na tem forumu sem na novo včlanjen in sem nov, vendar ga kar redno berem...kolkrtolk....
Kupil sem opel astra karavan 1.6. 16v, 100 ks, oblika letnik 96, in se odločam za nakup alu platišč, trenutno so gor gume 185/60 r14 na jeklenih platiščih, vendar bi rad kupil ene 16 ali 17 colske alu...ker na tem metalikviola karavanu res lepe zgledajo, ....sem videl v nemčiji en res lep primerek..seveda me eventuelno čaka še nižanje avta..bomo videli...gre za to, da 15 colske feltne ne zgledajo dobro na tako velikem avtu, čeprav mi to vsi priporočajo zaradi denarja...čeprav v ceni samih felten ni take razlike kot v platiščih...pa pustimo to...ker razlika v denarju med 16 in 17 gumo ni bistvena, je pa velika napram 15 col me zanima sledeče...
Glede na to, da ima avto samo 100 konj, me zanima za koliko se bo povečala poraba in zmanjšala končna hitrost, če dam gor alu 205/45 16 oz. 205/40 17, kolikor je homologacija felten za mojo astro. Trenutno avto porabi cca 7l na 100 km in gre po ravnem cca 188 km/h.
Res bi bil vesel kakšnih resnih nasvetov in konkretnih številk in še posebej izkušenj iz prakse, ki jih ima kakšen lastnik takega avta..ali pa obstaja kakšen fan klub za ople oz. forum, kjer se debatira v stilu fan klubov za ostale avtomobilske znamke.
Tele podrsane radkape na mojem avtu me res delajo že živčnega...

Hvala za nasvete.
Matej