Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Sr apr 29, 2009 11:59 am

si malo sposodim temo in ''pohvalim'' ta zeloglasni LPP v naši ''žabariji''

Na avto sem zmetal par stvari zato je potrebna homoogacija. pragovi,nižanje,odbijači....
od prijave, do povabila ki sem ga dobil na dom je trajalo 7 dni ( delovnih )
od povabila , do mojega prihoda , je minio zopet 10 dni ( delovnih )
od pregleda , je minilo že 7 dni, danes sem se oglasil pri njih da jih malo povprašam, kaj se dogaja.
Namreč z avtom se ne smem voziti, so mi odgovorili tudi iz ministerstva za promet, kazni ne mislim plačevati, reskirati pa tudi ne, sploh pa ne pri nas v Ljubljani.
No ja, na Lpp-ju mi odgovorijo, da vloga sploh še ni šla naprej, in da imajo oni 30 dni časa da to zrihtajo, kar pomeni da se jaz ''uradno'' ne smem udeležiti v prometu skoraj mesec in pol.
Da ne govorim o arogantnem osebju, na lpp-ju, kjer mi mula, verjetno dela prek študenta pravi , ja boš pa pač en mesec pa pol brez avta....sej neveš kaj bi naredu.

tako da še enla ''odlična '' ocena za Lpp.... :roll:

lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 29, 2009 12:10 pm

jz sem se prav tako vozu brez kartončka in sem samo policaju pokazal račun da je plačano pa ni bilo problemov.. zato pa avto krka v novem mestu brez pripomb. pregled opravljen z vsemi spisanimi papirji v 30minutah, sem rekel da se mi mudi s kartočkom da grem v tujino in sem imel kartonček v treh dneh izpolnjen.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 29, 2009 12:14 pm

torej odsvetujete homo na lpp? kje bi se dalo najhitreje narediti homo in brez potrebnega čakanja kot je to naš velecenjeni lpp?

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr apr 29, 2009 12:29 pm

Morda lahko poizkusite na Remontu v Kranju (PE Labore) saj so pred kratkim pričeli tudi z to dejavnostjo.

Pa še cene...
http://www.alpetour-remont.si/index.php ... &Itemid=51

lp

Polo1997
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Polo1997 Sr apr 29, 2009 12:36 pm

kolko berem je lpp čisti podn proti RTI v Mariboru čeprav tu tudi niso najbolj inteligentni. Jaz sem šel vpisat fedre in šipe sem tam izpolnil neki obrazec zunaj na prakirišču skadil 3 cigarete in potem je mojster prišel po mene. Avto sem zapeljal v garažo da je pogledal in poslikal potem sem šel plačat (nevem kolko) in ker nisem imel žiga od mojstra ko mi je optiko delal sem drugi dan šel po žig in šel na rti dvignil kartonček in se odpeljal :)

Zanimalo ga je edino zakaj mam anteno drugo če ni vpisana :lol: :lol:
in kaj je tisti rdeči kabl ki gre iz akumolatora skozi požarno steno :D

Bo pa zdaj problem - včeraj me je namreč vstavo policaj pregledal celi avto in ugotovil da samo felne in xenonke ne štimajo na avtu :lol: :lol: in me spustil dalje z položnico za 120€ (telefoniranje v avtomobilu)

Problem bo ker so felne originalne od Renault Modus-a in so prispele iz Nemčije brez papirjev. Zdaj pa to razložit na homo :?: :?
V dobrem in slabem, dokler naju TÜV NE LOČI!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr apr 29, 2009 1:23 pm

Pridete na Avto Krko v NM ali KK in boste imeli v enem tednu vse porihtano...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr apr 29, 2009 1:27 pm

Dragi moji LPP pomeni Ljubljanski Potniški Promet in vi kar pluvate je javni prevoz ne pa dejansko tehnični servis. tko da mislm da bi moral mal bit bolj specifični pri svojih postih.

pa tut sam naslov bi se lahko spremenil v Tehnični servis pri LPP-ju.

tko bo vsak vedu za kaj se gre.

lp

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Napisal/-a valle-leon Sr apr 29, 2009 1:28 pm

Govorim o homologaciji naknadno vgrajenih delov ki se opravja na Lpp-ju
ne govorim o javnem prometu ali tehničnem pregledu.
Zadnjič spremenil valle-leon, dne Sr apr 29, 2009 1:34 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Sr apr 29, 2009 1:30 pm

Polo1997 je napisal/-a:
Problem bo ker so felne originalne od Renault Modus-a in so prispele iz Nemčije brez papirjev. Zdaj pa to razložit na homo :?: :?

pošlji pošiljatelju da ti poskenera papirje in ti jih pošlje :) drugače če je pa od orginal modusa .. pošlji v revoz mail če ti lahko pomagajo oz. te napotijo kam da dobiš tuv.

sicer se pa obrni na renault kako prodajalno al pa kej

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Sr apr 29, 2009 1:34 pm

valle-leon je napisal/-a:Govorim o homologaciji naknadno vgrajenih delov ki se opravja na Lpp-ju
ne govorim o javnem prometu ali tehničnem pregledu.

ja, pa ti objasni da čakaš kartonček, da ga dobiš nazaj iz lpp-ja.
Sploh pa tukaj v Lj.
Jaz vem da so prazniki sedaj, vendar to še ne pomeni da stvari stojijo. V sredo sem peljal , pregledat cel avto, in do danes niso naredili nič, jutri tudi ne bodo, ker je že počasi petek in frej. v enem tednu niso naredili čisto nič.
da ne govorim, kako je bilo na pregledu.pravi, sprednje luči lahko homologiraš , pozicijskih pa ne ( v mojem primeru , angel eyes ).Kao da v Tuvu ne piše da so ''ringi'' homologirani.... In ker sem imel ravno Tuv za športen fiter, sem pod homologacijo napisal še to. in kje se zopet spotakne, v navodilih za montažo ni isti filter kot sem ga imel jaz, s tem da so vse številke štimale....pravi da prvič sliši da se filter od avta do avta razlikuje....
In potem ti takšni solijo pamet in ocenjujejo kaj je v skladu z pravili...
da o javljanju na telefon ne govorim

lahko mu rečeš da so ringi neločljivi del luči ;) torej če je luč homologiranaj je skupaj s tem tudi ring.

drugače pa je problem pri ljudeh, ki dejansko niso razumni do takšnih stvari... oldschool.press
škoda .. sej počas se bo generacija menala pa bo :)

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Napisal/-a valle-leon Sr apr 29, 2009 1:40 pm

pa sej baje ni treba met sploh Tuva za luči če je gor E oznaka. se pravi bi mu spulil iz rok tuv, ga zmečkal, pa rekel ima e oznako prepiši cifre ?
Smernike mi je napisal , pa isem imel papirjev, s tem da je gor bila oznaka E.
drugače pa ja, old school, kot si rekel. namesto da me pozdravi ko pridem ke, mi pravi če imam avto za v dnevno sobo.sem rekel ne, za v spalnico zraven blazine, pol me pa geda čukast...
povzetek je da so majstri od majstrev...

:P

p|X|
Novinec

Napisal/-a p|X| Sr apr 29, 2009 1:47 pm

valle-leon je napisal/-a: mi pravi če imam avto za v dnevno sobo.sem rekel ne, za v spalnico zraven blazine, pol me pa geda čukast...
povzetek je da so majstri od majstrev...

:P

ob teh besedah sem pa zelo zelo nasmejal :)

sam sem imel zelo dobro izkušnjo z RTI v mariboru, ženska me ob naročanju opozorila da papirji za felne niso primerni za dimenzijo gum ki sem jo hoto homologirat. me je naročla pa sem potem mel zraven ustrezne papirje nadoknadno, sam pregled je potekal tekoče.
Oseba ki je pregledovala vzmeti, me še spraševala ker letnik pa neke takega, pa da se ti avti malo kvarijo. In vsi se človeško obnašali( zdravo, adijo itd ).

Polo1997
Novinec

Napisal/-a Polo1997 Sr apr 29, 2009 1:55 pm

dj_em je napisal/-a:
Polo1997 je napisal/-a:

pošlji pošiljatelju da ti poskenera papirje in ti jih pošlje :) drugače če je pa od orginal modusa .. pošlji v revoz mail če ti lahko pomagajo oz. te napotijo kam da dobiš tuv.

sicer se pa obrni na renault kako prodajalno al pa kej

se to je vse lepo in prav samo kak naj dobim tuv da pašejo na VW Polo-ta če so original renaultove :)
V dobrem in slabem, dokler naju TÜV NE LOČI!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 29, 2009 2:23 pm

Dobi tuv za feltne enakih dimenzij, nima veze katera znamka pa čao miki. ti noben nima kaj. kdo bo vedu da so to renojeve feltne?

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Sr apr 29, 2009 2:33 pm

Jaz sem homologacijo za feltne opravil v Kranju, so zelo prijazni oz. nobenih ekstremnih deviacij proti temni strani človeškega karakterja :P , vsaj moja 1. izkušnja tukaj gor pri nas je taka. Pridem do odgovornega, sva lepo zapisala zadeve, ki jih je bilo treba, je rekel, stopite plačat tamle, pa sem šel. Je bila ena gospodična še zelo prijazna z mano, vzela pa je 33e za to uslugo :D, kar ni prehudo, sem moral že več plačat tudi za manj oz. nič prijaznosti 8) . Pa grem nazaj do gospoda, reče on ok, pa pojdiva poslikat zadevo. In sva šla, vidi avto, pa reče, sej je lep avto, rečem jaz, sej je še nov, pa poslika zadeve iz vseh kotov in reče, dokumentacija bo prišla po pošti. Teden kasneje sem po pošti dobil homologacijski kartonček ali kako se že reče in to je bilo to. Za LPP pa ne bi izgubljal besed, vsi vemo kako je tam.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr apr 29, 2009 2:42 pm

mene tudi tam ne vidijo več, posebi pa zdaj, ko imajo konkurenco :P prav jim je

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 29, 2009 3:24 pm

Shebo je napisal/-a:Pridete na Avto Krko v NM ali KK in boste imeli v enem tednu vse porihtano...

sploh ni treba pridet_vse na "daljavo" :P

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Sr apr 29, 2009 4:46 pm

sašo5 je napisal/-a:
Shebo je napisal/-a:Pridete na Avto Krko v NM ali KK in boste imeli v enem tednu vse porihtano...

sploh ni treba pridet_vse na "daljavo" :P

Zelo resno podjetje ki raste na sam vrh v sloveniji z temi in podobnimi posli, plus tega pa je da se še širi ... ;)

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Sr apr 29, 2009 4:55 pm

Jst sem tud šel na Avtokrko-in namreč v Idrijo homologirat platišča. En dan prej poklical dol, da vem kdaj delajo, pridem dol, stopim notri, mal počakam, dam papirje, greva poslikat in pač plačam pa te zadeve. Čez par dni sem že lahko šel po kartonček!

Drugače pa polo1997- če ima kak kolega iste dimenzij platišča, si zamenjajta za en teden-ti greš lepo tista homologiraš in spet daš nazaj svoje. itaq ti vpišejo samo dimenzije pnevmatik. To bo najlažje!

lp
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr apr 29, 2009 6:02 pm

A ti ne vpišejo tudi platišč zraven??
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov