Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

jst
Nov uporabnik

Kraj: Tam kjer ima mraz mlade

TUV-certifikat?

Napisal/-a jst Sr maj 26, 2004 4:46 pm

Pozdravljeni

Kje bi dobil TUV certifikat za alu platišča Fondmental 5800 7JX15, gume so pa 195/50/15 za fiat punto Mk2?
Nekaj sem že spraševal pri uvozniku pa ni bilo nič pametnega. :?

Hvala

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če maj 27, 2004 7:37 am

Če proizvajalec pravi da pašejo na tvoj avto, morajo to pri uvozniku met, pomoje ga lahko inšpekcija zarad tegha hakla. drgač probi na proizvajalčevi spletni strani, npr sem iskal TUV za vzmeti Eibach in jih majo kr na svoji spletni strani v .pdf obliki pa je.
Slika

jst
Nov uporabnik

Napisal/-a jst Če maj 27, 2004 8:03 am

Najprej sem probal pri prodajalcu, pri katerem so bila platišča kupljena, neki časa sm mu težil, pa odnehal, pol sem začel težit zastopniku, pa mi je pa kakih 14 dneh poslal msg, da je za punto sam 14 col. Sam mu ne verjamem, ker kadar sem z njim govoril, se je naredu, da me pozna in mi vsakič omenu drug avto in ko sm ga popravu, češ da je to punto II mi je reku naj pokličem naslednji dan :? :? :x

upam, da nisem preveč zakomplicirou :wink:

pa vseen hvala za odgovor Nixxon.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če maj 27, 2004 8:53 am

ne vem zakaj ljudje kupujete platišča brez TUV-a. osebno bi zahteval da mi vnaprej TUV pokažejo če ne ne kupim platišč! ko sem p akupoval za daewoo pa sem dal enako dimenzijo kot original pa sem kljub temu dobil celo knjižico z TUV-i!

ne kupovat brez TUV-a naj ti ga pokažejo pred nakupom!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

jst
Nov uporabnik

Napisal/-a jst Če maj 27, 2004 9:53 am

Ja se strinjam brez tuv se ne kupuje, sam je problem v tem, da sem platišča kupil pred tremi leti, ko to še ni bilo tako aktualno

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Re: TUV-certifikat?

Napisal/-a Tilen Če maj 27, 2004 10:05 am

jst je napisal/-a:Pozdravljeni

Kje bi dobil TUV certifikat za alu platišča Fondmental 5800 7JX15, gume so pa 195/50/15 za fiat punto Mk2?

Hvala

A si zihr, de rabiš TUV? Punto ma 15 col serijsko homologirane, gume sicer niso 50, ampak 45, sam načeloma naj ne bi bilo problemov. Če ti je uvoznik reku, de je samo za 14 pol verjetno je tako.

LP Tilen
Slika

jst
Nov uporabnik

Re: TUV-certifikat?

Napisal/-a jst Če maj 27, 2004 10:33 am

Tilen je napisal/-a:
jst je napisal/-a:Pozdravljeni

Hvala

A si zihr, de rabiš TUV? Punto ma 15 col serijsko homologirane, gume sicer niso 50, ampak 45, sam načeloma naj ne bi bilo problemov. Če ti je uvoznik reku, de je samo za 14 pol verjetno je tako.

LP Tilen

Misliš problemov glede dimenzij gum? No ja do sedaj jih še nisem imel, samo ne vem kako bo za tehnični. to sprašujem zato, ker mislim (moram :wink: ) kupit nove gume pa so 195/50 velik cenejš kot pa 195/45, ki jih bom zgleda mogu kupt pa še vse štiri. tko bi rabu pa sam dve.

LP

Aja tilen kr lep avto maš, kdo ti je barval kljuke in kolk je kaj vrglo?(sit mislim)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če maj 27, 2004 11:33 am

skozi tehničneg aboš prišel brez problema, veš kaj vse skozi pride?? tako da se ne rabiš bat!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

jst
Nov uporabnik

Napisal/-a jst Pe maj 28, 2004 9:16 am

Sam je pa možnost, da me kdo začne malo hecat, če ima ravno slab dan :?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe maj 28, 2004 9:20 am

O ja, very much so. Upaš da ta dan ne pride oz. pride čim bolj poredko.
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe maj 28, 2004 9:21 am

jst je napisal/-a:Sam je pa možnost, da me kdo začne malo hecat, če ima ravno slab dan :?

možnost je vedno samo po mojem zelo mala, ker kolega ma n astari hondi tolko gor nametanega pa nič homologiranega pa j ešel brez problema skozi niti vprašali g aniso če ma papirje,..
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

jst
Nov uporabnik

Napisal/-a jst Pe maj 28, 2004 10:42 am

Ma ja, mislim, da bom zaenkrat vozil kar po starem, torej 195/50/15.
Kako je kaj pri pregledu na Vrhniki pri Bajcu Nixxon? Tja mislim it najbrš jaz.

LP T.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe maj 28, 2004 11:37 am

jst je napisal/-a:Ma ja, mislim, da bom zaenkrat vozil kar po starem, torej 195/50/15.
Kako je kaj pri pregledu na Vrhniki pri Bajcu Nixxon? Tja mislim it najbrš jaz.

LP T.

Ej, moj avto je serijski, tko da glede tega (še) ne vem, mene so ful hitr skoz spustil, pa sem se bal zarad plinov. Pol so mi jih pa samo pod štandgasom meril, pa je blo, ker se je že mal gužva nardila. Nasvet: imej topel avto, jest sm šou od doma do Brezovice po tastari cesti normalno 90km/h, da se je olje mal ogrel, pol pa avtocesta nazaj do Vrhnike 160-170km/h da orenk auspuh prepuca in olje ogreje, pa ko sem pred vhodom čakal ga nisem ugasnu pa vsake tolk gas nabil tja 4000o/min.

Se mi zdi da ne težijo zlo, edin mat od ene kolegice so vrgl, k ji na yugotu tazadnje bremze praktično niso delale. Jest bi jih kar priporočal. Edin za šaltarjem ponavad čakaš.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov