406 je napisal/-a:PIKSNA007
je res osram tok bela proti navadni žarnici..ne vrjamem
406 je napisal/-a:zanima me kje bi lahko dobil philips blue vision in za kaksno ceno.
na mimovrste jih ni vec oz na googlu jih nisem našel.
se pravi pri teh žarnicah je tko da čimboljši hočš xenon look (belo na videz,nc rumenkaste),slabše bo svetla oz slabša vidljivost. ker ima temnejso folijo cez žarnico?!
in take žarnice naj bi bile celo nevarne zaradi slabe vidljivosti.še posebaj ponoču ob dezju. (npr superwhite,narva range power,philip diamondvision,razne špar in obi modre žarnice)
no to sem si jaz tako razlagal po bolje ploglobljenem iskanju (netu,trgovinah) in kupovanju žarnic.
tako da če potegnem črto je nekako najbolje (če ne želiš imeti čisto rumenih žarnic) kupiti nekaj umes kot je philips blue vision.
ali ima kdo kakšne izkušnje? kakšna je svetloba?
monster_d je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.
Maš navrjetneje prav, fora je da so tovarniško meglenke že dokaj male, pol pa še povrhu so vsrane in vse skupaj ne sveti nikamor.
lizard je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.
Maš navrjetneje prav, fora je da so tovarniško meglenke že dokaj male, pol pa še povrhu so vsrane in vse skupaj ne sveti nikamor.
Eni dajejo tudi xenon kite v meglenke. Ali je boljše ali slabše pa ne bi vedel, svetilnost xenon žarnic je sicer precej večja kot pri halogenkah, ampak v megli bi se naj bolje obnesla rumenkastas svetloba kot bela. Xenon žarnice pa kot veš oddajajo povsem belo svetlobo (4300 K). Če se že vgarjujejo potem absoultno 4300 K, ker karkoli bo više (vedno bolj moder oz. vijoličast odtenek in slabša svetilnost) od tega bo kriza.
Sicer pa, a imate na Ptuju toliko megle, da nujno rabiš zelo dobre meglneke?
_B3yBo_ je napisal/-a:mene pa zanima kje bi se dalo dobiti rumene zarnice H3 (meglenke)
pa nemislim sedaj navadne zarnice, ampak prav rumene in, da rumeno svetio
lizard je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Moj predlog je potem, da jih odpreš, ščistiš, sestaviš nazaj in vstaviš not eno izmed boljših halogenskih žarnic.
Eni dajejo tudi xenon kite v meglenke. Ali je boljše ali slabše pa ne bi vedel, svetilnost xenon žarnic je sicer precej večja kot pri halogenkah, ampak v megli bi se naj bolje obnesla rumenkastas svetloba kot bela. Xenon žarnice pa kot veš oddajajo povsem belo svetlobo (4300 K). Če se že vgarjujejo potem absoultno 4300 K, ker karkoli bo više (vedno bolj moder oz. vijoličast odtenek in slabša svetilnost) od tega bo kriza.
Sicer pa, a imate na Ptuju toliko megle, da nujno rabiš zelo dobre meglneke?
PIKSNA007 je napisal/-a:Če mene vprašaš niso nobene normalne halogenske žarnice vredne 100€. Nevem no to se mi pa res zdi škoda denarja, na koncu ti bo pa žal, ker bodo tako slabo svetile, zaradi tiste plasti za barvni odtenek. Dobro premisli kaj boš kupil.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov