Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: Žarnice H7

Napisal/-a vojkostar So jan 15, 2011 3:25 pm

http://www.mimovrste.com/artikel/342011 ... ht-breaker
če boš dobr prebrsku po netu boš za to ceno dobu komplet dveh teh žarnic ;)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: Žarnice H7

Napisal/-a svetilnik So jan 15, 2011 3:28 pm

Kaj pa ta:
Žarnica.jpg
Žarnica.jpg (22.94 KiB) Videno 2521 krat

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a madpanter Sr jan 19, 2011 7:58 am

Ta xtream vision je naslednica xtream power.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy Sr jan 19, 2011 9:23 am

a je ze kdo probal nightbraker PLUS? so kej bols se splaca nabavt?

LP illy

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Pe jan 21, 2011 6:00 am

Nabavil sem NB Plus.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So jan 22, 2011 4:13 pm

In a je kej razlike v barvi in svetilnosti?

LP

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So jan 22, 2011 9:09 pm

Nisem jih še montiral, ker stare še delajo.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Ne jan 23, 2011 2:54 pm

Opazil sem, da mi pozicijska bočna lučka "megli" celo parabolo in steklo, kot, da bi jo kurila, žarnica pa je črna, kljub temu, da dela. Žarnica je 5 W. Kaj to pomeni? Rešitev?

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Pe jan 28, 2011 5:13 pm

Razlika med navadnimi in NB žarnicami je očitna, tako, da bom kupil tudi žarnice za dolge luči NB.

JonnyQuest
Nov uporabnik

Napisal/-a JonnyQuest Če feb 03, 2011 11:58 am

Včeraj zmontiral tele Osram Night Breaker plus (H4). Zelo velika razlika, snop seže ene 20m dalj. Svetloba pa je res bolj bela, vse se vidi bolje. Ko prižgeš pa dolge je pa kot da bi se naredil dan. Zelo dobro se vidi kako bolj bele so, saj so poleg njih pozicijske čisto rumene...

To je moja izkušnja, mogoče so bile tiste žarnice, ki so bile prej not totalen crap in so zato te tako boljše. Vem pa, da ne dam več drugih žarnic not, za varnost rajši dam kak euro več...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če feb 03, 2011 12:59 pm

Če so te NB + toliko boljše inne crkujejo hitro potem se izplača. Drugače pa ne, jaz sem menjal preveč kompletov navadnih NB, da bi se splačalo toliko več denarja dajat zarad "varnosti".

fleko
Novinec

Napisal/-a fleko Če feb 03, 2011 9:35 pm

Doche je napisal/-a:Če so te NB + toliko boljše inne crkujejo hitro potem se izplača. Drugače pa ne, jaz sem menjal preveč kompletov navadnih NB, da bi se splačalo toliko več denarja dajat zarad "varnosti".

Na koliko časa pa crkujejo? Sam jih imam več kot pol leta (zaenkrat še prvi komplet).
A je kdo probal kako se kaj obnesejo Osram Cool Blue v meglenkah?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če feb 03, 2011 10:01 pm

Ja navadne NB pri komplet mi je držal čez pol leta. Je crknila prva, sem menjal, takoj zatem je šla druga, sem spet menjat, takoj zatem spet tretja.. in potem so ene 3 mesce držale pa sem obupal. Dokler je pa delalo je bilo pa super.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 03, 2011 10:13 pm

fleko je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Če so te NB + toliko boljše inne crkujejo hitro potem se izplača. Drugače pa ne, jaz sem menjal preveč kompletov navadnih NB, da bi se splačalo toliko več denarja dajat zarad "varnosti".

Na koliko časa pa crkujejo? Sam jih imam več kot pol leta (zaenkrat še prvi komplet).
A je kdo probal kako se kaj obnesejo Osram Cool Blue v meglenkah?

Meni crknejo po cca. 9 mescih navadne. Zdaj imam že PLUS na zalogi, tako da me ne skrbi preveč! =P

Glede meglenk me pa ob takih izjavah najprej prime, da bi ti vrat zavil. Brez zamere, ampak želja po Cool Blue daje vtis, kot da si eden od "meglenkarjev" in jih uporabljaš samo, da avto lepše zgleda (in slepiš vse ostale). Cool Blue pride pri meglenkah v poštev samo, če avto uporabljaš kot show car, na cesti jih lahko itak uporabljaš samo, ko je vidljivost slabša od 50m in takrat ti je verjetno zadnja skrb, če avto lepo zgleda!

Za pravilno rabo meglenk je načeloma boljša rumena barva.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če feb 03, 2011 10:20 pm

Doche je napisal/-a:Ja navadne NB pri komplet mi je držal čez pol leta. Je crknila prva, sem menjal, takoj zatem je šla druga, sem spet menjat, takoj zatem spet tretja.. in potem so ene 3 mesce držale pa sem obupal. Dokler je pa delalo je bilo pa super.

Preverjeno je bolje menjati obe žarnici naenkrat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 03, 2011 10:25 pm

denko4 je napisal/-a:Preverjeno je bolje menjati obe žarnici naenkrat.

Zakaj pa to? :shock: Pri meni so zdržale približno toliko, kot bi morale (nisem slišal, da bi komu ravno kaj dlje), pa sem menjal takrat, ko so crknile, ponavadi obe v roku kakšnega mesca. Je pa zanimivo, da je ena zdržala dosti dlje, čeprav zgleda, kot da je že pregorela(malo črna). No saj še vedno dela, le da je ne uporabljam več, ker ni prave svetilnosti! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če feb 03, 2011 10:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zakaj pa to? :shock: Pri meni so zdržale približno toliko, kot bi morale (nisem slišal, da bi komu ravno kaj dlje), pa sem menjal takrat, ko so crknile, ponavadi obe v roku kakšnega mesca. Je pa zanimivo, da je ena zdržala dosti dlje, čeprav zgleda, kot da je že pregorela(malo črna). No saj še vedno dela, le da je ne uporabljam več, ker ni prave svetilnosti! :D

Ko sem jaz na sestrinem Meganu menjal samo po eno žarnico, sem jih menjal na en mesec, ali še prej. Potem sem pa zamenjal obe in so zdržale normalno. In od takrat vedno menjam par.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 03, 2011 10:36 pm

Zanimivo. Priznam pa, da na avtu, kjer že navadne raje crknejo, verjetno ne bi niti sam vztrajal pri NB.
Slika

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Pe feb 04, 2011 8:12 am

fleko je napisal/-a:A je kdo probal kako se kaj obnesejo Osram Cool Blue v meglenkah?

Imam Osram Cool Blue 4300K v meglenkah (mislim, da je H1). Super svetijo, zelo zadovoljen. Imel sem tudi H4 v žarometih pa mi je po pol leta šla najprej ena, 14 dni kasneje pa še druga.
Sedaj sem kupil neke Philipsove za cca 5€ par, ki niti niso tako slabe, čeprav ni isto. Najbolj očitna razlika je v dežju ali ko je cestišče mokro po dežju. Sem pa v tujini kupil en komplet nekih kao super duper žarnic, ki jih moram še sprobat.

fleko
Novinec

Napisal/-a fleko Pe feb 04, 2011 11:20 am

~toMmy~ je napisal/-a:Glede meglenk me pa ob takih izjavah najprej prime, da bi ti vrat zavil. Brez zamere, ampak želja po Cool Blue daje vtis, kot da si eden od "meglenkarjev" in jih uporabljaš samo, da avto lepše zgleda (in slepiš vse ostale). Cool Blue pride pri meglenkah v poštev samo, če avto uporabljaš kot show car, na cesti jih lahko itak uporabljaš samo, ko je vidljivost slabša od 50m in takrat ti je verjetno zadnja skrb, če avto lepo zgleda!

Za pravilno rabo meglenk je načeloma boljša rumena barva.

Nisem eden tistih ki uporablja meglenke, da avto zgleda bolj športen. Če jih uporabljam je to ponavadi v megli in kadar se peljem čez gozd(asfaltna cesta brez luči). Čez gozd jih uporabljam zato ,ker dosti ljudi nima pravilno nastavljenih luči ali pa še kakšen aftermarket ''xenon kit'' in te oslepi že na 200m. Če imam pa saj meglenke prižgane pa saj vidim kje je rob cestišča. Pa še moti me ,ker imam kot normalne luči NB in so meglene bolj rumene.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost