Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
knap
Novinec

pomoč punto

Napisal/-a knap So maj 01, 2004 8:54 pm

zanima me kdo ima punteka 2 pet vratnega in gor 15" pa 195/50 pnevmatike. par dni nazaj sem dal gor omenjeno dim. na 7J felno in kaj se je zgodilo zadnji gumi v luknjah z malo večjo hitrostjo podrgneta v zgornji vijak od zadnjih amortizerjev, ki nekako čudno štrli ven, kljub temu da smo dali na pesto distančnik deb cca 4mm. če pa imam v avtu še dva na zadnjih sedežih potem pa je to drgnjenje pogostejše (predvsem v luknjah in večjih neravninah) kdo ima s tem izkušnje naj mi prosim svetuje, kaj storiti še en par distančnikov ali kaj. pa saj skor vsi dajejo gor to dim. nekateri še večje pa še nisem zasledil tega problema???!! a je razlika med 5 in 3 vratnim? help please!!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So maj 01, 2004 10:02 pm

Kolega ima trovratnega ... ista situacija.Isti vijak bil v napoto.S tem da se je nejmu to dogajalo samo na eni strani( mislim da na levi), pa še to le na ovinkih.Avto je bil zaleten zadaj pa očitno niso popravili najbolje.
Optike zadaj ne moreš delat ker ni kaj za nastavljat.
Kolega je rešil zadevo z 5mm distastančniki.Zdaj glede na to da ima amortizer nekako čudno pozicijo bo pa tudi obraba gume vrjetno neenakomerna.Ampak to bo pokazal čas.
Slika

Uporabniški avatar
Power
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Power Ne maj 02, 2004 11:11 am

Jaz imam te dimenzije in je vse v redu mi pa je reku vulkanizer da nekateri puntoti 2 so slabo sestavljeni in da na eni strani je v redu na drugi pa drsa. Edina rešitev je da daš manjše dimenzije al kot že omenjeni distančniki.
Ne odlašaj na ju3 kar lahko nrdiš pojutrišnjem :)

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Ne maj 02, 2004 12:01 pm

men je isto drganlo, samo ne v vijak ampak v blatnik pa sm dal ličarju da bi mal materjala pobral stran.zej je pa dobr mam ma diastančnike debele 3mm.
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger Ne maj 02, 2004 1:56 pm

Ti power ful dobro je pršlo videt lepa platišča u petek če boš meu kej cajta bi lahk šla sk u italijo mal pogledat če majo kej primernega še za mojga ok
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne maj 02, 2004 7:14 pm

Kuko ti pa to lohka podrgne??? Jaz sm mev gor 16 in 17 colke pa ni nikamor nč drgnil,res pa je da un vijak zlo bliz gume (feltne) pride.

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Ne maj 02, 2004 7:39 pm

nimam pojma kok mi lahko podrgne, če sma dva je kul če mam pa še dva zadaj pa podrgne na slabih cestah in v luknjah, a mogoče sploh ne drgne po vijaku ampak plastiki v koloteku. smo dal gumo dol pa ni videt blo da podrgne po vijaku, drugače bi najbrž bi bil najbrž črn od gume, kaj mislite kaj nardit???

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RasTa Po maj 03, 2004 6:33 pm

Moj kolega ma isto 3 vratnega puntota 2 in je mel isti problem, samo zadaj levo...In je "intiligentno" rešil zadevo tako, da je vzel v roke fleksarco in šrauf malo pobrusil...ampak zadeva deluje, ker je pred tem dve gumi razrezu... :?

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Po maj 03, 2004 6:38 pm

jst mam tudi to dimenzijo in pa 10mm distancnike in nc ne drsa nikjer! :P

Uporabniški avatar
Ticko
Nov uporabnik

Kraj: Sl. Konjice

Napisal/-a Ticko Po maj 03, 2004 7:06 pm

hehe :D :D :D Putno pac :D

Pr mazdi se ta zadna prema cist nastavit (ceprau mam jst lulek se kr po tovarniskih normah nastavleno)

No...dost heca. Kupu si felgo z narobnim prevojem. Upam da ves ka to pomeni. Ce ne ti pa sam povem, da pac obstajajo razlicne felge. Sej sirina same felge je ista. Razlicna pa je razdalja od zunanjega (ali notranjega...kako pac gledas) roba felge, pa do tiste ravnine, katera sede na pesto(tam ko se prisraufa). To mas od -40, -20, do +20 itd....

U glavnem enaka felga istega proizvajalca, recimo 15x7....obstaja taka da bo na putotu stala 2cm vn iz blatnika, al pa taka da bo cist notr(v tvojem primeru). Distancnikov se je pa najbols izogibat. Ceprav ce so kvalitetni tut ni take sile...

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To maj 04, 2004 5:53 am

problem je samo vijak ki štrli ven in še to samo na desni strani. tako da se meni zdi da so nekateri avti mal čudn sestavljeni. kok lahk drgne sam na eni strani. platišče pa naj bi v tej dim. 7J×15 in ET 35 primerno za to vozilo kar je razvidno tudi iz tuv certifikata.

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg To maj 04, 2004 7:09 am

Verjetno je res problem s prevojem na feltni, ker imam jaz tako dimenzijo že par let gor pa ni dobenih problemov, tudi če je avto polno obtežen.

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg To maj 04, 2004 7:10 am

Pa še to, nimam dobenih distančnikov gor :D

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To maj 04, 2004 8:05 am

kakšne znamke imaš felno in kakšen je ET felne.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov