Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Marac
Nov uporabnik

Ce mi zrihtate to zadevo vam dam 10%cene

Napisal/-a Marac Če avg 26, 2004 3:03 pm

Rabim za cliota spinner platišča lahko tudi nastavke.V ZDA jih imajo samo velik problem jih je dobiti z ZDA sploh pa papirje za homologacijo.
Mel bi 16 col ce se da dobit.Odprl sem ze eno temo na to ampak ta je drugacna od nje.
Ce ve kdo da lahko dobi taksne felne naj sporoci.
Dal bi tudi 17 cole ampak nevem ce bi sle gor.
Zelo sem zainteresiran ampak noben neve kako do njih.
Vem nekaj strani ampak samo ameriske.
SPINNERS WHEELS HUDA ZADEVA!!

Uporabniški avatar
Žalnik
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Žalnik Če avg 26, 2004 3:17 pm

Mal pobrski po tej strani, pa če te kej zanima ti priporočam da osebno kontaktiraš z njimi (na mail boš težko dobil odgovor/preiskušeno)

http://www.streetec.de/
Slika

600 EUR (samo spinner)

LP

Žalnik

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Če avg 26, 2004 3:18 pm

Never drive faster, than your guardian angel can fly.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če avg 26, 2004 3:20 pm

ti jaz povem kako do njih.
pošlješ mail direktno na podjetje ter jih povprašaš ali je možna dostava do slovenije. potem če ti odgovorijo pozitivno jih povprašaš koliko pride poštnina do slovenije. (skoraj sem prepričan da bo več kot 350 $ ker to je vseeno kar teža). Potem če si še vedno zainteresiran jih zaprosiš za iban številko (št. računa) ter swift codo (koda banke) ter znesek ki ga moraš plačati. paket bo prispel v cca. 10-20 dni. carinili ti bojo glede na vrednost računa ki je ponavadi v paketu in sicer če bo vrednost 1200 $ te bo skupna vrednost z davkom vred prišla cca. 60k.

za v evropi pa seveda da so.
http://www.racingstyle.de/
http://www.cali-swangin.de/shop/index.html
seveda www.ebay.de
http://www.v-unlimited.de/

itd. poglej malo po recimo www.yahoo.de
pa še malo osebnega mišlenja. spinnersi meni osebno ne pašejo na cliota. to bo tako grdo zgledalo da ne bo res (sploh če iščeš 16" ). samo še to me šokiraj pa reči da je to za cliota 1.

homologacija je mogoča.vse se da zmeniti.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 27, 2004 7:20 am

Spinnersi za moje pojme pašejo na feltne z robom, da se bolj v notranjosti vrtijo, ne pa zunaj ko en parnik na vodno kolo.
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi So sep 04, 2004 10:34 am

Torej, ko že govorimo o spinnersih in o cenah. Sam sem se že pozanimal na carini, če bi jih uvozil iz USA, kakšne stroške bi s tem imel. Recimo da stanejo v USA 700 USD. Carinska vrednost blaga se ugotovi na način, da se v osnovo všteva nabavna vrednost blaga, stroški zavarovanja blaga in potni stroški. Na vse to se obračuna carina v višini 4,5 %, potem pa na dobljeno vrednost še 20 % DDV. Informativni izračun je potem takšen: osnovna cena 700 USD + stroški zavarovanja (npr. 100 USD)+ prevozni stroški 350 US = skupaj 1150 USD. Preračun v SIT (po tečaju 1 USD je 195 SIT) znese 224.250,00 SIT, na to ceno pa carina obračuna še 20 % DDV tako da dobimo skupno vrednost 269.100,00 SIT.

Izračun velja tudi za felne in gume, uvožene iz USA. Se pa cene s kompletom gum in feln za 18 col in širine 225 mm začnejo nekje pri 1200 USD. :idea:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So sep 04, 2004 7:50 pm

dejvi je napisal/-a:Torej, ko že govorimo o spinnersih in o cenah. Sam sem se že pozanimal na carini, če bi jih uvozil iz USA, kakšne stroške bi s tem imel. Recimo da stanejo v USA 700 USD. Carinska vrednost blaga se ugotovi na način, da se v osnovo všteva nabavna vrednost blaga, stroški zavarovanja blaga in potni stroški. Na vse to se obračuna carina v višini 4,5 %, potem pa na dobljeno vrednost še 20 % DDV. Informativni izračun je potem takšen: osnovna cena 700 USD + stroški zavarovanja (npr. 100 USD)+ prevozni stroški 350 US = skupaj 1150 USD. Preračun v SIT (po tečaju 1 USD je 195 SIT) znese 224.250,00 SIT, na to ceno pa carina obračuna še 20 % DDV tako da dobimo skupno vrednost 269.100,00 SIT.

Izračun velja tudi za felne in gume, uvožene iz USA. Se pa cene s kompletom gum in feln za 18 col in širine 225 mm začnejo nekje pri 1200 USD. :idea:

ni res.poštnina ni zajeta. poštnina ne spada kot vrednost paketa in se ne carini. tud stroški zavarovanja so ponavdi v poštnino zajeti. za spinnerse poštnina nebi bla 350 dolarjev ampak cca. 200.
prišlo bi te torej tam nekje 200k :wink:

zakaj?ker faktura paketa potuje v paketu in more biti dana v paket PRED se plača poštnina. ta vrednost more biti vrednost samega blaga torej 700 $. da se seveda zmeniti da se napiše nižja vrednost na fakturo. samo ne pretiravat
SlikaSlika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So sep 04, 2004 11:05 pm

Fantje fantje; a ne mislte da je 600 + USD mal preveč za spinerje.
Ukradite mami nastavke za multipraktik; prpopajte jih gor na feltne in voila; deluxe spinerz; pa še ne rjavijo kr so rostfraj :EE
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne sep 05, 2004 5:19 pm

a teh spinnerjev ni mogoce dobit nikjer v sloveniji?? dal bi jih na volkswagen beetle-m i oz titan ful ne pasejo gor-pa se en cepc mi jih je zadnc na servisu tko grdo obravsu k je po enih pločnikih skaku:(
thx že vnaprej

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 05, 2004 5:21 pm

za sedaj še ne. se jih pa da uvozit v lastni režiji.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Ne sep 05, 2004 7:57 pm

maky je napisal/-a:ni res.poštnina ni zajeta. poštnina ne spada kot vrednost paketa in se ne carini. tud stroški zavarovanja so ponavdi v poštnino zajeti. za spinnerse poštnina nebi bla 350 dolarjev ampak cca. 200.
prišlo bi te torej tam nekje 200k

zakaj?ker faktura paketa potuje v paketu in more biti dana v paket PRED se plača poštnina. ta vrednost more biti vrednost samega blaga torej 700 $. da se seveda zmeniti da se napiše nižja vrednost na fakturo. samo ne pretiravat

Poštnino 350$ sem navajal samo za primer izračuna , ker ne vem kolikšne so poštnine.
Drugače pa Maky nimaš prav, ne vem od kod ti podatek, da poštnina ni zajeta. Sam sem se prekleto dobro pozanimal o takem uvozu iz USA, tako za platišča, kot gume oz tudi spinnerse, ker v Evropi še zdaleč ni tako obsežne in poceni ponudbe, kot je v USA, ampak samo dokler je roba tam, preden pa pride do Evrope, stroški dramatično poskočijo, na žalost, drugače bi jaz letos že imel Asanti ali pa Lexani, basta. Valjda da ne bom zapucal 500 kSIT brez, da nimam papirja črno na belem. Citiram odlomek iz dokumenta Carinske uprave RS, ki so mi ga kot odgovor na moje vprašanje o carinskih dajatvah na uvoz platišč in gum presenetljivo hitro posredovali in sicer je to dokument št. 910-02/297-1/2004/0310-050 z dne 04.05.2004 - citiram del:"Pri izračunu zneska uvoznih dajatev morate upoštevati, da se v carinsko vrednost za blago, ki se prevaža v poštnem prometu (razen nekomercialne pošiljke, ki jih pošilja fizična oseba drugi fizični osebi), v celoti vštevajo tudi poštne pristojbine do namembnega kraja". Spodaj podpisani je g. Dolenc.

Smo pa precej pridobili z vstopom v EU, ker so carinske stopnje za tako robo padle mislim da iz 17 % na 4,5 %, kar tudi nekaj pomeni, vseeno pa se uvoz od tam niti približno ne izplača. Na tem področju smo v Evropi (beri Nemčija, ker v SLO smo še v kameni dobi) na žalost še daleč za Ameriko, kar je razvidno predvsem iz precej višjih cen tukaj pri nas.

No v Nemčiji se dobi taka roba kot je Lexani in sem vprašal za ponudbo. Model mi je poslal za 17 colske felne brez gum ceno 2.930 EUR z vključenimi potnimi stroški 300 EUR do Ljubljane. Halo!!! V ameriki pridejo take 18 colske z 225 gumami cca 1800 USD.
Lahko si ogledate te felge na strani http://www.viper-motorsport.de/shop/[/b].
Na žalost je pač tako, da dobre stvari hudo stanejo, da glava peče.

Cena teh spinnersov je 599 USD:
Slika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne sep 05, 2004 8:07 pm

Ka pa če bi se s kako firmo zmenu de ti jih uvoz, bi pomoj uvoz mal cenej pršu (če poznaš kajga iz kake firme). Sam na to se js glih ne spoznam, mogoče bi pa bla možnost. :?
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 05, 2004 8:33 pm

No ko smo že pr teh ameriških DUB feltnah; je kdaj kdo zvedu kok so kej primerljive po kvaliteti z drugimi. Mam občutek da so bl za stajlink in da tukaj teža in optimiziranje čvrstoče bolj malo pomeni.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 05, 2004 8:55 pm

dejvi je napisal/-a:Drugače pa Maky nimaš prav, ne vem od kod ti podatek, da poštnina ni zajeta.

iz prakse vem da ni tako.
in še enkrat ne more prodajalec napisati fakture če ne ve kakšna je poštnina.

(ps-zaradi nesposobnosti naših carinskih organov mam zdej polno glavo pizdarij in hudo preveč stroškov,pritožba pa je sedaj romala na eno minstrsvto. če te kaj več zanima mi pošlji pm.)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po sep 06, 2004 4:08 pm

Pri teh pizdarijah je treba biti pošteno previden, ko enkrat naročiš robo, je fertik.
Maky lahko mi samo namigneš, kaj si kupoval, da ne bomo še ostali padli v ta drek.

Drgač pa če bi preko firme uvozil felge, mogoče bi šlo, ampak ne verjamem, da bi kaj profitiral. Kolkr jaz vem, v Ameriki ne poznajo sistema DDV, kot v Evropi, zato bi firma, ki bi uvažala take felne iz USA, morala plačati kar bruto ceno, se pravi z davkom vred. Potem pa ta firma ki uvaža ob prodaji normalno obračuna še 20 % DDV tako da ničesar ne profitiraš, ravno zaradi tega pa so v Evropi tako visoke cene na take ameriške izdelke.
Sem pa že tudi slišal vse sorte okoli takih kromiranih felg kao, da so ful občutljive, da jih lahko že pri montaži poškoduješ oz. obribaš, da se začnejo krušiti itd. Ne vem, mogoče je to samo propaganda naših trgovcev, ki te robe nimajo, ali pa je mogoče to celo res, kajti garancija na izdelavo je samo 2 leti, kaj pa potem? Po mojem se takih reči ne da popravljati za vsakim vogalom.

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Napisal/-a frcac Po sep 06, 2004 4:12 pm

Ne glede na to kaj pravite da je zajeto in kaj ni je bilo meni na carinski pošti v Lj že večkrat razloženo, da je v carinsko osnovo všteta poleg cene tudi poštnina, ki je že vključena v fakturo. Če v ameriki oddaš paket ti pred oddajo in zaključitvijo računa pošta točno pove koliko pride poštnina na željeno destinacijo.

Svinjarija, saj na poštnino že plačaš davek, pol ti jo pa prasci še ocarinijo (država pač pogrebe kar se pogrebst da in še več) in nanjo pritisnejo davek.

Lp, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up So sep 25, 2004 1:34 am

le kako dolgi bi jih imel na kolesih :?: :roll:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So sep 25, 2004 1:50 am

samo to bi pa jaz mel za pozimi... zrihta kdo ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez So sep 25, 2004 9:52 am

Najbolje boš naredil, če pokličeš v avstrijo k Mr.gasket-u.
Sicer je res da je cena malo višja vendar ti jih tam naročijo in jih dobiš v cca 3-tednih na dom (vklučujejo tudi tuf).

1.Ogledaš in naročiš.
2.Nakažeš denar na njihov račun (v banki)
3.Počakaš cca 3 tedne
4.Vsi te gledajo z debelimi očmi :wink:

Lp, :twisted:
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost