinilasto folijo, zunaj in noter v avtu. Ni šans, da pride kaj praha zraven!
Folija se itak prej nareže na obliko šipe in se potem samo olupi in zalepi na notranjo stran šipe.

Jemanje stekel ven je težko in zamudno, hitro se lahko kaj polomi. In če vzamejo (recimo pri 3 vratnem) dve šipi ven, jih nesejo v delavnico, morajo ostale tri šipe narediti na podoben način. Da zapelejo celi avto v delavnico in naredijo podobno kot midva?! Verjetno. Izguba časa in denarja. So zato dražji?

Lummark pa hodi delat v MS in LJ kar tako v neke avtomehanične delavnice polne praha in umazanije. Me sploh ne čudi glede na to kako dela.
Pa čeprav hodi v MS delat, je 80% avtov prišlo iz MS k nama po folije.

LP, Tadej

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 2:16 pm

Astral dej povej nam men in ostalim kaj ti najbolj prakticiras enak odtenek al zadnje stranske temnej kot sprednje.LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne nov 02, 2003 2:23 pm

seat je napisal/-a:Ice pa ti je potem kompare vzel stekla ven.Sej to mas 3 vratno razlicico ane.A ti je zadnje stekla vzel ven. :?:

Ja, stekla so morala iti ven... vrata vem da so bila cist razstavljena - sej se je delalo 3-4 ure...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 2:27 pm

3-4 ure :shock: :shock: no ja kvalitetno delo zahteva svoj cas kaj ne.Kaj pa garancija Ice a ti je Kompare dal kej garancije :?:

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral Ne nov 02, 2003 10:12 pm

seat je napisal/-a:Astral dej povej nam men in ostalim kaj ti najbolj prakticiras enak odtenek al zadnje stranske temnej kot sprednje.LP

Odvisno kako je komu všeč. Jaz imam na mojem samo zadnjo najbolj temno, stranske pa malo svetlejše. In velika večina tudi. Najlepše je videti tako.

Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne nov 02, 2003 10:17 pm

Astral deja mas mogoce slikokakega rumenga avta z istim odtenkom in razlicnim odtenkom

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral To nov 04, 2003 6:54 pm

Ne. Rumenega imam slikanega samo tistega Leona. Slika je na strani 2.
Edino tole. Na Allroadu so stranske svetle, zadnja temna. Spodaj pa kako je videti samo temna.
Slika
Slika

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To nov 04, 2003 7:11 pm

tista temna je v okviru zakona al kaj a to je najtemnejs kar je zakonsko predpisano.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax To nov 04, 2003 9:11 pm

po moje dela on samo v okviru zakona
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral To nov 04, 2003 11:03 pm

Logično!
To je 55%. Na sliki je mogoče tako videti, dvisno kako pada svetloba na šipo in če je odzadaj svetlo ali temno.

LP

Uporabniški avatar
Emil Fouquet
Nov uporabnik

Napisal/-a Emil Fouquet So nov 08, 2003 2:56 am

Pozdrav!

Astral, kdaj maš kak prost termin? Jaz bi si prišel punteja zatemnit...

Al pridem raje spomladi, da se ti nea ki pajtlajo roke od mraza zdaj? :)

detroit91
Novinec

grosuplje-vince

Napisal/-a detroit91 So nov 08, 2003 9:37 am

oj vince sm vidu d si omenu d si iz okolce grosupla iz kje torej?
pa a se men ne zdi d jst tvoj avto skos okol po btc-ju vidm?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So nov 08, 2003 10:49 am

Homologacija šip opravljena, LPPju šlo v žep spet 6400 sit ...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost