Pugi je napisal/-a:To bi znal bit pri men problem, k mam sam eno vzvratno luc in ze zdej morm kdaj kr s stoplampam svetit, da kej vidm... Sam zatemnit bom pa 100% dal...
unikat je napisal/-a:mene pa zanima, ker je glih ta tema ...
recimo kaj je z temi folijami na steklih ces 5-10 let ... ? a se dajo dol dobit ? mores nove sipe kupit ?
pa tud a jih ven vzamejo ko jih "temnijo " ?
G-4S je napisal/-a:Ker je bila tista tema zaklenjena, preden sem utegnil napisat svoje mnenje, odpiram novo, kjer upam, da se bomo normalno pogovarjal, če ne pa naprošam moderatorje, da tole takoj zaklenejo!
Torej po enem letu odkar imam temne šipe, lahko iz lastnih izkušenj povem tole:
- avto se dejansko manj segreje na soncu, ker folija ne prepušča toliko UV žarkov. Glavna fora je ta, da ti sonce ne segreje več toliko notranjosti avtomobila (plastični deli), ki potem deluje kot peč. Seveda je treba kljub temu nekako zaščititi vdor žarkov skozi prednje steklo, ko je avto parkiran (kartonska zaščita ali kaj podobnega)
- sonce ti ne nažiga več v faco (seveda ko sije s strani). Se ful pozna razlika, ko odpreš okno. Te hitro prime, da ga nazaj zapreš :P . Če kdo ne verjame, me zanima, zakaj nosi sončna očala?
- ob vlomu se ti šipa ne razsipa po celem avtu. Been there done that. Šipa se je sicer zdrobila na miljon koščkov, a jih je 90% ostalo na foliji. Tako zdrobljena šipa, pa je bila naslonjena na sedež, tako da sem jo samo prijel, odtrgal iz nosilcev in vrgel v kanto.
- to da "nepridipravi" ne vidijo v avto, me ne gane, ker kreteni itak vlomijo v avto, mal pobrskajo in grejo, pa če maš temnjene šipe al pa ne. Sicer se pa pri 92% prepustnosti precej vidi v avto, če stopiš blizu.
- meni osebno avto zgleda lepše, ker deluje bolj enotno. Pač moje mnenje.
- res mi gre na jetra, ko folk (oz. predvsem mulčki) ful "čekira", kdo se vozi v avtu. Temne šipe tega sicer ne preprečijo, ampak se pa precej slabše vidi notri in verjetno si s tem prihraniš marsikateri bedast komentar na svoj račun![]()
:P . Sam je pa slaba lastnost tega, da hočeš koga pozdravt, on te pa sploh ne vid oz. si misli "Lejga kretena, k me ignorira"
![]()
Ko se vsedem v "navaden" avto, se mi zdi, ku da sm bos
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov