Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

LeVaK
Nov uporabnik

Kam priklopiti LED?

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 12:17 am

Danes sem sestavil ledice, da jih pocim spodaj pod armaturno plosco, da bodo osveljevale noge. Hocem da se prizigajo samo kadar so odprta vrata. Priblizno kako vem, a ne vem kje so kabli. Lahko bi zvezal na kontakt or unga stikala pri vratih, ampak ce zvezem na stikalo od vrat pri vozniku, se bojo ledice prizgale samo ko bo voznik odpru vrata. Ali pac ne? Kam nej drugace zvezem?

Avto: Honda civic l. 95 sedan ang. izvedba

Hvala,LeVaK

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 Sr mar 24, 2004 1:05 am

Vežeš vzporedno z lučjo, katera se prižge oz. razsvetluje celotno notranjost avta. Praktično namesto žarnice priklopiš LEDico....seveda z preduporom.

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 6:54 am

Jah namesto zarnice ne bo slo, ker se vedno rabim zarnico.. LEd so samo dodatek.. To kako zvezat vem, problem je, da ne vem kje gre + in - kabl do zarnice na stropu in me zanima, če kdo ve.

LevaK

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr mar 24, 2004 7:59 am

LeVaK je napisal/-a:Jah namesto zarnice ne bo slo, ker se vedno rabim zarnico.. LEd so samo dodatek.. To kako zvezat vem, problem je, da ne vem kje gre + in - kabl do zarnice na stropu in me zanima, če kdo ve.

LevaK

Verjetno po stebrickih drugje ne more it .. najprej probi lucko dol dobit da ti bo jasno kam priblizno grejo kabli. Ker kabl je + pa kateri - pa ponavadi barva pove, ce pa ne pa uzames instrument pa pomeris.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Sr mar 24, 2004 8:15 am

A nimas nobene blizje variante: vzigalnik ali kake najblizje zarnice armature.Mas varianto tudi uporabiti kaksno stikalo ( luci,gretje sipe, whatever).Zadevo vezes vzporedno obstojeci(-m) zarnicam.Pac paziti moras da ko vzames kontakt, da tudi le-ta zarnica li stikalo nimata napetosti.Se ena varianta je napajanje oz. kontakt avtoradia.
Tisto si mel pa prav ja: ce bos zvezal s sovoznikovim stikalom na vratih bo svetilo samo takrat ko bo odprl vrata, pol pa spet ne :lol:

Chip

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 9:35 am

Chip je napisal/-a:Tisto si mel pa prav ja: ce bos zvezal s sovoznikovim stikalom na vratih bo svetilo samo takrat ko bo odprl vrata, pol pa spet ne :lol:
Chip

A recimo ce vezem k sovozniku, a bo svetilo samo ko bo sovoznik odpru vrata al tudi ko jih bo voznik alpa zadi??

LeVak

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Sr mar 24, 2004 9:56 am

LeVaK je napisal/-a:
Chip je napisal/-a:Tisto si mel pa prav ja: ce bos zvezal s sovoznikovim stikalom na vratih bo svetilo samo takrat ko bo odprl vrata, pol pa spet ne :lol:
Chip

A recimo ce vezem k sovozniku, a bo svetilo samo ko bo sovoznik odpru vrata al tudi ko jih bo voznik alpa zadi??

LeVak

To pa tocno ne vem.Odvisno o avtomobila.Ponavadi imajo vezano skupaj.Drugace ti najveckrat prikinja maso oz. jo daje.Mislim da so vsa stikala skupi.Res ne vem.
Ma ne vezat na ta stikala, pa dej z nek drugje jemlji.Z armature

Chip

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 11:38 am

Chip je napisal/-a:To pa tocno ne vem.Odvisno o avtomobila.Ponavadi imajo vezano skupaj.Drugace ti najveckrat prikinja maso oz. jo daje.Mislim da so vsa stikala skupi.Res ne vem.
Chip

Am ma rad bi mel, da se prizigajo takrat ko so vrata odprta.. tko da ne vidm iz kje drugje bi lahko vezal.. Ce vezem na armaturo potem gorijo ko imam luci przgane... oz ce na radio ko imam radio przgan:) I dont want that.. no ja bomo vidll.. Btw a kej moti med vozno ce so ledice spodi przgane??? Rdece that is.

LeVAK

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Sr mar 24, 2004 12:16 pm

LeVaK je napisal/-a:
Chip je napisal/-a:To pa tocno ne vem.Odvisno o avtomobila.Ponavadi imajo vezano skupaj.Drugace ti najveckrat prikinja maso oz. jo daje.Mislim da so vsa stikala skupi.Res ne vem.
Chip

Am ma rad bi mel, da se prizigajo takrat ko so vrata odprta.. tko da ne vidm iz kje drugje bi lahko vezal.. Ce vezem na armaturo potem gorijo ko imam luci przgane... oz ce na radio ko imam radio przgan:) I dont want that.. no ja bomo vidll.. Btw a kej moti med vozno ce so ledice spodi przgane??? Rdece that is.

LeVAK

Aja, no tko povej, da hoces prvo varianto.Sem misli da hoces drugo.Ne vem, meni se zdi druga boljsa ideja.Ali pa das posebej stikalo, potem pa kakor ti pase.
Motijo pa verjetno ne ce so spodaj.Mene moti tista ki jo imam zgorj namesto luci.Ampak ni krize, saj ne gori kaj dosti

Chip

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr mar 24, 2004 12:23 pm

tko ti bom jst povedu k sm probu... jst mam modre neonke pod armaturko in ne motjo nc ce so przgane... ampak kmecko zgleda. zaenkrat je samo stikalo za przgat in ugasnt, vezane so na fajercajg (tko za probo), vezat bo pa verjetno treba na kablovje pod plastiko na stebricku, zj treba samo se ugotovit kter stebricek je taprav (k verjetn da ne gre z vsake strani posebej do lucke gor) :P

to je samo imho :wink:
[i]Weeeeeeee![/i]

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 2:23 pm

Na honda forumu sm dobu odgovor, da ce samo na en stekar das, da dela katera kol vrata odpres...

Na odpiranje vrat bom pa zato naredil, ker bo cela osvetljitev avta v rdecem(zadaj pod sedezi,....)

Tisto z gumbom mi pa nekako ni vsec.. no sej bomo mal probal kaj mi najbolj sede...

LeVaK

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr mar 24, 2004 4:10 pm

Jest mam tko narjen, da ko odprem vrata oz. prizgem lucko na stropu mi zacne vse goret(ledice pri pedalkah, sopotniku, uzadi...)

Mam pa vezan na lucko ki se prizge ko vrata odpres

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Sr mar 24, 2004 6:06 pm

Ammm no ja sej meni tud zdej DELNO dela.. vezal sem an stikalo od voznika in stvar dela... Popravit je treba se to te mere de bo delalo ce se bojo odprla tudi katerakoli druga vrata... Ce bom vlekel kabl od lucke bom moral najbrz podret A stebricek pa roof, kar pa full nebi rad delal.. Morda kdo ve kje se kabli srecajo?

LEVaK

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr mar 24, 2004 7:08 pm

V pragu mas konektor
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov