Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe dec 04, 2009 4:32 pm

lizard je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Mi lahko kdo pove kje naj dobil žarnice na sliki v mariboru ali okolici?

Philips blue vision H6W

http://www.carbulbsuk.com/images/uploads/12036-BV.gif

Hvala... Ker OSRAM cool white identično rumeno svetijo kot obične...

Jaz sem dobil v Eurotonu, ki je za Phillips tudi zastopnik.

Naslov poslovne enote v MB:
Osojnikova ulica 17, 2000 Maribor

Verjetno te pa bo cena odvrnila, v A3M-u podobne, le da imajo močenjši modri filter stanejo manj, a niso EU homologirane.

Evo šel dol kupil zmontiral... Isto! Pa kaj sio nor... Pri originalu sploh nema razlike! Pa sem vrgel spet 16€ bek... Edino led še potem pride v poštev!

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Pe dec 04, 2009 7:33 pm

dejcc je napisal/-a:
Stasky je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Kaj bi bilo narobe:

Kupil sem led trak,ki se ga veže na pozicijo. Ko sem sprobal je delalo, nato sem prištimal vse, pritrdil in ko sem priklopil ni več delalo. Dal sem nazaj tudi pozicijsko zarnico(led zarnico) in tudi ni več delala, leva pa dela. Vse luci mi delajo, le tu ne. Pozicijska je skoraj nova, pa še par minut nazaj je delala, samo ugasnil sem in snel.. Led trak pa je nov. Torej stvar je delala, ko sem hotel sestavit ni več delalo.... Kaj bi to bilo? varovalka ni, ker je dolga vezana na pozicijo, ampak dolga dela.

Preveč uporov je menda, meni ko imam trak gori tista luč, ki pomeni da je ena od luči crknila.

Drugače pa ma zanima. punto II ima navadne h7 noter, lahko dam noter 90W žarnice, ali je lahko kaj narobe z napeljavo? Nekdo je izjavil na enem forumu da mi lahko napeljavo skuri in potem bo mir :roll:

Lahko ti napeljavo skuri, lahko ti parabolo stopi... lahko pa neboš imel težav... poglej kolko stane žaromet za puntota, pomnoži x 2 in poglej kolko stane xenon kit z vso opremo da lahko homologiraš... :D

Zakaj pa žaromet novi? Če mam tele noter 2-3 tedne, so novi, pa še ene dobre mam doma :roll:

Zdaj imam navadne žarnice, kupljene oz. dobljene na uradnem servisu in svetijo dobro oz. super proti drugim avtomobilom ki jih vozim. Če se da dobiti še kaj boljšega pa toliko boljše, preveč ni nikoli.

Če boš dal not premočno žarnico se ti poleg napeljave lahko pregreva tudi parabola... in ko jo boš uniču boš mogu o novemu razmišljat... sej je dosti govora v temi o močnejših žarnicah oz. xenonu...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne dec 06, 2009 11:29 pm

Mene pa samo zanima, ker se trenutno odločam ali bi kupil osram nightbreaker ali philips extreme power žarnice, katere se vam zdijo boljše? Če pa kdo pozna kakšne žarnice ki svetijo čim bolj belo in imajo tudi dobro svetilnost pa kar na dan z besedo.
PS: se opravičujem, ker je bilo že toliko govora in slik glede teh žarnic, vendar se res ne znam odločiti. Hvala že v naprej vsem za nasvete.
LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po dec 07, 2009 8:17 am

xandrej je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Mi lahko kdo pove kje naj dobil žarnice na sliki v mariboru ali okolici?

Philips blue vision H6W

http://www.carbulbsuk.com/images/uploads/12036-BV.gif

Hvala... Ker OSRAM cool white identično rumeno svetijo kot obične...

Jaz sem dobil v Eurotonu, ki je za Phillips tudi zastopnik.

Naslov poslovne enote v MB:
Osojnikova ulica 17, 2000 Maribor

Verjetno te pa bo cena odvrnila, v A3M-u podobne, le da imajo močenjši modri filter stanejo manj, a niso EU homologirane.

Evo šel dol kupil zmontiral... Isto! Pa kaj sio nor... Pri originalu sploh nema razlike! Pa sem vrgel spet 16€ bek... Edino led še potem pride v poštev!

Podnevi so vse več ali manj iste in svetijo rumeno. Razlika je vidna šele ponoči. Je v tej temi to parkrat omenjeno, vsaj jaz vem, da sem že napisal. Imaš pa še eno varjanto, ki je verjetno najboljša. Osram ima poleg navadnih W5W Cool Blue žarnic, še halogenske 5W5 cool blue. Mislim, da sem jih pred kakšnim letom kupil v Baumaxu, žal pa jih ni v H6W izvedbi, svetijo pa sigurno bolj belo zaradi polnejnja s halogenskim plinom, torej enako kot večino H1, H3, H7,... žarnic.

Najboljša varjanta bo torej, da greš v neko tuning trgovino. V A3M vem, da imjao ene H6W, ki imajo precej bolj moder filter in sigurno svetijo bolj belo, čeprav podnevi verjetno svetijo pravtkao rumeno.

Če pa imaš xenon pa vzami LED pozicijskie, ki imajo gor vsaj 4 led diode, ker ostalo ne bo kaj dosti svetilo. Če jih boš uporabljal za prednje luči ne pozabit na vezavo primernega upora da ti računalnik ne bo javljal, da je žarnica pregorela.

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po dec 07, 2009 8:27 am

ker je ravno takšna debata imam eno vprašanje....xenon kiti na bo.ha.com so po 50-60€......komplet kiti z 2 žarnicama in 2 balastoma......
zakaj je potem recimo xenon žarnica za laguno 120€ ali za audija a4 140€.......kje so razlike.......ali je originalna žarnica kaj drugačna kot žarnica v kit-i

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po dec 07, 2009 8:39 am

Orginal žarnica. Poglej koliko stane recimo Phillipsova ali Osramova D2S pa ti bo jasno.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Napisal/-a Stasky To dec 08, 2009 10:36 am

alesdrolec je napisal/-a:ker je ravno takšna debata imam eno vprašanje....xenon kiti na bo.ha.com so po 50-60€......komplet kiti z 2 žarnicama in 2 balastoma......
zakaj je potem recimo xenon žarnica za laguno 120€ ali za audija a4 140€.......kje so razlike.......ali je originalna žarnica kaj drugačna kot žarnica v kit-i

1.stvar je ta, da so original nadomestni deli dragi...
2.stvar je, da ti kiti imajo v kompletu vse kitajske stvari, žarnica ki jo kupiš od osrama recimo je vseeno bolj kvalitetna in zaradi tega malenkost dražja.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To dec 08, 2009 3:29 pm

philips. z osram imam samo slabe izkušnje, s philips samo dobre...

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Napisal/-a Stasky Sr dec 09, 2009 2:14 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Mene pa samo zanima, ker se trenutno odločam ali bi kupil osram nightbreaker ali philips extreme power žarnice, katere se vam zdijo boljše? Če pa kdo pozna kakšne žarnice ki svetijo čim bolj belo in imajo tudi dobro svetilnost pa kar na dan z besedo.
PS: se opravičujem, ker je bilo že toliko govora in slik glede teh žarnic, vendar se res ne znam odločiti. Hvala že v naprej vsem za nasvete.
LP

A nima noben nobenih nasvetov ali predlogov za kaj naj se odločim :( =P
LP

Nightbreaker hitro crkne...na prejšnjem avtu sem jih pogosto menjavau...

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Sr dec 09, 2009 6:06 pm

Tako je, Nightbreaker so dobre žarnice, zelo dobro svetijo, a kaj ko je tako kratka življenska doba (sem že tudi po enem mesecu menjal).

Nato sem pa probal philips extreme power žarnice, je bila neka akcija na mimovrste in sem jih kupil ter z njimi zelo zadovoljen. Imam jih noter že pol leta in še svetijo. Razlike v oddtenku snopa pa jih v bistvu ni.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 09, 2009 7:59 pm

Wini je napisal/-a:Tako je, Nightbreaker so dobre žarnice, zelo dobro svetijo, a kaj ko je tako kratka življenska doba (sem že tudi po enem mesecu menjal).

O krajsi zivljenski dobi smo ze pisali in tudi na izdelku samemu (na zadnji strani ali na
desni strani) je taksna oznaka (glej sliko), ki pa pomeni polovicno dobo glede na navadne.

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne dec 13, 2009 9:27 pm

xandrej je napisal/-a:

Mja, vse te Philips in podobne zadeve so itak samo marketinške fore. Če hočeš hladno belo svetlobo, potem je treba met žarnice z močnejšim premazom, ker navadne žarnice še bolj rumene kot pa halogenke. Jaz sem si enkrat na ebayu kupil neke pozicije, ble so recimo nekje 3€ par in svetijo povsem belo. So pa premazane z modro do take mere, da praktično nitke sploh ne vidiš, če ne pogledaš proti svetlobi.
Enkrat sem probal tudi ledice, pa nisem bil zadovoljen, ker so izrazito na modro vlekle in bi mel sigurno težave s kapsi... Avto je bil zadi ko novoletna smrekca. Rdeče pozicije in modro-bela tablica :)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po dec 14, 2009 4:02 pm

jaz imam nightbreakerce od kar so prišle na trg pa ševedno delajo (dobro)

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Kraj: ZREjČE (priseljenec)

Napisal/-a TYAN To dec 15, 2009 4:13 pm

nabavu Philips DiamondVision ....vredi svetijo .... 8)

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Ne dec 20, 2009 10:22 am

Kje pa si nabavil te diamond vision ? pa je svetloba bela ? al bol na modro vlece ?

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Ne dec 20, 2009 10:25 am

h4ck je napisal/-a:Kje pa si nabavil te diamond vision ? pa je svetloba bela ? al bol na modro vlece ?

Anglija ....svetloba pa je modrikasto bela...pa še sam ne vem :?:

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Ne dec 20, 2009 10:47 am

jas mam tubex kos em jih v interspari kupo ko naj bi belo svetle za 8€ in sem zelo zadovoljen zelo dobro svetijo skoraj čist belo lp
sdted

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 20, 2009 10:52 am

.GT. je napisal/-a:jas mam tubex kos em jih v interspari kupo ko naj bi belo svetle za 8€ in sem zelo zadovoljen zelo dobro svetijo skoraj čist belo lp

jaz sem tud bil, samo vsak teden crknejo :D
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
WiiiD
Nov uporabnik

Kraj: Poetovio

Napisal/-a WiiiD Ne dec 20, 2009 11:08 am

Tyan: Kok si pa dal za žarnice?.. :-P
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost