Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če jul 29, 2010 12:40 pm

Jure777 je napisal/-a:Se opravičujem, če je že bilo kje omenjeno, ampak gledam in gledam pa ne najdem, pa bom raje tu vprašal.

Zanima me namreč, kje se da dobiti žarnice - žmigavce ( oz. smernike :D ) za prve in zadnje luči, ki so na zunaj modre, vendar svetijo še vedno oranžno. Kjerkoli gledam imajo samo chrom, ki staneta malo manj kot 10€ par, modrih pa ne najdem.

Lp, Jure

eleclerc :arrow:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Jure777
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Jure777 Če jul 29, 2010 2:12 pm

@zuzek, ja nekaj takega mislim, ampak jih preko tega ne upam naročit več, saj so mi zdaj že 2x zamešali pošiljko in sem imel še 1x več dela + poštnina je zdaj 5€, ampak vseeno hvala :)

@baSix Hvala, tam dejansko še nikoli nisem bil, je čas da obiščem očitno :)

Je pa tako ali tako legalno, saj sveti še vedno oranžno.

Bi pa še nekaj vprašal, ko sem se že ravno razpisal :) Kot sem prebiral po forumu, se vsak nekako odloča za drugačne žarnice spredaj - kratke, pa sem kar malo v dvomih katere sedaj dati noter. Sam imam clio II, letnik 2001, kratke so H3 in svetijo kot da bi mi en z svetilko spredej hodu, skratka zelo slabo. Pozicijske sem že dal bele LED notri, samo še te kratke me begajo.
Torej, kaj mi svetujete, ker tu vidim night braker, silver, neke navadne superwhirte.....rad bi samo neke bele, ker oranžna nikakor ni več za v 21 stoletje :) in pa predvsem da dobro svetijo, čeprav vem, da se življenska doba zmanjša, samo toje pač potrošni materijal.

lp, Jure

Risha
Nov uporabnik

Napisal/-a Risha Sr avg 04, 2010 9:20 pm

Sem zamenjal navadne žarnice z Phillips Xtreme power H7 in svetijo dokaj zadovoljivo belo ampak mi rumene pozicijke malo kvarijo barvo :) Mogoče gdo ve kje bi lahko dobil resnično bele pozicijke ki svetijo dost močno? Vem da prodajajo cel kup "belih" pozicijk po trgovinah kot so špar in A3M ampak kakor vem use vlečejo malo na vijolično/modro barvo ali pa svetijo prešibko. Če gdo ve kje lahko dobim resnicno bele pozicijke ki svetijo kakor treba se zahvaljujem za odgovor :)

Uporabniški avatar
StAn_
Nov uporabnik

Napisal/-a StAn_ Po sep 06, 2010 11:31 pm

http://cgi.ebay.co.uk/2-x-5-LED-Xenon-W ... 3cb08af90a

npr. kaj takega bi ti ustrezalo? na led osnovi

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po sep 06, 2010 11:51 pm

Risha je napisal/-a:Sem zamenjal navadne žarnice z Phillips Xtreme power H7 in svetijo dokaj zadovoljivo belo ampak mi rumene pozicijke malo kvarijo barvo :) Mogoče gdo ve kje bi lahko dobil resnično bele pozicijke ki svetijo dost močno? Vem da prodajajo cel kup "belih" pozicijk po trgovinah kot so špar in A3M ampak kakor vem use vlečejo malo na vijolično/modro barvo ali pa svetijo prešibko. Če gdo ve kje lahko dobim resnicno bele pozicijke ki svetijo kakor treba se zahvaljujem za odgovor :)

Pa v tej temi sem že ene 50-krat napisal kaj v takšnem primeru vzet. Philips BlueVision, ali pa Osram Cool Blue, oboje imajo modrikasto steklece oz. filter in svetijo bliže beli. Philips dobiš v erutonu, so pa v W5W, H6W in T4W. Vse so legalne. V A3M imaš pa poanvadi res z zelo modrim filtrom, da svetijo že v hladni beli barvi in paše samo h xenonu.

LED bodo vse okoli 6000K kar je že zelo daleč od halogenskih 4000K.

TiGeR_
Nov uporabnik

Napisal/-a TiGeR_ Pe sep 10, 2010 9:53 pm

zdravo.

zanima me ket bi dobil te žarnice Osram Cool Blue W5W ali podobne (za pozicijo)
kašne mate kej iskušne s superstrelo? tam imam namen kupit te diode za notranjost http://www.superstrela.com/content/sj-hp4-12v-31mm
so dobre a se bom spet nategnu

hvala LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 10, 2010 11:17 pm

TiGeR_ je napisal/-a:zdravo.

zanima me ket bi dobil te žarnice Osram Cool Blue W5W ali podobne (za pozicijo)
kašne mate kej iskušne s superstrelo? tam imam namen kupit te diode za notranjost http://www.superstrela.com/content/sj-hp4-12v-31mm
so dobre a se bom spet nategnu

hvala LP

Osebno mam pozitivne izkušnje kar se tiče notranjosti, sem pa slišal tudi slabo mnenje, ker naj bi pri osvetlitvi tablice rade crkovale, ampak po prebranem tudi na tujih forum, pri tablicah crkuje večina, če ne vse ledice, ne vem pa zakaj. Vglavnem ti priporočam nakup, ni po potrebe po pretiravanju s svetilnostjo, ker se hitro lahko zgodi, da ti preveč blešči. Zna bit pa problem pri ledicah, da pri notranji osvetlitvi tlijo, tudi ko so ugasnjene, saj jih že malo elektrike obudi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

TiGeR_
Nov uporabnik

Napisal/-a TiGeR_ So sep 11, 2010 11:43 am

aha se prav priporočaš diode z manj svetilnosti,k pa glede pozicijskih navadni žarnic k sm zgorej napisou

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So sep 11, 2010 11:49 am

Poglej par postov više ali pa kako stran dve tri nazaj, sem vse že 10-krat napisal.

V tej temi je res neverejtno, da na vsake 3-4 poste napišem, da sem to napisal že 10-krat. Moram reči, da mi greste počasi že pošteno na falus.

TiGeR_
Nov uporabnik

Napisal/-a TiGeR_ So sep 11, 2010 10:06 pm

se opravičujem

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba To sep 21, 2010 10:18 pm

Je kaj novosti glede H7 žarnic? Kolikor sem gledal imam na izbiro Osram Night Breaker (~20€ v paru) in Philips X-treme Power (~30€ v paru). Katera od teh (ali kakih drugih) sveti najbolje in najdlje. Kot najdlje mislim življenjsko dobo. Ni pa potrebno, da so "lepe".

Trenutno imam notri navadne žarnice, katerih sicer še nisem menjal, a sem ugotovil da precej slabo svetijo. Danes sem namreč slučajno vozil mamin avto in bil presenečen kako njene "špar" žarnice dobro svetijo. Je pa avto štiri leta starejši kot moj in je za razliko od mojega še brez leče.

LP

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen Sr sep 22, 2010 8:00 am

Malachi je napisal/-a:ja novost je oSRAM Night Breaker Plus, ki ma podaljšano življensko dobo. ;)

Kakšne barve oz. kakšno barvo svetijo te žarnice??? So legalne??

Lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 22, 2010 5:56 pm

ognjen je napisal/-a:
Malachi je napisal/-a:ja novost je oSRAM Night Breaker Plus, ki ma podaljšano življensko dobo. ;)

Kakšne barve oz. kakšno barvo svetijo te žarnice??? So legalne??

Lp

Od uporabnikov, ki sprašujejo ali so te žarnice legalne, me zanima kolko leten vozniški staž imajo. Namreč sam sem v desetih letih premenjal žarnic več kot večina foruma verjetno. Od imitacije xenona, nightbreaker....do 100W, skurjenih parabol do tega , da je ena žarnica bila špar xenon druga pa obična H4....Nikoli nobenih problemov in pa tud čez tehničnega je šel popolnoma normalno. Če ne vtakneš lih pravega xenona noter se jaz ne bi sekiral. Od vseh žarnic kaj pa sem jih preiskusil pa so samo 90/100W imele oznako " samo za rally vozila".
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Sr sep 22, 2010 9:06 pm

Super, potem mi jih ne bo potrebno menjati pogosteje kot pa bom avto pral. :lol:

Morda še kak namig kje jih najti? Danes sem malo skakal po BTCju pa jih nisem našel. Verjetno bodo morale stare prvo ven iz zaloge. Zasledil pa sem jih na spletu (PowerBulbs) za slabih 33€ in brezplačno dostavo.
Tam sem opazil tudi, da prihajajo nove Philipsove žarnice, Philips X-treme Vision, a za skoraj 20€ višjo ceno.

Najverjetneje bom počakal, da jih dobijo na mimovrste=) in upal, da bodo imele podobno ceno "sedanjim." ;)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če sep 23, 2010 3:41 pm

koliko pa je poštnina od anglije do sem..pac za en par žarnic..

si zadovoljen z njimi,kaksna je svetilnost in barva snopa oz svetlobe..

marjanko2
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko2 Če sep 30, 2010 11:03 am

Imam vprašanje, pa ga bom kr tukaj prilimal da ne odpiram nove teme.

Na ibizi sem hotel zamenjat dolge žarnice s temi ki imajo belo svetlobo. Na pogled zunaj so zgledale kot h1, kupim h1 se lotim menjave in me caka presenečenje, slikou sm razliko med h1 in to ki je trenutno noter (slikako s telefonom zato slabša kvaliteta). Mi zna kdo povedat ka je to za ena žarnica?
Priponke
primerjavaobe.jpg

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 30, 2010 11:39 am

V navodilih ti vse piše. Jih jer es tako težko odpret in prebrat? Post, ki si ga napisal je sigurno vzel več časa.

Na sliki sta H3 in H1 pomojem.

marjanko2
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko2 Če sep 30, 2010 8:44 pm

lizard je napisal/-a:V navodilih ti vse piše. Jih jer es tako težko odpret in prebrat? Post, ki si ga napisal je sigurno vzel več časa.

Na sliki sta H3 in H1 pomojem.

Se opravičujem, ne se razburjat, hec je v tem da sem zadevo odpru in je blo vse nekej prevezano podaljšani so bi kabli za konektorje, niti niso bli na obeh lučeh enaki, skratka zgledalo je use skupej home made, zato sem vprašal.

Drugač pa hvala je res H3 in v navodilih tega ne piše ;)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Po okt 04, 2010 1:05 pm

kje bi lahko dobil takšne ledice sam hladno belo svetlobo..
http://www.superstrela.com/content/t10-4l-12v

ali obstajajo z vec ledic..recmo z 6 ali 8,ker ta jih ima samo 4

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Po okt 25, 2010 2:15 pm

Ausc je napisal/-a:Kaksna je razlika med Nightbreaker,Silverstar in CoolBlue zarnicami? Vse so od Osrama, tudi cena je tam tam.

http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... w-coolblue
http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... silverstar
http://www.mimovrste.com/artikel/342011 ... ht-breaker

Katera najbolje sveti in katera ima najlepso (vizualno) svetlobo?

lp

Torej, prjatli' majs3 .

Kaj zdaj to pomeni ? A so te žarnice zakonsko dovoljene, al' ne ?

In, katere oznake/homologacije/ateste morajo imet' , da jih lahko uporabljam po navadnih cestah ?

A je oznaka E4 dovolj, al' še ne ?

In, kje si lahko preberem kake uradne podatke o teh "zakonih" , da nebom spet imel celo štalo samo zarad' teh žarnic na tehničnem pregledu drugo leto .

Že nekaj časa brskam po forumu, in ne najdem nobenih konkretno pametnih informacij ... : (

Hvala za razumevanje + za odgovore .

Lp from Boštjan
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost