Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne mar 01, 2009 11:35 pm

Gosic je napisal/-a:zaenkrat ne,jaz jim nemorm pomagat,če bojo tečni jim bom pokazal
račun,ovitek (mam vse spravleno) poleg tega mi je prodajalc zatrdil da svetijo belo.
In na ovitku piše white. Drugače je pa zlo lep izgled,vsaj zame.

Bravo... ceprav vidis, da niso bele ampak modre se vedno mislis, da bos prisel
cez z dokazom nekega ovitka pozicijskih led diod... na katerem pomoznosti se pise
o prepovedi v javnem prometu (only off-road, show) (nicht im Bereich der StVZO zugelassen)

Naj te na nekaj spomnim...
Za koga je rezervirana modra luč? za vozila s prednostjo torej... (policaji, resilci, gasilci).

Kazen v milem... 60.clen (ZVCP-1) ...ZVCP-1E
(1) Na vozilih v cestnem prometu smejo biti nameščene samo homologirane luči in
odsevniki, predpisani s tem zakonom in podzakonskimi predpisi, izdanimi na njegovi podlagi.
(2) Vozniki motornih vozil in drugi udeleženci cestnega prometa smejo uporabljati
predpisane luči le po določilih tega zakona.
(3) Z globo 30.000 tolarjev (125,19 €) se kaznuje za prekršek voznik motornega
vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne mar 01, 2009 11:52 pm

sam res z tem se pa ni za hecat :? policaja nebo zanimalo kaj tebi piše na ovitku in kaj je tebi rekel prodajalec. Če bo on videl da sveti modro, pa čeprav boš ti trdil da je bela, je tvoja beseda proti njegovi in verjami, težko da jo boš odnesel brez kazni.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po mar 02, 2009 9:49 am

jaz zadnje čase opažam, ko se po lj vozim, da je polno takih šoferjev ki imajo navadne žarnice in izrazito modre pozicijske luči... tudi čez da je zelo vpadljivo. vozijo jih pa pretežno kakšne stare mame, al pa ženske v zrelih letih... ne vem al folk proda to njim in pol majo one kar tko al kako? kako to da njih noben ne ustav...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po mar 02, 2009 10:19 am

Jaz pa tega največ vidim v Golfih, starih Passatih, Cliotih inp., notri pa sedijo "zajebani" mladci :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po mar 02, 2009 10:33 am

cela generacija od 1950 pa do 1990 je mahnjena na modre pozicijske :lol:

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Po mar 02, 2009 10:56 am

splash je napisal/-a:cela generacija od 1950 pa do 1990 je mahnjena na modre pozicijske :lol:

Tist ko ma okus in mu ga ni pojedla krava vrjetn nima not modrih žarnc :D

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po mar 02, 2009 2:17 pm

Evo sem jaz imel isti primer.Led diode ki so kao bele pa svetijo modrikasto, a policaj je bil pameten da so modre,čeprav je njegova škoda superb svetila bolj modro kot moje pozicijske ampak on je mož zakona zato sem moral biti tiho če že vidi vse modro okoli sebe in mu rekel da bom menjal,kar tudi sem
Slika pugi.si

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po mar 02, 2009 4:01 pm

splash je napisal/-a:jaz zadnje čase opažam, ko se po lj vozim, da je polno takih šoferjev ki imajo navadne žarnice in izrazito modre pozicijske luči... tudi čez da je zelo vpadljivo. vozijo jih pa pretežno kakšne stare mame, al pa ženske v zrelih letih... ne vem al folk proda to njim in pol majo one kar tko al kako? kako to da njih noben ne ustav...

hm.. avto od mame? xD pa so pol bol zajebani ker majo modre pozicijske :D

tud jas sem mel rdeče nekaj časa v mojem cliotu... hm.. približno 1 mesec? zdaj pa sem raje dal bele nazaj not, sicer malo lepše kot orginalne pa dobro :) vsaj nebo težav z policaji :D

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Po mar 02, 2009 5:25 pm

Daj slike da vidim kake maš not. Lahko tud na msn :D Da vidim če se splača dat noter pozicijo. Namreč jaz je zdaj sploh nimam :lol: :roll:

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr mar 04, 2009 1:17 am

MaTe0 je napisal/-a:Daj slike da vidim kake maš not. Lahko tud na msn :D Da vidim če se splača dat noter pozicijo. Namreč jaz je zdaj sploh nimam :lol: :roll:

kdo jas? :oops:

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če mar 05, 2009 9:40 pm

Jaz sem imel zdej en čas v lučeh osramove cool blue, ker so se mi valjale doma. Pa nisem bil zadovoljen (zaradi tega so se mi tudi valjale), saj so bolj neuporabne za slabo vreme. Zaradi modrikastega premaza ima žarnica premalo svetilnosti in je res bolj bogo vse skupaj. Zato sem si iz ebaya kupil par H4 philipsovih xtreme power lamp za 21€ s poštnino. Pa moram reči, da je opaziti nekaj razlike pri svetilnosti. Sama svetloba pa ne bi rekel, da je kaj bolj rumena kot pri cool blue žarnicah, čeprav so te philipsove brez premaza. Imajo precej manjšo bučko in najbrž posledično nitka tudi žari pri večjih temperaturah al kaj jaz vem v čem je štos. Kakorkoli se vzame sem zadovoljen. Mislim, da se z navadnimi žarnicami težko doseže kaj več. Xenon kita pa si ne mislim tlačit v ta avto, ker mislim, da je že dost takih na cestah, katerih glavna naloga je proizvajati bleščanje (npr. xenon kit v lučeh brez leče zmaga).

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To mar 17, 2009 4:44 pm

Philips h1 blue vision so dobre. svetloba popolnoma bela.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če mar 19, 2009 4:59 pm

Ja od teh z modrim premazom so kar sem imel izkušenj še najboljše. Če izvzamemo tiste bolj dekorativne, ki že modro svetijo ker kao imitirajo xenon pri 30% svetilnosti :)

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 To apr 07, 2009 9:56 pm

Kje bi dobil (net, Go, Lj, Kr) 5w pozicijske žarnice ki svetijo kar se da močno in belo?

Nočem pa led, modro svetlečih oz. nehomologiranih žarnic.

Zasledil sem PIAA xtreme white, Raybrig 130 in Philips blue vision-še kakšen nasvet, komentar, cene? Nikjer pa jih ne dobim :(

hvala
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To apr 07, 2009 10:14 pm

GT4turb0: Za Philips blue vision W5W imas tu link
(pozanimaj se o dobavljivosti; cena za par 4,72€ (torej komplet) + 3€ Posta)

http://www.olef-sp.si/index.html

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Če apr 09, 2009 9:24 am

MacTron: Hvala, bom pri njih vzel Philips (vlečejo na modro?) če ne dobim drugih.

Najraje bi pa kakšne boljše poskusil.
lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 09, 2009 12:07 pm

GT4turb0 je napisal/-a:vlečejo na modro?

Ce upostevas lestvico 3400K potem ne... kvecjemu na belo (seveda v nocnem casu)
podnevi se K lestvica porazgubi in je spet malenkost rumena...

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini To apr 28, 2009 7:16 pm

Mene pa zanima, če je že kdo uporabljal žarnice halogenke polnjene s xenon plinom.
ŽARNICE
Kako se kaj obnesejo in kakšno majo življensko dobo. Ali imajo močan odtenek modre barve ali bolj na bele, čeprav piše da je bele. Pri men pride v poštev H4 55 W.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 28, 2009 7:45 pm

8000 K, če je to res , je to že kar preveč, če bi ble nekje od 4000-5000 bi bilo ravno ok, sicer pa prvič slišim za kaj takega.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr apr 29, 2009 7:26 am

Wini: V kolikor pise "polnjene s xenon plinom" to ni isti proces xenon obloka v xenonski
zarnici pac pa xenon plin (XE), ki ohranja volframovi nitki daljso zivljensko dobo.
Tisto kar ti mislis pod tem procesom imas predstavljeno tu v tem prispevku spodaj:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 640#836640

Mocan odtenek modrega stekla se vedno ne ne more prikazati 8000K, ker volframova
nitka zari popolnoma v 3200K tista modro steklo pa to razbije kvecjemu nekje na 4000K
pri dnevni svetlobi pa se nizje.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov