Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Re: LED H7 zasenčene luči

Napisal/-a zk_eu To avg 30, 2016 9:37 pm

Jaz imam v svoji notri Silverstarke. Lahko jih samo pohvalim in nikoli ne kupim več klasičnih žarnic, saj svetijo občutno svetleje. Že, ko sem pri dnevni svetlobi jih opazoval, je klasična halogenka svetila občutno bolj oražno (torej vseeno so bolj bele). Včasih sem ob močnem dežju vedno prižgal meglenke, sedaj pa nikoli več, takšna je razlika v razpršenosti snopa (tu pa se navadno tudi pokaže kvaliteta, sploh pri avtih, ki nimajo leče po mojem).

Izbiral sem med njimi in Night Breakerjem, ampak me moti njihova kratka življenjska doba, zato se mi zdijo Silvestar dober kompromis, res pa, da ne svetijo belo. Night Breaker pa uporabljam za dolge luči. Tudi tu je nora razlika.

Sem hotel svetovati Osram Cool Blue Intense, ki naj bi bila kar bele, ampak nisem vedel, da vzamejo dosti svetilnosti. Verjetno niso na rangu Silverstark, ampak po mojem vseeno svetijo bolje kot klasične (če gledam etiketo zadaj).

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr avg 31, 2016 8:22 am

Meglenke v dežju a? Frajer. Ti jih spulim pa v dupe zabijem
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Sr avg 31, 2016 9:09 am

primozek68 je napisal/-a:Meglenke v dežju a? Frajer. Ti jih spulim pa v dupe zabijem

Ne vem zakaj je potrebna žalitev. Sploh pa ne vem s čim bi koga motil, če imaš prižgani sprednji dve meglenki ob močnem nalivu v temi.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr avg 31, 2016 9:53 am

Motiš vsakega ki se ti pripelje nasproti.

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Sr avg 31, 2016 10:09 am

Ah daj lepo prosim no. Tretjina ljudi se vozi s prižganimi meglenkami, pa me še nikdar ni zmotilo, ko se je mimo pripeljal takšen avto. Saj ti ne svetijo v glavo oz. te zaslepijo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr avg 31, 2016 10:21 am

Res je, in vsi slepijo. Če tebe ne moti, fajn zate, nekatere nas pa to zelo moti, sploh pa ponoči v dežju ko se že tako slabše vidi, potem se ti pa nekdo pripelje nasproti še z meglenkami.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr avg 31, 2016 10:55 am

No, sej za take imamo zdravilo. 388W led bar. Pa da vidmo kdo koga slepi...

V dežju se meglenk ne uporablja in zapomni si to.
Sex turns gay people into Mexicans.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Sr avg 31, 2016 12:46 pm

zk_eu je napisal/-a:Ah daj lepo prosim no. Tretjina ljudi se vozi s prižganimi meglenkami, pa me še nikdar ni zmotilo, ko se je mimo pripeljal takšen avto. Saj ti ne svetijo v glavo oz. te zaslepijo.

Svetijo v tla in ko so ta mokra, se skoraj vsa svetloba odbije v oči nasproti vozečih...

Uporaba meglenk je dovoljena le v megli in še to šele takrat, ko se vidljivost zmanjša na 50 metrov. Takoj ko se vidljivost izboljša, moramo meglenke ugasniti, da ne oviramo ostalih udeležencev v prometu. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 31, 2016 12:53 pm

primozek68 je napisal/-a:Meglenke v dežju a? Frajer. Ti jih spulim pa v dupe zabijem

+1

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 31, 2016 1:20 pm

Jaz bi meglenke še nekako prebavil, ampak veliko bolj na živce mi gre, ker ne znajo menjat žarnic in ne naležejo dobro v sedišče posledično svetijo vsepovsd kot bi imel dolge in biki so tudi tist, ko imajo v dežju prižgane dnevne luči. Zadaj ga sploh ne vidiš. Tako kazen bi jim napisal, da bi jih kap
Lp

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Sr avg 31, 2016 5:51 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz bi meglenke še nekako prebavil, ampak veliko bolj na živce mi gre, ker ne znajo menjat žarnic in ne naležejo dobro v sedišče posledično svetijo vsepovsd kot bi imel dolge in biki so tudi tist, ko imajo v dežju prižgane dnevne luči. Zadaj ga sploh ne vidiš. Tako kazen bi jim napisal, da bi jih kap

Dobro, jaz imam še malce dodaten problem, ker imam očala in odkar sem jih dobil, se je moja vidljivost ponoči v vožnji v dežju izredno poslabšala (praktično se ti vse blešči, pred tem res nikoli ni bilo tako), zato sem en čas res vozil z meglenkami, samo si nisem misli, da povzročam probleme, ker navadno takšni vozniki tudi mene niso zaslepili. Seveda sem nasedel tistim starim foram, "kupi žarnico v Eurospinu," saj je važno samo, da sveti. Nato sem pa enkrat res poskusil kupiti kvalitetne žarnice in se bolano pozna, od takrat nikoli več cenenih žarnic, še dolge luči sem takoj zamenjal za boljše žarnice. Zato na srečo sedaj ne uporabljam več meglenk in ste lahko mirni, da bo vsaj en takšen manj ;).

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr avg 31, 2016 6:24 pm

Mene daleč najbolj moti pozabljena zadnja meglenka in pa razštelane luči, oz. naknadno vgrajen xenon kit, po možnosti v reflektorskih žarometih.

Prednje meglenke se mi niti ne zdijo pretirano moteče, seveda pa niso vse enake...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr avg 31, 2016 8:27 pm

zk_eu je napisal/-a:Dobro, jaz imam še malce dodaten problem, ker imam očala in odkar sem jih dobil, se je moja vidljivost ponoči v vožnji v dežju izredno poslabšala (praktično se ti vse blešči, pred tem res nikoli ni bilo tako), ...

Si probal z očali, ki imajo antirefleksni sloj naparjen na stekla? Ta razbija svetlobo in se veliko bolje vidi z očali.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če sep 01, 2016 1:15 am

Imam tudi jaz očala in imam isti problem. Verjemi da sem probal že vse možne nanose in sem ugotovil da so to samo nategavanja. Očala za par 100 evrov so se mi isto bleščala, rosila in mazala kot iz kitajske za par 10 evrov, pomaga pa zelo če ima nasproti vozeč avto pravilno nastavljene luči, ne vozi z meglenkami ali dolgimi in da nima xenona. Tudi marsikateri novejši avti imajo že tovarniško previsoko nastavljene xenonke in svetijo direkt v glavo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 01, 2016 6:19 am

Moja očala pa svetlobo razbijajo. Antirefleksni sloj razbije svetlobo in v dežju vidim črto brez problemov, tudi če mi nasproti vozi avto z meglenkami. Pa namaz proti rosenju tudi deluje. Enkrat na mesec nanesem zadevo na stekla in premažem stekla z njim. Pa se cel mesec ne rosi, tudi pozimi, ko iz mrzlega stopim na toplo.

So pa očala malo dražja (900€) s samozatermnitvijo, antirefleksnim premazom in plastične šipce.
Old subarus never die, they just get faster!

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Če sep 01, 2016 8:23 am

Zdravo, sicer je tole offtopic, ampak če komu pomaga... zennioptical - sam sicer nimam očal, ampak poznam posameznike, ki so kupili očala preko tega ponudnika. Zadeva je veliko veliko cenejša v primerjavi z SLO. Šipce so OK, okrivi pa tudi. Če imate težave po dežju, se vam mogoče tukaj splača probati... 100-150€ je lažje reskirati kot 900€.

V povezavi z temo... LED v žaromete brez leč je metanje denarja stran! Žarometi, ki imajo leče pa so prilagojeni na določen tip xenonk ali pa led modulov.
Tudi novejše meglenke so že v LED izvedbah, ampak le te imajo prilagojene reflektorje za takšen vir svetlobe.

P.S. še največ lahko narediš da dobro šipo spucaš iz notranje in zunanje strani :)

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Če sep 01, 2016 11:07 am

Imam antirefleksni sloj , ampak ne pomaga veliko. Enostavno se mi vse blešči. Tudi, če imam leče je enako. Pa dobro, če se ne voziš po prometni cesti je ok, ko pa imaš nasproti vozeča vozila in vozila zadaj, je pa obup. Takrat pa kar malo živčno vozim, če ne poznam dobro ceste.

Jaz sem si žaromete na novo umeril pred pol leta. Ne moreš verjeti kako se razštelajo z leti. Pol urno opravilo in zelo preprosto opravilo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če sep 01, 2016 2:51 pm

Zato pa sem že zamenjal par kompletov žarnic da sem našel take ki mi v deževni noči svetijo super, od takrat nimam več takega problema z vidljivostjo, ampak meglenke so pa še vedno problem. Je pa še večji problem ker imam avto ki ima leče, nima pa opcije xenona, zato sem zelo omejen z žarnicami. Naprimer, navadne H7 so živ obup.

Kar se pa očal tiče, pri nas sem dal za njih 300 evrov (nebi dal 900 pa tudi če bi denar rastel namesto trave) z vsemi premazi ki se jih je dalo dobit, me je ravno tako motilo kot takrat ko sem jih imel brez. Sedaj jih imam iz ZenniOptical za 40 evrov in so iste kot tiste za 300, edina razlika je da imam sedaj še clip-on za sonce, pri nas tega takrat nisem mogel dobit.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Če sep 08, 2016 4:06 pm

Odseve lepo rešijo polarizacijska očala. Svetla, ali pa rumena za ponoči in temnejša, ali pa samozatemnitvena, ali pa prehodno zatemnjena, kakor komu ustreza. Cena s trdno škatlo, titan okvir, elastični nosilci, ...., preko Aliexpress in podobnih, malo čez 10€. Delujejo odlično. Brez njih mi ni za voziti. 8) :!: :D

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB11pK8MXXXXXX_XpXXq6xXFXXXK/202438228/HTB11pK8MXXXXXX_XpXXq6xXFXXXK.jpg?size=91679&height=712&width=790&hash=eea0649135cddd8c7ba548548d1e7e5e

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1foBRLFXXXXctXFXXq6xXFXXX9/220895261/HTB1foBRLFXXXXctXFXXq6xXFXXX9.jpg?size=102639&height=522&width=800&hash=91b947727ddee1dafdbb3e5a41cd9eea
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če sep 08, 2016 5:24 pm

Na slikah/reklamah zgleda obetavno, tako da hvala za info. Bom tole ob priliki raziskal in hkrati še kako je z dioptrijo in si bom kupil ene.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov