ludbe je napisal/-a:Včeraj sva s kolegom nekaj gledala svoje avte in imava oba šipe temenjene isto 10/55/55, vendar nisva oba temnila pri istemu. On ima šipe temnjene s folijo od filatec-a jst pa od ene nemške firme nwm točno kere. Ali je možno da imajo folije od ene firme večjo prepustnost kot od druge, pri isti procentuaži? Nama se je zdelo da se pri njegovem avtu če gledaš od zunaj bolj vidi v notranjost kot pri mojem avtu, zdaj me pa zanima če se je nama prav zdelo in če je to res?
mr.teddy je napisal/-a:ludbe je napisal/-a:Včeraj sva s kolegom nekaj gledala svoje avte in imava oba šipe temenjene isto 10/55/55, vendar nisva oba temnila pri istemu. On ima šipe temnjene s folijo od filatec-a jst pa od ene nemške firme nwm točno kere. Ali je možno da imajo folije od ene firme večjo prepustnost kot od druge, pri isti procentuaži? Nama se je zdelo da se pri njegovem avtu če gledaš od zunaj bolj vidi v notranjost kot pri mojem avtu, zdaj me pa zanima če se je nama prav zdelo in če je to res?
S tem se tut jaz popolnoma strinjam, da so foliatecove folije svetlejše od ostalih, ker sem tudi sam zadnjič primerjal z enim sorodnikom. Oba imama temnjeno 10/10/55 in oba sivo notranjost, vendar se v njegovega passata vidi precej manj kot v mojega, ki je temnjen z foliatecovo folijo, in tudi odtenek črne barve je bolj živ kot pri mojem, tko da že razmišljam o vgradnji drugih folij. Drugače je pa poleti avto bolj prijeten, ker ne sije tak sonce noter, pa še klima je res lahko prižgana na minimum. Se splača!
mwindis je napisal/-a:meni je kolega pravil da baje temne šipe poleti še bolj potemnijo, ko je avto na soncu? Kaj pravite vi
MatejW je napisal/-a:mwindis je napisal/-a:meni je kolega pravil da baje temne šipe poleti še bolj potemnijo, ko je avto na soncu? Kaj pravite vi
Normalno, če je večja razlika v nivoju osvetljenosti v avtu in zunaj njega.
No da še jaz eno vprašanje postavim, bom kuj v to temo,...
Pred cajtom sem kupo avto ki ma temnjena stekla, homologacija ni urejena! Nevem pri komu so bla stekla temnjenaZdaj, konec februara pa me čaka tehnični
V najslabšem primeru bom mogo dol trgat, al obstaja kaka druga možnost?
Paris je napisal/-a:MatejW je napisal/-a:mwindis je napisal/-a:meni je kolega pravil da baje temne šipe poleti še bolj potemnijo, ko je avto na soncu? Kaj pravite vi
Normalno, če je večja razlika v nivoju osvetljenosti v avtu in zunaj njega.
No da še jaz eno vprašanje postavim, bom kuj v to temo,...
Pred cajtom sem kupo avto ki ma temnjena stekla, homologacija ni urejena! Nevem pri komu so bla stekla temnjenaZdaj, konec februara pa me čaka tehnični
V najslabšem primeru bom mogo dol trgat, al obstaja kaka druga možnost?
Da si nardiš svoje papirje oz. dobiš od koga TUV pa si sam svoje cifre od folije not vpišeš!
Tako sm jst naredu za feltne, ker nisem dobil TUV-a za moj avto! Simpl k pasul!
coffa06 je napisal/-a:Za šipe ni isto kot za felge, tu moraš poleg TUV-a predložit tudi potrdilo o vgradnji, ki so oštevilčena. Matej W, a nimaš nikjer na šipi kakšnih oznak od vgrajevalca, ker vsak vgrajevalec hrani en izvod potrdila in ne bi blo nobenih problemov s papirji. Če pa na steklih ni nobene oznake, to pomeni, da si je prejšnji lastnik to sam nalepil in ti ne ostane kaj drugega kot pa dol strgat.
IcEm4n je napisal/-a:neki me še zanima. Kolk lahko zatemniš tmalo trikotno steklo, ki je pred sprednjimi vrati (ponavad ga majo kkšni enoprostorci) - 10% al 55%?
MatejW je napisal/-a:IcEm4n je napisal/-a:neki me še zanima. Kolk lahko zatemniš tmalo trikotno steklo, ki je pred sprednjimi vrati (ponavad ga majo kkšni enoprostorci) - 10% al 55%?
Mislim da stekla, ki so pred B stebrickom, se lahko temnijo samo za 10%,...
No dans sn poglejo ce mam kake cifre na foliji,... neke so, samo na vsaki šajbi drugačna?!
XP pa mislim da 4 cifre zraven,...
coffa06 je napisal/-a:Če imaš XP oznake, mislim, da je lahko Kompare ali Dr.Glass, oba sta v LJ.Lp
sofoiks je napisal/-a:ponoči pa da je zunanja osvetlitev bolj tko praktično nič ne vidiš razen če si montiraš reflektorje da ti osvetlijo. Ko pa je še dež in noč pol pač greš počasi da ko butneš ne butneš močno
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov