Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po okt 25, 2010 4:57 pm

kopron je napisal/-a:
Ausc je napisal/-a:Kaksna je razlika med Nightbreaker,Silverstar in CoolBlue zarnicami? Vse so od Osrama, tudi cena je tam tam.

http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... w-coolblue
http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... silverstar
http://www.mimovrste.com/artikel/342011 ... ht-breaker

Katera najbolje sveti in katera ima najlepso (vizualno) svetlobo?

lp

Torej, prjatli' majs3 .

Kaj zdaj to pomeni ? A so te žarnice zakonsko dovoljene, al' ne ?

In, katere oznake/homologacije/ateste morajo imet' , da jih lahko uporabljam po navadnih cestah ?

A je oznaka E4 dovolj, al' še ne ?

In, kje si lahko preberem kake uradne podatke o teh "zakonih" , da nebom spet imel celo štalo samo zarad' teh žarnic na tehničnem pregledu drugo leto .

Že nekaj časa brskam po forumu, in ne najdem nobenih konkretno pametnih informacij ... : (

Hvala za razumevanje + za odgovore .

Lp from Boštjan

Kolkr sm jst opazu ti piše na hrbtni strani žarnice >> NOT USE FOR EUROPE<<
Nevem če je navseh in če piše isto!

Moje izkušnje s tem Osram-ovimi žarnicami so pa zlo slabe samo enkrat sm jih kupu pa še to so tko švoh belo svetile...tko da sm jih hmal fliknu stran.
Jst kupujem od Varta če se nemotm... in mi zdržijo zlo dolg + razlika je zlo vidna v beli svetlobi in moči 80W

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a tomzzi Če nov 11, 2010 9:31 pm

Pozdrav!

Kupujem žarnice, ker imam v kratkem v planu zamenjat komplet original žarnice spredaj. Torej 2x H7 (dolge, kratke) in ene W5W. Predvsem se odločam med Philips in Osram.
Nočem pa nobenih "plavih" kot so Blue Vision ali Cool Blue oziroma žarnic katerih namen je predvsem izgled ob ne bistveno boljši svetilnosti. Če ne že slabši...

Gledal sem predvsem naslednje:

Philips X-Treme Power H7 (2x) + Philips Vision LED W5W 4000K

in pa

Osram Night Breaker Plus (2x) + Philips Vision LED W5W 4000K

Pa a kdo ve za kakšen test teh novih Philips X-Treme Vision? Ker imajo kar zasoljeno ceno...

In mogoče kdo ve kje bi se to dalo pri nas dobiti? Ni problem naročiti tudi tukaj, ker vidim, da je tudi poštnina zastonj pa še par W5W Philips dobim free samo imam do 18-tega po lastni neumnosti zablokirano kreditno in ne morem prej naročit...

Uporabniški avatar
MATEJQMX
Nov uporabnik

Napisal/-a MATEJQMX Pe nov 12, 2010 11:46 am

Euroton bi Philips žarnice moral imeti. Vsaj nazadnje sem pri njih vzel X-treme power H7 in Vision W5W.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 12, 2010 12:15 pm

tomzzi je napisal/-a:Pozdrav!

Kupujem žarnice, ker imam v kratkem v planu zamenjat komplet original žarnice spredaj. Torej 2x H7 (dolge, kratke) in ene W5W. Predvsem se odločam med Philips in Osram.
Nočem pa nobenih "plavih" kot so Blue Vision ali Cool Blue oziroma žarnic katerih namen je predvsem izgled ob ne bistveno boljši svetilnosti. Če ne že slabši...

In mogoče kdo ve kje bi se to dalo pri nas dobiti? Ni problem naročiti tudi tukaj, ker vidim, da je tudi poštnina zastonj pa še par W5W Philips dobim free samo imam do 18-tega po lastni neumnosti zablokirano kreditno in ne morem prej naročit...

Pa se zavedaš, da ti bodo te LED (na novejših avtih) najverjetneje javljale napako in brez ustreznega upora ne bodo delovale in to tudi piše na podanem linku? Za pozicijske ti predlagam Phillips Blue Vision W5W, v praksi svetijo podobno ali še bolj "belo" kot Osram Night Breaker. Dobiš jih pa v Eurotonu za cca. 5€, hvala uporabniku, ki mi je to povedal v tej temi(se mi ne da preverjat kdo je bil)! :)

Med Night Breaker in X-treme Power je pa tako, da NB sveti nekoliko bolj belo, ima pa v navadni(ne PLUS) izvedbi življensko dobo pri meni cca. 9 mesecev, med tem ko naj bi XP zdržal precej dlje. Sam imam za kratke NB(začetna cena, bolj bela svetloba), za dolge XP(dobil jih poceni v akciji in barva pri dolgih ni toliko pomembna) in pozicijske Blue Vision, pa sem izredno zadovoljen, vse skupaj izgleda in sveti dosti dosti bolje kot original.

http://www.youtube.com/watch?v=owxGQmwlpu4
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe nov 12, 2010 5:23 pm

Ja, a pa je to zdej' kej' dovoljen pri nas, al' prepovedan' ??

Ker, jaz bi to rad vedu po zakonu .

Hvala .

Lp + #

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe nov 12, 2010 5:39 pm

@~toMmy~

Hvala ti. Ja se mi je kar zdelo, da bi za tiste LED nucal upor... Nisem dobro prebral na strani. Hvala.
Nevem. Bom verjetno kar Philips komplet vzel. Po moje ne morem zgrešit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 12, 2010 8:09 pm

kopron je napisal/-a:Ja, a pa je to zdej' kej' dovoljen pri nas, al' prepovedan' ??

Hvala .

Lp + #

To kar sem jaz naštel in opisal je vse zakonito. Niso pa to ravno ksenon barve, čeprav je razlika med navadnimi in temi zelo velika, posebno pri pozicijskih. Mislim da se gre za 3300k pri pozicijskih in 3400k pri NB, če koga zanima bo že poiskal točen podatek.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 So nov 13, 2010 1:38 pm

Zdravo a lahko do konkretno pove katere H7 žarnice so bolše. :roll:
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 13, 2010 1:43 pm

Evo danes sem kupil Philips Extreme Power H7. Za dolge in kratke. Montaža popoldan in zvečer en test... Blue Vision pozicijskih pa žal niso imeli. Tako, da zaenkrat original ostanejo noter...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 13, 2010 5:05 pm

tomzzi je napisal/-a:Evo danes sem kupil Philips Extreme Power H7. Za dolge in kratke. Montaža popoldan in zvečer en test... Blue Vision pozicijskih pa žal niso imeli. Tako, da zaenkrat original ostanejo noter...

Kje si nabavil ?
Daj zamenjaj najprej v eni luči pa slikaj primerjavo in poročaj kako je z uporabo - se vidi lepše / boljše kot z navadnimi žarnicami ?

Uporabniški avatar
MATEJQMX
Nov uporabnik

Napisal/-a MATEJQMX Ne nov 14, 2010 11:21 am

Mogoče kdo dejansko uporablja PIAA H7 Xtreme White Plus? Zanima me kakšna je razlika v primerjavi recimo z Philips X-treme power, življenska doba, svetilnost... . Bi jih že sam kupil pa probal, sam so predrage da bi jih potem stran vrgel. Cena je pa cca. 70€ za par.

Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne nov 14, 2010 12:25 pm

B|ind je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Evo danes sem kupil Philips Extreme Power H7. Za dolge in kratke. Montaža popoldan in zvečer en test... Blue Vision pozicijskih pa žal niso imeli. Tako, da zaenkrat original ostanejo noter...

Kje si nabavil ?
Daj zamenjaj najprej v eni luči pa slikaj primerjavo in poročaj kako je z uporabo - se vidi lepše / boljše kot z navadnimi žarnicami ?

Nabavil sem jih v Euroton NM. Mislim pa, da nima več nobenih trenutno na zalogi... Se je za pozanimat. Sem vzel dva kompleta. Za kratke in dolge. Žal se nisem spomnil, da bi zamenjal samo na eni strani in slikal razliko. Lahko bi to sicer še vedno naredil, ker sem original žarnice spravil a raje ne bi še enkrat odpiral in menjal zdaj ko imam komplet zamenjan...
Sem bil pa presenečen kako enostaven sistem za zamenjavo žarnice ima tale astra. Nobenega orodja, nič razdiranja in dokaj dostopno je vse skupaj. Ni tako zakomplicirano kot pri drugih, kjer moraš pol avtomobila spredaj razdret. Res so dobro poštimali tole.

Razlika? Kaj pa vem. Žarnice še vedno svetijo precej rumenkasto. Torej v barvi ni take razlike. Svetijo sicer bolj belo a ni take velike razlike. Glede svetilnosti je pa druga stvar. Svetijo bolje. To vsekakor. Sem šel včeraj zvečer testirat malenkost. Ja cestišče je bolje osvetljeno kot tudi prej opaziš kaj se dogaja ob cesti. Tudi pri dolgih je kar razlika. Sveti bolje.
Ampak nisem še čisto prepričan, da so vredne te cene. Kot pravim je razlika samo se sprašujem če je tale komplet res vreden toliko. Mogoče sem pa le pričakoval velik večjo razliko.
Ampak ok. Bolje je. To ziher.
Samo drugi komplet bo pa ziher Osram Night Breaker Plus, da primerjam malo.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Po nov 15, 2010 11:50 am

~toMmy~ je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Ja, a pa je to zdej' kej' dovoljen pri nas, al' prepovedan' ??

Hvala .

Lp + #

To kar sem jaz naštel in opisal je vse zakonito. Niso pa to ravno ksenon barve, čeprav je razlika med navadnimi in temi zelo velika, posebno pri pozicijskih. Mislim da se gre za 3300k pri pozicijskih in 3400k pri NB, če koga zanima bo že poiskal točen podatek.

Čuj, kolega, daj ti men' še povej, od kje ti ta tvoj podatek, da je to zakonito ? Me mal' zanima, namreč, ker bi tud' sam rad to povedu' kateremu majstru na tehničnemu pregledu, ker so res preveč brihtni tkole, včasih .

Hvala + Lp .

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po nov 15, 2010 5:01 pm

Zdaj sem imel Philips Premium +30% (mislm da nekaj takega), danes grem po Osram Night Breaker PLUS (H7), da probam že enkrat to žarnico v H7 izvedbi.
Sicer sem jo imel prej v H4 in mi ni bila tako napačna, motilo me je edino to, da ko si prižgal dolgo luč, je bila kar mal preveč modrikasta za moje pojme. Za njo sem dal potem Philips X-treme Power, pa je bila tudi uredu, ni bila tako bela, snop je bil dovolj močan, se mi je pa zdelo, kot bi svetila malce manj "široko". Sicer ni logike, ampak tak občutek sem dobil..

Poročam, ko zmontiram ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po nov 15, 2010 5:24 pm

ejsim je napisal/-a:Zdaj sem imel Philips Premium +30% (mislm da nekaj takega), danes grem po Osram Night Breaker PLUS (H7), da probam že enkrat to žarnico v H7 izvedbi.
Sicer sem jo imel prej v H4 in mi ni bila tako napačna, motilo me je edino to, da ko si prižgal dolgo luč, je bila kar mal preveč modrikasta za moje pojme. Za njo sem dal potem Philips X-treme Power, pa je bila tudi uredu, ni bila tako bela, snop je bil dovolj močan, se mi je pa zdelo, kot bi svetila malce manj "široko". Sicer ni logike, ampak tak občutek sem dobil..

Poročam, ko zmontiram ;)

Ja povej kako se Nighbreaker obnesejo proti X-treme Power. Ker sem tudi sam dobil občutek, da ne sveti tako "široko" kot si tudi sam zapisal...
Sicer pa žarnica sveti bolje od "navadnih" H7. To vsekakor.
Me pa res zanima kako se Nightbreaker obnesejo...

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy Po nov 22, 2010 7:10 am

Kje se pa da kupiti NB plus pri nas? In kaksna je cena? Da vidim ali se bolj splaca narociti iz Anglije, ali kupim pri nas. Hvala

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Sr nov 24, 2010 11:27 am

Imel sem cca pol leta H4 Osram CoolBlue 4300K. Nato je najprej crknila ena po 3 tednih pa še druga :evil:

Sedaj pa iščem nek kompromis oz. alternativno izbiro, ki ne bo pregorela po pol leta? Seveda nekaj kar je skladno s predpisi. Glede barve svetlobe so mi bile CoolBlue 4300K zadovoljive. Lepa bela svetloba in tudi vidljivost je bila lepa, tudi v dežju. Ampak mi jih ni ponovno za kupovati, ker sem prepričan, da se bo pesem ponovila. Na račun svetilnosti imajo kratko življensko dobo.

Kakše nasvet kaj izbrati? Želim pa samo lepo belo svetlobo ali pa mogoče malenkost modrikasto. Nič pretiranega in stajliš. Prioriteta je, da jaz vidim osvetljeno cestišče in njegovo okolico.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 24, 2010 1:19 pm

kopron je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Hvala .

Lp + #

Čuj, kolega, daj ti men' še povej, od kje ti ta tvoj podatek, da je to zakonito ? Me mal' zanima, namreč, ker bi tud' sam rad to povedu' kateremu majstru na tehničnemu pregledu, ker so res preveč brihtni tkole, včasih .

Hvala + Lp .

Malo z zamudo... Recimo na OSRAM-ovi spletni strani piše:
Of course the NIGHT BREAKER PLUS family of lamps can be easily exchanged for any corresponding halogen lamps and are 100% street legal across all of Europe.

Phillips:
Philips X-treme Power bulbs deliver up to an astounding 80% more light than standard halogens, yet they’re DOT legal and come with the same quality and performance we put into the lighting we sell to OEMs around the world.

Podobno piše tudi za Blue Vision.

Zdaj kako točno dokazat, nisem prepričan, so pa na škatlici neke oznake in tudi ni opozorila, da niso za cestno rabo, kar sem do zdaj videl na vseh plavih pozicijskih in raznih kitajskih "xenon" halogenkah. Tudi Phillipsove LED W5W za osvetlitev notranjosti imajo opozorilo
These bulbs are designed for interior use. They can be used in an exterior application but it is not road legal to do...

Vglavnem Night Breaker, X-Treme Power in Blue Vision, pa verjetno tudi vse ostale serije od Osrama in Phillipsa, so "street legal", če ni označeno drugače.
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če nov 25, 2010 9:36 pm

ima kdo izkušnje z žarnicami trifa?

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Žarnice H7

Napisal/-a svetilnik So jan 15, 2011 3:22 pm

Pregorela mi je žarnica H7 in odločil sem se, da bi kupil boljšo kvaliteto teh žarnic, pa jih je preveč na tržišču...
Vsekakor ima prioriteto vzdržlivost in boljša osvetljava. katere žarnice torej?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost