Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Pe nov 13, 2009 12:00 am

MacTron je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Tako da tudi jaz razmišljam da bi si kupil osramove nightbreaker
žarnice. Bi prosil koga ki jih ima, če lahko prilepi kakšno sliko prosim.

Poleg ze ene teme bi lahko malce preletel tole... nightbraker so 3200K (belo-rumena)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 605#947605

Tole temo sem čisto celo preletel mactron. Samo vseeno se mi zdi primerjava čisto prave žarnice od lastnika kot pa od nekaterih strani. Najbolj verjamem če jih ima kdo in da realno slika in prikaže tukaj, kot pa na straneh ki jih tudi trgovine prikazujejo, pa več kot pol od tega lažejo.
Tu je primer, ki ga je dal tudi nekdo že v tej temi, naj bi bile nightbreaker, katere se popolnoma ne ujemajo z 3200K, če vprašate mene. Zato bi tako rad videl realno kakšna izgleda. Tako da če jih kdo ima, prosim slikajte in prilepite sliko, da si res malo bolj realno pogledam to. Hvala že v naprej vsem.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 13, 2009 12:17 am

Že videno.....in še enkrat....

nightbreaker v trdi temi in gosti megli...
Slika

nightbreaker vs. navadna....

Slika

nightbreaker vs cool blue (90/100W)

Slika

Navadna vs nightbreaker

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Pe nov 13, 2009 12:27 am

lisko je napisal/-a:Že videno.....in še enkrat....

Navadna vs nightbreaker

Hvala lisko za tvoj hitri odgovor :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 13, 2009 12:33 am

PIKSNA007 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Že videno.....in še enkrat....

Navadna vs nightbreaker

Hvala lisko za tvoj hitri odgovor. Drugače mi je pa edino čudno na prvih treh slikah izgleda čisto bela svetloba, samo na zadnji je pa res skoraj čisto rumena :?

Ker so vrata rumena (star les ) na zadnji sliki je samo prikaz kako navadna halogenka "razsipava" s svetlobo nightbreaker pa jo usmeri tam kjer jo najbolj potrebuješ...na cesto. Res pa je da ni čist bela svetloba.....toplo bela če veš kaj pomen ta izraz.

V primeru :

Se lepo vidi da ni čist snežno bela svetloba ampak je mešanica med čisto belo in navadno halogensko svetlobo..
Jaz sem bil z njimi glede svetilnosti zelo zadovoljen ampak pobralo jih je pa v pol leta...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Pe nov 13, 2009 12:41 am

Ja sej glede barve sem potem opazil ja, da je zaradi vrat :) drugače pa bom pomoje res probal še te kupit, sam me bojo stale samo 8€, ker rabim h1 žarnice. Tako da bom pomoje res probal še to pa bomo videli kako bo :) Upam samo da nebodo preveč rumene, ker vsaj nekako belo bi pa res rad da svetijo.
LP

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe nov 13, 2009 2:23 am

Jst sploh ne vidim nobenih opaznih razlik na teh slikah. Sicer pa vedite, da žarnice kot so cool blue, bluevision, nightbreaker in xtreme power vse svetijo rumeno. Nekatere sicer manj kot druge, ampak bela ni nobena od naštetih.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Pe nov 13, 2009 9:32 am

a niso te premočne žarnice za v avtomobile. a ni deklarirana moč 55w.... bi kupil 85w pa se bojim da neb luči pa inštalacije uniču

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe nov 13, 2009 4:03 pm

sosed je napisal/-a:a niso te premočne žarnice za v avtomobile. a ni deklarirana moč 55w.... bi kupil 85w pa se bojim da neb luči pa inštalacije uniču

js mam 100w ,pa nimam problemov ;) ..sveti pa dosti bolje in sem zadovoljen z njimi ;) ..

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe nov 13, 2009 6:37 pm

Evo, jaz sem za kratek čas nabral skupaj vse žarnice, kar mi jih je uspelo zbrskati, toliko da sem naredil eno primerjavo. Prižgana je bila samo žarnica v levem žarometu.

Nekako se mi zdi, da je najbolje, če furaš najcenejše sranje ali pa nekaj v rangu philips xtreme power. Ostalo je bolj ali manj krneki. Škoda edino, da nisem dobil še Osramove NightBreaker (kolikor mi je znano sta si z Xtreme Power zelo podobni).

Teh 6 žarnic sem probal:
Slika

Ultra 5000K (OMG, I can't see shit?)
Slika

Evelux povsej običajna in najcenejša
Slika

Narva Azzurro (kao All-Weather zadeva)
Slika

Osram Cool Blue (sploh ne vem kaj je tu fora modrega filtra, ker še zmeri svetijo rumeno in samo niža svetilnost)
Slika

Philips Blue Vision (tole se solidno približna belini)
Slika

Philips Xtreme Power (najboljše za nazadnje, recimo)
Slika

Še to bi dodal, da Blue Vision v resnici zgledajo ene 5 odtenkov bolj rumeno kot na sliki (sploh ne vem, zakaj je sliko tako na modro potegnilo). Od teh žarnic nobena v živo ne sveti belo, vse so rumene, razen Ultre 5000K. Problem pri tej pa je, kot se vidi na slikah, da ji velika količina modrega premaza popapa vso svetilnost.

Rapvirus
Nov uporabnik

Napisal/-a Rapvirus So nov 14, 2009 1:04 pm

sundaydriver
super post.. edino še kakor si rekel nightbraker bi blo treba dat zravn.. pa mogoče kake mtec, ki so med najbolj belimi(oz že modrimi)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 02, 2009 8:54 pm

Kaj bi bilo narobe:

Kupil sem led trak,ki se ga veže na pozicijo. Ko sem sprobal je delalo, nato sem prištimal vse, pritrdil in ko sem priklopil ni več delalo. Dal sem nazaj tudi pozicijsko zarnico(led zarnico) in tudi ni več delala, leva pa dela. Vse luci mi delajo, le tu ne. Pozicijska je skoraj nova, pa še par minut nazaj je delala, samo ugasnil sem in snel.. Led trak pa je nov. Torej stvar je delala, ko sem hotel sestavit ni več delalo.... Kaj bi to bilo? varovalka ni, ker je dolga vezana na pozicijo, ampak dolga dela.

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Če dec 03, 2009 10:00 pm

Dolga ne more biti vezana na pozicijo. Kvečjemu skupno maso imata lahko. Tako da za začetek kar preveri varovalke !

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če dec 03, 2009 10:22 pm

Gosic je napisal/-a:Kaj bi bilo narobe:

Kupil sem led trak,ki se ga veže na pozicijo. Ko sem sprobal je delalo, nato sem prištimal vse, pritrdil in ko sem priklopil ni več delalo. Dal sem nazaj tudi pozicijsko zarnico(led zarnico) in tudi ni več delala, leva pa dela. Vse luci mi delajo, le tu ne. Pozicijska je skoraj nova, pa še par minut nazaj je delala, samo ugasnil sem in snel.. Led trak pa je nov. Torej stvar je delala, ko sem hotel sestavit ni več delalo.... Kaj bi to bilo? varovalka ni, ker je dolga vezana na pozicijo, ampak dolga dela.

Preveč uporov je menda, meni ko imam trak gori tista luč, ki pomeni da je ena od luči crknila.

Drugače pa ma zanima. punto II ima navadne h7 noter, lahko dam noter 90W žarnice, ali je lahko kaj narobe z napeljavo? Nekdo je izjavil na enem forumu da mi lahko napeljavo skuri in potem bo mir :roll:
Relax take it easY
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če dec 03, 2009 10:43 pm

Mi lahko kdo pove kje naj dobil žarnice na sliki v mariboru ali okolici?

Philips blue vision H6W

Slika

Hvala... Ker OSRAM cool white identično rumeno svetijo kot obične...

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Če dec 03, 2009 11:09 pm

ebay
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 03, 2009 11:11 pm

dejcc je napisal/-a:

Preveč uporov je menda, meni ko imam trak gori tista luč, ki pomeni da je ena od luči crknila.

Drugače pa ma zanima. punto II ima navadne h7 noter, lahko dam noter 90W žarnice, ali je lahko kaj narobe z napeljavo? Nekdo je izjavil na enem forumu da mi lahko napeljavo skuri in potem bo mir :roll:

sepravi varovalka?
Ja tko sem mislil, da imati maso.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 03, 2009 11:22 pm

xandrej je napisal/-a:Mi lahko kdo pove kje naj dobil žarnice na sliki v mariboru ali okolici?

Philips blue vision H6W

http://www.carbulbsuk.com/images/uploads/12036-BV.gif

Jaz sem dobil v Eurotonu, ki je za Phillips tudi zastopnik.

Naslov poslovne enote v MB:
Osojnikova ulica 17, 2000 Maribor

Verjetno te pa bo cena odvrnila, v A3M-u podobne, le da imajo močenjši modri filter stanejo manj, a niso EU homologirane.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Če dec 03, 2009 11:31 pm

dejcc je napisal/-a:

Lahko ti napeljavo skuri, lahko ti parabolo stopi... lahko pa neboš imel težav... poglej kolko stane žaromet za puntota, pomnoži x 2 in poglej kolko stane xenon kit z vso opremo da lahko homologiraš... :D

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe dec 04, 2009 11:38 am

lizard je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Mi lahko kdo pove kje naj dobil žarnice na sliki v mariboru ali okolici?

Philips blue vision H6W

http://www.carbulbsuk.com/images/uploads/12036-BV.gif

Jaz sem dobil v Eurotonu, ki je za Phillips tudi zastopnik.

Naslov poslovne enote v MB:
Osojnikova ulica 17, 2000 Maribor

Verjetno te pa bo cena odvrnila, v A3M-u podobne, le da imajo močenjši modri filter stanejo manj, a niso EU homologirane.

Najlepša hvala!

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 04, 2009 12:34 pm

Stasky je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:

Lahko ti napeljavo skuri, lahko ti parabolo stopi... lahko pa neboš imel težav... poglej kolko stane žaromet za puntota, pomnoži x 2 in poglej kolko stane xenon kit z vso opremo da lahko homologiraš... :D

Zakaj pa žaromet novi? Če mam tele noter 2-3 tedne, so novi, pa še ene dobre mam doma :roll:

Zdaj imam navadne žarnice, kupljene oz. dobljene na uradnem servisu in svetijo dobro oz. super proti drugim avtomobilom ki jih vozim. Če se da dobiti še kaj boljšega pa toliko boljše, preveč ni nikoli.
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov