Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

osvetlitev stevcev in armature

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 9:00 am

Imam Clio (letnik 99) in ima serijsko oranzno osvetlitev stevcev in armature! Ker je avto kovinsko srebrne barve, bi mu po mojem mnenju zelo pristala modra osvetlitev (malce bolj svetla kot pri vecini avtomobilov VW) in v kratkem hocem tudi montirati neonke za notranjo osvetlitev, in bi oranzne neonke po mojem mnenju prevec bodle v oci! vasa mnenja o tej "barvni spremembi" ??

No, zanima me cena (ce kdo priblizno ve) za menjavo vseh zarnic za osvetlitev stevcov in armature (jih pa po moje ni zelo veliko)!?!?

hvala

Uporabniški avatar
KAALman
Novinec

Kraj: Preqmurje Republiq

Napisal/-a KAALman Pe jun 18, 2004 9:35 am

mogoče najdeš tukaj kaj, kar bi ti pomagalo...
pod linkom "zanimivosti"

http://rk.avtomobilizem.com/
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far the wall moves after you hit it."

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 9:49 am

aja, pa se to: a je gorenje dveh neonk v avtu kaksen velik sok za akumulator, ker imam nanj napeljana ze 2 ojacevalca!?!?

A se da neonke tud tko napeljat, da bodo gorele sam takrat ko se bodo vrata odprla? No, ubistvu hocem takole: s stikalom hocem imeti kontrolo nad tem, ali se bodo neonke prizgale ko se bodo vrata odprla ali ne!! Ker nocem da se mi tudi podnevi prizigajo z vsakim odpiranjem vrat!!

Kaksna se vam pa zdi taka kombinacija: osvetlitev stevcev bela, osvetlitev kazalcev rdeca, osvetlitev armature in ostalih gumbov bela, neonke bele?!?!

hvala

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jun 18, 2004 9:52 am

Ful bo svetlo....

To je sok za akumulator . 2 fersterkerja pa neonke... Ceprav, ce ves kk se sme, pol ni problema...

Celotno zamenjavo ti nardi Matjaz iz Mikrotehnike iz SG...

LP
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 10:03 am

Pugi je napisal/-a:Ful bo svetlo....

Ja vem, ampak sej se da ene upore kupt (to sm prebrav na eni izmed starih tem) da pol lahko reguliras kolk bo svetlo! A je to prov? Drgac pa ta oranzna barva ki jo mam zdej notr tud ni kej prevec temna ampak kr posteno sveti, ceprov pa je bolj prijazna za oci kot bela!!! ampak men je bela barva ful vsec za v avto!

Glede akumulatorja:
Jah, sej zato pa rabim to stikalo, da se mi ne bodo neonke prizigale skoz, se najmanj pa takrat ko bo avto ugasnjen! Ze zdej ful pazm da ne poslusam muske pri ugasnjenem motorju!

hvala

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 12:57 pm

:?:

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Pe jun 18, 2004 1:02 pm

Perica je napisal/-a:

Ja vem, ampak sej se da ene upore kupt (to sm prebrav na eni izmed starih tem) da pol lahko reguliras kolk bo svetlo! A je to prov? Drgac pa ta oranzna barva ki jo mam zdej notr tud ni kej prevec temna ampak kr posteno sveti, ceprov pa je bolj prijazna za oci kot bela!!! ampak men je bela barva ful vsec za v avto!

Glede akumulatorja:
Jah, sej zato pa rabim to stikalo, da se mi ne bodo neonke prizigale skoz, se najmanj pa takrat ko bo avto ugasnjen! Ze zdej ful pazm da ne poslusam muske pri ugasnjenem motorju!

hvala

Tisto niso upori če se da regulirat amapk potenciometri :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 1:34 pm

Fast-B je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:

Glede akumulatorja:

hvala

ups :oops: ja sej sm vedu da bom mal mem uzgav!! hvala za "popravek"

a te "potenciometre" se lahko kupi? kolk pa to stane?

hvala

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe jun 18, 2004 2:19 pm

Perica je napisal/-a:
Fast-B je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:

Glede akumulatorja:

hvala

ups :oops: ja sej sm vedu da bom mal mem uzgav!! hvala za "popravek"

a te "potenciometre" se lahko kupi? kolk pa to stane?

hvala

cca 200SIT 1 kom

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 3:35 pm

a ima kdo mogoce kaksno sliko, kako zgleda notranja osvetlitev z belimi neonkami in z rdecimi!?!?!? Za modre neonke ze mam sliko, zdej bi rabu pa se te dve barvi !!

Lahko tud kaksen link za kaksno tako stran kjer so take slike gor!

hvala

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 18, 2004 7:29 pm

se to .... kolk dovge neonke se pa montira za osvetlitec notranjosti ?? 16 cm verjetno ne bo dost ane?!?! Bo bols ce bo vsaj seenkrat tolk!!!

Prosim za mnenja!

hvala

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 19, 2004 3:29 am

Tele notranje neonke ki so made in interšpar in podobne varjante ( conrad HTE, A3M...) niso noben šok za akumulator. Saj požrejo lih tok eletrike kot ura na armaturki. Seveda govorim za NOTRANJE neonke. Zunanje so druga pesem....
Belo bo ful oh in sploh presvetlo..... dve modri (kupleni u interšparu dolžine 30cm) uklopljeni med vožnjo.... skoraj ne moraš vozit. Namontirani pa pri nogah :shock:

tist s potencijometrom pa..... spet niso to legokocke. Poleg potencijometra rabiš še eno malo dokaj enostavno vezje, saj direkt s potencijometrom ne moraš regulirat skoraj nil ( ob malenkost večjem toku kot ga požre ena ledica ga skuri)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So jun 19, 2004 8:24 am

Fast-B je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:

Glede akumulatorja:

hvala

A niso potenciometri drsni upori? :wink:

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 19, 2004 9:07 am

a pa je mogoce ze kdo tuki razstavu stevce od Cliota 2 (letnik 99) ? a mi lahko prosim poveste, ce ima notr oranzne zarnice, al sam oranzno folijo?!?!

a bi se dalo stevilcnice osvetliti z eno barvo, kazalce pa z drugo?

slika stevca je enaka kot jo ima tale clio: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=113697#

hvala

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jun 19, 2004 11:22 am

Potenciometri zdržijo do 125mA, tko da še daš gor 3-4 ledice z 25-30mA naj bi zdržal, samo probal pa še nisem.

LP Joseph

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 19, 2004 2:06 pm

no .... a res se nobedn ni razsravfov stevca od Clio 2 ?? Mene pa ze tok denarnica srbi, ker bi rd mal notranjost polepsov, ker je res "revna"!!

aja, a se da mogoce oranzne neonke za notr kupt ?? zaenkrat jih se nism najdu!

hvala

Muad'Dib
Nov uporabnik

Napisal/-a Muad'Dib Po jun 21, 2004 1:41 pm

eh kaj tej se bojiš :) tako rihtanje osvetlitev je ful izi... malo poglej kak so napeljani kabli pa bo. če hočeš da se ti pržgejo luči ko opreš vrata, npr. poglej kaj se ti prižge ko opreš vrata (verjetno ena luč) pa če ne znaš drugače (če nimaš domišljije za kaj druga) pač tam čez vežeš poljubno svetilo, ga povežeš direkt na akumolator, pa je. al pa daš kako stikalo še zmes. paz samo kaj boš dal direkt na kumolator, včasih rabiš še kak upor. cenovno je to najcenejša stvar glede rihtanja avta, luči mislim. zaj glede tega da te moti ko sveti je pa tak. odvisno kje maš. lahko pa tak nardiš kot so ti svetovali. en kolega se je ful znajdo, samo on je delal rdečo notranjo osvetlitev. je kr kupil dve štop luči (oni dolgi za na zadnjo polico npr.) in jih namontiral pod noge.. voila :) majhna porab (ker so ledice) in poceni pa enostavno.
glede kombinacij... probaj čim lepše nardit. recimo ful grdo je (men vsaj) če maš vsako luč druge barve. odloč se za eno. jaz mam beli avto, pa mam vse luči (oz. bom mel, kar še nimam) plave. no morda še UV žarnico v avto da se bo svetlo vse kar je belo (števci, pa enmo pol dam da mi poslika notranjost s tako barvo ali kaj podobnega, ko se samo pod UV vid) to bi ponoč ful palilo :)
aja, za števce lahk maš prav tiste žarnice (ne vem kake ma clio) al pa kr namontiraš skupaj ledico pa upor in z malo spretnosti in iznajdljivosti vse zmontiraš :) te pride vse skup cca. 500 sit :) poceni ja...
recimo primerjava. če kupiš dve pozicijski plavi lučki (ledici) v trgovini te pride nekaj več kot 2000 SIT, če si jih sam nardiš pa tam oklo 1000 SIT... ;)
aja, pa men recimo tiste neonke pri nogah ne motijo. mogoče je odvisno kak maš namontirane. jaz jih mam tak da mi ne svetijo v faco ampak samo gor, se pravi tak pod amaturko...
ja, rabiš samo domišljijo, zamisli si kak mora bit, pa malo poštudiraj kak bi nardil, kupi diodice (zlo majhen porabnik toka) pa upore pa montiraj na stikala. jaz mam v načrtu (čez poletje ko bom mel čas) nardit v avto tam okoli 5 ali več stikal samo za luči :) verjetno tudi senzor svetlobe, da se mi bo prižgala diodica ko bo zunaj dosti temno, da se bodo lepo videle neonke...
če nimaš druge varijante, oz. ne znaš z elektroniko, najdi enga k hod v neko elektro šolo, al pa da zna povezat od akumolatorja ledico upor in stikalo pa je. kupuj v trgovini z elektroniko ledice in upore, in ne v drugih trgovinah že sestavljene stvari ker je vsaj 2x dražje. pa vsak k hod v 1. al 2. letnik kake elektro šole ti zna to nardit, in zihr poznaš koga ;)
če te bo še kaj zanimalo lahk vprašaš tud na PM...
LP

Muad'Dib
Nov uporabnik

Napisal/-a Muad'Dib Po jun 21, 2004 1:44 pm

za oranžne neonke od znotraj pa nardi tole, če jih ne najdeš (kr ne vem če so, verjetno so že) nardi neko ohišje, pa daj čez neko pleksi steklo ali kaj podobnega pa not navadno belo neonko (seveda če je v notranjosti vse lepo skrij in najdi tisto malo neonko) in čez steklo prelepi kak samolepilni oranžno folijo... verjetno bi delovalo... malo poglej po trgovinah pa bo... al pa kupi že narjeno ohišje z neonko za 12V (pri nas v eni trgovini cca.5000sit) pa steklo prelepi s tako oranžno folijo.

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Po jun 21, 2004 2:08 pm

Jst mam v puntotu sivem dve modri neonki dolžine 30cm. Zmontirane mam pa na luč ko odpreš vrata. se pravi da daš tisto navadno žarnico vn, pa na kontakte vežeš neonke. Postavljene mam pa nad obema stranskima stebričkoma na stropu, v isti višini kot so račke za roko držat na stehi. in ko odpreš vrata......viola SEKA modra. Se pa vidi full dobr, za moj okus.

Še eno na hitr. A če maš namest parkirnih luči modre strobote not, pa maš avto na parkingu pa strobote vžgane, a lahk kej plavi morijo za to.

LP Vajdo
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov