Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
knap
Novinec

vzmeti-vprašanje

Napisal/-a knap Po maj 24, 2004 9:41 pm

če se odločim in kupim vzmeti recimo apex, ki stanejo okol 32k sit, me zanima naslednje? a je to komplet 4 vzmeti (sprednje, zadnje), ali ne? a so to samo sprednje vzmeti, kako ti ga pol zadaj znižajo?? a morš posebi kupit tudi zadnje? kako je s tem?
12k sit montaža in 6k sit optika= okol 50k sit, ne zdi se mi veliko ali je treba še kaj druzga kupit, pa teh 50k sit ni dokončna cena, tisti, ki ste vgrajevali boste zagotovo vedeli, hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 24, 2004 9:45 pm

za 32k so 4ri vzmeti ja!

Kak avto pa mas??

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Po maj 24, 2004 9:51 pm

To je cena za spredi in zadi.
jst sem dal 34k sit z montazo pa se optiko mi je kr tko napisal zraven kao da jo je nardil. sem zelo zadovojen aja pa homologacija je se bla 4 al 5k sit na llp-ju

rihtal mi pa je to alu profi iz sikol pri ptuju 041 846 555

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Po maj 24, 2004 10:15 pm

punto 2, hvala za odgovore :D

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek To maj 25, 2004 7:23 am

Da nem nove teme odpiral.
Jaz si bom tudi v roku 1tedna omislo vzmeti sam ma pa zanima ker mam odtzadaj torzijo kaj bojo naredli? Men je sicer reko da se torzija samo prestavi.
Kaj zaj to pomeni?
Mallo jo bojo spustli in bo odzadaj isto mehek avto in posedo se bo isto ko ga bom nalozo? Ker pol je to sux!
Aja pa naj dam vufer vun skufra ko grem montirat? (cca30kg)
Avto pa je berlingo.

10X
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
Power
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Power To maj 25, 2004 7:47 am

Ta cena je za 4 vzmeti in še neki kaj ti jih ne zmontira zastonj. No saj meni so no jst sem delu pri Vugi v gorici in je reku da vsakemu, ki kupi pri njemu vzmeti jih zmontira zasronj. 12K je vselih dost :!:
Ne odlašaj na ju3 kar lahko nrdiš pojutrišnjem :)

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To maj 25, 2004 11:12 am

kje se da v okolici celja kupiti vzmeti (apex), da z montažo in ostalimi stvarmi prideš najceneje skozi. pa še nekaj koliko je pol avto trši (punto 2), ali se lahko vzmeti nastavijo na želeno trdoto, kako je s tem? avto pride 35mm nižji a pol kej drajsa ob gumo in(ali) po tleh? :?:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To maj 25, 2004 4:48 pm

knap je napisal/-a:kje se da v okolici celja kupiti vzmeti (apex), da z montažo in ostalimi stvarmi prideš najceneje skozi. pa še nekaj koliko je pol avto trši (punto 2), ali se lahko vzmeti nastavijo na želeno trdoto, kako je s tem? avto pride 35mm nižji a pol kej drajsa ob gumo in(ali) po tleh? :?:

Avto ti -35mm zihr nebo drajso po tleh, pa tut po blatnikih ne, razn da mas kako izvenserijsko dimenzijo gum gor! Ce pa se zgodi pa das nizjopresecno gumo gor in stvar resena!
Glede trdote, pri fedri tega nemoras nastavlajt kak je je, edino se da dobit komplet amortizerjev in feder ki se nastavlja tut po trdoti, cena pa 250k +

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To maj 25, 2004 8:53 pm

kok je punto2 trši z apex vzmetmi od originalnih+ da mam gume 195/45/15.tisti ki ste punte nižali boste vedeli

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR To maj 25, 2004 9:00 pm

SEVERcek je napisal/-a:Da nem nove teme odpiral.
Jaz si bom tudi v roku 1tedna omislo vzmeti sam ma pa zanima ker mam odtzadaj torzijo kaj bojo naredli? Men je sicer reko da se torzija samo prestavi.
Kaj zaj to pomeni?
Mallo jo bojo spustli in bo odzadaj isto mehek avto in posedo se bo isto ko ga bom nalozo? Ker pol je to sux!
Avto pa je berlingo.

10X

Kakor jaz vem, se da torzijo do neke stopnje regulirati, in sicer tako, da ko jo spostiš, zadevo zategneš, zato je tudi bolj trda...
Po tisti regulaciji, se jo samo še nakrivi da je še nižja...

Obvezno se pa strša!!!

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
djstane
Novinec

Kraj: Šempeter pri novi gorici

Napisal/-a djstane To maj 25, 2004 9:00 pm

Apeks zakon!!!!
IMPACT SPL extreme !!!
IMPACT TEAM SLOVENIJA

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR To maj 25, 2004 9:02 pm

knap je napisal/-a:kok je punto2 trši z apex vzmetmi od originalnih+ da mam gume 195/45/15.tisti ki ste punte nižali boste vedeli

Odvisno je od podvozja (vrste amortizerjev).. Se pravi od serijske opreme :P

LP
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To maj 25, 2004 9:09 pm

punto 2 l. 03 60 ps 1248ccm, standardna oprema. zelo me zanima kakšna je razlika, ker avto se mi zdi zelo mehak, kak bo pa pol?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To maj 25, 2004 9:41 pm

knap je napisal/-a:punto 2 l. 03 60 ps 1248ccm, standardna oprema. zelo me zanima kakšna je razlika, ker avto se mi zdi zelo mehak, kak bo pa pol?

CE bi raj avto fajn trd pol raje uzam eibach... apex so mehkejse sportne vzmeti!
Ce ti je premehka zadeva pa se zmer lahk das strsat amortizerje! kar osebno zlo priporocam...
RAzlika je fajn ocitna!
Sem probaval apex in amortizerji ko so bili ze napol bogi -> avto se je ceste se skor slabse drzal kot s serijskimi fedrami!
Pol ko sem strsal zadevo pa je kar lepo limalo oz lima :D
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 26, 2004 12:33 am

Torzija se premakne.... in ni kaj dost trša..... sicer pa trdoto se da zelo lepo nastavt z amortizerji. Sam sem mel APEX fedre pa premakjeno torzijo+komplet novih in trašnih amortizerjev......stvar dobesedno LIMA
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Sr maj 26, 2004 6:52 am

PaGeR je napisal/-a:
SEVERcek je napisal/-a:Da nem nove teme odpiral.
Kaj zaj to pomeni?
Avto pa je berlingo.

10X

Kakor jaz vem, se da torzijo do neke stopnje regulirati, in sicer tako, da ko jo spostiš, zadevo zategneš, zato je tudi bolj trda...
Po tisti regulaciji, se jo samo še nakrivi da je še nižja...

Obvezno se pa strša!!!

LP

10X :wink:
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Sr maj 26, 2004 7:05 am

saj nočem pretrd avto pol je kul če vzamem apex vzmeti, znižam 35mm, avto je pa tko pol leta star. lega bo verjetno s temi vzmetmi boljša, jaz ne bi nič tršal?

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR Sr maj 26, 2004 12:22 pm

lisko1 je napisal/-a:Torzija se premakne.... in ni kaj dost trša..... sicer pa trdoto se da zelo lepo nastavt z amortizerji. Sam sem mel APEX fedre pa premakjeno torzijo+komplet novih in trašnih amortizerjev......stvar dobesedno LIMA

Ali ni torzija namest zadnjih amortizerjev ter fedrov?

Nočm nč pametovat, sam mam jst 4x fedre, pa newem kako je pri torziji... Prosim da obrazložiš....

LP
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Sr maj 26, 2004 1:22 pm

Jaz mam kmplet apex kit (fedre in amortizerji-40mm) in se mi avto zelo lepo drži ceste. Vzadi mam torzijo in to torzijo so sam premaknal.

Drugače pa knap, ja lega bo dobra pa bolš se ti bo ceste držal kot sedaj (logično), sam če hočeš da je avto še mal bolš, kupi komplet. Mal dražje je pol.

Lep pozdrav
Jasmy

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr maj 26, 2004 2:03 pm

PaGeR je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:Torzija se premakne.... in ni kaj dost trša..... sicer pa trdoto se da zelo lepo nastavt z amortizerji. Sam sem mel APEX fedre pa premakjeno torzijo+komplet novih in trašnih amortizerjev......stvar dobesedno LIMA

Ali ni torzija namest zadnjih amortizerjev ter fedrov?

Nočm nč pametovat, sam mam jst 4x fedre, pa newem kako je pri torziji... Prosim da obrazložiš....

LP

Spredaj vijacne vzmeti + amortizer
Zadaj amotizer + torzija
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov