Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Pomoc za temnitev sip!

Napisal/-a monster_d Sr feb 18, 2004 3:19 am

Torej zanima me kako poteka ko ti majster folijo preko sip vlece!
V bliznji prihodnosti nameravam sipe sam temnit, 30k pa tudi nem dal!

Torej a drzi zadeva da najprej scistis stekla z alkoholom da mascobe dol poberes!
S cem se zadeva lepi? al je folija samolepilna?
Ok karkol v zvezi z to zadevo, me zanima tak da prosim odgovorti so zazeljeni!

LP monster_d

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 18, 2004 4:37 am

Kaj pa homologacija?
Oki sej vem da je ne boš delu pa da boš reku ko jih j**e........ Sam kot prijatel ti svetujem da tega ne delaš (sam nasvet drgač pa nardi kaj hočeš). Jaz sem na jugičo zatemnjeni zadni dve........ pa dok še ni blo zakona.... je še nekak klapal... kak je zakon ven prišu..... vsak drugi škif mi je gnjavu! na konc sem se mogu odločit al ostanem brez tabl al pa brez šip. (pazi to! Škif me je drugi dan prišu čakat da je preveru če sem res šipe menjal!)
Kolega je mel sam šipe pa nč drugega...... pa je isto bil trmast da ne da tok pa bla bla ... na konc ostal brez tabl.... Pa ni mel jugota nč prenaretega. Ti pa maš kr neki zadev pošlihtanih in to hitr kermu kekcu u nos gre!
In oprosti ,človeška psiha ( pa slovenci) smo tko da če ma en itak že malo... mu je treba še neki zatežit..... :cry:
Iz izkušenj ti povem...... ko sem mel jugiča pa je bil mal spuščen pa mal izpuh predelan pa spoliran pa bla bla....... vsak škif ko me je vidu na cesti me je ustavu! in to čist iz mišljenja da pač jugo ni vreden za na cesto in ga je treba nekak zajebat (lastnika)....... zaj ko pa mam petko pa še dizla po vrh..... itak me skor noben policaj več ne j**e........ če pa me že ustavi pa se ful dost bolj prijazn meni do men kot pa prej ko sem mel jugiča. Pa tud če mojga dizlčka spustim u podn se upam da nem mel hudih problemov s polcaji kot pa bi jih mel z nekim bencinarjem ker je logika (pa človeška psiha) da avtomatsk policaj pomisli, da z dizlom tko ne morš noret in mam avtek znižan sam za styling.......če pa bo vidu nekega bencinca pa bo takoj pomislu da je avtek znižan zato da bolj nažigam u ovinke..... opa nevarn na cesti neki mu je treba najt... in tko se začnejo problemi ( policaji so tud ljudje pa majo pamet ampak včasih se pač mal preveč higt počutjo).
Če pa maš homologiran pa tko..... pa je lahk en pretpotopni avto.. pa noben nč ne bo mogu! ne da ne bo kaj reku. ne bo mogu kaj!
Tko da o tem mal premisli pač nasvet kot prijatlu.

Glede limanja folije pa... mi smo vzel šipe ven pa jih opral u milnici pol pa lepo šipo z milnico namažeš ppa folijo prek pa lepo nežno s krpo mehurče ven spraviš..... je zaj**** pa prvo šipo smo zajebal sam oki pol pa nekak zlaufa:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 18, 2004 4:56 am

Ja ok!
Sem pozabu omenit homologacijo naj bi dobo, tudi ce delam sam!
Usaj tak so rekl na RTI v mb,
Na podlagi tipa folije in certifikata!

Torej mene bolj muci postopek, ker mehurckov glih ne zelim met!

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Sr feb 18, 2004 6:32 am

Zadne stranske pobereš ven in jih našpricaj z milnico in folijo potem dej to folijo na šajbo in lepo podrgni z unim k je za šipe tako sem jest naredu na yugecu k sm ga mel prej in je blo vredi.Če te pa še kej zanima pa povej pa ti bom napisu :wink: slike ti morm pa tud prnest pokazat ker se že menva in menva in se nikakor nemorva zment 8)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Sr feb 18, 2004 11:02 am

monster_d je napisal/-a:Ja ok!

To pa prvič čujem, ker jaz sem moral na RTIju pokazati potrdilo o STROKOVNI MONTAŽI.
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr feb 18, 2004 12:51 pm

sem se pozanimal za kaj rabiš potrdilo n aRTI pa je rekel samo za menjavo motorja ti morejo dati potrdilo (sevis, ipd) ostalo lahko vse sam naredeš, saj pol pogledajo če ustreza ali ne.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr feb 18, 2004 1:03 pm

Zdaj pa cist nic ne razumem. Eni pravte, da rabim potrdilo o montazi, eni pa ne. Frend je dal gor folijo na peugeotu na zadnje stranske pa mu niso nic tezili, pa se folia je bila iz italije (torej vemo kje je homolomo-> ga ni), tezili, pa so mu ker jo je dal na zadnje luci. Ampak to ni stavr debate.
Na tehnicnem so mu rekli, da za stranske zadnje sipe ne tezijo, tezijo pa za sprednje in to katastrofalno. Torej mi povejte ali rabim potrdilo o vgradnji ali ne. Ali najbolje da dam manj temno folio gor pa upam na to da ne opazijo.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr feb 18, 2004 1:50 pm

matcho je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Ja ok!

To pa prvič čujem, ker jaz sem moral na RTIju pokazati potrdilo o STROKOVNI MONTAŽI.

Ja jst smtut rabu potrdilo o strokovni vgradnji.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr feb 18, 2004 2:48 pm

A potem poznaste koga, ki bi upal zrihtat tako potrdilo za eno folio z tuv, ali bi moral prav dat profesionalno vgradit, kar bi me prislo vec kot folia sama? Jaz bi to sam vgradil, pa bi res potem nekaj rabil da mi na registraciji nebi tezili.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 18, 2004 3:47 pm

MGsax je napisal/-a:sem se pozanimal za kaj rabiš potrdilo n aRTI pa je rekel samo za menjavo motorja ti morejo dati potrdilo (sevis, ipd) ostalo lahko vse sam naredeš, saj pol pogledajo če ustreza ali ne.

Tako so tudi men nekako rekl!
DA bi bilo krsenje clovekovih pravic ce nebi smel sam naredit!
Torej preden se bom loto zadeve se bom se enkrat pozanimal oz osebno sel na firmo!
LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr feb 18, 2004 5:55 pm

s.hio je napisal/-a:A potem poznaste koga, ki bi upal zrihtat tako potrdilo za eno folio z tuv, ali bi moral prav dat profesionalno vgradit, kar bi me prislo vec kot folia sama? Jaz bi to sam vgradil, pa bi res potem nekaj rabil da mi na registraciji nebi tezili.

Jst mam sicer potrdilo doma (mislim da ga se imam) sam ti ne bo kaj veliko pomagal ker gor pise datum,model avtomobila,karoserijska stevilka.zato ti na žalost ne morem pomagat.Vsekakor pa boste vsi ki boste to homo.... rabili potrdilo o strokovni vgradnji.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov