SONCE9 je napisal/-a:Ali bi mi lahko kdo znal povedati, če je potrebno imeti originalni homologacijski karton v vozilu tako kot prometno ali vozniško dovoljenje, če je vozilo povsem originalno oz. ni nič predelano.
Zakon namreč ne določa homologacijskega kartona kot obvezno opremo v vozilu oz. kot dokument, ki bi ga morali imeti vedno s seboj v vozilu.
Na homologacijskem kartonu pa piše, da je potrebno imeti ta dokument vedno s seboj.
Ti dve stvari se med seboj izključujeta, zato je moje mnenje, da velja v tem primeru zakon (ZVCP) , ki je nad pravilnikom, ki določa opremo vozil...
Je kdo med nami, ki je bolje seznanjen s temi zadevami?
Zadnje čase so me že prevečkrat ustavili izključno zaradi očitno preveč vpadljivega zračnega stabilizatorja na pokrovu prtljažnika.
Ac|d_Burn je napisal/-a:Pozdrav...
Je mozno homologirat felne na sprednji osi 18x8.5 ET30 ter zadaj (osi) 18x8.5 ET35?
Gre za TN1 in spredaj na Golf IV kljub da je sel dol za 3,5cm gleda spredaj za kaksen cm rob felne ter guma izpod blatnika.Zadaj se je lepo poravnalo.
Zadeva pa taka,da se to leto da dobit ET30,prejsno leto je blo samo v meri ET35,ceprav so papiri za avto.
Ce gre ta opcija bom kupil pac se dve felni z ET30 :P
Al pa pozimi na homo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov