Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe sep 19, 2003 10:26 am

gerchy je napisal/-a:in se o vzmeteh ... si peljal kak avto z eibachi, ki ima vec kot 850kg, je daljsi od 3.8 metra in ima podvozje, ki se mu res dejansko lahko rece podvozje ter si ga peljal vsaj 100 (ali vec) kilometrov? (vprasanje se je nanasalo namrec na Seat Leon)? :roll:

hm? 8)

Tle se pa cist strinjam s tabo, razne torzije ipd. niso trava podvozja, avto mora imeti posamicne obese, da lahko ubcutis sportno voznjo. Cisto drugace se avto obnasa v ovinku ce ima zadaj torzijo, lepo vidim pri avtih ki jih imamo doma. Seveda se najboljse obnasa honda, ki ima spredaj double wishbone in zadaj mcphersonove obese.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Pe sep 19, 2003 11:24 am

johnyr je napisal/-a:Naj še povem da večinoma zagovarjam APEX zaradi dostopne cene ...

malo denarja - malo muzike :twisted:

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych Pe sep 19, 2003 11:39 am

Tako je..edini pravi odgovor na APEX! (tak da zaklenmo debato :lol: :lol: )

Tak da odločitev je še vedno tvoja glede vzmeti, ter predvsem koliko $ si pripravljen v to vložit!

LP Boych

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe sep 19, 2003 11:55 am

ZAklepam debato!
:P :P
DA nebo keri resno mislo, sicr pa lepo nismo pali v prepire :P

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po sep 22, 2003 6:56 am

Haby je napisal/-a:Tle se pa cist strinjam s tabo, razne torzije ipd. niso trava podvozja

Tu se pa s tabo ne strinjam. Mogoče pozabljaš da imamo avte kot so R Clio 16v, wiliams in R19 16v, pa vrjetno je še kak, ki namesto vzmeti uporabljajo torzije, pa so še vedno priznani športno nastrojeni avti. ( torzija itek ni nč druzga ko feder, sam oblika je drugačna ) "Reno" se je svoječase odločal za torzije predvsem na račun prostora, ki ga pridobiš v prtlažniku.

Sicer pa ima vsak boljši avto torzijo, le da se ji tam "reče" stabilizator.
http://www.raceland.si

mummy
Nov uporabnik

apex je slab

Napisal/-a mummy Če apr 08, 2004 2:09 pm

jaz poznam tipa,ki ima ford focus dol spuscenga z apex vzmeti pa sva ga un dan merila od blatnikov pa do podna in je leva stran spuscena za 3.5 cm desna stran pa za 3 cm :twisted: :-P

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če apr 08, 2004 4:35 pm

mummy je napisal/-a:jaz poznam tipa,ki ima ford focus dol spuscenga z apex vzmeti pa sva ga un dan merila od blatnikov pa do podna in je leva stran spuscena za 3.5 cm desna stran pa za 3 cm :twisted: :-P

No sej debata je ze stara in clovek, ki jo je odprl, je lahko vsaj 1x vmes avto zamenjal....ampak...ta debata je drugace ze zakljucena, ce bi rad o apexih debatiral, pocakaj, da se najde kak novinec, ki ne bo uporabljal iskanja in ne bo gledal datume objav hehehe
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če apr 08, 2004 5:50 pm

Mam namen v roku enga mesca, dati v jugota monroe amortizerje in jih strsat, so mal krajsi od serijskih + apex -35 + teleskopom povecat navoje za ca 20mm!
Bom vido kak bo ratal! Pa bom pol porocal! :wink:

Apex na jugotu dela svoje. Ce je ze kdo mogoce mel priloznost videt kaj dela od Fric-a jugo z apexi, sam to nardim :bow :bow

Ok se moja teorija, da je odvisno od vozila, za nekatere je ok za nekatere ne....
Sploh pa ne razumem kako nekateri tisijo fedre na zjebane amortizerje!
Avto star 10 let naprimer, pa pricakuje kak se bo avto lepo!
Saj navsezadnje ni sportna nic daj drugacna ko obicna fedra, le mal krajsa in trsa!
Kot pa veste lega na cesti ni odvisna sam od feder pac pa v veliki meri tut od amortizerjev :wink:

Torej kdo hoce met ok narejeno zadevo trsat amortizerje + sportne fedre!
lp

Uporabniški avatar
monster_d

Re: apex je slab

Napisal/-a monster_d Če apr 08, 2004 5:52 pm

mummy je napisal/-a:jaz poznam tipa,ki ima ford focus dol spuscenga z apex vzmeti pa sva ga un dan merila od blatnikov pa do podna in je leva stran spuscena za 3.5 cm desna stran pa za 3 cm :twisted: :-P

A je mogoce pomislo na to da bi se lahk amortizer sesedo?? :wink:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe apr 09, 2004 6:07 am

monster_d je napisal/-a:A je mogoce pomislo na to da bi se lahk amortizer sesedo?? :wink:

amortizer ne določa višine avta !!!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 09, 2004 8:07 am

Višino avta določa feder, amortizer pa samo blaži udarce, ki pridejo na kolo - se pravi eni malce trše kot drugi.
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe apr 09, 2004 9:05 am

Pugi je napisal/-a:Višino avta določa feder, amortizer pa samo blaži udarce, ki pridejo na kolo - se pravi eni malce trše kot drugi.

Tudi ti si se zmotil!

Feder določa višino in blaži udarce. Amortizerjeva naloga je preprečevanje oz. dušenje nihanja kolesa oz. avta. Trši amortizer prav zaradi tega ker kolesu ne "dovoli" hitrega premika naredi podvozje bolj togo in zato trše.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 09, 2004 9:13 am

Ja no sej to sm js mislu... Kak nej pa rečem tistmu, ko podlaga nardi, da gre kolo gor al pa dol. To stvar poj ublaži.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe apr 09, 2004 11:13 am

johnyr je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:A je mogoce pomislo na to da bi se lahk amortizer sesedo?? :wink:

To pa se zal tudi ti motis!!!
SE mi je en cisto sesel... Avto se je nagno za caa 2centi skor!
Spedaj levo je bil malo nizji! zadnja desna blatnik pa ce si pogledo pa je bil malo zdignjen!!! Se pravi diagonalno :wink:
Ko sem amortizer ven dal sem ga raztegnil pa je prej kot v sekundi skup pal :D :D

Avto je dobesedno visel!
Ce ne verjames lahk tudi slikco prpopam :wink:

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a vogel Pe apr 09, 2004 1:02 pm

Khm, fantje, kaksno je vase mnenje o FK-jih? Vzel bi - 60;40 mm ??? Avto pa Punto II? :oops:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe apr 09, 2004 1:04 pm

monster_d je napisal/-a:
johnyr je napisal/-a:

To pa se zal tudi ti motis!!!
SE mi je en cisto sesel... Avto se je nagno za caa 2centi skor!
Spedaj levo je bil malo nizji! zadnja desna blatnik pa ce si pogledo pa je bil malo zdignjen!!! Se pravi diagonalno :wink:
Ko sem amortizer ven dal sem ga raztegnil pa je prej kot v sekundi skup pal :D :D

Avto je dobesedno visel!
Ce ne verjames lahk tudi slikco prpopam :wink:

Prvič slišim, da bi se zarad amortizerja avto sesedel. To se mi zdi edino mogoče, če bi se šalčka na amortizerju zlomla.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe apr 09, 2004 3:32 pm

A-A salcka je cist ok bla, vem glih ker sem sam delal, sem use preveril use ok, zdaj sem zamenjal pa avto normalno stoji! :wink:
Grem kako sliko poiskat v upanju da se bo cimvec vidlo kak je avto visel!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe jul 02, 2004 9:51 pm

jaz sem mel apex na vseh avtih pa so se zelo vredu obnesle, niso se nič posedle kot nekateri trdijo.Če ma en pač eibach drugi pa FK,... bo vsak svojo hvalil drugo pa bo vse zanič itd.Je mel kolega na istem avtu eibach, pa ni bilo razlike.Če pa vam ni jasno zakaj so nemške tako drage, pa si poglejte cene VW in Audi-ov pa vam bo vse jasno.Ni vse najboljše kaj je drago.Drugače pa dela apex fedre in amortizerje tudi za A grupo avtomobilov za dirke.Firma ma certifikat ISO 9001/9002 in če komu ni jasno kaj to pomeni, si naj malo prebere in potem govori dalje neumne stvari.Če bi bile te fedre slabe tega certifikata firma zagotovo ne bi mogla dobiti.

kakyman
Nov uporabnik

Napisal/-a kakyman So jul 03, 2004 4:25 pm

Če si pametn ne kupuj APEX-A!!! Sicer nared kok hočeš. ampak sm jih mel na avtu, pa so se po 3 mesecih (povesle na eni strani) - so šle v falus po domač povedan! Zde mam pa H&R pa ti povem da to je TO. Al pa če kupiš "Vogtland" tud to je dobra zadeva!PA VELIK SREČE PR NAKUPU!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So jul 03, 2004 4:49 pm

Ma najbolj da kupte vse vzmeti ki obstajajo in zmontirate na isti avto da boste sami vidl kere so za kej :P zame so Apexi čist uredu (na hondi), avto se ni povesu za 1mm, s tršanimi fedri se pa avto hudo drži ceste. So pa res Apexi primerni za mogoče mal lažja vozila ( dos srdnje klase). Eibache ti lahk tut priporočam (na Leonu) so pa res precej dražji. Kokr kol pogledaš vse znamke športnih fedrov so še zmeraj bolše kot orginal zadeve na avtih. (vsaj v večini primerov)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov