Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe mar 19, 2010 5:45 pm

Kako dolgo vzdržijo Philips X-Treme Power H4?

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po mar 22, 2010 12:09 am

406 je napisal/-a:PIKSNA007
je res osram tok bela proti navadni žarnici..ne vrjamem
Slika

Barvam na slikah ni nikoli za verjet. Ponavad pri teh žarnicah vse zgleda bolj belo ali modro, kot v resnici. Jaz sem mel recimo xtreme power pa so v resnici to čisto rumene žarnice (malenkost manj rumene od čist navadnih).
Mam pa trenutno neke 80W rally žarnice, ki na oko svetijo belo z res malenkostnim pridihom modre (tolk da ni nič rumene) in sem enkrat probal zadevo slikat pa zgleda ene 5 odtenkov bolj modro kot v resnici. Ampak je pa žarnica tut konkretno modro prefarbana. Ampak kljub temu sveti precej bolj od xtreme power.Tko da o odtenkih se prepričaj v živo!
Sploh je pa odvisno še od napetosti, ki bo prišla na žarnico. Če boš mel nekje 2 volta izgube in ti bo svetila z 12 volti ali pa 11,5, potem bo že zaradi tega bolj rumena kot pa če bi svetila nekje na 13+.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 06, 2010 8:59 pm

Zanima me če je že kdo kaj takega probal...

-> http://www.superstrela.com/content/h7-6 ... -na-zalogi
al pa tole-> http://www.superstrela.com/content/h3-13l-12v

ZA megelnko bi bilo pomoje čisto vredu, za kratke oz dolgle luči pa pomoje kar neuporabno al?

lp

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 9:28 pm

Jaz sem mel doma to en komad, nič ne vidiš ponoči bedarija. Zadaj se splača dat če maš pogosto prižgane parkirne da ti ne prazne akumulatorja.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 06, 2010 9:31 pm

Popolnama neuporabno za katerokoli luč (to pove že podatek o lumnih). Kaj takega se lahko uporabi kvečjemu za DLR, torej dnevne luči.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To apr 06, 2010 9:57 pm

hvala, v bisvtu sem mel namen za meglenke, mi bol bogo svetijo...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 06, 2010 10:02 pm

Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To apr 06, 2010 10:02 pm

406 je napisal/-a:zanima me kje bi lahko dobil philips blue vision in za kaksno ceno.
na mimovrste jih ni vec oz na googlu jih nisem našel.

se pravi pri teh žarnicah je tko da čimboljši hočš xenon look (belo na videz,nc rumenkaste),slabše bo svetla oz slabša vidljivost. ker ima temnejso folijo cez žarnico?!
in take žarnice naj bi bile celo nevarne zaradi slabe vidljivosti.še posebaj ponoču ob dezju. (npr superwhite,narva range power,philip diamondvision,razne špar in obi modre žarnice)
no to sem si jaz tako razlagal po bolje ploglobljenem iskanju (netu,trgovinah) in kupovanju žarnic.
tako da če potegnem črto je nekako najbolje (če ne želiš imeti čisto rumenih žarnic) kupiti nekaj umes kot je philips blue vision.

ali ima kdo kakšne izkušnje? kakšna je svetloba?

Jih imam, oz skoraj nič več. Mi je crknila ena in sedaj se vozim eno z philips in eno z original. Razliko v barvi šele sedaj opazim. Res res minimalno. Malo dle sveti, to je pa tudi vse. Delale so mi pa tam od novembra.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 07, 2010 12:07 am

lizard je napisal/-a:Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.

Maš navrjetneje prav, fora je da so tovarniško meglenke že dokaj male, pol pa še povrhu so vsrane in vse skupaj ne sveti nikamor.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr apr 07, 2010 12:25 am

monster_d je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.

Maš navrjetneje prav, fora je da so tovarniško meglenke že dokaj male, pol pa še povrhu so vsrane in vse skupaj ne sveti nikamor.

Eni dajejo tudi xenon kite v meglenke. Ali je boljše ali slabše pa ne bi vedel, svetilnost xenon žarnic je sicer precej večja kot pri halogenkah, ampak v megli bi se naj bolje obnesla rumenkastas svetloba kot bela. Xenon žarnice pa kot veš oddajajo povsem belo svetlobo (4300 K). Če se že vgarjujejo potem absoultno 4300 K, ker karkoli bo više (vedno bolj moder oz. vijoličast odtenek in slabša svetilnost) od tega bo kriza.

Sicer pa, a imate na Ptuju toliko megle, da nujno rabiš zelo dobre meglneke? :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 07, 2010 2:26 am

mene pa zanima kje bi se dalo dobiti rumene zarnice H3 (meglenke)
pa nemislim sedaj navadne zarnice, ampak prav rumene in, da rumeno svetio
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr apr 07, 2010 2:38 am

Ne poznam nobenih, dobi pa se rumena folija za "old schol" izgled meglenk.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr apr 07, 2010 9:57 am

lizard je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Eni dajejo tudi xenon kite v meglenke. Ali je boljše ali slabše pa ne bi vedel, svetilnost xenon žarnic je sicer precej večja kot pri halogenkah, ampak v megli bi se naj bolje obnesla rumenkastas svetloba kot bela. Xenon žarnice pa kot veš oddajajo povsem belo svetlobo (4300 K). Če se že vgarjujejo potem absoultno 4300 K, ker karkoli bo više (vedno bolj moder oz. vijoličast odtenek in slabša svetilnost) od tega bo kriza.

Samo tisti ki dajejo xenon v meglenke, dajejo ponavadi 3000K. Zato da je bolj rumena svetloba, ker baje najbolj pomaga v megli, dežju itd. Vsaj to sem jaz zasledil in tudi videl že na parih avtih.

LP

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Sr apr 07, 2010 10:05 am

_B3yBo_ je napisal/-a:mene pa zanima kje bi se dalo dobiti rumene zarnice H3 (meglenke)
pa nemislim sedaj navadne zarnice, ampak prav rumene in, da rumeno svetio

kok si pripravljen dat za žarnice?
http://www.spedenaj.si/product/x2_r_yellow_h4.aspx :?

tle maš eno primerjavo med malo cenejšimi.
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=244221
mislim da philips ter hella bi se moglo dobit u sloveniji.
upam da sem ti kaj pomagal

Lp Matej

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 07, 2010 10:26 am

huh to so pa zasolil ceno.
bo treba kje drugje najdt, ce nc drugega pa pobarvat zarnice z barvo za steklo, samo nevem ce bi zdrzal vrocino.
ker rumena svetlo v megli je res zakon

hvala za linke
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 07, 2010 6:20 pm

lizard je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Nimamo preveč megle ampak glih takrat ko jo rabiš ti sveti ko da bi svečo na odbijač zvezal :D
Xenon kit sem mel prej v kratkih lučeh 4300k je dokaj bela svetloba ja.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če maj 13, 2010 4:25 pm

kere žarnice so zdaj best buy za H1 v lečo?

Nočem privdiha rumene, raje malce modrikasto.

Je kdo sprobal tole:
http://www.spedenaj.si/product/x_r_4800_h1.aspx

je vredno 100€ za žarnice, so tolk boljše ?
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Če maj 13, 2010 9:42 pm

Če mene vprašaš niso nobene normalne halogenske žarnice vredne 100€. Nevem no to se mi pa res zdi škoda denarja, na koncu ti bo pa žal, ker bodo tako slabo svetile, zaradi tiste plasti za barvni odtenek. Dobro premisli kaj boš kupil.

LP

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če maj 13, 2010 9:43 pm

Premišljujem ja, ker mam nove luči z lečo in svetijo že super z čisto navadnimi stock žarnicami rumenimi, samo rumena svetloba se mi ne dopade ko pogledaš avto zato bi menjal na čimbolj modrikaste. Za angele v modrem in zakon ne skrbet samo žarnice me zanimajo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Če maj 13, 2010 9:45 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Če mene vprašaš niso nobene normalne halogenske žarnice vredne 100€. Nevem no to se mi pa res zdi škoda denarja, na koncu ti bo pa žal, ker bodo tako slabo svetile, zaradi tiste plasti za barvni odtenek. Dobro premisli kaj boš kupil.

LP

2x

!00€ za žarnice :lol: :roll:

Kupi une "najtbrejkr" pa boš cenej skozi pršel.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov