Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

G-4S

Dobre strani temnjenja stekel

Napisal/-a G-4S Pe jun 11, 2004 12:00 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jun 11, 2004 12:17 am

Huh, se ena pozitivna...
Sedis na zadnjem sedezu pa vozilu za tabo kazes sredinca pa niti opazil nebo... :P :lol:
Podobno je tut ce mas kako mlado damo na zadnih sedezih se tut ne opazi, le pri mal bolj grobih dejanjih nic vec ne koristi ker se trese celotno vozilo :lol: :lol:

unikat
Nov uporabnik

Kraj: ce

Napisal/-a unikat Pe jun 11, 2004 7:32 am

mene pa zanima, ker je glih ta tema ...
recimo kaj je z temi folijami na steklih ces 5-10 let ... ? a se dajo dol dobit ? mores nove sipe kupit ?
pa tud a jih ven vzamejo ko jih "temnijo " ?

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Pe jun 11, 2004 8:15 am

Mene pa še zanima kak je pol z vidljivostjo pri parkiranju vzvratno ponoči?

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Pe jun 11, 2004 8:26 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:Mene pa še zanima kak je pol z vidljivostjo pri parkiranju vzvratno ponoči?

A nisi ti kao nehu s temi neumnostmi? :P
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe jun 11, 2004 8:52 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:Mene pa še zanima kak je pol z vidljivostjo pri parkiranju vzvratno ponoči?

Nisem še mel probemov, res je pa da mam dvojno rikverc luč, samo ven se vidi za moje pojme super.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jun 11, 2004 9:34 am

To bi znal bit pri men problem, k mam sam eno vzvratno luc in ze zdej morm kdaj kr s stoplampam svetit, da kej vidm... Sam zatemnit bom pa 100% dal...
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jun 11, 2004 9:37 am

Pugi je napisal/-a:To bi znal bit pri men problem, k mam sam eno vzvratno luc in ze zdej morm kdaj kr s stoplampam svetit, da kej vidm... Sam zatemnit bom pa 100% dal...

Pugi zadaj bos mogo Xenon montirat :lol: :lol: al pa usaj H4 :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jun 11, 2004 9:41 am

Al pa 800w neonke :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Pe jun 11, 2004 10:24 am

Plugi: če je taka sila pripali zadnjo meglenko...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Pe jun 11, 2004 10:50 am

Temnenje stekel je pravzaprav lepljenje folije na obstoječe steklo z notranje strani. Potem pa si kupiš psa in si gotov :lol:
Žua d vivre...

BL-R
Nov uporabnik

Napisal/-a BL-R Pe jun 11, 2004 10:55 am

Jst lohk tud same pozitivne strani povem, akr se tiče temnih stekel. Ko se vsedem v "navaden" avto, se mi zdi, ku da sm bos :P

Negativne sem občutu samo glede "kvazi" vandalov in policajev na meji, ko mi vsakič pregleda dokumente :shock:

lp
BL-R -gsm1

BL-R
Nov uporabnik

Napisal/-a BL-R Pe jun 11, 2004 10:58 am

Pugi je napisal/-a:To bi znal bit pri men problem, k mam sam eno vzvratno luc in ze zdej morm kdaj kr s stoplampam svetit, da kej vidm... Sam zatemnit bom pa 100% dal...

sej zato pa obstajao stranska ogledalca... no vsaj v mojih dosedanjih iskušnjah, tudi samo z eno vzratno lučko sem bolš vidu na ogledalca kot pogled nazaj skozi šipo...

itak pa za rikverc samo ogledalca uporabljam :lol:

No zna pa bit to res problem

lp
BL-R -gsm1

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Pe jun 11, 2004 12:52 pm

unikat je napisal/-a:mene pa zanima, ker je glih ta tema ...
recimo kaj je z temi folijami na steklih ces 5-10 let ... ? a se dajo dol dobit ? mores nove sipe kupit ?
pa tud a jih ven vzamejo ko jih "temnijo " ?

Čez 5 do 10 let zgledajo šipe isto kot da bi si jih dal danes zatemnit. Tudi po preteku 10 let se dajo komot dol dobit, tak da ti definitivno ni treba novih šip kupovat zaradi tega.
Ko ti ji zatemnijo pa ti jih ne jemlejo ven, vsaj tak je na mariborskem koncu.
Slika

unikat
Nov uporabnik

Kraj: ce

Napisal/-a unikat Pe jun 11, 2004 1:03 pm

naj mi da en kontaktno st. od Lešnika ...

me zanima za mojega P 307 ...
ma kar velike sipe ... :)

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe jun 11, 2004 6:15 pm

Mene pa zanima kok se dajo ponavad sprednje stranske sipe zatemnit? Jaz sem tudi razmisljal o tem, sam ce bi jih temnil bi zatemnil komplet vse sipe tako kot sprednje... meni osebno to zgeda veliko lepse. Pa tut nebi pretiraval z zatemnitijo. Lih tok da potegne na crno - pa ze tko mam crn avto, ce bi ble pretemne sipe bi blo pol ze cist mafia style. :mrgreen:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: Dobre strani temnjenja stekel

Napisal/-a seat Pe jun 11, 2004 6:28 pm

G-4S je napisal/-a:Ker je bila tista tema zaklenjena, preden sem utegnil napisat svoje mnenje, odpiram novo, kjer upam, da se bomo normalno pogovarjal, če ne pa naprošam moderatorje, da tole takoj zaklenejo!

Torej po enem letu odkar imam temne šipe, lahko iz lastnih izkušenj povem tole:
- avto se dejansko manj segreje na soncu, ker folija ne prepušča toliko UV žarkov. Glavna fora je ta, da ti sonce ne segreje več toliko notranjosti avtomobila (plastični deli), ki potem deluje kot peč. Seveda je treba kljub temu nekako zaščititi vdor žarkov skozi prednje steklo, ko je avto parkiran (kartonska zaščita ali kaj podobnega)
- sonce ti ne nažiga več v faco (seveda ko sije s strani). Se ful pozna razlika, ko odpreš okno. Te hitro prime, da ga nazaj zapreš :P . Če kdo ne verjame, me zanima, zakaj nosi sončna očala?
- ob vlomu se ti šipa ne razsipa po celem avtu. Been there done that :? . Šipa se je sicer zdrobila na miljon koščkov, a jih je 90% ostalo na foliji. Tako zdrobljena šipa, pa je bila naslonjena na sedež, tako da sem jo samo prijel, odtrgal iz nosilcev in vrgel v kanto.
- to da "nepridipravi" ne vidijo v avto, me ne gane, ker kreteni itak vlomijo v avto, mal pobrskajo in grejo, pa če maš temnjene šipe al pa ne. Sicer se pa pri 92% prepustnosti precej vidi v avto, če stopiš blizu.
- meni osebno avto zgleda lepše, ker deluje bolj enotno. Pač moje mnenje.
- res mi gre na jetra, ko folk (oz. predvsem mulčki) ful "čekira", kdo se vozi v avtu. Temne šipe tega sicer ne preprečijo, ampak se pa precej slabše vidi notri in verjetno si s tem prihraniš marsikateri bedast komentar na svoj račun :D :D :P . Sam je pa slaba lastnost tega, da hočeš koga pozdravt, on te pa sploh ne vid oz. si misli "Lejga kretena, k me ignorira" :lol: :?

Naj povem da se v vsem strinjam z G-4S tudi pri meni je podobno
@ unikat:Folijo lahko vedno dol vzameš nato pa jo preprosto opereš z vodo in se ne opazi da je bila folija gor.Meni je Kompare sprednji stranski sipi vzel ven saj je baje tako bolje delat pa tudi lepše se naredi.
@ DJ Dry Visage:Glede vzratne vožnje je tko te folije imajo ti."špegu efekt" kjer se notr zlo malo vidi ven se pa bolje vidi v čem je fora res je da se ven malenkost slabše vidi kar pač moraš vzeti v zakup pri temnjenju stekel se moraš malce navadit morm rečt.Jst zaenkrat nism mel problemov zaradi tega tko da ti ne vem točno povedat :)
Ko se vsedem v "navaden" avto, se mi zdi, ku da sm bos

Tudi meni pri fotrovem avtu ki nima temnih šip neki manjka in mam občutek kao da so vse sipe odprte :):):)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Pe jun 11, 2004 6:42 pm

velik pozitivnih strani ma tole, sam kljub temu men temnenje šip ni pretirano všeč. Sploh mi je grdo, ko si dajo pri velikih enoprostorcih (espace) ful močno zatemnjit zadnji del in potem zgleda kot avto za prevoz mrličev :D
Všeč mi je le malenkostno temnenje stekel (ne vem kolk odstotno), ki ga kot dodatno opremo ponujajo proizvajalci avtomobilov.
Let there be rock!

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe jun 11, 2004 7:48 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Pe jun 11, 2004 10:06 pm

No tako zgleda maximalno (po zakonu) temnjenje pri komparetu, poudarjam pa da je to slikono proti (močnemu) soncu, tako da je use skupaj dosti bolj "bledo". V podpisu pa je slikano s soncem za hrbtom.

Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov