Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
andsuzuki
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Napisal/-a andsuzuki Sr avg 29, 2007 8:04 am

Cash je napisal/-a:Če ti piše in vidim, da ti piše tista dimenzija in nosilnost, ki jo misliš dat gor, potem to lahko homologiraš.

Hvala, samo a bodo homologirali manjšo hitrost (R), ker v original kartončku je sedaj napisana S (180 km/h). Sicer pa pride naslednji teden z LPP na naš konec in ga bom vprašal. Hvala za odgovore.
4x4 2.0TDI
LP Andrej

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr avg 29, 2007 8:34 am

pa saj hitrosnega razereda ni potrebno homologirat, vsaj pri meni ni nikjer v kartončku napisan

Uporabniški avatar
andsuzuki
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Napisal/-a andsuzuki Sr avg 29, 2007 8:57 am

Pri meni pa piše dovoljene dimenzije 215/65 R16 98S in 225/60 R16 98S.
Zdej je samo vprašanje ali lahko R namesto S, nosilnost 100 na novih gumah bo pa že vredu namesto 98
4x4 2.0TDI
LP Andrej

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Sr avg 29, 2007 10:02 am

Žal je pri šipah res tako da težijo o datumu, in je res samo 14dni, reči onmu ko ti je zatemnjeval da ti da še enkrat papirje.
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr avg 29, 2007 10:13 am

urosr je napisal/-a:Žal je pri šipah res tako da težijo o datumu, in je res samo 14dni, reči onmu ko ti je zatemnjeval da ti da še enkrat papirje.

Se podpišem. Men je reku on tam, da naj si kar sam datum napišem preden bom šel na homologacijo.

V čem je to fora? Joj so dolgočasni s teh forah, ko jih itak potem vsak "nategne". Se opravičujem izrazu.

Escanor
Nov uporabnik

Napisal/-a Escanor Če avg 30, 2007 9:40 pm

avtomobilizem.com: Žal razpolagate z napačnimi informacijami, tista vloga na prvi strani je že stara in jo na LPPju zavračajo, je že baje 2 meseca nova zunaj.

V priponki je .pdf do nove vloge.

Če je možno popraviti.

LP!
Priponke
homologacija0001.pdf
(397.56 KiB) Prenešeno 179 krat

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So sep 01, 2007 11:35 am

Živjo!

Mene pa zanima, a je možno prnest samo zadnji lonec na LPP, ga homologirat in šele potem namontirat na avto. Če se prav spomnim, se je to dalo z ALU platišči. Hvala za odg. ;)

Lp

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 01, 2007 11:41 am

AudiRSboy je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:
na lpp-ju je enako. al homologiraš 3 al pa 10 stvari te pride enaka cena. pa nimajo nobene akcije.

heh na lpp-ju sm odstev 180€ :roll:

od zdej naprej sam se na RTI bom hodu.....pa ne zaradi zgoraj cene ampak 100 drugih dejavnikov :roll:

@Gen|uS: spodi na linku ki si ga dv imas use razlozeno kaj in kako mislijo s tem....nic nisi na bolsem

potem boš na RTI odštel 250.

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost So sep 01, 2007 12:16 pm

Escanor je napisal/-a:avtomobilizem.com: Žal razpolagate z napačnimi informacijami, tista vloga na prvi strani je že stara in jo na LPPju zavračajo, je že baje 2 meseca nova zunaj.

V priponki je .pdf do nove vloge.

Če je možno popraviti.

LP!

Jst sem pred dvem tednom poslal staro vlogo, mi jo ni noben zavrnu in so mi poslal lepo vabilo.
Slika

BlueBlu
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueBlu So sep 01, 2007 10:34 pm

Pozdravljeni zanima me kaj vse potrebujem za homologacijo zadnjih lexus luči in športnega izpuha?
Potrebujem kakšna dokazila o strokovni montaži ali kaj takega?
Prosil bi še za info. če kdo ve koliko bi me stala homologacija za to oboje na lpp v lj
Hvala za odg.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 01, 2007 11:07 pm

cena če imaš kartonček ene 50€ drgač pa ene 75€

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne sep 02, 2007 12:59 pm

ei folk....jst mislim dat vn zadnje sedeže...pa me zanima če je dost samo to da na tehničnem samo rečem da naj spremeni št sedežev na prometni?...a to policaji sploh kaj gledajo...ima kdo izkušnje s tem?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe sep 07, 2007 7:05 pm

zdj bom vrjetn izpadu povsem neumen ampak vseeno :D , js pri avtu nisem dobil zraven nobenega homologacijskega kartončka ali karkol za homologacijo, a to lahko dobim na lpp al moram to it iskat kam drugam? :oops: mogoče je že na kateri strani to napisano, pa mi prosim samo prilepte link.
hvala

lp

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe sep 07, 2007 7:54 pm

eentox je napisal/-a:zdj bom vrjetn izpadu povsem neumen ampak vseeno :D , js pri avtu nisem dobil zraven nobenega homologacijskega kartončka ali karkol za homologacijo, a to lahko dobim na lpp al moram to it iskat kam drugam? :oops: mogoče je že na kateri strani to napisano, pa mi prosim samo prilepte link.
hvala

lp

Rojstni list avtomobila
25.02.2002
Lastniki avtomobilov, poskrbite za dokumentacijo o ustreznosti vozila!

Od 1. maja 1998 mora vsako vozilo poleg prometnega dovoljenja imeti tudi homologacijski kartonček s podatki o vozilu - nekakšen rojstni list avtomobila. Če do sedaj zaradi tega niste imeli težav, bodite v bodoče pri prepisu in tehničnem pregledu pozorni, saj boste prej ali slej imeli težave, če kartončka ne boste imeli. Tudi ko boste kupovali rabljeno vozilo, obvezno zahtevajte od prejšnjega lastnika avtomobila homologacijski kartonček.
V kolikor je bil kartonček izgubljen, ukraden ali kakorkoli drugače uničen in ga torej nimate, vas čaka dolgotrajen in precej zapleten postopek.
POSTOPEK ZA PRIDOBITEV NADOMESTNE IZJAVE O USTREZNOSTI VOZILA

Za izdajo nadomestne izjave o ustreznosti vozila je pristojen:
Urad za standardizacijo in meroslovje
Kotnikova ulica 6, Ljubljana
tel.: 01-478-3000
faks: 01-478-31-96
kontaktna oseba: Ema Budnar

1. Pridobitev kopije izjave

Najprej je treba pridobiti kopijo izjave o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila.
Če ste vozilo kupili pri uradnem uvozniku, kopija dobite pri uradnem zastopniku vozil posamezne znamke ali na Upravni enoti, kjer je bilo vozilo prvič registrirano.
V primeru, da je bilo vozilo uvoženo po postopku posamične odobritve, je bila izdana izjava o ustreznosti posamično pregledanega vozila v eni od naslednjih pooblaščenih strokovnih organizacijah:

* JP LPP d.o.o., Celovška 160, Ljubljana, tel. 01-58-22-460
* RTI d.o.o., Ptujska cesta 184, Maribor, tel. 02-45-02-600
* Štajerski avto dom d.o.o., Tržaška cesta 38, Maribor, tel. 02-33-00-500
* AVTOPLUS d.d., Istrska cesta 55, Koper, tel. 05-61-37-000
* INŠTITUT d.o.o., Šmartinska cesta 4, Koper, tel. 05-61-05-000
* TPV RAZVOJ, Kandijska 60, Novo mesto, tel. 07-39-18-160
* AGROSERVIS d.d., Koroška cesta 58, Murska Sobota, tel. 02-52-11-630
* AMZS d.d., PE Ljubljana, Celovška 128, Ljubljana, tel. 01-58-90-600
* PE Celje, Ljubljanska cesta 35, Celje, tel. 03-54-52-077
* PE Otočec, Grajska cesta 5, Otočec, tel. 07-30-75-120
* PE Nova Gorica, Cesta IX. Korpusa 48, Nova Gorica, tel. 05-33-34-250.

V tem primeru lahko kopijo prvotne izjave pridobite v pooblaščeni organizaciji, ki je izdala prvotno izjavo.
Ustrezni organizaciji boste morali osebno ali po pošti predložiti vlogo za izdajo izjave in ustrezne podatke iz prometnega dovoljenja (lahko pošljete kopijo prometnega dovoljenja).

2. Preklic v Uradnem listu

Preklic v Uradnem listu je treba izvesti.
Naslov: Uradni list, Slovenska 9, 1000 Ljubljana.
Dodatne informacije: tel. 02-200-1861.
V primeru, da boste postopek urejali po pošti, morate preko gotovinske nakaznice na naslov nakazati znesek 900 SIT. Na gotovinski nakaznici navedete svoj naslov, ime in priimek ter preklic homologacije št…. Obvezno morate navesti številko izjave, ki ste jo pridobili v postopku, ki je opisan pod št. 1.
Kot dokazilo za preklic zadostuje potrdilo o vlogi za preklic ali kopija potrdila o plačilu (na objavo v Uradnem listu, ki lahko traja 14 dni, ni treba čakati).

3. Plačilo pristojbine

Plačati morate tudi pristojbino za izdajo nadomestne izjave v višini 2.800 SIT.
Št. Žiro računa: 50100-840-061-3044
Namen nakazila: pristojbina za izdajo nadomestne izjave
Naslov: USM, Kotnikova 6, 1000 Ljubljana

4. Napišite vlogo

Napisati morate še vlogo za izdajo nadomestne izjave, v kateri navedete, da prosite za izdajo nadomestne izjave št…., ker ste jo izgubili, vam je bila ukradena ali podobno.

KONČNO

Sedaj imate vse štiri dokumente.
Treba jih je še dostaviti (osebno ali po pošti) na:
USM, Kotnikova 6, Ljubljana (Ema Budnar).
In tako vam bodo končno izdali težko pričakovani homologacijski kartonček.

Srečno in varno vožnjo!

VIR Avto.info

Lp, A

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe sep 07, 2007 8:03 pm

hvala ;)

lp

bull747
Nov uporabnik

Napisal/-a bull747 So sep 15, 2007 8:29 pm

Lep pozdrav vsem. Glede na to, da je tukaj cel kup vprasanj o tem kaj je treba in kaj ne homologirat...naj pristavim se svoj loncek. ;)

Stvar je taka...imam yugo 45, letnik 89, pa me zanima...

1. je sploh zakonsko mozno, da bi odstranil odbijace in vozil brez, oz ali je avto brez odbijacev sploh tehnicno ustrezen?

2. prebarvanje maske hladilnika in obrob luci (originalni deli) (je potrebna homologacija?) Kaj pa pri zamenjavi original plasticnih hladilnih rez s karbon ali alu mrezo?

3. odstranitev zascitnih letvic, napisov...

4. glede znizanja itd, in temnenja stekel mi je jasno...

5. nova vzvratna ogledala, led smerniki in zatemnjene zadnje luci (homologacija?)

6. nov menjalnik, vodna pumpa in hladilnik... je treba to kaj prijavit? :roll:

7. barvanje notranjosti -armaturka/tapete...iz driskaste rjave recimo v belo-modro kombinacijo? (treba kaj prijavit/homologirat?)

8. vgrajevanje stresnega okna (homologacija?)

9. mogoce kdo ve kaksne dimenzije gum so v osnovi dovoljene za yugote?

Toliko zaenkrat, upam da mi boste lahko pomagali in vnaprej najlepsa hvala za vase odgovore.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So sep 15, 2007 8:55 pm

ei...dei poglej mal v iskalnik...ker sem veliko tud jst spraševal

no glede tvojih zadev:

1.odbijači so najbrž obvezni,če hočeš brez moraš homolomo...samo...ne bi boljše izpadlo od gvx-a?

2.pri barvanju maske...ni treba nič ...ti samo barvaj! :D glede reže pa moraš homolomo... :roll:

3.napise ahko...tud letvice lahko odstraniš

4....

5.glede ogledal se mi zdi da ni treba.....glede smernikov pa tako: moraš jih...samo marsikdo jih nima....tko da tud policaji ne bi imel nič proti :P

6.glede teh stvari ravno nwm...samo..kdo bo pa vedel? 8)

7.armaturke ni treba nič prijavit al kar koli....prevleke sedežev upam da boš tudi zamenjal :twisted:

8.to najbrž tud treba....samo...isto kot 6. ...kdo bo pa vedel da je original ali ne?

9.v osnovi se mi zdi da so tiste obične dovoljene...150/70/13al kolk so že...pozabil :?

drugače.....pa poišči moje objave...pa boš glede platišč zvedel več
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

bull747
Nov uporabnik

Napisal/-a bull747 So sep 15, 2007 8:59 pm

hehehe...ej hvala!!!, res. :lol:

Grem zdj se po objavah iskat, da se kj vec zvem... ;)

Jolbe
Nov uporabnik

Napisal/-a Jolbe Pe sep 28, 2007 7:16 am

brau sm na netu de se jo fajn ponardi....sam mam rajš original:D

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing So sep 29, 2007 8:48 am

mene pa zanima kolko me bo prišla homologacija za sprednji podalšek,zadnji odbijač, stranski pragi, šipe, zadnje luči u sredo mam homologacijo pa me mal zanima kuk bi to ke pršl, če gdo ve naj pove
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost