Za cliota mam namen kupit lita platišča, ne vem pa katera naj vzamem 16 al 17col. Motor imam 1.6 16V. Zanima kolk bi se kaj poznalo na porabi, in kolk kaj pri hitrosti?
Bi avto upočasnile?
Cim večje tem boljše Odvisno kaka širina gume bo gor. Malo preglej tut ceno gum, pa se glede na to odloč. Pa pregelj kake dimenzije sploh lahko homologiraš.
Širša guma pa ti malo zmanjša pospešek, malo se zmanjša končna, amortizerji bolj delajo (bolj rukne vsaka lukna), poveča se obraba delov, blablablabla
Se boš pa bolj sigurn prpelu v ovinek, prej se boš ustavu pa styling efekt zna bit tut hud
PoloFreak je napisal/-a:17-ka bo po mojem pobrala kar preceeej moči avtu.
Odvisn kaj češ. Če ti je bolj za styling se boš odloču za večjo felgo. Po mojem bi 17 ful bolj zažgala.
Smejko, probi kje dobit kake 17 za probo. Pa boš še najbolj zihr vedu. Ker to je tut mal subjektivno, pa ne da se točno reč. Lohk ti povem kako je, če greš iz 155/70/13 na 195/50/15 na 1,2 cliotu Je za zdržat, tolk moči pa sper ne pobere. Pa je litka ful težja od kovinske 13
Veliko je odvisno tudi od teže platišča!
Drugače pa glede na to da je 1.6 16V se pri pospeških ne bo preveč drastično poznalo, končna se bo pa pač malo zmanšala, kar pa itak ni važn sej ne vozn po avtocestah 200+.
BBS? I don't think so... No, razn če tiskaš dnar. BBS-ke so hudo precenjene in cene znajo bit vrtoglave. Glih včeri sm gledu eno 15 col!!! za 50 jurjev. In to komad, da ne bo pomote Moj nasvet: poglej za konkurenčnejšimi firmami. Sam jutri šibam k Technoracing v Kranj, kjer majo Tooro, 10% popust pa še vijake dobiš zastonj. Sam sem iskal feltne skor dva mesca, pa mi je presedl, nakar najdem omenjeno ugodno ponudbo. Sam glej da bo TUV zraven!