Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe feb 05, 2010 5:44 pm

punisher12 je napisal/-a:Pozdrav vsem
Sem nov na tem forumu in imam eno vprašanje ! Kupil sem nove H4 žarnice, ki svetijo nekoliko močneje tam do 30 % ! Žarnice sem zamenjal in razlika je kar očitna, svetloba pa je bolj bela ! Zanima me ali te žarnice lahko poškodujejo originalno napeljavo ali parabolo. Žarnice pa so enako močne kot original to se pravi H4 60/55 W 12V ! Vsako mnenje je dobrodošlo...hvala za odgovore !

Ni bojazni, ker so W enaki. Katere žarnice pa si nabavil ?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe feb 05, 2010 6:04 pm

js mam 90/100W H4 zarnce pa mi (še)ni nič skurilo :D ...svetijo pa tud dost bol,sam k nazalost vlečejo malenkost na modro in to me edino moti :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 06, 2010 10:52 am

@punisher12: Pozdravljen na a.com, ker si nov na tem forumu, bi ti priporocal, da pred nekaterimi vprasanji raje preletis to temo. Med drugim se je pa o tvojem vprasanju, ki si za zastavil ze govorilo v tej temi in temu tudi prilagam tocen link: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 21#1109421

@mr.ramo: Lahko, da (se) ni nicesar skurilo zaradi kvadrature kablov (original/neoriginal), ampak naparina na paraboli bo s casoma postajala vedno bolj motna/crna/ozgana.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi To feb 09, 2010 11:56 am

Preiskal sem že vse pa ne najdem. Gre se za seat toledo letnik 2003. Odločil sem se zamenjati navadno notranjo osvetlitev kabine za led osvetlitev (mislim luči ki se prižgejo ko npr. odpreš vrata). Spredaj ni bil problem saj so 5W žarnice in še tista podolgovata. Zadaj pa so na strani neke čudne žarnice 3.8W z okroglim vratom s katerim se žarnica z majhnim obratom privijači direkt na vezje. No da ne bom preveč nakladal, tisti ki je imel s tem opravka bo vedel za kaj se gre. :) No in te žarnice nisem našel nikjer kot led. Prosil bi vas če mi lahko kdo pomaga kje najti te led , mislim pa da imajo GOLF IV, Škoda, Bora enako notranjo osvetlitev. :pray:

zee
Nov uporabnik

Napisal/-a zee Ne feb 14, 2010 11:17 pm

Katere H4 žarnice se splača vzeti za Renault Modus (l. 2004) ?

Rad bi dobre žarnice, ker se mi ne da vsako leto plačevat 35 EUR za zamenjavo žarnice, ki je vredna 1-2 EUR.

Gledam Osram Night Breaker in Philips X-treme Power.

Hvala vnaprej.
zee

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne feb 14, 2010 11:28 pm

Če jih hočeš imeti dalj časa ne razmišljaj o Night breaker.Zdržije nekje pol leta. Z Extreme power pa nimam izkušenj. Se bo našel kdo ki jih ima. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne feb 14, 2010 11:44 pm

Oboje so top žarnice, kar se svetilnosti tiče. NB svetijo mogoče zanemarljivo bolje, a so precej cenejše, zdržijo pa občutno manj kot X-treme power.

zee
Nov uporabnik

Napisal/-a zee Po feb 15, 2010 7:24 am

Razumem.

Torej je bolje, če vzamem Xtreme Power.

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če mar 11, 2010 5:38 pm

zanima me kje bi lahko dobil philips blue vision in za kaksno ceno.
na mimovrste jih ni vec oz na googlu jih nisem našel.

se pravi pri teh žarnicah je tko da čimboljši hočš xenon look (belo na videz,nc rumenkaste),slabše bo svetla oz slabša vidljivost. ker ima temnejso folijo cez žarnico?!
in take žarnice naj bi bile celo nevarne zaradi slabe vidljivosti.še posebaj ponoču ob dezju. (npr superwhite,narva range power,philip diamondvision,razne špar in obi modre žarnice)
no to sem si jaz tako razlagal po bolje ploglobljenem iskanju (netu,trgovinah) in kupovanju žarnic.
tako da če potegnem črto je nekako najbolje (če ne želiš imeti čisto rumenih žarnic) kupiti nekaj umes kot je philips blue vision.

ali ima kdo kakšne izkušnje? kakšna je svetloba?

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Če mar 11, 2010 11:12 pm

Jah iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da to kar si napisal je vse bolj kot ne čisto res. Bolj kot so kao bele manj se vidi. Te philips blue vision so bile tudi pri meni ene izmed žarnic katere sem imel prej v avtu in moram reči da so svetile tako kot je treba. Res da je svetloba še vedno bolj kot ne rumena ampak so svetile res zelo dobro za normalne žarnice. Tako da jaz ti jih kar priporočam. Sem pa zamenjal 4 pare različnih žarnic, tako da sem jih kar par sprobal kako svetijo. Najprej sem imel normalne, potem sem imel ene japonske iz a3m-a kao xenon look, niso svetile skoraj nič, potem sem imel philips blue vision (so svetile super), samo sem potem hotel imeti bolj belo svetlobo in sem kupil še mtec cosmos blue in so svetile res belo, vendar je bila pa svetilnost tako slaba, da sem po enem mesecu prišel s5 nazaj na philips blue vision. Tako da res z philips blue vision ne boš razočaran. Kupil sem jih pa v btc-ju. Res pa je da je cena okoli 30-40€. Tako da edino cena je malo visoka. Upam da sem ti vsaj malo pomagal.

LP

velikaseronja
Nov uporabnik

Napisal/-a velikaseronja Če mar 11, 2010 11:25 pm

Je pa lepo speljan "znanstveni poizkus". hvala. Narva 50%+ 60/55w mi najbolj sede, ampak kaj ko res tako hitro crkujejo.

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 Pe mar 12, 2010 8:41 am

Mene pa zanima ali obstaja H7 žarnica,ki sveti belo oz ima efekt xenon in ima dobro svetilnost tako v dežju,megli,ponoči in katero naj nabavim približal bi se moči 4300K.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe mar 12, 2010 9:17 am

bronski1 je napisal/-a:Mene pa zanima ali obstaja H7 žarnica,ki sveti belo oz ima efekt xenon in ima dobro svetilnost tako v dežju,megli,ponoči in katero naj nabavim približal bi se moči 4300K.

Ne, in K ne pomeni moči žarnice. Si že slišal mogoče za watte in lumne? Ponavadi te tega naučijo v osnovni šoli pri fizki :). K je oznaka za kelvine, upam, da veš kaj je to.

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Pe mar 12, 2010 10:03 am

zee je napisal/-a:Razumem.

Torej je bolje, če vzamem Xtreme Power.

Hvala za pomoč!

Jaz jih imam in svetijo zelo dobro oz. sem zadovoljen z njimi, kot so že povedali imajo daljšo življensko dobo kot osramove. Imam jih pa noter že slabo leto.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Pe mar 12, 2010 11:03 am

Najprej pohvala avtorju slik za trud in objavo primerjav med različnimi žarnicami

Malo sem dal slike v PS in sem zmanjšal svetlost 1x ter kontrast povečal 2x tako, da se primerjava sedaj še lepše vidi kot prej.

Slika

Mogoče bi bilo priporočljivo tudi, če bi ta deska na katero si svetil imela izrisane črte ali pa nekaj, da se vidi do kje seže svetilnost žarnice.

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 Pe mar 12, 2010 6:09 pm

Imam ti dve žarnici
http://www.mimovrste.com/artikel/342005 ... h7-55w-12v

ter h7 night breaker,kateri naj dam v vozilo,da bo vidnost boljša.ker sem v dvomih.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So mar 13, 2010 12:11 am

PIKSNA007
hvala..mal sem skeptičn da dajem za žarnice 40€ :D

:D :D
http://www.youtube.com/watch?v=CA-hdcwp50Q

je res osram tok bela proti navadni žarnici..ne vrjamem
Slika

stock vs philips xp
Slika
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So mar 13, 2010 1:29 am

bronski1 je napisal/-a:Imam ti dve žarnici

ter h7 night breaker,kateri naj dam v vozilo,da bo vidnost boljša.ker sem v dvomih.

Z night breaker bo vidnost ziher boljša, res pa je da bo malo bolj rumena kot una super white. Samo verjemi mi da bolje da daš night breaker notr kot pa te super white.

406 je napisal/-a:je res osram tok bela proti navadni žarnici..ne vrjamem

Ne osram ni toliko bela kot je tam prikazano. Malenkost bolj bela je že kot navadne, samo toliko razlike pa res ni.
Jih imam v dolgih notr in niso toliko bele.

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 13, 2010 3:58 am

PIKSNA007 je napisal/-a:
bronski1 je napisal/-a:Imam ti dve žarnici

Z night breaker bo vidnost ziher boljša, res pa je da bo malo bolj rumena kot una super white. Samo verjemi mi da bolje da daš night breaker notr kot pa te super white.

406 je napisal/-a:je res osram tok bela proti navadni žarnici..ne vrjamem

Ne osram ni toliko bela kot je tam prikazano. Malenkost bolj bela je že kot navadne, samo toliko razlike pa res ni.
Jih imam v dolgih notr in niso toliko bele.

LP

bronski, kot je že po specifikacijah razvidno, je night breaker očitno boljši, potrjeno tudi z izkušnjami!

406, proti navadni se mi night breaker zdi kar konkretno bolj bela pri "kratkih", sploh kar se tiče odseva na cesti, konkretno tudi razširi in podaljša snop ter dosti poveča opaznost vseh odsevnih površin, za razliko od poceni žarnic pa tudi izredno dobro deluje v megli in dežju. Govorim pa za golfa V, za nekatere avte z bolj zastarelimi žarometi sem slšal tudi za komaj opazne razlike...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 So mar 13, 2010 7:48 am

Meni se gre za vidljivost,da je res ,kakor pravijo ,da nb sveti plus 90 bolje od navadnih in 10 procentov bolj belo svetlobo,bom videl sprobal me pa zanima še nekaj ali ima kdo to žarnico sparco plus 90KW ,kako je zadovoljen z njo je boljša od osramove NB.

Sparco: http://www.avtozarometi.si/index.php?op ... &Itemid=63
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov