Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po apr 07, 2008 8:35 pm

to sm ze jst upraso...uglavnem mors met kak racun od montaze ce ti je kdo montiral, da ti lahko policaju dokazes da si jih ravno gor dal! zdj pa ne vem kolk se lahk dolgo vozis brez homologacije?
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po apr 07, 2008 8:44 pm

1.) napise ti kazen, odvezem tablic ter nato kontrola na ustanovi ki je zato predvidena...najslabsi primer...hehe...pelje te na rti kjer bos pred casno priso na vrsto...hehe...
2.) poves kako je na stvari, ce bo poslusen se bos zmazal...in ti bo reko da ti je tole v opozorilo, ceprav vemo da so nekatari tezki...

ful je probelom z temi stvarmi in celotna zasnova tega kar se dela pri nas je tako zgresena da bolj nemore biti, bolj bi se morali zgledovati po nasih nasih eu sosedih .de ali .at...kar se tice karoseriskih delov, pripeljes avto imas papapirje...abe tuv itd...probe voznja z mojstrom, ce je vse na mesti, ce nikjer nic ne coha, kljub 150kg v prtljazniku je zadeva ok...ce ne moras to porpavit...pri nas pa se te zadeve lotijo ljudje, ki blage veze nimajo o tem kar sploh delajo, lep primer je po novem temnenje stekel...halo, ce ti je temnil stekla profi in ti garanjtira da je taksna pa taksna folija...kako lahko tipu na kontroli napravica pokaze da imas sprednja stekla bolj temnjena kot zadnja, opticno je pa lih obbratno...vse skupaj je en velik bullshit, to pa je zato ker puscamo da nam drzavo vodijo starcki, ki nimajo blage veze o nicem...

sramotno...sory za off...mislim da ce imas papir da nebi smelo biti problemov, ce pa ze pa mu reci da naj se oni med sabo zmenijo, kdaj in kako dolgo velja listina, ki ti jo potrdi RTI, LPP...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Po apr 07, 2008 9:08 pm

Punisher hvala za izčrpno poročilo o tem kar sem spraševal :D Verjetno bom potem rajši zamenjal v zimsko obutev avto,pa imam mir pred tem,pa bom na dan homologacije dal platišča gor.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Po apr 07, 2008 10:47 pm

Pozdravljeni. Verjetno že kje piše ampak ne najdem trenutno..Stvar je sledeča, imam opel vectro 1998 pa bi rad homologacijski kartonček ki ga nažalost nisem dobil zraven ob nakupu. Zdaj a se da kje dobit duplikat?Na avtohiši neki so mi povedali da samo če bil avto pri njih kupljen,ker pa ni bil nevem kam se obrnit,oz. nevem kje je bil kupljen prvič.
baje je dovoljena dimenzija gum 16" , saj vem da se da dobit nov kartonček,samo potem moram meti spet tuv od platišč pa vse to plačat.Rabil bi pa ga tudi,ker nameravam avto spustit..

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To apr 08, 2008 6:35 am

duplikat se dobi pri opel zastopnikih.. no vsaj za renault velja to.. jest sm za renault 5 sou na renault zastopnistvo oz remont v kranju.. so mi dali prosnjo za duplikat.. poslal v novo mesto in nakazal 18€.. cez par dni je bil duplikat v moje postnem nabiralniku.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To apr 08, 2008 6:37 pm

za opel pa nevem če,ker so mi na eni avtohiši rekli da samo če bil tam kot nov kupljen.

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Ne apr 13, 2008 9:23 am

mene pa zanima sledeča stvar: Nekdo mi ponuja zadnje luči za Saxo-ja, črne z E oznako in pravi, da če ima pač E oznako, da mi luči ni treba homologirat. Zdaj pa ba rad, da mi nekdo to potrdi. Vprašal sem že nekaj kolegou in vsak mi drugače zatrdi.

Hvala Za Odgovor
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne apr 20, 2008 9:02 pm

Ali mi lahko na LPP-ju kaj komplicirajo, če grem jaz homologirati angel eyse in imam vgrajen xenon. Gledajo kaj pod havbo ali samo pogledajo luči, če imajo E- oznako ali lahko "padem" zaradi tega ker imam notri xenon, ki ga ne moreš homologirati (nimam samonastavljanja, pranja,..) :?:

ps: @gashper kolikor sem jaz izvedel, luči moraš homologirati ampak je za homologacijo dovolj le E-oznaka in ne rabiš TUV-a.

lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Osnove homologacij------->FAQ za začetnike

Napisal/-a gecco To apr 29, 2008 11:50 am

maky je napisal/-a:
[*] Znižano vozilo (vzmeti+predelani amortizerji)

Potrebujemo Tüv certifikat vzmeti. V temu certifikatu mora biti vpisano naše vozilo. Prav tako potrebujemo tudi potrdilo o strokovni montaži in izpisek optike. Za stršane amortizerje NE potrebujemo homologacije.
[/list]

Tlele me sam zanima, če je vsak mehanik dober za montažo vzmeti, al rabm kakšnga s posebnim dovoljenjem, da bi mi dal potrdilo o strokovni montaži???
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Osnove homologacij------->FAQ za začetnike

Napisal/-a a_sist To apr 29, 2008 12:49 pm

gasperozimek je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
[*] Znižano vozilo (vzmeti+predelani amortizerji)

Potrebujemo Tüv certifikat vzmeti. V temu certifikatu mora biti vpisano naše vozilo. Prav tako potrebujemo tudi potrdilo o strokovni montaži in izpisek optike. Za stršane amortizerje NE potrebujemo homologacije.
[/list]

Tlele me sam zanima, če je vsak mehanik dober za montažo vzmeti, al rabm kakšnga s posebnim dovoljenjem, da bi mi dal potrdilo o strokovni montaži???

Ne more ti vsak dati potrdila o strokovni montaži, ki ga potrebuješ za homologacijo. Raje se pri njem pozanimaj, preden ti montira.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Ne maj 11, 2008 3:13 pm

mogoče kdo ve če je potrebno homologirati tudi nastavek na izpušnem loncu??

golftuning
Nov uporabnik

Napisal/-a golftuning Ne maj 11, 2008 4:10 pm

bobi11 je napisal/-a:mogoče kdo ve če je potrebno homologirati tudi nastavek na izpušnem loncu??

Če imaš pritrjenega z objemkami ne, če pa imaš pošvasanega pa moraš homologirat

Lp

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Ne maj 11, 2008 4:30 pm

jaz se vozim ze kr neki casa brez homolagice:D pa mam pol stvari za homologirat:D policija se mi nikol ni rekla:D vedn mi za alkotest tezi ki je seveda pozitiven in me celi veseli spusti naprej :D no sej v kratkem casu sn ze narocen na rti:D

Uporabniški avatar
Buda18
Nov uporabnik

Napisal/-a Buda18 To maj 13, 2008 10:43 pm

Oila novi sm tukaj!

Mene zanimajst mam v homologaciji napisan
J 8.0 225/40/R18 in Zadaj J 8.5 245/35/R18

Drgač pa je to 2007 (w204) Mercedes C350 AMG Optik

Jaz pa imam spredaj J 8.5 isto ko zadaj! Drgaš pa vse isto kot v homologaciji!

To potrbno tudi homologirat?

Lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To maj 13, 2008 10:56 pm

Aldin20 je napisal/-a:jaz se vozim ze kr neki casa brez homolagice:D pa mam pol stvari za homologirat:D policija se mi nikol ni rekla:D vedn mi za alkotest tezi ki je seveda pozitiven in me celi veseli spusti naprej :D no sej v kratkem casu sn ze narocen na rti:D

misliš negativen alkotest?0.0?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če maj 15, 2008 4:19 pm

Mene pa zanima, kdaj začne homologacija veljati. Z dnem ko jo opraviš ali z dnem, ko dobiš kartonček nazaj?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 4:44 pm

Buda18: po črki zakona bi mogu homologirat, v praksi pa noben policaj pomoje ( pa tut noben strokovnjak na prvi pogled ne, edin če gre pod avto v kanal) ne bo opazu razlike ker večini je važna ustrezna dimenzija gum, pa tut neke velke razlike ni ( pol " oz. 1,27cm )... če nimaš nekih konstantnih problemov s policaji in si kolkr tok neopazn (kolkr si pač loh s takim avtom), bi jst tko pustu... 8)

FBR: kko to mislš "veljat"? za policaja je važn kdaj maš ti kartonček v avtu, po opravljeni homologaciji sicr dobiš nek račun ampak gor ni nč točno napisan za kere dimenzije itd. gre... torej tut če se policaju da preverjat a si res homologiru, morš met srečo da so npr. v pisarnah LPP-ja to že registriral. oz. zapisal...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če maj 15, 2008 4:52 pm

c.o.b. je napisal/-a:
FBR: kko to mislš "veljat"? za policaja je važn kdaj maš ti kartonček v avtu, po opravljeni homologaciji sicr dobiš nek račun ampak gor ni nč točno napisan za kere dimenzije itd. gre... torej tut če se policaju da preverjat a si res homologiru, morš met srečo da so npr. v pisarnah LPP-ja to že registriral. oz. zapisal...

Torej praktično velja od dneva, ko imaš kartonček v roki.

Ravno za policaja sprašujem. Meni potem nič ne pomaga, če sem že bil na homologaciji, ko pa kartončka še nimam...

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Če maj 15, 2008 8:29 pm

kako je z nastavkom na izpušnem loncu, če je ta varjen, je potrebna homologaciaj al ne?
vsak ki ga vprašam mi odgovori drugače.
kje pa bi lahko dobil tuv- če je to potrebno??

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 10:04 pm

bobi11 : maš razložen na prejšnji strani, če je varjen gor, bi znal policaji težit, če je z objemko montiran kokr je namenjen, potem ni treba homologirat... papirje za izpušni nastavk pa nism tut nikjer zaslediu...

FBR : nekje sem celo prebral da če homologiraš na eni dislocirani enoti ( ne vem keri) da dobiš prov neko potrdilo za policaje za primer če te ustavijo v vmesnem času... na LPP-ju sm dubu sam tist račun da je storitev oz. pregled opravljena, nč pa kko je rešena zadeva... ampak če je policaj razumen in maš vsaj neke papirje ( npr. ta račun , mogoče kšno potrdilo itd.) ne vidm problema zakaj ne bi verjel...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost