Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

borec
Nov uporabnik

Žarnice

Napisal/-a borec Ne dec 22, 2002 1:22 pm

Zanima me imam polota ima gladko steklo in kaj mislite o žarnicah Philips blue vision ter osram cool blue ktere so boljše kok je cena in kje se jih da dobit kaj priporočate?
martin

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: Žarnice

Napisal/-a BiMMER Ne dec 22, 2002 3:01 pm

Ena pripomba, meni se vse te žarnice zdijo ful chip looking predelava! Nevem, mogoče imam pa samo jst tak občutek!

No če se že odločaš, so mislim da boljše Philipsove! Dobiš jih v vseh bolje založenih avtotrgovinah in bencinskih črpalkah!!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

borec
Nov uporabnik

Napisal/-a borec Ne dec 22, 2002 3:38 pm

A kakšna je cena pa nebi vedu men se zdijo zlo cool ne tist čist modre sam tko mal nežno plavo a veš za koga ki ima eneod teh žarnic?
martin

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne dec 22, 2002 5:37 pm

Cena je kr draga okoli 6000 SIT/par! točne cene pa nevem!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

borec
Nov uporabnik

Napisal/-a borec Ne dec 22, 2002 5:41 pm

Ja no mal je drago sam kva pa ni drago kar dobr zgleda no men so zelo všeč sam ne čist plave ok hvala ti čao.
martin

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne dec 22, 2002 8:23 pm

Hmm jz mam trenutno modre pozicijske oz. xenon look,ki svetijo zelo lepo,kristalna svetloba,drgac zasencene imam trenutno original OPEL.

Mam pa namen kupit White Laser , ker mi je res vsec tista bela svetloba,pa tud vidljivost je dost boljsa.Zaenkrat sm jih najdu sam v Conradu,upam pa da jih bom se kje drugje dubu.

Da bi dal pa modre luci kot zasencene oz. dolge luci, ne hvala,prevec cheap in grdo zgleda.
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jasminko Po dec 23, 2002 9:22 am

glede zarnic je tko

Osram-ove so bolse kot Philps-ove
osramove zarnice so zdej na voljo na Petrolovih crpalkah
Majo daljso zivljensko dobo pa moc svetilnosti ne upada, delujejo tud pri manjsi delovni temperaturi, kar pomeni da ne poskoduje samega zarometa.
ce je zarnica mocnejsa in bolje sveti kot priporocena, pomislite kaj to naredi zarometu - kromiran notranji del odstopi ali pocrni.

lp
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr dec 25, 2002 12:14 pm

hello

Jest mam od philipsove pa zaenkrat mislm da mi ni svetilnost upadla na parabuli pa tut mism vidu nc sam mislm da mi tut ni nč počrnel al pa odstopl od parabule.
Mam jih pa prbližn pol leta že pa delajo vsak dan.
Sam dobr mogoče to pride mal kasnej upam da ne.
Mam pa une plus k dajejo belo svetlobo in jo res.Sm zadnič glih pelu glih na dalšo pot pa je blo tko org temno čez hosto in je vidljivost ha ne da se opisat.vsse vidš uglavnm.
Res dobra zadeva.
SAm je pa problem da ti full blendajo sam nevem zakaj pa sem jim pol jest nazaj poblendu ne ;)

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Sr dec 25, 2002 12:59 pm

mogoce je biv pa radar kje bliz :))
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Sr dec 25, 2002 1:02 pm

se neki, a to mas une od Philipsa k pise gor +50% vecja svetilnost?
take sm mev jst in je bla res full huda svetloba, sam mi je pregorela priblizn po 8 mescih (enih 8000 km).

lp
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Re: Žarnice

Napisal/-a monster_d Sr dec 25, 2002 2:37 pm

Jasminko pravi:
take sm mev jst in je bla res full huda svetloba, sam mi je pregorela priblizn po 8 mescih (enih 8000 km).

lp

Tiste philipsove imajo 30% vecjo svetilnost ne pa 50.
Jaz imam sedaj philips premium tudi z 30% vecjo svetilnostjo pa svetijo ful dobro in zaenkrat sem zadovoljen!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr dec 25, 2002 5:33 pm

SAFRANE pravi:
EJ PROOOOOOOOSM TE SAM NEKI

LIH PRED 3 MESCI SM SI KUPU AVTO: PRENOVLJEN SAFRANE 2.5 RXT L.99
IN SM HOTU IMET KAO XENON ZEJ PA PAZI SM ŠEL NAJPREJ KUPT :
1. V BTC PHILIPS BLUE VISION-GREM V MEDVODE K RENAULT SERVISU DA MI ZAMENJAJO ŽARNCE-POGLEDAM ŠE KR ČIST NORMALN RUMEN
CENA: 7.500

2. PRIDEM V KRANJ NA ČRPALKO REČEM DA MI NEJ DAJO ENE H7 K MODR SVETJO -PIZDA MI ŽENSKA ŽE SPET PONUD PHILIPS BLUE VISION--JI POVEM DA ME NEJ NEHA NATEGVT K SM JIH LIH PRED 2 URAMA KUPU IN JE ISTI K**** K PA NAVADNE RUMENE OK SE MI OPRAVIČ DA NI VEDLA IN HVALA DA SM JI POVEDOV DA BO ZA V NAPREJ VEDLA NO MI PONUDI ENE: ELELUX BLUE
JIH KUPM GREM DO AVTOHIŠE VRTAČ MI JIH ZAMENJAJO NO IN SO MOGOČE RES ZA EN ODTENK SVETLEJŠ RUMEN SVETLE K UNE PREJ
CENA: 8.600

3. BRSKAM PO INTERNETU IN SE TUD SPOMNEM OSRAMA SM SI MISLU U TOJ PA JA ZNANA FIRMA TE ME PA NE BOJO NATEGNIL IN GREM V LJUBLJANO PROV V PREDSTAVNIŠTVO IN JIH KUPM SE PRAVI COOL BLUE*KAO* JIH DAM GOR NA AVTOHIŠI MALGAJ V LJ----NO KLE PA MORM PRIZNT DA NISO SVETLE RUMEN AMPAK XENONU PA TUD NISO NČ PODOBNE SO PAČ SAMO ČIST SVETLO BELE
CENA_: CIRKA 6.000

4. NO POL SM ŠEL PA NA NAJVEČJO INTRNETNO "TRŽNICO" : WWW.EBAY.DE
JEST SM SI PAČ NEMČIJO IZBRAL IN TJA ODTIPKAL XENON ŽARNICE:
IN SM NAJDU SICER ŽE SPET EN FEJK ZA 32 EUR IN GA NABAVIL IN DAL GOR IN MORM PRIZNT DA JE RES SVETL SVETLO MODR ČE SM RECIMO PRIŽGAL MEGLENKE SE JE PA SPLOH FUL VIDLA RAZLIKA SAM KAJ K SO MI DELALE SAMO 1,5 MESECA ZEJ MI JE PA ŽE ENA CRKNLA--TKO DA ZEJ MAM ŽE SPET ENE IZMED PREJŠNJIH GOR --SEJ NEVEM KERE K JIH MA ZEJ ZA CEL ŽIVLENE DOSST :-)) MISLEM DA MAM ZEJ EVELUX AL KVA SO ŽE ( A VEŠ K SM ZMERI POL DAL TISTE K SM VN VZEL V ŠKATLO OD TA NOVIH TKO DA ZEJ RES NE VEM VEČ )
SM SE PA ZEJ ODLOČU DA BOM ISTO PREK EBAY-A NAROČU ZA CA. 500 EUROV ORIGINAL XENON KOMPLET OD HELLE Z PREDGRELCI PA Z VSO OSTALO NAPELJAVO---SM SI REKU DA SE NE BOM VEČ PUSTU NATEGVT K TA FUKNENGA.
IN TUD TEB NE PRIPOROČAM TEGA LAHKO TI JIH JEST PRODAM ZA POL CENEJ KERE KOL OD TEH DVEH KER SM JIH ITAK IMEL SAMO ( PHILIPS SAMO 2 URI GOR ) OSRAM PA KŠN MESEC .

OK NO FAJN SE MEJ
CIAO
JANI

samo na ebayu se rajo tolknateguje da kar peče, dajo eno slikico pol pa pošljejo nekaj čist drugega.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Sr dec 25, 2002 6:29 pm

SAFRANE pravi:
to je res ja --jh pač je riziko sam bom vseen probal jah razlika je al vržem tistih 500 eur al pa tko k bi pr renaultu hotl za cel nov komplet: skorej 400.000sit ( !!! ) takrt k se je pa naročeval k si avto naroču je pa ca.200.000sit -logika?

lp
jani

BRAVO!!! Celo ugasnu si CAPS LOCK.Svaka ti cast.
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Če dec 26, 2002 11:26 am

SAFRANE pravi:
EJ PROOOOOOOOSM TE SAM NEKI

LIH PRED 3 MESCI SM SI KUPU AVTO: PRENOVLJEN SAFRANE 2.5 RXT L.99
IN SM HOTU IMET KAO XENON ZEJ PA PAZI SM ŠEL NAJPREJ KUPT :
1. V BTC PHILIPS BLUE VISION-GREM V MEDVODE K RENAULT SERVISU DA MI ZAMENJAJO ŽARNCE-POGLEDAM ŠE KR ČIST NORMALN RUMEN
CENA: 7.500

2. PRIDEM V KRANJ NA ČRPALKO REČEM DA MI NEJ DAJO ENE H7 K MODR SVETJO -PIZDA MI ŽENSKA ŽE SPET PONUD PHILIPS BLUE VISION--JI POVEM DA ME NEJ NEHA NATEGVT K SM JIH LIH PRED 2 URAMA KUPU IN JE ISTI K**** K PA NAVADNE RUMENE OK SE MI OPRAVIČ DA NI VEDLA IN HVALA DA SM JI POVEDOV DA BO ZA V NAPREJ VEDLA NO MI PONUDI ENE: ELELUX BLUE
JIH KUPM GREM DO AVTOHIŠE VRTAČ MI JIH ZAMENJAJO NO IN SO MOGOČE RES ZA EN ODTENK SVETLEJŠ RUMEN SVETLE K UNE PREJ
CENA: 8.600

3. BRSKAM PO INTERNETU IN SE TUD SPOMNEM OSRAMA SM SI MISLU U TOJ PA JA ZNANA FIRMA TE ME PA NE BOJO NATEGNIL IN GREM V LJUBLJANO PROV V PREDSTAVNIŠTVO IN JIH KUPM SE PRAVI COOL BLUE*KAO* JIH DAM GOR NA AVTOHIŠI MALGAJ V LJ----NO KLE PA MORM PRIZNT DA NISO SVETLE RUMEN AMPAK XENONU PA TUD NISO NČ PODOBNE SO PAČ SAMO ČIST SVETLO BELE
CENA_: CIRKA 6.000

4. NO POL SM ŠEL PA NA NAJVEČJO INTRNETNO "TRŽNICO" : WWW.EBAY.DE
JEST SM SI PAČ NEMČIJO IZBRAL IN TJA ODTIPKAL XENON ŽARNICE:
IN SM NAJDU SICER ŽE SPET EN FEJK ZA 32 EUR IN GA NABAVIL IN DAL GOR IN MORM PRIZNT DA JE RES SVETL SVETLO MODR ČE SM RECIMO PRIŽGAL MEGLENKE SE JE PA SPLOH FUL VIDLA RAZLIKA SAM KAJ K SO MI DELALE SAMO 1,5 MESECA ZEJ MI JE PA ŽE ENA CRKNLA--TKO DA ZEJ MAM ŽE SPET ENE IZMED PREJŠNJIH GOR --SEJ NEVEM KERE K JIH MA ZEJ ZA CEL ŽIVLENE DOSST :-)) MISLEM DA MAM ZEJ EVELUX AL KVA SO ŽE ( A VEŠ K SM ZMERI POL DAL TISTE K SM VN VZEL V ŠKATLO OD TA NOVIH TKO DA ZEJ RES NE VEM VEČ )
SM SE PA ZEJ ODLOČU DA BOM ISTO PREK EBAY-A NAROČU ZA CA. 500 EUROV ORIGINAL XENON KOMPLET OD HELLE Z PREDGRELCI PA Z VSO OSTALO NAPELJAVO---SM SI REKU DA SE NE BOM VEČ PUSTU NATEGVT K TA FUKNENGA.
IN TUD TEB NE PRIPOROČAM TEGA LAHKO TI JIH JEST PRODAM ZA POL CENEJ KERE KOL OD TEH DVEH KER SM JIH ITAK IMEL SAMO ( PHILIPS SAMO 2 URI GOR ) OSRAM PA KŠN MESEC .

OK NO FAJN SE MEJ
CIAO
JANI

ej pravs da si biv na predstavnistvu za Osram v Ljubljani?
dej mi povej na kerm naslovu si to biv pa kako sfirma imenuje?

lp
Slika

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: Re: Re: Žarnice

Napisal/-a m.P. Če dec 26, 2002 12:42 pm

monster_d pravi:
Jasminko pravi:

lp

Tiste philipsove imajo 30% vecjo svetilnost ne pa 50.
Jaz imam sedaj philips premium tudi z 30% vecjo svetilnostjo pa svetijo ful dobro in zaenkrat sem zadovoljen!

Ni res! Imaš tudi Philipsove VisionPlus, ki imajo 50% večjo svetilnost! Prodajajo jih pa v eni štacuni v BTCju hala A po akcijski ceni 4000 sit.

Upam, da se res kej več ne segrevajo kot nekateri pravte. Jih nimam prav dolg notr, pa še zdele grem na mal daljšo pot, pa ne bi rad, da mi kej poči al pa potemni :(
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 26, 2002 3:05 pm

Jaz mam philips premium z 30% vecjo svetilnostjo pa sem dal za njih samo 900 SIt za komad, pa se orng svetijo!!!

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Če dec 26, 2002 5:22 pm

SAFRANE pravi:
O PI*** ŠE ENKRAT VM PRAVM NO DA NE TO VERJET-- V AVTO BILDU SO JIH ZEJ TESTIRALI IN TA PHILIPS K NEJBI BAJE *KAO* 50% VEČ SVETU V RESNICI SVET SAM 10 % VEČ ZATO PA FUL NASPROTIVOZEČE BLENDA.
TKO DA JEST NOBENMU VEČ NE VERJAMEM O TEM DA PA KAO XENON SVET PA SLPOH NE K VSE K SM ZEJ SPROBAL JE BLO RUMEN---TKO DA SM SE ZEJ ODLOČU DA BOM ZA 400-500 EUROV NAROČU PROV TA PRAV KOMPLET XENON
DOST MAM JEST TE ZAJEBANCIJE PA NATEGE--RES!!!

LP
JANI

Sej ti čist verjamem, da ne svetjo ne vem kolk boljš... ampak zdej jim mam in jih ne mislim ven dajat... razen, če so na tistem testu ugotovil da se kaj več segrevajo?
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če dec 26, 2002 5:47 pm

Hmmm, malce off-topic ampak, ker je že lost1 nekaj v tem smislu omenil. Nočem bit tečen ampak jaz osebno zelo s težavo berem SAFRANOVE poste, ki so napisani z velikimi črkami - se mi zdi da je efekt ravno nasproten - namesto da bi bilo bolj čitljivo, je manj (vsaj meni se zdi). Pa brez zamere ;).
Slika Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc So dec 28, 2002 9:37 pm

Jasminko pravi:
glede zarnic je tko

Osram-ove so bolse kot Philps-ove
osramove zarnice so zdej na voljo na Petrolovih crpalkah
Majo daljso zivljensko dobo pa moc svetilnosti ne upada, delujejo tud pri manjsi delovni temperaturi, kar pomeni da ne poskoduje samega zarometa.
ce je zarnica mocnejsa in bolje sveti kot priporocena, pomislite kaj to naredi zarometu - kromiran notranji del odstopi ali pocrni.

lp

Tolko v vednost, reflektor je naparen z aluminijem. Žarnice z večjo svtilnostjo ne poškodujejo žarometa vasj jest ne vem za noben primer, vem pa, da so to naredile 100W. Pa še tole Philips ne proizvaja več navdnih halogenk ampak so vse +30 ali pa +50(vision plus).
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc So dec 28, 2002 9:47 pm

SAFRANE pravi:
O PI*** ŠE ENKRAT VM PRAVM NO DA NE TO VERJET-- V AVTO BILDU SO JIH ZEJ TESTIRALI IN TA PHILIPS K NEJBI BAJE *KAO* 50% VEČ SVETU V RESNICI SVET SAM 10 % VEČ ZATO PA FUL NASPROTIVOZEČE BLENDA.
TKO DA JEST NOBENMU VEČ NE VERJAMEM O TEM DA PA KAO XENON SVET PA SLPOH NE K VSE K SM ZEJ SPROBAL JE BLO RUMEN---TKO DA SM SE ZEJ ODLOČU DA BOM ZA 400-500 EUROV NAROČU PROV TA PRAV KOMPLET XENON
DOST MAM JEST TE ZAJEBANCIJE PA NATEGE--RES!!!

LP
JANI

Polspošuješ. Stvar je taka, H4, H3, H1, imajo res +50, ker imajo isti plin notr kot H7. H7 pa pol res ne more biti +50, ker nima bit od kje v avtobildu so le prepisali del Hellinega poročila, ki je testiral ta žarnice, saj Avtobild nima laboratorija ta telemetrijo. Poročilo sem imel čast prebrati videti v celoti in je stvar taka kot vam pravim, hella priporoča, da se žarnice H1, H4 in H3 zamenjajo z +30 ali +50, ker le to pripomore k varnosti. To da bolj bleščijo le res le deloma, saj je takozvano bleščanje odvisno od konstrukcije žarometa, glede safrana pa lahko rečem, da lahko samega boga notr vtakneš pa ne bo bolje svetilo, ker ima DE žaromete, ki itak zaradi leče vedno svetijo rumen-omodro po robu. Svatilnost žarometa, je odvisna predvsem od konstrukcije le tega in ne od žarnice.

[Sporočilo uredil/a grehc na dan 28.12.2002 ob 21:50 GMT]
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov