Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
erda
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a erda To maj 15, 2007 6:41 pm

homologirat moreš vse kaj ni original :D tak da...

mmoze3
Nov uporabnik

Napisal/-a mmoze3 Če maj 17, 2007 10:26 am

Lep Pozdrav!

Mene pa zanima kje bi dubu certifikat o ustrezni svetilnosti ? Zamenov sm prednje in zadnje luči. Na zadnjih je odtisnen E znak, ampak drugih papirjov nisem dubu zravn.

hvala za pomoč

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To maj 22, 2007 12:26 pm

evilson je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam namen homologirat alu platišča z novimi dimenzijami gum 225/45/17!

Zraven platišč sem dobil papirje, kateri so prikazani spodaj. Zdaj pa bi prosu enega ce bi bolj podrobno pogledal, ker mi na 4 strani pise neka dimenzija gum 205/40/17! Ali moram to spremenit (kako?) na 225/45/17? Ali so papirji cisto vredo in lahko stvar normalno homologiram?

Hvala in lp,
Matej

Danes sem biv na homologaciji in nisem opravil homo. za platišča,mi je rekel da za platišča rabim še TUV na katerem so za vse tipe vozil vpisane dimenzije gum! Dovoljene imam 205/55/16 sedaj imam pa gor 225/45/17! Kje bi lahko to dobil. Nujno!!
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 22, 2007 1:47 pm

et ti bo mogu "priredit" papirje

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To maj 22, 2007 6:47 pm

evilson je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam namen homologirat alu platišča z novimi dimenzijami gum 225/45/17!

Zraven platišč sem dobil papirje, kateri so prikazani spodaj. Zdaj pa bi prosu enega ce bi bolj podrobno pogledal, ker mi na 4 strani pise neka dimenzija gum 205/40/17! Ali moram to spremenit (kako?) na 225/45/17? Ali so papirji cisto vredo in lahko stvar normalno homologiram?

Hvala in lp,
Matej

No to kar imaš ti ni nič oz. kot nebi imel nič ...
Poskusi s tem ;)

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To maj 22, 2007 7:24 pm

Najlepsa hvala za trud. Sm istega ze sam dol potegniv iz RH strani!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

b@ndit
Nov uporabnik

Kraj: SinGapur

Napisal/-a b@ndit Sr maj 23, 2007 12:21 pm

mene pa zanima naslednje!menjal sem fedre zdej pa sem naslednji teden naročen še za temnenje šip!zanima me naslednje!govoril sem z sorodnikom ki je policaj in sem povedal da grem temnit pa da me zanima kako pol ko js grem od tam!on je rekel da more bit takoj vpisano v homologacijski kartonček!in da se ne morem kaj zgovarjat pol!preden da se naročim na homologacijo da pošjem vlogo pa da dobim nazaj sigurno 1 teden,če pa se prijavim v domačem kraju pa bom čakal od 1tedna do meseca!zanima me kako ste vi izvedli to čakanje na homologacijo???kaj če me ustavijo v tistem času???mal me skrbi???sam res mal??? :(

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Sr maj 23, 2007 12:28 pm

pokažeš vlogo za homologacijo (kopijo ki jo dobiš ko vložiš vlogo) in upaš pa ti bo policist to upošteval pa te spustil v nasprotnem primeru pa ti lahko pobere tablice

b@ndit
Nov uporabnik

Napisal/-a b@ndit Sr maj 23, 2007 12:38 pm

kk je to jebeno!slabo je to postimano pr nas !ful slabo!nic mi ni jasno!sm zivel v zda nekaj casa pa mi zdej ni jasno tu doma nic!!kaki bedni zakoni!joj slovenija kam gres??? :x

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr maj 23, 2007 12:50 pm

No prva stvar, vloga ti velja isto kot homologacija. Zakaj? Ker si zaenkrat storil vse kar je v tvoji moči da bi avto oz. dodatke homologiral. 100%

Druga stvar pa - kam gre slovenija? Raje bi se vprašal kam gre "pametna" amerika....
Slika
Roks [Mad Tuners]

b@ndit
Nov uporabnik

Napisal/-a b@ndit Sr maj 23, 2007 3:46 pm

dobro vprašanje!sej js sm mislo pač to stvar z homologacijo pa to!ker tam pac tega ni treba in lahk delas z avtom kar hoces!dokler ni 70% zarjavelega se lahko vozi po cesti!drugega ni!ql zakon ce mene vprasas!
ja pol me nima kaj skrbet ce mam vlogo oddano,pa da me ustavijo skifi!a si morem skopirat da mam kopijo vloge al kako???

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr maj 23, 2007 8:18 pm

Ja kopijo od vloge rabiš ja, sej nekaj mu morš pokazat če te ustavi.

Glej za zakone v ameriki - z avtom res lahko delaš kaj češ, ampak ko majo eni čist neizpravne avte zarad dodatkov, pa nastanejo nesreče pa je sranje. Tak da so naši zakoni kaj se tega tiče čist ql, vsaj varni smo kolko tolko oz. ni enega razloga več za nevarnost. Poleg tega pa se mi zdi da tud v ameriki škifi pišejo vlke kazni če maš na avto npr. preveč znižan ipd...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Pobesneli
Nov uporabnik

Napisal/-a Pobesneli Sr maj 30, 2007 5:36 pm

Mam en problem z vlogo za pregled..KEr imam avto na leasing mi piše v prometnem da je pač leasing hiša lastnik..zdej pa moram vpisat jaz lastnika na vlogo.Vpisem sebe ali leasing hišo?ker če vpisem leasing hišo nevem kdo se bo potem podpisal spodaj :D

Vprasanje je mogoče malo neumno,sam jaz si na njega neznam ravno odgovorit :DSe mi gre predvsem da čimprej naredim to homologacijo.

Lp

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr maj 30, 2007 5:41 pm

@pobesneli,

napisi sebe, jaz sem 2x bil na homologaciji pa oce enkrat s svojim avtom, pa ni nihce kompliciral glede tega.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 30, 2007 5:46 pm

Pobesneli je napisal/-a:Mam en problem z vlogo za pregled..KEr imam avto na leasing mi piše v prometnem da je pač leasing hiša lastnik..zdej pa moram vpisat jaz lastnika na vlogo.Vpisem sebe ali leasing hišo?ker če vpisem leasing hišo nevem kdo se bo potem podpisal spodaj :D

Vprasanje je mogoče malo neumno,sam jaz si na njega neznam ravno odgovorit :DSe mi gre predvsem da čimprej naredim to homologacijo.

Lp

na taksnih vlogah ponavadi ni problem ce napises svoje ime (lastnisko) zakomplicira
se na zavarovalnicah ker tam moras pa ti vloge odnest k leasing hisi da oni potrdijo
oz se podpise referent ker so oni lastniki do izplacila kompletnega vozila. Torej ko
oni potrdijo kakersnokoli vlogo je ta veljavna ...ravno v tem je point
zavarovanec in zavarovalec..
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Pobesneli
Nov uporabnik

Napisal/-a Pobesneli Če maj 31, 2007 12:12 pm

hm zdej sm se bolj zmesal.
A to vlogo moram nest tudi na zavarovalnico?

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Če maj 31, 2007 1:27 pm

Mene zanima kolko bi me stala na lpp homologacija pnevmatik pa športnih amortizerjev pa kaj vse rabim!
Sem bil na rtiju pa majo take cene,rekla je da za to nekje okoli 120evrov!

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Če maj 31, 2007 1:51 pm

Rabis tuv za platisca na katerem pise o doloceni dimenziji pnevmatike ;) športne amortizerje se ne homologira, homologirajo se vzmeti, rabis pa tuv za vzmeti ter potrdilo o strokovni vgradnji in izpis optike ;) cena za posamezno homologacijo je pa okoli 30 Eur

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če maj 31, 2007 7:16 pm

Frizzy je napisal/-a:Rabis tuv za platisca na katerem pise o doloceni dimenziji pnevmatike ;) športne amortizerje se ne homologira, homologirajo se vzmeti, rabis pa tuv za vzmeti ter potrdilo o strokovni vgradnji in izpis optike ;) cena za posamezno homologacijo je pa okoli 30 Eur

Na LPP je cena homologacije felten in vzmeti 48€ pa 21€ nov karton
Slika

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Če maj 31, 2007 10:02 pm

aha, potem je sedaj ceneje oz je cena malce drugačna, kot sem slisal :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov