Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
-SPIDY-
Nov uporabnik

Napisal/-a -SPIDY- Sr jul 23, 2008 11:58 am

zanima me ena zadeva glede luči.... upam da nimate nič proti če tuki naspišem, da nebom nove teme odpiral.
namreč razmišljam o nakupu angel eyes luči. Vendar ima avto avtomatsko vklapljanje luči, ko prižgeš avto.... bi po tem takem ti "krogci" sploh prišli do izraza, če so prižgane še kratke luči?

LP Jan

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To jul 29, 2008 12:16 pm

Čisto odvisno.Če svetijo krogci bolj na rumeno(BMW stil),se tudi podnevi lepo vidijo.Če so LED(svetijo belo),se čez dan ne bodo kaj dosti vidlo.Ko se bo stemnilo pa ti bo mogoče malo na modro potegnilo.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe avg 01, 2008 9:31 pm

AEji na LED se tudi podnevi dobro vidijo .....

http://forum.bmwslo.com/attachment.php?attachmentid=5848&d=1206468584

Uporabniški avatar
-SPIDY-
Nov uporabnik

Napisal/-a -SPIDY- Ne avg 03, 2008 12:46 pm

ok hvala... zdej pa me zanima še za meglenke... že dolgo iščem meglenke, katere imajo okrog iz plavihledic krogec.... nekaj časa nazaj jih je nekdo imel na eni zeleni vectri predelani. preklical sem že veliko tuning trgovin po slo, pa nikjer nimajo. Če gdo ve kje bi se jih dalo dobit, lahko tudi rablene naj prosim sporoči. Drugače bom mogel ponje v avstrijo.

LP Jan

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po avg 18, 2008 4:17 pm

NaceM je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:že pred več kot 10 leti so pri fiatu naredil tko, da ko vzameš kontakt avtomatsko ugasneš luči in ko ga spet daš, se prižgejo nazaj

Wooow... Pred 20 leti pa so to imeli Jugeci hahahaha . :)

novi fiat500 ma isto meglenke kot dnevne
Slika Slika

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe okt 24, 2008 7:50 am

Včeraj sm na novem audiju A4,ki ima LED dnevne luči, opazil nekaj zanimivega, da ko prižgeš smerokaz npr. levi se tam dnevne luči zatemnijo in ne svetijo tako močno kot na desni strani pa tudi ko se luči prižgejo se le te zatemnijo! Imajo še kateri drugi proizvajalci to narejeno na tak način?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe okt 24, 2008 9:32 am

Ja, Audi ima res tako. Pametno. Da bi imel še kak drug dvomim, do sedaj nisem na nobenem opazil. Pri Audiju je to, domnevam, zaradi tega, ker te dnevne luči delno prekrivajo žmigavec in obstaja možnost, da bi nasproti vozeči spregledali da smernik utripa.
Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe okt 24, 2008 9:46 am

Ko je že ravno tema o dnevnih lučeh. A ima audi a3 letnik 2002 možnost avtomatskega prižiga dnevnih luči? Je mogoče možno to sprogramirat, al sem narobe slišal?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe okt 24, 2008 10:03 am

ne da se.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Pe okt 24, 2008 12:04 pm

Za avtomatski vklop z vžigom se dokupi en modul. Ima ga Conrad in boljši električarji. Tudi električar, ki dela pri Šublju ga ima, potem imaš možnost vklopa z zamikom, da se luči prižgejo šele za motorjem, itd...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Ne nov 09, 2008 8:15 pm

No mene pa zanima glede teh dnevnih luči, če ima kdo izkušnje z njimi in ali se da tole homologirat?!

http://www.mstyling.net/shop/index.php? ... t&Itemid=2

http://www.mstyling.net/shop/index.php? ... t&Itemid=2

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Sr jul 08, 2009 11:21 am

Sem malček brskal za releji po netu in naletel na tole temo.

Imam namreč problem, ki IMO spada v tole področje. Prvo je to, da avto nima "dnevnih luči (avtomatskega vklopa)", drugo pa, da žarnice crkujejo kot po tekočem traku.

Drugega kot povišana napetost oz. sunki le te, mi ne pade na pamet.

Zato me zanima, če se da mogoče kje dobiti podobne, komercialne module, kot ga ima "red mamba". Se pravi modul, ki bi omogočal vklop luči ob zagonu motorja (brez stikala) in bi hkrati še gladil napetost oz. jo držal "na nivoju".

Kje v Lj če je mogoče.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Sr jul 08, 2009 2:13 pm

Jaz ga imam, nastavljen imam zamik vklopa, da se luči prižgejo šele po vžigu motorja. Če te zanima, mi piši na ZS.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jul 08, 2009 2:19 pm

Mene pa zanima, če gdo ve kje ima to skrito nova corsa?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Sr jul 08, 2009 2:55 pm

Če se ner motim, imaš v računalniku. Ko prižgeš avto, nekaj sekund držiš obe ročki, potem pa se preko menija v kodah pomikaš in nastavljaš.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI So jul 11, 2009 9:04 am

@Gapson

Imaš ZS.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po sep 28, 2009 10:35 am

Mi lahko kdo prosim odgovori ali morajo po dnevi, po zakonu biti prižgene tudi zadnje luči ?
Za tistih 80 %, da svetijo dnevne manj kot glavne vem. Samo zadnjih nikjer ne omenjajo.
V tunelih logično moraš prižgati vse.
V velikih primerih, ko so vklopljene dnevne luči, zadaj ne sveti nič. Kot sem malo spremljal Audije z LED, ki hitro padejo v oči, enim zadaj sveti, drugim pač ne.
Pri Bixenonu se mi v poziciji 0, avtomatsko vklopijo denvne luči spredaj, zadaj je tema in me zanima če sem v kakšnem prekršku ?

Hvala

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg To sep 29, 2009 12:43 pm

6 odstavek 61 člena ZVCP:

Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 14, 2009 10:46 pm

sg je napisal/-a:6 odstavek 61 člena ZVCP:

Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

Tole temo slučajno najdel....
Torej sklepam da pa te dnevne luči morajo biti homologirane oz. tovarniško vgrajene....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov