Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Po jul 21, 2008 3:19 pm

EVO SEM ŠEL DANES VPRAŠAT NA RTI PA BAJE NI DOVOLJ SAMO E OZNAKAM RABIM TUDI CERTIFIKAT LUČI! MA KDO KAKO IDEJO KJE BI GA DOBIL??

SONCE9
Nov uporabnik

Kraj: NOVO MESTO

Napisal/-a SONCE9 Pe avg 01, 2008 10:33 pm

Ali bi mi lahko kdo znal povedati, če je potrebno imeti originalni homologacijski karton v vozilu tako kot prometno ali vozniško dovoljenje, če je vozilo povsem originalno oz. ni nič predelano.
Zakon namreč ne določa homologacijskega kartona kot obvezno opremo v vozilu oz. kot dokument, ki bi ga morali imeti vedno s seboj v vozilu.
Na homologacijskem kartonu pa piše, da je potrebno imeti ta dokument vedno s seboj.
Ti dve stvari se med seboj izključujeta, zato je moje mnenje, da velja v tem primeru zakon (ZVCP) , ki je nad pravilnikom, ki določa opremo vozil...
Je kdo med nami, ki je bolje seznanjen s temi zadevami?
Zadnje čase so me že prevečkrat ustavili izključno zaradi očitno preveč vpadljivega zračnega stabilizatorja na pokrovu prtljažnika. :?
Nihče ni brez koristi! Nekdo mora biti uporaben tudi za slab primer. ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So avg 02, 2008 2:49 pm

SONCE9: neglede na spremembe na vozilu, v vozilu je DOBRO imeti to seboj
kajti policaj, ki te ustavi ne ve za tvoj model ce ima lahko taksne dimenzije pnevmatik
oz. kaj izvenserijskega na tem modelu... torej to je nekaksna izkaznica vozila poleg
prometnega v katerem so zbrani bolj skopi podatki.
Torej glede na to da imas predvidevam da subaru-ja ali "micko" je bolje to imeti seboj.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So avg 16, 2008 1:06 pm

Eno vprašanje :idea:

A moram zraven menjanih odbijačev res nositi sabo še TUVe na homologacijo. Namreč TUVov nimam, je pa na robih odbijačev odtisnjeno noter : serijske številko, proizvajalec in za kateri avto to je. Sem šel na homologacijo vprašat če lahko pripeljem in da gre dejansko za neke vrste dodatno opremo (kot bi dal na BMW , Alpinine odbijače) in je reku da bi bil zelo vesel če mu lahko to prinesem. Problem je da so to zadevo nehali delati ene 6-7let nazaj js pa sm jo dobil ker je stala v skladišču :?:

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr avg 20, 2008 2:17 pm

Ma kr neki...
nazadnje sm mogu kr špegle homologirat, zadnje luči in sprednje pa je blo povsod E11 oznaka, na zadjnih pa sam E9...
kr neki...
je čist odvisn na koga nabašeš na tehničnem..

aja pa kao LED undercar kit nebi sploh gor smel met???!
zakaj že? sj ni prižgan med vožnjo?

da ne rečm da ga je motila modra žarnica na dolgih lučeh...seveda sem mu pokazal da sveti rumeno ker ni to neka modra led!?! mungl

Še vedno pa ne vem v čem je bla fora da so drugi špegli in to clo taki z smerniki da niso v redu!??! Kako ve da ni original? a sam zato k so se mu zdel preveč športni?? ma se grem stavt če bi dal ene od golfa na polota bi blo pa kr v redu k neb bil zihr da niso drugi!?! mungl.
Slika

gasperc
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperc Če avg 21, 2008 12:10 pm

evo včeri sm se prijavil za homologacijo za športni filter in zadnji strešni spojler,,,,,,bom povedu kolk me bo prišlo. Na LPP ann,,,,,,lp
gapyy

gasperc
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperc Sr sep 03, 2008 12:59 pm

Evo danes sem bil na LPP. Cenik je naslednji.

Homologiraš 1 stvar pride 31e
2 stvari pride 48e
3 stvari ali več pa pridejo 69e

Jaz sem plačal 48e, za športni filter in strešni spojler.

- Trak na sprednji šipi je lahko dolg le 10cm in more biti raven, nič ob strani navzdol(90% more bit propusten za svetlobo)
- Bele led diode lahko imaš povsod po avtu
- Če želim homologirat ksenon moraš imeti potrdilo o vgradnji kompletnih ksenon luči
- Ročke za menjalnik ni treba homologirat

Odnos majo total bedn, niti pozdravil me ni možakar. Mel sem vse potrebne papirje, zato sem opravil v 15minutah. Pogledal je le papirje, stvari ni šel gledat. Potem je pogledal 3 zavorno luč, ker nisem imel papirjev, le E oznake je prepisal. Torej filter pod havbo in spojler niti ni pogledal, čeprav recimo za filter se zahteva da imaš na njem nalepko uno ko se sveti. Čeprav je res da ta nalepka je tudi na papirjih za homologacijo
gapyy

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr sep 03, 2008 1:14 pm

SONCE9 je napisal/-a:Ali bi mi lahko kdo znal povedati, če je potrebno imeti originalni homologacijski karton v vozilu tako kot prometno ali vozniško dovoljenje, če je vozilo povsem originalno oz. ni nič predelano.
Zakon namreč ne določa homologacijskega kartona kot obvezno opremo v vozilu oz. kot dokument, ki bi ga morali imeti vedno s seboj v vozilu.
Na homologacijskem kartonu pa piše, da je potrebno imeti ta dokument vedno s seboj.
Ti dve stvari se med seboj izključujeta, zato je moje mnenje, da velja v tem primeru zakon (ZVCP) , ki je nad pravilnikom, ki določa opremo vozil...
Je kdo med nami, ki je bolje seznanjen s temi zadevami?
Zadnje čase so me že prevečkrat ustavili izključno zaradi očitno preveč vpadljivega zračnega stabilizatorja na pokrovu prtljažnika. :?

jst mam kopijo homologacije spravljeno v avtu in s tem je policaj ponavadi zadovoljen :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr sep 03, 2008 2:42 pm

tud js sem danes bil na homologaciji za sprednje luči pri Žonti, vse kar je blo treba nardit, je izpolnat obrazec, gospodu iz LPPja povedat cifre iz luči, plačat 34€ in je bla stvar opravljena v 5 minutah :) Tako da za luči ne rabte nobenih Tuvov :P

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Če sep 04, 2008 6:02 pm

Zdravo, imam eno vprašanje glede homologacije...in sicer...če je avto prebarvan, ali je potrebno barvo vpisati v homologacijski kartonček ali je dovolj samo da je vpisana barva v prometno dovoljenje? hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Pe sep 05, 2008 8:24 pm

Mislim, da je dosti sprememba v prometni. Nisem pa čisto prepričan, najbolje da se pozanimaš pri kakem ličarju.

Mene pa zanima, če kdo ve kako je s tem če gleda platišče izpod blatnika v primeru napete gume...važno da je guma skrita?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe sep 05, 2008 8:28 pm

guma kot celota se pravi z platiscem vred.ni kot v nemciji kjer more biti samo tekalna plast pod blatnikom ostalo pa lahko gleda.
nc nebo z extrem dojce stylom tomo (na zalost)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Pe sep 05, 2008 8:35 pm

:/:o:/ debilni slo zakoni...počasi resnično razmišljam o selitvi na sever :lol:
Drgač pa bo pomoje dost german vseeno, če ne pa 50mm distančnike gor :P
Pa hvala za obrazložitev ;)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe sep 05, 2008 9:04 pm

al pa nekak registriraš avto na jugu ( v eni od prejšnjih tem je blo govora če je avto npr. v Srbiji registriran in izpraven brez potrebnih homologacij v "izvorni" državi ) se loh z njim pr nas peleš... :lol:

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Pe sep 05, 2008 9:14 pm

Mah sem se počasi sprijaznu s tem, da nebo ven gledal. Kaj pa recimo da se vozim po Avstriji...se tu upošteva njihov zakon (kakor pravi abbe) ali naš? Čeprav pa ni rečeno, da je v Avstriji in Nemčiji isto

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe sep 05, 2008 10:56 pm

GT500 je napisal/-a:Zdravo, imam eno vprašanje glede homologacije...in sicer...če je avto prebarvan, ali je potrebno barvo vpisati v homologacijski kartonček ali je dovolj samo da je vpisana barva v prometno dovoljenje? hvala za pomoč!

samo prometno zamenjas.vem ker sem svoj kombi barval.

Driv3r
Nov uporabnik

Napisal/-a Driv3r Po sep 08, 2008 3:32 pm

kaj pa kej rečejo na lppju če nimaš zadnga brisauca ?

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn Če sep 11, 2008 2:51 pm

Pozdrav...
Je mozno homologirat felne na sprednji osi 18x8.5 ET30 ter zadaj (osi) 18x8.5 ET35?
Gre za TN1 in spredaj na Golf IV kljub da je sel dol za 3,5cm gleda spredaj za kaksen cm rob felne ter guma izpod blatnika.Zadaj se je lepo poravnalo.
Zadeva pa taka,da se to leto da dobit ET30,prejsno leto je blo samo v meri ET35,ceprav so papiri za avto.
Ce gre ta opcija bom kupil pac se dve felni z ET30 :P
Al pa pozimi na homo ;)

gasperc
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperc Če sep 11, 2008 5:28 pm

v 1 tednu sm dobil homologacijo domov, po pošti od LPPja.lp
gapyy

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če sep 11, 2008 8:01 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:Pozdrav...
Je mozno homologirat felne na sprednji osi 18x8.5 ET30 ter zadaj (osi) 18x8.5 ET35?
Gre za TN1 in spredaj na Golf IV kljub da je sel dol za 3,5cm gleda spredaj za kaksen cm rob felne ter guma izpod blatnika.Zadaj se je lepo poravnalo.
Zadeva pa taka,da se to leto da dobit ET30,prejsno leto je blo samo v meri ET35,ceprav so papiri za avto.
Ce gre ta opcija bom kupil pac se dve felni z ET30 :P
Al pa pozimi na homo ;)

nevem no na lppju se ne poglablajo prevec na izgled in/ali kej ven gleda.. vecinoma poberejo samo cifre in tuve.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov