Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če nov 29, 2007 1:03 pm

Js ko sm šel na lpp homologirat športe vzmeti pa temna stekla, se tip sploh ni potrudo da bi pod avto pogledo če mam sploh taprave fedre not, sam tuv sm dav pa cao pepi.
Je pa tut en kolega šel homologirat 19col, najprej na RTI, pa mu sploh podrazno niso dali, ker je guma spredaj malo gledala izpod blatnik, na lpp, pa je šlo skorej brez problemov.... 8)

Uporabniški avatar
NGregor
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a NGregor Če nov 29, 2007 3:03 pm

hmmm zanimiva tema...glede na to da pripravljam avto za homologacijo mi boste sigurno znali pomagati ... seveda se bom zaradi stroškov in večje profesionalnosti raje odločil za homologacijo na LPP v LJ . Vpisat morem dat drug motor ( manjša kubikaža kot prej ) ter bistveno večja kolesa ... zdaj, motor nebo problem saj so mi ga menjali na uradnem servisu, žal imam pa na voljo platišča za katera mi pa manjka TÜV za moj avto ...a mi znate pomagat kaj narediti v tem primeru ... prosim na PM .. hvaležen bom za vsako pomoč, da se mi ne ustavi projekt v tej fazi ...
Roll right or don't roll at all ... Let's make a PROBE

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če nov 29, 2007 4:05 pm

firma in model felgn, dimenzija gum, ter firma in model avtomobila! pol ti pa lahko pomagamo
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
NejcT
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a NejcT Pe nov 30, 2007 9:08 am

mogoče je bilo to že kje objavleno...se vnaprej opravičujem...

ko sem pred dobrim mescem kupil podaljške za avto mi je prodajalec reku da morm ugradit to v roku 1ga mesca ker naj bi se potem menjala zakonodaja in tega potem ne bo več mogoče storiti..ma gdo kak link do tega zakona al pa če razloži za kaj gre in gdaj začne veljati?

LP Nejc
Slika

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 21, 2007 12:40 am

Nekej me zanima.

A homologacija stane isto (80€al 66€ sem prebral cifre) ce dam recimo vec stvari na enkrat homologirat? Npr da bi hotel homologirat fedre, feltne in sipe vse skup bi isto placal kot ce bi recimo dal homologirat samo feltne?

In ali je res da izvajajo homologiranje na Laborah (Kranj). Po radiju sem poslisal da naj bi tam to tud zaceli.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe dec 21, 2007 8:22 am

bam88 je napisal/-a:In ali je res da izvajajo homologiranje na Laborah (Kranj). Po radiju sem poslisal da naj bi tam to tud zaceli.

to so ze oz. smo ze debatiral pred 3-4leti nazaj... ko je bilo snovanje uglavnem
verjetno imajo le licenco za pregled dolocenih naprav vendar pa to potuje
na najblizjo enoto npr: LPP kjer ocenijo in obdelajo listine.
Torej enako kot bi sel na LPP direkt... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 21, 2007 12:15 pm

aha.. se mi je zdel.. to sm poslusal ene pol leta nazaj na radiju. kje pa naj bi to izvajal? na renault servisu ?

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe dec 21, 2007 5:22 pm

Imam vprašanje ko sem šel na homologacijo so mi pobral papirje tuv in te stvari zdej bi pa jst rad eno stvar prodal vendar nimam papirjev ali je dovolj da mu naredim kopijo moje homologacije ali potrebujem nove papirje ?
Clean look

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe dec 21, 2007 11:59 pm

dvomim da bi si lahko s tvojo homologaacijo kako pomagal če mislš s tem homologacijski kartonček. kontaktiraj LPP (magar na mail,o bjavljen na Lpp strani pod razdelkom Homologacije ) kako je z vračanjem dokumentov pa boš vedu iz prve roke.

Lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So dec 22, 2007 8:27 am

George86 je napisal/-a:ja sej. na rti-ju so zateženi! pomoje skoraj vsi priporočajo lpp.

meni je rekla, če ti kaj ne odgovarja idi na LPP tam vsi naredijo, mi pa nismo lpp lol :) :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So dec 22, 2007 9:59 am

NoFX je napisal/-a:Ve kdo kakšne so aktualne cene homologacij? šipe, felte, fedre... ?

ce se koga zanima, jaz sem dal v sredo za sipe, feltne in fedre 69€ + 21€ za nov kartoncek..
Slika

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So dec 29, 2007 7:03 pm

oj

ne lub se mi brat vseh 35 strani mam sam neki za vprasat. Ko spremenis eno stvar na avtu das prosno za homologacijo in cakas do 2 tedna da te sprejmejo. Zastopim da v teh dveh tednih nesmes bit na cest brez teh homologiranih zadev. Recmo mas odbijace in jih enostavno ne das gor dokler jih ne homologiras.. isto za feltne. Kaj pa temnenje stekel? Ne mors kr za 2 tedna strgat folijo dol. Pol ti tko recen more avto stat pred bajto dokler ne nardis homologacije ane? Pa na prvi strani sem prebral da ko opravis homologacijo se kartoncek caka (ce ga nimas) od 3 tedne do 3 mesce. A pol ce nis se dobil kartoncka tud ne smes na cesto? Bi mogu pol 3 mesce avto iz prometa dat? kako je s tem?

Je razumljivo za zadeve ki so snemljive.. samo temnenje stekel pa ne mors kr tko sneti. Razn ce strgas folijo al pa zamenjas sipe za tist cas ko cakas homologacijo ali pa kartoncek.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Če jan 03, 2008 8:18 pm

Pozdravljeni!

Ker me ju3 caka homologacija temnenja stekel me zanima ce sem prav slisal da sama homologacija pride cca. 31eur? Bral pa sem na tem forumu se nekaj, kjer pise da vsa vozila starejsa od 93 letnika rabijo nov homologacijski kartoncek. Jaz imam avto letnik 97 in nimam nobenega homologacijskega kartoncka... Koliko bom moral jutri sploh odsteti za ta homologacijski kartoncek?

Uporabniški avatar
Mario Car
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Mario Car So jan 12, 2008 9:58 pm

Čer.Mene pa zanima,ker smo se ravno danes glede tega pogovarjali pa me zanima če je potrebno avtomobilske žarnice različnih barv( recimo modre ) homologirati? se opravičujem za morda bedasto vprašanie, samo se še ne spoznam na te stvari ker sem še začetnik me pa veliko stvari zanima ;) hvala in lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jan 13, 2008 12:32 am

modre žarnice so prepovedane

Sklepic
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sklepic So jan 19, 2008 7:25 pm

če kdo zna nemsko ce bi mi lahko povedal če lahko to homologeram (če ima tuv)

http://cgi.ebay.de/Tagfahrlicht-S-line- ... dZViewItem

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico Ne jan 20, 2008 6:41 pm

lep pozdrav.
mam eno vprašanje: kupu sm avto, ma zamenjane pragove, feltne in fedre. zraven mi je možakar dal potrdilo o vgradnji vsega in je reku, da pač ne rabiš homologacije, ker je to kao serijsko... potrdilo pa je napisano pri prodajalcu (avtodelta), in sicer da so bile na avtu vgrajene te reči in štempelj. v homo kartončku so vpisane samo druge gume. mam pa tuv za feltne in fedre tud. pravi pa da mu niso na tehničnem nič težil.
Vprašanje je torej: ali moram to kljub vsemu homologirati ali ne?
Lep pozdrav in hvala za odgovor

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne jan 20, 2008 7:20 pm

Treba bo homologirat.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 20, 2008 7:41 pm

Zanima me, kaj točno napišejo v homologacijski kartonček, če bi prišel homologirat npr. neke 17 colske feltne z gumami 215/45/17?
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jan 21, 2008 11:53 am

napišejo ti
aluminijasta platišča 7J (oziroma širino felten) × 17, ET (recimo 35), in pa dimenzijo gum, 215/45 R17
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov