Tudi na splošno sem meglenke nastavil na pravilno višino in pri suhem cestišču ne morejo motiti nasproti vozečih.
ddejc je napisal/-a::D kot že rečeno. V tujini sem kupil en komplet nekih belih H4 žarnic za ceno slabih 4€. Svetijo pa neverjetno dobro. Kot bi imel Osram CoolBlue 4300K. NeverjetnoSkratka za 1x super zadovoljen. Škoda samo, da jih nisem več vzel
fleko je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Glede meglenk me pa ob takih izjavah najprej prime, da bi ti vrat zavil. Brez zamere, ampak želja po Cool Blue daje vtis, kot da si eden od "meglenkarjev" in jih uporabljaš samo, da avto lepše zgleda (in slepiš vse ostale). Cool Blue pride pri meglenkah v poštev samo, če avto uporabljaš kot show car, na cesti jih lahko itak uporabljaš samo, ko je vidljivost slabša od 50m in takrat ti je verjetno zadnja skrb, če avto lepo zgleda!
Za pravilno rabo meglenk je načeloma boljša rumena barva.
Nisem eden tistih ki uporablja meglenke, da avto zgleda bolj športen. Če jih uporabljam je to ponavadi v megli in kadar se peljem čez gozd(asfaltna cesta brez luči). Čez gozd jih uporabljam zato ,ker dosti ljudi nima pravilno nastavljenih luči ali pa še kakšen aftermarket ''xenon kit'' in te oslepi že na 200m. Če imam pa saj meglenke prižgane pa saj vidim kje je rob cestišča. Pa še moti me ,ker imam kot normalne luči NB in so meglene bolj rumene.
ddejc je napisal/-a:flekose pridružujem tvojemu načinu uporabe. Tudi sam sem se odločil za Cool Blue zaradi boljše vidljivosti. Meglenke pa enako uporabljam samo ponoči na cestah izven naselij, če je potreba in jih v dežju ugašam, če srečujem nasprotivozeče vozilo, ker so zelo moteče, ko se svetloba odbija od mokrega cestišča ter seveda v megli.
Tudi na splošno sem meglenke nastavil na pravilno višino in pri suhem cestišču ne morejo motiti nasproti vozečih.
ddejc je napisal/-a:...Potegnil ravno črto po steni in nastavil višino pri čemer sem dodal nekaj padca svetlobnega snopa...
~toMmy~ je napisal/-a:fleko, torej ti lahko jaz v gozdu dolge dam, če me boš ti slepil z nezakonito uporabo meglenk, kot tebe motijo tisti z napačno nastavljenimi ipd.? To je rešitev ja, vsi vse vklopit, da se zaščitimo pred ostalimi!![]()
dejcc ti pa tudi na podoben način fantaziraš. Ker si jih tako strokovno nastavil, 100% nikogar ne motijo?
Še enkrat, v zakonu lepo piše kdaj in kako se sme uporabljat meglenke in za meglo je cool blue svetloba slabša od rumene. Vglavnem če se srečamo, pričakujta tik pred srečanjem v zahvalo za slepljenje dolge luči iz moje strani in za dolge imam X-treme Power, tako da se bo še vama malo bliskalo, če se vama to zdi pravi način.
~toMmy~ je napisal/-a:v ovinkih (s kakšnim klančkom) dobiš snop še direktno v oči
ddejc je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:v ovinkih (s kakšnim klančkom) dobiš snop še direktno v oči
Snop kratkih pa se ti v takem primeru verjetno umakne izped oči? Pa ne razumi narobe! Ne zagovarjam rabo meglenk, še posebej ne v primerih kot si jih napisal (vožnja za drugim vozilom in mokro cestišče) in jih sam zato uporabljam le takrat, ko z njimi nikogar ne motim in če jih že imam prižgane jih ugasnem, da nikogar ne oviram, motim, ...
Je blo zgolj moje glasno razmišljanje ne prepričevanje. Kaj te tukaj moti?
Sploh ne vem kaj se ukvarjaš z mano, ker moje meglenke so zadnje, ki ti bodo svetile v oči na cesti, če jih boš imel sploh prilko videti pobliže, ko boš še 100m proč od meneUkvarjaj se z vozniki tipa meglenke podnevi, ponoči, v mokrem, ko zagledajo rahel pas megle na cesti in vidi še 300m daleč pa ima že novoletno vzdušje na avtomobilu spredaj in zadaj
bronski1 je napisal/-a:Mene pa zanima ali obstaja H7 žarnica ,ki sveti oz.oddaja belo svetlobo ne rumene kako se imenuje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov