Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Corrado vs. MX-3

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 10:43 am

Temo sem dal pod styling, ker me zanimajo samo vaša mnenja glede teh dveh vozilc kar se samega izgleda tiče.

Sem totalni Corrado fanatik, samo mi gre to že malo na živce, pa sem začel gledat še ostala vozila...

Upam, da se ne bodo sedaj začeli boji EU vs. Asia oz. D vs. Jap

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe mar 26, 2004 10:47 am

hja... morem rečt da mi je Corrado hud avto kot pes! :D
je pa star... sam če maš keš pa si res fan, pol bi si ga na tvojem mestu nabavu,
naredu generalko in zamenju vse kar bi blo sumljiv, da bi bil kot nov, pa da bi se
lahko brez skrbi pelu...

ja če raj kupiš že narejeno in nisi tak tuning & styling freak pol pač mazda... :P
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 10:55 am

Tuning ma niti ne gane toliko kot styling...

Za MX-3 še nisem gledal v tujini, samo v D so corrado-ti extra bolj ugodni kot pri nas... Sem sel na pooblasceni servis vprasat, kolk pride generlaka, pa so mi rekl, da cca 800.000 + delo, ker naj bi večino delov zamenjal z novimi. Potem sem pa še vprašal za G-lader, pa se je že sam prodajalc začudu, ko je vidu da pride nov 867.000 + delo... To je pa kar malo drag špas...

O.K., sej je res, da tega nebi delou pri pooblaščenih serviserjih, samo...

No, zašel sem. Styling me precej veseli, samo sem gledal po net-u in se mi zdi, da je več tega za Corrado-ta, kot pa za MX-3...

Aja, še nekaj!
Sem tudi nasplošno VW fan (čeprav trenutno vozim Fiat-a (prvi non-VW po 25-ih letih v naši familiji)), samo sem začel razmišljat, da sem vseeno preveč zaplankan... Bi pa rad en avto, ki ni ravno vsakdanji... :oops: Know what I mean?

Styling skratka pade v vsakem primeru, samo zanimajo me mal vaša mnenja, ker nočem bit en zaslepljen patriot, ki noče slišat nič drugega...

Čeprav je za moje pojme VW še zmer zakon! :D

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 26, 2004 11:13 am

oba avta sta super....nevsakdanja....
Pri corradotu bos sigurno lazje izvlekel ven vec moci in mogoce visje hitrosti....pri mx3 lahko to dosezes le s turbino na 1.8 V6 masini, ki ima originalno okoli 134 KM.

Glede stylinga za mx3 pa imas v avstriji bodykits
mx3 styling
se slik

To mi je enkrat ToniX dal linke :bow

Za corradota pa naj ti da nekdo linke.

Lepo pozdravljen in vso sreco pri nakupu tvojega novega avtomobila ;)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 11:21 am

Saj se še ne mudi tako zelo...

Raje 365x premislim, predno se nategnem.... :)

Kako si pa ti kaj zadovoljen z MX-3? Kako je s srevisi in deli?

Aja, tako bom rekel... Konji mi niti niso tako zelo pomembni. Če jih avto ima, se jih ne bom branil, če jih pa nima, bom pa zadovoljen, ker ne bom oskubljen pri registraciji...

Za Corrado-ta pa ne rabim več linkov, ker imam doma že čez 2000 slik, veliko opisov, tehničnih rešitev, nasvetov, trikov... :D

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 26, 2004 11:57 am

HORSE je napisal/-a:Kako si pa ti kaj zadovoljen z MX-3? Kako je s srevisi in deli?
Aja, tako bom rekel... Konji mi niti niso tako zelo pomembni. Če jih avto ima, se jih ne bom branil, če jih pa nima, bom pa zadovoljen, ker ne bom oskubljen pri registraciji...

Lej raje veckrat premisli kot pa premalokrat.

Za dele je pa tako.
Jaz imam 1.6 16V, 90KM masino.
To je drugace SOHC motor. Skratka jaz pridem bolj poceni skozi kot lastniki ostalih mx3 (z drugimi motorji - tj. 1.6 DOHC 107 KM in 1.8 V6).
Za ta motor so deli najbolj poceni (menjal zobati jermen z vsem pripadajocim, tesnilo glave v kompletu, zadnji lonec, komplet zavorni sistem spredaj, zadaj so "novi bobni") bla bla bla.

V glavnem je bil material za vsaj 1/3 bolj poceni kot za ostale izvedbe avta. Lonec je recimo 16k SIT, za DOHC je okoli 50k SIT. Tesnilo glave je za mojega ene 7k SIT bolj poceni kot za DOHC.

Trenutno ima skoraj 190k km pa se vedno laufa brez problema, tesnilo pa sem menjal, ker mi ga je pozimi februarja prebilo, opazil pa sem sele novembra, ker se na delovanju avta sploh ni nic poznalo, sam motor je bil cedalje bolj umazan od olja.

Ne vem, sej na koncu je brezveze, da ti govorim, kako je z mojo mx3.....tvoja ne bo popolnoma identicna, to je pac tako kot pri vseh avtih, kupit pa poskusit ce ti ustreza.

Jaz sem tudi lahko zadovoljen z njo ti pa lahko da sploh ne bos. Sej ves kaj mislim. :D
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 12:09 pm

Saj, gledal sem 1.6 90KM...

Čeprav ni po mašini primerljiva z Corrado-tom G60, samo to bi vzel v zakup, da ima Corrado mašine samo nad 101kW, kar pa pomeni, da so registracije drage... Pri MX-3 bi vtel takšno, kot jo imaš ti...

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Pe mar 26, 2004 12:52 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:oba avta sta super....nevsakdanja....
Pri corradotu bos sigurno lazje izvlekel ven vec moci in mogoce visje hitrosti....pri mx3 lahko to dosezes le s turbino na 1.8 V6 masini, ki ima originalno okoli 134 KM.

Glede stylinga za mx3 pa imas v avstriji bodykits
mx3 styling
se slik

To mi je enkrat ToniX dal linke :bow

Za corradota pa naj ti da nekdo linke.

Lepo pozdravljen in vso sreco pri nakupu tvojega novega avtomobila ;)

Uuuuuuh, tota MX-3, ki si jo dal pod link pa je res fenomenalna.
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe mar 26, 2004 1:09 pm

Horse, men je vsec una varianta, ki si jo omenu - Corrado, pa 2,5 TDII 110kW noter. Pa ni nobenga G-laderja. Masine pa tud ni tko tezko dobit. Ce pa ne TDII, pol pa 1.8 T. Go for it!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 26, 2004 1:09 pm

HORSE je napisal/-a:Saj, gledal sem 1.6 90KM...

Čeprav ni po mašini primerljiva z Corrado-tom G60, samo to bi vzel v zakup, da ima Corrado mašine samo nad 101kW, kar pa pomeni, da so registracije drage... Pri MX-3 bi vtel takšno, kot jo imaš ti...

vem za eno ki se prodaja za okoli 600k SIT, 94 letnik 150 k km, sam je bla nekaj razbita pa ne vem kolko razbita. Zdej je popravljena pa se razen zaradi zapiranja pokrova motorja in malenkostno premaknjenega sprednjega odbijaca, sploh ne opazi.

Masina pa laufa res ful dobro (sem bil prav presenecen), crne barve je pa se el. sipe ima dodatno vgrajene.

Drugace pa pocakaj na EU tam jih dobis za isto ceno, pa se "kaj novejse" in z manj kilometri :D
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 1:15 pm

Rjuhar: To je extra strošek - cca. 3.000.000 z avtom vred, če še mal stylniga uvedeš... Tolk pa nekak nebi še dajal za avto. To pride potem, ko bom imel firmo pa S8 v garaži... :D

mazda-mx3: sem že malo gledal na okoli - v okolici Minhna je jih je kar ene par ugodnih... Cena pa 2/3 naših... :D

Simonn
Nov uporabnik

Napisal/-a Simonn Pe mar 26, 2004 1:25 pm

Jaz bi se sigurno rajši odločo za corradota, ampak to je moje mnenje, okusi pa so različni.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 1:34 pm

Simonn je napisal/-a:Jaz bi se sigurno rajši odločo za corradota, ampak to je moje mnenje, okusi pa so različni.

Lahko utemeljiš?

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 26, 2004 2:08 pm

HORSE je napisal/-a:Rjuhar: To je extra strošek - cca. 3.000.000 z avtom vred, če še mal stylniga uvedeš... Tolk pa nekak nebi še dajal za avto. To pride potem, ko bom imel firmo pa S8 v garaži... :D

mazda-mx3: sem že malo gledal na okoli - v okolici Minhna je jih je kar ene par ugodnih... Cena pa 2/3 naših... :D

aha v Italiji je tudi ene par dobrih...sam kolkor sem do sedaj zasledil recimo v ITA niso prodajali SOHC variante.
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 2:09 pm

Sej, če bi, bi najšvohnejšo uzel...

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Pe mar 26, 2004 2:29 pm

saj g-lader tudi ni taki bav-bav.moj kolega je ravno prodal corradota G60,l.91.avto je mel 290k prevoženih pa še brez generalke,laufa pa ko urica,stegne celih 160milj na uro (do konca) pa opreme toliko da glava peče:recaro usnjeni športnisedeži,el.pasovi,el.ogledala,el.šibedah,el.stekla,klima,2x potovalni računalnik,tempomat,ABS,v glavnem VSE! plus tega je bil spuščen v nulo pa dvoje alu platišč je dal zravn pa je dal avto za borih 450ksit.kar sem se jaz prevozil v njem,bi rekel da je to odličen avto,pa še lep je grozno.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe mar 26, 2004 2:34 pm

Corrado je itak zakon! :D

Samo sem malo gledal glede registracije - preveč me pride (mam šele 15% :cry: ), če vzamem AO+ in zeleno karto...

Kaj pa vem - to je moj sanjski avto že od otroških let, samo mi niti ni mimogrede zbrat 200.000 sit za registracijo. Dobro, to bi se še dalo, samo imam precej velike načrte glede avtoakustike, nekaj bo pa tudi styling pobral... :cry:

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe mar 26, 2004 3:24 pm

pikec je napisal/-a:saj g-lader tudi ni taki bav-bav.moj kolega je ravno prodal corradota G60,l.91.avto je mel 290k prevoženih pa še brez generalke,laufa pa ko urica,stegne celih 160milj na uro (do konca) pa opreme toliko da glava peče:recaro usnjeni športnisedeži,el.pasovi,el.ogledala,el.šibedah,el.stekla,klima,2x potovalni računalnik,tempomat,ABS,v glavnem VSE! plus tega je bil spuščen v nulo pa dvoje alu platišč je dal zravn pa je dal avto za borih 450ksit.kar sem se jaz prevozil v njem,bi rekel da je to odličen avto,pa še lep je grozno.

:shock:
a maš kako sliko? peesda to se men zdi full pocen, če je res v dobrem stanju
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Pe mar 26, 2004 4:20 pm

Slika

Slika

nuff said...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 26, 2004 4:23 pm

Serđo™ : a ti lahko dam moj naslov, da mi jo kr posljes za rojstni dan???
:lol: :lol: :lol: :lol:
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost