Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To jan 13, 2009 7:25 pm

macesn je napisal/-a:no sej ni nič narobe, tud če kakšno tako zinete, saj je uporabno včasih :)

no nakoncu pa zgleda, da bo le treba homologirat. slišal sem, da je poleg lpp v lj in mb, možno homologacijo nardit tudi ponekod drugod (nekje v kranju,...). A je možno to kje v zasavju? ker koliko mi je znano se za homologacijo na lppju kar zamudiš (vabilo, izdaja kartončka, vse kar dost traja).

Avtokrka-poglej na net, kje imajo vse podružnice!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jan 13, 2009 11:30 pm

Blink-182- je napisal/-a:Mene pa zanima kako je s tem potrdilom o strokovni montaži za vzmeti. Ali ti mora to montirati nekdo ki ima neko posebno pooblastilo, ali lahko to pelješ k navadnemu mehankarju da ti zamenja? Če se to da, kako potem dokažeš da je strokovno vgrajeno? Z računom?
Pa še to, ali kdo ve kakšen razmak med vijaki ima Ford Fiesta mk4

Lp

Amortizer ima prav obrazec v katerega vpiše proizvajalca in številko vzmeti ter da štempelj. Račun je pomoje zadosti samo od pooblaščenega serviserja in pooblaščenega monterja za dotične vzmeti
Slika

Uporabniški avatar
Rifasiemp
Nov uporabnik

Napisal/-a Rifasiemp To feb 03, 2009 11:28 pm

tema je malce preobsežna da bi se podajal in prebiral vse za nazaj... mam pa par vprašanj in bi bil hvaležen če bi dobil odgovore na njih...
1. Moje felge gledajo spredaj malo izpod blatnika... nič ekstremnega mogoce za kakšen centimeter, zadaj pa so lepo skrita pod blatnik... Ali nastajajo težave s tem? Tüv-a zanje pa ni... ker so stare toliko kot avto...vsaj.... (26 let) "homemade" tüv povzroca težave?
2.Ali je potrebno imeti za dimenzije gum posebej papirje ali je dovolj da piše v tüv-u?
3. 3 felge imajo isto KBA številko na eni pa je ni... Je kaj narobe?
4.Avto je star 26 let in nima sploh homoligacijskega kartončka? ali moram urediti kaj prej ali po opravljenem pregledu dobim kartonček??

hvala za odgovore

Lp,Nejc
Slika
za ta dnar je to to;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To feb 03, 2009 11:35 pm

Rifasiemp je napisal/-a:tema je malce preobsežna da bi se podajal in prebiral vse za nazaj... mam pa par vprašanj in bi bil hvaležen če bi dobil odgovore na njih...
1. Moje felge gledajo spredaj malo izpod blatnika... nič ekstremnega mogoce za kakšen centimeter, zadaj pa so lepo skrita pod blatnik... Ali nastajajo težave s tem? Tüv-a zanje pa ni... ker so stare toliko kot avto...vsaj.... (26 let) "homemade" tüv povzroca težave?
2.Ali je potrebno imeti za dimenzije gum posebej papirje ali je dovolj da piše v tüv-u?
3. 3 felge imajo isto KBA številko na eni pa je ni... Je kaj narobe?
4.Avto je star 26 let in nima sploh homoligacijskega kartončka? ali moram urediti kaj prej ali po opravljenem pregledu dobim kartonček??

hvala za odgovore

Lp,Nejc

1.ja to je velik problem ce gledajo izpod blatnika.ne smejo gledat NIC.MAS MOZNOST RAZSIRIT AVTO AL PA DAT OBROBE GOR.tuv moras met drgac ne mores homologirat platisc.homemade tuv ne povzroca tezav ce je fino narejen,vndar PAZI tukaj malo.ce ma un na homolomo kokr tok u glavi mu bo jasno da je ponarejen oz narejen doma,ker ce feltne gledajo vn potem niso ustrezne in ne mores met tuva od feltn za ta avto..
2.ne ni potrebno,je dost da na tuv-u pise kere dimenzije pasejo na alu in to je to..
3.naceloma ni problem,razn ce bo glih na uni feltni su stevilke gledat,pa tut ce bo su,mu reces da si jh dal obnovit in da je un k jh je obnavljal prevec jh popeskal pa so sle dol cifre,pa si ga na to opozoril pa je potem bol previcno poeskal ostale 3..
4.najprej bos moral kartoncek dobiti nov.bos pac sel tja pa dal paprije od avta....in bojo uredil,zj ce mas ksne veze al pa ce se znas znajdt nekek nj ti ze tm upisejo to dimenzijo,kot originalno in bos mel mir kar se feltn tice...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Rifasiemp
Nov uporabnik

Napisal/-a Rifasiemp To feb 03, 2009 11:54 pm

tüv ze imam in je tud dobro narjen za to ni straha sam problem je s felgami... a et-je primerjajo (tüv in na felgi) ker namreč imam opcijo se ene felge iste sirine ki jih imam samo majo vec et-ja kot te moje (33 ...moje 13) in felge pridejo lepo pod blatnik... samo felge niso moje so ze oddane. Ker ce bi mi na tüv-u pisalo 33 na felgah pa 13 policaju ne bi ravno pasalo... ce bi se pa ujemale bi pa slo verjetno? nwem kako bi lahko potem naredil da bi imel vpisano 6x13 et 13 prišel bi pa z felgami 6x13 et 33?
Slika
za ta dnar je to to;)

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr feb 18, 2009 11:15 pm

Kje bi dobil potrdilo, ki ti ga izpolni mehanik ko ti vgradi vzmeti? Je kje na netu ali moram it na lpp po njega.

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 18, 2009 11:24 pm

gasy: Na LPPju ga bos tezko dobil, ker tam ti zahtevajo to potrdilo o strokovni montazi
za vzmeti drugace ti sledi "povrat" ...dobil ga bos le tam kjer si ali bos montiral vzmeti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če feb 19, 2009 12:20 am

MacTron je napisal/-a:gasy: Na LPPju ga bos tezko dobil, ker tam ti zahtevajo to potrdilo o strokovni montazi
za vzmeti drugace ti sledi "povrat" ...dobil ga bos le tam kjer si ali bos montiral vzmeti.

Jaz sem dobil papirje na Avto Krki, nato pa jih je mehanik samo izpolnil in podpisal
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če feb 19, 2009 3:31 pm

MacTron se zavedam da rabim to potrdilo za homologacijo, vednar ne vem kje naj dobim to potrdilo. Sem mislil, da je to pač obrazec ki ga izpolni vsak, ki je usposobljen za montažo vzmeti.

Pol mi ne ostane drugega kot da peljem vzmeti vgradit k nekomu ''uradnemu'' in ne k lokalnemu mehaniku. Mislite da bi mi kje dali ta obrazec in mi potem mehanik vpise notr podatke. Ker se je se vedno razlika ali dam za vgradnjo vzmeti pivo ali pa 100eur.

Uporabniški avatar
davac
Nov uporabnik

Kraj: Rog.slatina

Napisal/-a davac To feb 24, 2009 9:21 am

Velja mogoče ta obrazec za predelavo podvozja,ki je na RTI-jevi strani,za homologacjio na LPP-ju.
http://www.rti.si/index.php?option=com_ ... &Itemid=54

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii To feb 24, 2009 10:50 am

Ja točno to sem iskal, vendar je zdaj vprašanje če lahko ta obrazec od rtija uporabim na lppju v ljubljani :D Hvala ti!

Lp,Gapi

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Ne mar 01, 2009 5:08 pm

Mene pa zanima, če je že kdo probal homologirat feltne od firme X s TUV-om od kakšne druge firme Y? Baje se da, ampak bi rad za zihr vedu preden kupim gume. Zdj mam v homologaciji vpisano dimenzijo 185/55/15, rad bi dal pa 195/50/15.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne mar 01, 2009 8:45 pm

..lp:) ..mene pa zanima kako je če menjaš volan??ga moras homoligirat??pa a ga lahko sam namonteram gor al mora bit strokovno?? ..hvala za odg.lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 02, 2009 12:52 pm

gasy: To je obrazec kateri bo postal potrdilo, ko se bo vpisalo predelave itd.
Torej ti si rabil obrazec (blank) in nacelom bi lahko uporabil tudi RTI-jevega (samo nogo zbrisi). Ne pozabi pa se na nekaj vaznega... optiko in izpisek nje ...tudi to moras priloziti zraven.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po mar 02, 2009 1:21 pm

Pozdravljeni

Imam menjane prve žaromete pri avtu (golf4), so kopija originalnih z lečo, imajo tudi E oznako, kaj še potrebujem za vpis v homologacijski kartonček.
Ali se samo prijavim? Dobim vabilo? Plačam in zmagam.
Ali bi znali kaj komplicirati ob vpisu luči, če imaš v le te vgrajene xenon žarnice, kljub temu da vpisuješ samo žaromete. Hvala za vaše odgovore.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po mar 02, 2009 4:04 pm

mi lahko kdo pove, kolk ponavad traja na avtokrki (novo mesto), da opraviš homologacijo? treba dolg čakat? greš tja s papirji pa zmontiranimi felnami pa to opraviš, al je treba se najprej najavit za pregled bla bla...? sprašujem, ker ponavad to meljejo, kokr slišm, samo tam še nism vidu da bi bla gužva?

Uporabniški avatar
Mark_007
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark_007 So mar 21, 2009 9:32 pm

ANJCI je napisal/-a:
jamzy je napisal/-a:Joj, hvala....to bo superrrrr
:D
Golf IV 74KW dimenzije platišč 17' ET35 8J...dimenzije gum 215/45/17

Lp, A

Zdravo, ANJCI jaz bi pa te vprašal če bi se dalo dobiti TUV certifikat za alu platišča znamke:
OZ Wheels F1 - plus 15 col, gume pa mam gor 195/50-R15 ... sem brskal pa nikjer ni za najdit:(,.. pa me zanima če ima kdo ter bi mi poslal:),... hvala,.. aja, v homologacijskem kartončku imam napisamedovoljene pnevmatike: 165/70 R13, 175/65 R14., to je še vse orginalno,.. pa bi rad dal kaj drugega gor,.. podatki so naslednji:

Rabim za: PEUGEOTA 206 / LETNIK 2000 / 1.4 i / 55 Kw / 1360 ccm

OZ Wheels F1 - plus, 7JX15 H2
gume so gor 195/50-R15

če pa ni za najdit, ali bi blo možno kaj podobnega dobit, ter bi lahko z drugim papirjem homologiral :D ??

Hvala za odgovor.

Lp, Mark
.....vse pride včasih lepo in prav......by mark

_jacks_
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a _jacks_ So mar 21, 2009 11:01 pm

ellow
am mene pa zanima če se da dobit tuv ker ga nikjer ne najdem za feltne dezent 14col 6.25j z gumo 175/65 oz ce se sploh lahka da na cliota letnik 1997?

tule so slike ker točnega modela newem :
http://www.shrani.si/f/M/12X/3j2mXpfE/495f7b4b7c4ac.jpg
http://www.shrani.si/f/p/Lu/2vNADbdP/495f7b48daf4b.jpg

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po mar 23, 2009 10:44 pm

Bom še tu vprašal.
Vem da je že bilo 100000000000000 krat napisano samo vseeno.
gre se za homologacijo feln.
V homologacijskem kartončku imam dimenzije gum za 16, 17 in 18 col.

Je potrebno homologirat 18" felne (ki niso original od znamke avtomobila) ali ne?

Obstaja kaki zakon ali homologacijski predpis o tem?

Tu piše da ne
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... rj&id=1607

http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... rj&id=1735

Pa ne vem če se lahko na to sklicujem.

Malo sem preletel še ostale forume in ugotovil da nihče pravzaprav ne ve če je potrebna homologacija.
Eni pravijo eno , drugi drugo.
Na RTI-jevi strani je vse tak dvoumno zapisano (kombinacija platišče/pnevmatika :?: )

Policaji očitno tudi nimajo pojma. Eni kasirajo, eni gledajo samo gume, ...

najboljše , da si sprintam odgovor iz zgornjega linka in ga mam zraven v avtu, če bi kdo težil.
Samo je leto 05/06 pa ne vem če so vmes kaj spreminjali. :?

Ali pa ga poslati na RTI naj to razložijo.

Samo je pa res, da je za njih najbolše folk pustit da nima pojma pa kasirat . :evil:

Če ma kdo kaki link do zakonov naj prilepi. :D
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Sr mar 25, 2009 2:22 pm

OK kaj morem storiti da dobim homologacijski kartonček od avta ki je bil prvič registriran pred letom 98

imam številko homologacije, katero sem danes prejel od upravne enote kjer je bil avto prvič registriran, in kopijo o zapisniku o tehničnem pregledu(za prvo registracijo)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov