Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To sep 01, 2009 9:31 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:upam da ne boš mislil da te napdam, ampak ti zastavljam nekaj vprašanj?
imaš mogoče slabe izkušnje?
si vozil avto prej in potem, ko je bil kak tak poseg?
se pa strinjam šparati,do neke meje že, ampak sej veš mal dnarja malo muzike-pa še to, kakšne muzike!
LP

reciva da se spoznam na to delo in tudi poznam ljudi ki se (so se) ukvarjali z popravilom vozil. In tole popravilo ni mali zalogaj, sploh pa je potrebno imeti tudi pravo orodje in znanje. Vse pa se plača. In večina ljudi nabavi nekaj delov (vrata, blatnik in nekaj večjih kosov) pa mislijo kaj so naredili ampak v celem projektu to predstavlja 10 % vsega.
Iz slike je zelo težko rečti koliko je fasal avto, ampak je zamaknjen kar pomeni potrebno ga je dat na mizo, zamenajt steber in prag, da ne govorim o povrnitvah linij, podvozje je dobilo, se pravi da se bo avto še dokaj normalno peljal potrebno menjat roke, amortizerje, diske, drog, optika....vse... kako je z prednjim koncem če je tudi zamaknjen, itak vrata, blatnik, če je in kako je zapotegnalo streho.... airbagi in vse ostalo ne govorim.
na kratko, če bi hotel avto v nulo, bi bilo treba vložit vanj veliko financ in časa...itak je po zavarovalnici ocenjen na totalko.
vozil sem veliko avtov pred /po posegu, in sam sem opazil razliko. Mogoče je nekdo ne bo, ampak vozne lastnosti se spremenijo.
Glede šparanja sem pa mislil, da seveda bo vsak varčeval, kar pa ni dobro. Da bo avto dober narejen na koncu, je potrebno menjati veliko delov (dosti je takih ki se dobro izkažejo samo če so novi, z rabljenimi je težko delat, da o kopijah ne govorim. ) kar se seveda pozna v denarnici. In ko človeku poveš neko cifro je seveda 5 minut tiho, potem pa prvi stavek; "kaj pa brez da bi to zrihtali/zamenjali? ;) :lol:

moje mnenje samo: če je klepar tak, da ko ga nardi fertik pa da avto vleče, oz. nekaj ne gre kot bi moralo, menim da je vsakršno njegovo delo na avtomobilu, brez veze, potem boljše da ne dela takih projektov, naj sam odbijače pa blatnike, pa vrata menjava... ko pride avto iz delavnice, mora bit narejen varno, ne pa nekaj skup spacan, da ko se bo stranka odpelala da bodo šraufi po parih kilometirih kr za njo letel. Tud klepar mora imeti nekje mejo in reči, ne tukaj se pa ne sme šparati, to treba pa novo, al pa tega vam jaz ne bom delal,ker ni zanesljivo, če želite to, peljite drugam!

dolencek
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto ter cela slovenija

Napisal/-a dolencek To sep 01, 2009 9:53 pm

Da vam mal na kratko objasnim ,da ne bote delali z muhe slona.
Pijan itak nisem bil,sem imel polni kasko in se dodatno opremo zavarovano za 10 000 eur.
Zavarovalnica je itak ocenila totalkooo in glede na njihovo politiko bom dobil 6200 eur.
Tle pri nas pravijo vsi kleparji da ni tolk veliko skode ,da se bo dalo lepo zrihtat.
Bomo pa vidli kako bo k bo prisel z mize in k ga postavimo na cesto,kak se bo obnasal.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To sep 01, 2009 9:57 pm

No na moje lastne izkušnje ko sem pretiraval, ko sem v kak robnik zapel... Me je izučilo in vedno ko me prime 'divjanje' se mi pojavi dogodek v robnik.. na pločniku je bila pa starejša ženska. No uglavnem tebi ni pomoči. Če se sam neizučiš te nebo noben. S karambolom se pa lih nebi hvalil, ker to je isto kot mulc, ko si mel igračke.. pa si jih s kladvom tovku...patetično.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 01, 2009 10:06 pm

LukL je napisal/-a:moje mnenje samo: če je klepar tak, da ko ga nardi fertik pa da avto vleče, oz. nekaj ne gre kot bi moralo, menim da je vsakršno njegovo delo na avtomobilu, brez veze, potem boljše da ne dela takih projektov, naj sam odbijače pa blatnike, pa vrata menjava... ko pride avto iz delavnice, mora bit narejen varno, ne pa nekaj skup spacan, da ko se bo stranka odpelala da bodo šraufi po parih kilometirih kr za njo letel. Tud klepar mora imeti nekje mejo in reči, ne tukaj se pa ne sme šparati, to treba pa novo, al pa tega vam jaz ne bom delal,ker ni zanesljivo, če želite to, peljite drugam!

pa kdo je rekel, da šraufi letijo kam, pa da ni varno? Daj preberi še enkrat pa potem piši. Tak avto ni nikoli več tak kot nov pa če se ti na glavo postaviš. Over and out.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 10:18 pm

dolencek je napisal/-a:Da vam mal na kratko objasnim ,da ne bote delali z muhe slona.
Pijan itak nisem bil,sem imel polni kasko in se dodatno opremo zavarovano za 10 000 eur.
Zavarovalnica je itak ocenila totalkooo in glede na njihovo politiko bom dobil 6200 eur.
Tle pri nas pravijo vsi kleparji da ni tolk veliko skode ,da se bo dalo lepo zrihtat.
Bomo pa vidli kako bo k bo prisel z mize in k ga postavimo na cesto,kak se bo obnasal.

škoda to popravlat!

ko je avto enkrat razbit, ni nkol več tak..

tole je bil kr ornk kreš tak da, v ta avto jst nebi mel več 100% zaupanja..

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To sep 01, 2009 10:27 pm

Tole je blo škoda popravlat še ko je bil cel.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To sep 01, 2009 10:31 pm

Jebes pleh.Sam,da teb ni nic...

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To sep 01, 2009 10:57 pm

primozek68 je napisal/-a:Tole je blo škoda popravlat še ko je bil cel.

:lol: :lol:

zdj je dobu drugo šanso da nardi lepšega :-P

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr sep 02, 2009 12:04 am

Does not compute.

Tista modra reč ki štrli iz avta je saxojev blatnik? Mi je pa čudno kaj te je zagrabila bankina, če imaš avto stolčen na voznikovi strani in si zadel nasproti vozečega. Kaj je bila bankina po sredini ceste?

Ste pa dosadni tisti ki mutite da se ne splača popravljat. To je stvar lastnika, ki vas ni spraševal za mnenje, zato ne vem kaj sploh pišete če mu dol visi za vaša mnenja ali se splača ali ne. Hah eden se je še spravil komentirat da naj ga zdaj pa lepše zrihta z drugimi spojlerji. Patetično, res mora bit to v vsaki temi.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr sep 02, 2009 6:03 am

mislim, kaj naj recem...vsi taki sportni tipi, ne recem...avtek je razbil, ampak, hitrost ni bila velika...vsaj po videnem ne...iz slik ne, no da se vrnem nazaj...nabijate kako se naj strezni, pride k sebi, ce ga je izucilo ??? se vprasate kaksni vozniki ste sami ?? to pa ne...ga ne zagovarjam, sam sem imel dve grdi nesreci...pri drugi lahko recem da sem se ponovno rodil...to se lahko zgodi vsakemu, tako da ne zelet drugemu hudega in tako dalje, se je zgodlo, vsi zdravi in zivi...kar se pa tice pleha...popravit se ze da, pa je to racionalna resitev ?? , to bo on najboljse vedel...ce ja ali ne...sem pa videl cuda, kaj vse so popravli in se je peljalo lepo...je pa tako, da za to pa je potreben denar...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr sep 02, 2009 10:25 am

Vidim da majo nekateri vozniki več sreče k pameti.

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Sr sep 02, 2009 11:11 am

To cesto poznam skoraj kot svoj žep. Z normalnim avtom in ob poznavanju ceste se da te ovinke brez večjih težav zvoziti z 90 km/h (čeprav sam prav zaradi norcev vozim tukaj bolj počasi in previdno). Tako da je moral avtor teme ali ornk pridivjat, ali pa je sekal ovinek, potem pa med izogibanjem nasproti vozečemu preveč sunkovito odreagiral in zapeljal na bankino.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 02, 2009 11:35 am

dolencek je napisal/-a:Da vam mal na kratko objasnim ,da ne bote delali z muhe slona.

looolkr povesel se.ce bos dobu pou tok dnarja bos lah vesel.
pa ne mi kle pisat o zavarovanju za 10.000 eur...ko bos dobu od zavarovalnice kok so ti proznal,nalimaj sm gor,pa da vidmo kdoje biu blizje..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr sep 02, 2009 12:31 pm

http://www.youtube.com/watch?v=NWEdlUT17PI

V razmislek tistim, ki trdijo, da je popravljena totalka uporabno enakovredna nekaramboliranemu avtomobilu

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr sep 02, 2009 12:41 pm

:shock: :shock:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 02, 2009 12:41 pm

Rjuhar je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=NWEdlUT17PI

V razmislek tistim, ki trdijo, da je popravljena totalka uporabno enakovredna nekaramboliranemu avtomobilu

super dokumentarec

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr sep 02, 2009 3:17 pm

defasturias je napisal/-a:

Does not compute.

Tista modra reč ki štrli iz avta je saxojev blatnik? Mi je pa čudno kaj te je zagrabila bankina, če imaš avto stolčen na voznikovi strani in si zadel nasproti vozečega. Kaj je bila bankina po sredini ceste?
mi.

Očitno te še nikol ni zagrabla bankina, ponavadi se ustrašiš, hočeš nazaj na cesto, zaviješ in ti volan obrne in te ˝vrže˝ na drugo stran.

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Sr sep 02, 2009 3:48 pm

kolesar je napisal/-a:

super dokumentarec

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr sep 02, 2009 4:01 pm

p|X| je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

super dokumentarec

x2 niti sanjalo se mi ni da je takšna razlika lahko v posledicah v nesreči

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr sep 16, 2009 10:16 pm

Eni ste res pametni u nulo..

Potemtakem po vaše avto ni več to to, če je servisiran,če se menja blatnik,vrata,če rukne airbage ven in daš nove nazaj,če menjaš končnike,selene,puše,gume itd itd??

Mal že pretiravate.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov