Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

"Čigumi" (silikon-like) za pritrjevanje tablic?

Napisal/-a Daco So maj 29, 2004 11:22 am

Ta teden sem registriral avto, ki sem ga pripeljal iz Nemcije in prva stvar, ki sem jo opazil je bila ta, da so slovenske tablice sirse od nemskih, tako da nisem mogel spraviti zadnje tablice v okvir. Sem bil ravno pri LaserJaMMu v delavnici in se je dobra dusa kot je ponudil, da mi presraufa okvirje in zamenja tablice. :)

No pa odsraufava dva vijaka a okvir se kar fiksiran. Probava dol potegnit, pa se kar ne gre (zgleda kot bi bilo s silikonom pritrjeno). f*** :roll:
No pol pa ko "malo" mocneje povleces, ugotovis da je neka masa kot cigumi, se vlece in vlece. Fora tega "cigumija" je, da kar dobro drzi vse skupaj, odstrani se pa full lepo. Se ni treba bati, da bi unicil lak. Pa crne barve je ta zadeva. Mogoce kdo ve kako se ji rece? Pa kje se da to dobit? Ker res full dobro fiksira vse skup, pa se nic se ne trese. Ko moras pa okvir ali tablico dol spravit pa ni bojazni, da bi se pol odbijaca zraven odtrgal. :lol:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So maj 29, 2004 11:40 am

Točno tako snov uporablja fazer za limanje stvari... je fuuuul dobra...
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man So maj 29, 2004 11:40 am

to je trak za okrasne letve nazaj gor lepit ;) dobiš v avtotrgovinah (avtodeli).

LP Milan
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 29, 2004 12:20 pm

Točno na tako foro majo narjen petke notranje obloge na vratih. Je pa zelo podobno gumikito..... dobi se ga pa v vseh mal bolš založenih trgovinah z barvami.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So maj 29, 2004 1:01 pm

No jst bi s tako zadevo zalepil sprednjo tablico direkt na odbijac, ker ma itak ze narjen prostor in full leps pride k uni grdi okvirji. Zadaj bi pa pac okvir fiksiral s tistim "cigumijem", da mi nebi tko nagravzno ropotalo ko zapiram prtljaznik (pa pol k bo ksn sub notri).

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. So maj 29, 2004 1:41 pm

A je to lahko tud un trak od Tese? K je baje tud dost primeren.. A lahko da kdo točen ime tega "gumija"?

rclio333
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a rclio333 So maj 29, 2004 1:45 pm

tej stvari se rece BOSTIK. dobis pa jo povsod

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So maj 29, 2004 2:00 pm

Bostik je firma btw. kak avto si pa kupu?

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So maj 29, 2004 2:09 pm

Skull23 je napisal/-a:Bostik je firma btw. kak avto si pa kupu?

Hvala, bo treba sprobat ta Bostik. Sem pa ze omenil v nekaj temah svoj novi avto (imel sem tudi posebno temo), Audi A3 1.8T Ambition.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Sr jun 02, 2004 9:14 pm

Hmm... vceraj sem bil malo v BTCju in sicer v hali A. Najprej sem sel v Merkur, kjer za Bostik niso slisali. Mi je pa tip ponudil Tesa lepilo za steklo v kopalnicah. Mi je rekel, da je on z njim prilimal svoje tablice in drzi kot pribito. Sem mu rekel, ok ze verjamem... pa ste razmisljali kako boste dol spravili. :mrgreen:

No pol sem bil se v treh avtomobilisticnih trgovinicah, ki jih imajo v tej hali (v kleti niso imeli nicesar) in nasel v pritlicju v eni trgovinici neko lepilo - trak za pritrjevanje okrasnih letvic, vzvratnih ogledal... itd.

Sej niti ni drago... tistih 960 SIT, sam tut ne vem kako gre tist dol? Verjetno se da dol potegnit, pa verjetno s kakim bencinom ali blagim razredcilom dol spucat?

No ce imate se kaksno idejo kam naj grem pogledat oziroma kaj kupit... kar na dan z nasveti. :P

Hvala ;)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr jun 02, 2004 9:30 pm

Ponavad se da pod tablice TRAJNO ELASTIČEN KIT (tesa čigumi, UHU čigumi). Za obrobe, letve... se pa daje Sika lepilo ( http://www.sika.si ).
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jun 02, 2004 9:38 pm

To bo pomoje precej problem najt... Mogoče skočiš do kakega kleparja in ga prašaš če ma kaj takega in kje nabavlja. Drugače pa bi mogu dobit štacuno kjer prodajajo prov bostik robo in tam uprašat če se da spedenat. Tudi v obiju lahko pogledaš, ni greh.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če jun 03, 2004 6:40 pm

No danes sem klical Fazerja pa mi je povedal, da imajo nekaj v tubi (stane okoli 900 SIT), kar oni redno uporabljajo za fiksiranje tablic na karoserijo. In sicer je potrebno z brusnim papirjem najprej na mestih, kjer mislimo nanesti to snov, pobrusiti tablico, ker so eloksirane in drugace nebi prijelo. Ponavadi nanesejo na 4 mestih in fiksirajo na odbijac. Nato je potrebno 6 ur, da se stvar fiksira in pol drzi. Odstraniti se da, a ostanke tega "lepila" je potrebno se naknadno ocistiti s cistilnim bencinom al pa kakim podobnim cistilom. Tubica pa naj bi vsebovala dovolj mase, za 4 komplete tablic. Bi se kdo rad fiksiral svoje tablice na odbijace? :P :mrgreen:

blink
Novinec

Napisal/-a blink Če jun 10, 2004 12:45 pm

Kaj pa ena zadeva od 3M, nek obojestranski lepilni trak o kateremu se je že govorilo tlele?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So jun 12, 2004 1:01 am

Blink: 3M VHB ( http://www.3m.com/us/mfg_industrial/adh ... what.jhtml ; meni ga je prinesel oca iz sihta, kjer z njim limajo skupaj razlicne dele kovinskih konstrukcij). Z njim imam jaz pritrjene tablice, je kakor obojestranski lepilni trak, fula fejst prime, ko ga hoces dol dat pa isto kot tole kar pravijo tukaj. Vlece se ko en cigumi, nic ne ostane na odbijacu (nic ostankov lepila ali podobno), ampak drzi pa zelo dobro.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog So jun 12, 2004 11:02 am

In kje se to da dobit ? Cena ?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So jun 12, 2004 12:00 pm

maddog: sorry, ne bi vedel, ker mi je fotr prinesel iz sihta. Ga bom pa vprasal, kje oni to dobijo in sporocim, ko bom vedel (verjetno sele v ponedeljek).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog So jun 12, 2004 1:11 pm

super, ti kr napisi tu ;)

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So jun 12, 2004 3:00 pm

@EX-B: Dej nej ti oca prinese se za moje tablice malo tega cigumija, dobis za pivo :pivo

Hvala ;)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So jun 12, 2004 8:15 pm

Hehe, mu bom reku nej prinese se malo, ce jim bo ravno kaj ostalo. Ker to se drugace baje dobi na enih kr dost velkih kolutih, po vec metrov tega. No, vsekakor ga bom se povprasal kje dobijo in ce mi ga lahko se kej prinese (tud jest ga nucam se za zadnjo tablico, mi ga v prvo prinesel samo za sprednjo, za sprobat). Aja, dons sm avto opral, potem probal tablico "spravit" dol, pa bi kmal odbijac dol potegnil :D V glavnem, stvar drzi odlicno na velkih temp (na avto mi vecino dneva sije sonce in se zgreje ko hudic) pa tudi pri dezju in pranju ne popusti.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov