Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mh8759
Nov uporabnik

predelava renault 19 - kako začeti?

Napisal/-a mh8759 Po feb 02, 2004 2:51 am

Sem nov na portalu in bi prosil, če mi lahko kak poznavalec pove kako začeti s stylingom. Avto je star 10 let, še dokaj lepo ohranjen, sploh pa mašina(1.9, 16v, 140KM turbo) je v odličnem stanju in vozi se super. Zato ga ne mislim sedaj prodajat za nekih par 100 jurjev.
Rad bi ga malo zrihtal, verjetno prefarbal na novo, pragovi rustajo, sedeži se malo trgajo itd.
V katero trgovino/avtoservis se mi splača iti pogledat ? Kakšne so cene recimo novih sprednjih spodnjih mask in tistih t.i. sideskirts-ov? In kake so kej cene teh storitev pri avtomehanikih?

hvala in lp

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po feb 02, 2004 5:42 am

- barvanje in ličanje (rja) te bo prišlo od 100 do 300k sit, odvisno od barve
- sedeže lahko daš na novo prevlečt po istem ali drugačnem vzorcu, kot original, barve po izbiri ~ 50 - 100k sit odvisno od materiala za prevleke (nadomestile bodo originalne)
- sprednje spodnje maske domnevam, da misliš obijač, to te stane v kaki firmi, kjer boš dobil to s homologacijo (ki je potrebna za neoriginalne dele) ~ 50k sit, vprašaj pri fazerju
- sideskirts - pragovi stanejo okoli 30-50k sit s homologacijo, vprašaj pri fazerju

mislim, da glede trgovin še lahko ostali fantje in dekleta kaj priporočajo, zelo bi pomagalo, če bi tudi povedal od kod si, da se trgovine in predelovalci iščejo v tvoji okolici, jaz sem pomagal večinoma samo pri cenah
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po feb 02, 2004 12:32 pm

Če še nisi, si kupi najprej ene lepe velike feltne.

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Po feb 02, 2004 1:57 pm

kaj zdej maš turbo al nas nateguješ? 136 km so bile serijske 19 16v. a se ti mal zajebavaš a :lol: :lol:

mh8759
Nov uporabnik

Napisal/-a mh8759 Po feb 02, 2004 1:58 pm

hm ne vem, en mi je reku, da je turbo :)

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a PEUGEOT_S16 Po feb 02, 2004 2:22 pm

mh8759 je napisal/-a:hm ne vem, en mi je reku, da je turbo :)

A si ti prepričan da ti je sploh prodal avto, da ti ni uvalil kakšno piksno na kateri gor piše 1,8 16V turbo, abs, klima....

Pomoje je bolje da nič ne rihtaš, ker očitno nimaš pojma o avtomobilih

lp

mh8759
Nov uporabnik

Napisal/-a mh8759 Po feb 02, 2004 3:27 pm

ne poglej avto je od očeta že skos in fora je samo v tem, da mi je enkrat en reku oz. zatrdil, da ima avto turbo zaradi zvoka motorja, ki ga je slišal. To je vse. Ampak očitno pač ni, hotel sem samo povedati, da gre za dokaj fajn motor.
Hvala Regyu in skullu za dosedanja odgovora, naprej pa sem bom zgleda moral sam pozanimati ali pregledati strani s to tematiko, ker tu ste očitno preveč hitro razburljivi.

lp

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Po feb 02, 2004 3:32 pm

Renault 19 ni bil, in nikol nou turbo.MAšina je 1.8 al 2.0 nevem zdj točn pa ma 136 KM.Drgač pa loh pugledaš tut u A3M za spredno masko, pa pragove tut.Sam na tvojmu mestu bi si dou pa najprej delat ceu auspuh h DeVitotu, pol bi pa naprej tuhtou kuko pa kaj.
LP

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po feb 02, 2004 3:35 pm

mh8759 je napisal/-a:ne poglej avto je od očeta že skos in fora je samo v tem, da mi je enkrat en reku oz. zatrdil, da ima avto turbo zaradi zvoka motorja, ki ga je slišal. To je vse. Ampak očitno pač ni, hotel sem samo povedati, da gre za dokaj fajn motor.
Hvala Regyu in skullu za dosedanja odgovora, naprej pa sem bom zgleda moral sam pozanimati ali pregledati strani s to tematiko, ker tu ste očitno preveč hitro razburljivi.

lp

Ja mas prav eni se tu gor malo prehitro razp...jo za brezveze.Drugac pa nimas turbo je pac 16V to kaj pa ti je en reko pa ga je fejst mimo vsekal!!Drugac pa karkoli bos delal na avtu ne bo poceni je pa res da najlepse je prvo ene vlke alu dat gor pa znizat! To ti je najboljse za zacetek pa ze sam po teh dveh posegih avto zgleda full dobro. Pa masina mislim da bo kr 1.8 in ne 1.9 vsaj 16V nima 1.9 LP
AH NI NAM LAHKO!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po feb 02, 2004 3:42 pm

če hočeš unikatne izdelke po svojem okusu ti predlagam www.fazer.si :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po feb 02, 2004 4:57 pm

mh8759 je napisal/-a:ne poglej avto je od očeta že skos in fora je samo v tem, da mi je enkrat en reku oz. zatrdil, da ima avto turbo zaradi zvoka motorja, ki ga je slišal. To je vse.

lp

očitno noma pojma kako se turbino sliši, še bolj kot sliši pa se jo čuti 8) žal jih v 19kah ni
motor je 1.8 in ima res 140KM

če imaš Ph1 (dvojni žarometi...) je nikar ne uniči z nekim brezveznim stylingom, ker je že v osnovi vse dovolj hudo Ph2 se lahko mirno skrije v najtemnejšo luknjo, edino prage bi morda lahko menjal za kakšne bolj vesoljske in podaljšal prednji ter zadnji spojler/odbijač. meni so originalne feltne blazno lepe zato jih nebi menjal, ampak to je stvar okusa.

denar raje porabi za trše vzmetenje (seveda če se ne maraš udobno voziti :wink: ), izpuh.....skratka za tuning, avto naj leti kot metek, za to je bil narejen, ne pa da se šibi pod neko nefunkcionalno plasiko, če boš še vedno imel preveč denarja se pa še ubijalsko akustiko notri nameči in si zmagal.

kakšen ekstremni plastkfantastik styling pa pusti pri miru ker na tak avto ne paše. imaš vse že serijsko gor pa še lepo in skladno je.
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po feb 02, 2004 5:07 pm

Tko kot so fantje povedal...Najprej ene lepe feltne (seveda če se ti originalne ne dopadejo...sam so že te ful dobre) pa znižat!!!Izpuh?Priporočam DeVito!

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Po feb 02, 2004 7:02 pm

Najprej znižat kolker gre,pol pa saj 16 še bolš če 17 col feltne gor pa hud auspuh.Kokr so že rekl je deVito kr uredu.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po feb 02, 2004 7:22 pm

Tlele na netu obstaja ena stran ki govori samo o Renault 19-kah,kako jih predelat,dodat kej skratka zelo koristni nasveti.Mogoče ti bo še kej ušeč.
dej če se kdo spomni te strani naj jo napiše.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

mh8759
Nov uporabnik

Napisal/-a mh8759 Po feb 02, 2004 7:54 pm

hvala za vse nasvete..vprašanje je samo denar :)
ker zdajle kmalu me čaka registracija spet, ahh.. :?

Lp

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Po feb 02, 2004 10:00 pm

PEUGEOT_S16 je napisal/-a:
mh8759 je napisal/-a:hm ne vem, en mi je reku, da je turbo :)

A si ti prepričan da ti je sploh prodal avto, da ti ni uvalil kakšno piksno na kateri gor piše 1,8 16V turbo, abs, klima....
Pomoje je bolje da nič ne rihtaš, ker očitno nimaš pojma o avtomobilih
lp

"Pežo Es Šestnajst" - tole si zelo grdo povedal :twisted:
Niso se vsi rodili s takšnim talentom poznavanja motorjev in avtomobilov kot ga imaš ti. Nekateri smo se mogli o tem pač malo pozanimati in povprašat "na forumu" - sej zato ga pa imamo madona. Če bi bil forum poln tašnih izjav kot jih daješ ti, bi že zdavnaj propadel... Nima veze - škoda besed, samo takšne izjave me tko razpiz... :twisted:

mh8759
Najprej dobrodošel na forumu :wink: Res je da tvoj avto nima turbince, je pa fajna osnova za naprej. Vsi vemo, da z vlaganjem denarja v star avto "pušneš" keš... v bistvu z vlaganjem v katerikoli avto izgubiš "denar" - ampak dobiš to za kar to delaš - torej zadovoljstvo, ki ti ga ta hobi daje - veselje :lol:
Kot banda pravjo zgorej - probej si za začetek zrihtat kakšne kul feltne, pa izpuh. Drobnarije, ki so zarustane dej rajš popravit, kot da kupuješ ceu kup nove plastike, pa še probleme boš imel s HOMOLOMO... Denar raje vloži v svojo "motorko" :twisted: Sicer se ne spoznam glih na renoje, ampak 1.8 16V s 140KM, more bit fajn osnova za tuning...

Veliko sreče :wink:
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po feb 02, 2004 10:35 pm

Hude feltne, znižat in to je to.
Ne delat plastic-fantastic avta.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao To feb 03, 2004 12:49 am

Aleš je napisal/-a:Najprej znižat kolker gre,pol pa saj 16 še bolš če 17 col feltne gor

če avto znižaš "u nulo" na luknjastih slovenskih cestah kaj hitro iz ovinka zletiš. nekaj rezerve pri originalnem vzmetenju je še, ker kljub športnosti še vedno hoče biti vsaj malo udoben, pretiravati pa ne gre. prav tako z večjimi kolesi zgubiš na voznih lastnostih. takšno velikost so v tovarni dali gor z razlogom

vse je seveda odvisno od tega ali hočeš imet avto za vozit ali za gledat :)
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

mh8759
Nov uporabnik

Napisal/-a mh8759 Če feb 05, 2004 11:18 pm

ok zdej sem si že dobil katalog od Carzone Specials. In tega je polno, samo ne za r19 - s tem mislim na body kite. Kaj pa posamezno ? Odločil sem se, da bi zamenjal samo pragove, ker jih tudi moram, ker rustajo in pa sprednji odbijač. Oziroma a se da na obstoječega gor kaj obesit ? Zanima me tudi, če (slučajno) kdo ve, če se da uporabit od Lagune 1 body kit, ki je precej podoben, še posebej okoli luči spredaj.
BTW v naši lokalni avtohiše mi je povedal, da morajo biti pragovi samo za našraufat, če pa so tisti univerzalni pa je polno enga dela, kako je s tem?

Saj ne bi toliko spraševal, samo nekako moram malo prej vedeti, da ne bom zastonj hodu v A3M ali k Fazerju, upam da razumete. Pa tudi ne bi rad pršu tja brez da vem, kaj hočem. :D

Hvala, lp

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 06, 2004 6:39 am

ne vem točno, ampak se mi zdi, da sem nekje zasledil, da pašejo iz megana spojlerji gor?????

povprašaj renaultovce... nimam pojma

www.rk.avtomobilizem.com
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov