Mal sem zmeden, ker nevem kolk je točna napetost diod ker piše 2.8-3.8V pa v avtu tut najbrž napetost niha in zarad tega ne znam določit kakšen upor?
Tenx za odgovore!

blink je napisal/-a:reber: če bi jst vezal vzporedno, pol nej uporabim zmeraj 470 ohmski upor (1/4W) da bo optimalno svetil in hkrati varno da kej ne pregori? dam ga pa na začetku vzporedne vezave na + ???
reber je napisal/-a:NAROBE !!!
Pri belih in modrih LED se na 12V veže po največ 3 LED v serijo (zaporedno), pri rdečih in zelenih in rumenih pa največ 4 v serijo. To si zapomnite.
Ne sprešujte zakaj, ker je brez veze, tisti ki niste štromarji. Držite se teh vrednosti in ne bo problemov. Vezava led brez uporov je NEUMNA in nepravilna.
Za rdeče led ne bom pisal, ker tako ali tako uporabljate samo bele in modre.
PaGeR je napisal/-a:reber je napisal/-a:NAROBE !!!
Pri belih in modrih LED se na 12V veže po največ 3 LED v serijo (zaporedno), pri rdečih in zelenih in rumenih pa največ 4 v serijo. To si zapomnite.
Ne sprešujte zakaj, ker je brez veze, tisti ki niste štromarji. Držite se teh vrednosti in ne bo problemov. Vezava led brez uporov je NEUMNA in nepravilna.
Za rdeče led ne bom pisal, ker tako ali tako uporabljate samo bele in modre.
Ma dej ne deli se pametnga pa bejž spat!!!
Že kar nekaj ljudi iz foruma uporablja moje ledice, pa za nikogar ne vežem uporov, ker je škoda štroma!!!
"Vezava led brez uporov je NEUMNA in nepravilna" <--- Prosim obrazloži!!!
LP
blink je napisal/-a:Mene še zanima, kje bi lahko dobil kakšno zadevo, da bi narejeno vezje s podnožjem od 12V žarnc zalimal...da se pol vse skupi ornk strdi in drži..?
blink je napisal/-a:Kje se pa ARALDIT da dobit najceneje?
PaGeR je napisal/-a:Ni treba da se kregamo, ti mi samo povej, zakaj praviš, da je vezava led brez uporov neumna?!?
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost