Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

širjenje blatnikov

Napisal/-a MGsax So jan 25, 2003 11:40 pm

kakšen je postopek širjenja blatnikov, da lahko pol daš širše gume, da ti nena prek blatnikov gledajo?
kake so kaj cene za to delo?
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Re: širjenje blatnikov

Napisal/-a PoLOdivjan Ne jan 26, 2003 12:41 am

pomoje moraš enostavno flex uzet pol kake plasike pa tovse fajn zakitat, pol pa distančnike in to je to...verjeten ta pocen varjanta...na strani www.maxpower.co.uk so eno astro cupe tako razširl, poglej so tut slike med delom... projekt slam če se ne motm
Slika

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Ne jan 26, 2003 9:33 am

pojdi vprašat h kakemu avtomehaniku. oni ponavadi to delajo z nekimi pripravami.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne jan 26, 2003 2:35 pm

Še laži pa da se zabiješ in pol ti avomatsko potisna sila razšir blatnike pa je a ne....... Šala

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne jan 26, 2003 3:03 pm

MGsax, ne vem kakšno razširitev si imel v mislih, ampak obstaja več varijant.

Prva, najlažja in normalno najdražja varijanta je nakup t.i. wide body kit-a. Problem je pred vsem v tem, da tega ne dobiš za vsako znamko in tip avtomobila (sicer obstajajo neke univerzalne varijante). Drug problem tega pa je montaža - ne vem kdo bi to pri nas kvalitetno naredil (avto je treba tudi barvat). Tretji problem je pa v tem, da jst tega pri nas (zaenkrat) še nisem vidu na kakšnem avtu - torej ni nikogar ki bi imel izkušnje.

Druga varijanta: custom made odbijači in blatniki - za odbijače ni tak problem, najdet moraš "plastičarja" ki ti jih bo predelal. Z blatniki pa je precej več dela - najprej moraš naredit plehnat kalup potem pa blatnike iz poliestra ( spet nastane problem ko to po spojih začne pokat).

Tretja varijanta: razširitev blatnikov v smislu, da se samo potolče (ali odreže) un notranji zavihan rob - s tem dosežeš edin to, da gume ne drajsajo, na ven pa ostanejo blatniki več ali manj nespremenjeni. To ti lahko naredi (dober) klepar, vendar pa obstaja možnost, da pri tem poči lak. Obstaja pa tudi ena naprava, ki je namenjena za tako širitev - baje bo v kratkem tudi v SLO ;).
Slika Slika

---
Novinec

Napisal/-a --- Ne jan 26, 2003 3:49 pm

4Sale in pod kateri tvoj opis spada tole ?
Slika

namrec prej nebom nehal zbijat po plehu dokler nimam tak nareto :D

[Sporočilo uredil/a Permanent na dan 26.01.2003 ob 15:50 GMT]

zakaj ne pokaze slike pa nevem

[Sporočilo uredil/a Permanent na dan 26.01.2003 ob 15:50 GMT]

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 26, 2003 6:44 pm

Sliko si mislu tole, a ne:
Slika

Hmmm, tole je po moje to kar sem napisal pod drugo varijanto - ni rečeno, da je poliester, lahko je tudi pleh. Mogoče obstaja možnost, da je tole narejeno s tretjo varijanto (una naprava), samo zelo zelo dvomim.

Je pa problem tega golfa v tem, da pri nas ne bi naredil homologacije z njim, ker nikakor ne smejo gume gledat ven izpod blatnikov.
Slika Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Re: Re: širjenje blatnikov

Napisal/-a MGsax Ne jan 26, 2003 6:53 pm

4Sale pravi:
Sliko si mislu tole, a ne:
Slika

Hmmm, tole je po moje to kar sem napisal pod drugo varijanto - ni rečeno, da je poliester, lahko je tudi pleh. Mogoče obstaja možnost, da je tole narejeno s tretjo varijanto (una naprava), samo zelo zelo dvomim.

Je pa problem tega golfa v tem, da pri nas ne bi naredil homologacije z njim, ker nikakor ne smejo gume gledat ven izpod blatnikov.

bi blo treba še malo blatnike ven potegnit
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 26, 2003 7:03 pm

V bistvu v Nemčiji in Avstriji težijo k temu, da bi jim gume ven gledale, ker je to pri njih očitno "moderno" oz. jim je ful všeč. Dva trenda sem jst pri njih opazu - majhna in fuuuul široka kolesa, ki gledajo izpod blatnikov ter ful majhni volani (premera 28cm ali pa še manj). Pri nas je bolj v modi ST look - ogromna kolesa (16,17,18, col) ne preširoka in avto tok znižan, da gume pridejo že skoraj čisto pod blatnik. Ja okusi so različni ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne jan 26, 2003 8:13 pm

Enkrat sem zasledi na enemu homepageju od enega kleparja v Lj, ali okolici, da ima to napravo za širjenje blatnikov... ma če me ubiješ ne vem kaj za en je bil to...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne jan 26, 2003 9:22 pm

bravura pravi:
Enkrat sem zasledi na enemu homepageju od enega kleparja v Lj, ali okolici, da ima to napravo za širjenje blatnikov... ma če me ubiješ ne vem kaj za en je bil to...

Ja to napravo naj bi nekje sred februarja dobil FAZER v srednjih bitnjah, sam ti bo blatnike lahk ven zvlekla sam za ene 2,5cm tko da to je bolj to da ti guma ne drajsa ne pa tak extrem look... Drgač ti pa pri Fazeju lahk tud brez te naprave in brez štrihanja za kšen cm zbije ven blatnik...

Če boš pa hotu tak look met pa prvo pelji do kleparja avto ki ti tist zavihan del odreže, ti jih potem kokr se da ven zbije-nakrivi, poj pa ti iz poliestra obrobe nared pa jih okol blatnikov flikn,nalimi in vse skupi dej štrihat

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne jan 26, 2003 10:02 pm

tkole to delajo angleži...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 26, 2003 10:14 pm

Ja tole je pa že taprav widebody - sam tisto pri pokrovčku za tank pa meni ful ni všeč, sem že večkrat vidu, da imajo tko narejen.

Drgač se pa tud v unmu filmčku High Octane 2 dobro vidi cel postopek kako to naredijo - približno tko kot na slikah od PoLOdivjana. Sam to je že kar hud postopek, samo potem pa res hudo izgleda.
Slika Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po jan 27, 2003 12:52 pm

PoLOdivjan pravi:
tkole to delajo angleži...

Slika

kar srce me boli ko to vidim. :(

[Sporočilo uredil/a MGsax na dan 27.01.2003 ob 11:52 GMT]
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

---
Novinec

Napisal/-a --- Po jan 27, 2003 4:59 pm

ola!

4sale to sliko sem mislo ja. tak bi jaz mel nareto pa ocitno se bom mogo sam spravit to delat. dal bi pa gor 14" in pa cim nizjo in ne presiroko (195 ali 205) gumo. platisce cim bolj polno in z robom (Ronal A1 so idealne).s tem da nebi mel gumo cisto pri blatniku, da bo pasalo zraven ostalih dodatkov ala "terenec stajl" :D ;)

xtreme_kadettek
Novinec

Re: Re: Re: širjenje blatnikov

Napisal/-a xtreme_kadettek Po jan 27, 2003 8:07 pm

HaBBkE pravi:
Ja to napravo naj bi nekje sred februarja dobil FAZER v srednjih bitnjah, sam ti bo blatnike lahk ven zvlekla sam za ene 2,5cm tko da to je bolj to da ti guma ne drajsa ne pa tak extrem look... Drgač ti pa pri Fazeju lahk tud brez te naprave in brez štrihanja za kšen cm zbije ven blatnik...

Če boš pa hotu tak look met pa prvo pelji do kleparja avto ki ti tist zavihan del odreže, ti jih potem kokr se da ven zbije-nakrivi, poj pa ti iz poliestra obrobe nared pa jih okol blatnikov flikn,nalimi in vse skupi dej štrihat

cuj kje je ta clovek ki to dela??jst bi rabi ene 2cm ven potegne vzadi!!mas kako tel???dej prosim mi pisi na mail: bugi2hotmail.com
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jan 27, 2003 10:51 pm

Slika

Tole je en ful lwpo predelan BMW E30, kjer je lepo vidno, kako so razširjeni boki! LAstnik, je pa znan po celi LJ :D
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Re: Re: Re: Re: širjenje blatnikov

Napisal/-a habbich Sr jan 29, 2003 11:41 am

xtreme_kadettek pravi:
HaBBkE pravi:

cuj kje je ta clovek ki to dela??jst bi rabi ene 2cm ven potegne vzadi!!mas kako tel???dej prosim mi pisi na mail: bugi2hotmail.com

Poklič FAZER v Sp.bitnjah pri kranju, na tel. 042315241, sam mašinca pride šele konc februarja

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr jan 29, 2003 11:56 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr jan 29, 2003 12:00 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov