Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To sep 07, 2004 9:46 pm

Kitanje se pomoje ne bo preveč obneslo (razen mogoče ob res strokovnem delu) - verjetno bi se moral še malo s poliestrom poigrat. Je pa tudi odvisno od "letvic" oz. utorov. Če ni kaj bolj izrazitega bi šlo mogoče tudi s kitom. Najbolje, da se posvetuješ s kakšnim izkušenim avtoličarjem ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To sep 07, 2004 9:54 pm

lenivec je napisal/-a:poliester se ne prime na plastiko

Narediš "zaplate", prinetaš, zbrusiš na tenko pokitaš itd. Sicer pa jaz nisem plastik fantastik majstr, tako da boš moral poiskat pomoč pri ljudeh, ki se s tem ukvarjajo. Na forumu ti bo itak vsak drugač povedu ;).

Sicer moraš pa mal bolj podrobno opisat za kakšne odbijače gre, ne more škodit :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To sep 07, 2004 10:11 pm

lenivec je napisal/-a:poliester se ne prime na plastiko

Zakaj ne??
Jst sem že marsikatero plastiko popravu z poliestrom pa drži čist kul!!
Res pa je da morš plastiko dobr spucat pa tud na grobo pobrist, da se ma smola kam prijet!Eni celo prevrtajo ali pa majhne lukne delaJo v plastiko!
No jst osebno sem si popravu spredni odbijač z poliestrom, izrezal luknjo in iz poliestra naredil rob debel 3cm pa drži!!Na motorju se mi je spodni spojler rahlo držal izpuhov in se je stopil pa sem ga mal razširil in popravil z poliestrom pa tudi drži!!
Res pa je da poliester ni prožen plastika pa je in če butneš odbijač, bo verjetno poliester počil al pa dol odletu.
lp

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI To sep 07, 2004 10:19 pm

Kit ti bo slej ko prej počil tok da brezveze da se tega lotiš. To sem tud jest mislu pr puntotu narest pa mi je ličar to odsvetoval. Tok da bolš da nč ne kitaš ampak sam čez pofarbi.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To sep 07, 2004 10:23 pm

take debeline kita prej al slej spokajo... odsvetujemo v glavnem
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To sep 07, 2004 10:25 pm

kaj pa če bi fant dal samo šprickit??
ker je nanos zelo tanek je verjetno tudi še malo prožen:no to narediš ene 2x al pa 3x vmes zbrusiš in dobiš čisto ravno površino, kita je pa vse skup nič!
a bi to držal??

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI To sep 07, 2004 10:33 pm

Ti ne morš tolk šprickita nanest da bi zakril tiste letvice. Tisto da bi zakril tist robček od meglenk bi lahk zakital. Jest sem mel tud idejo da bi tam na letvice na ene 10 cm razmaka našraufal knipinge da bi kit držal pa se mi je ličar sam smjal v glavo. Probej sam vrjeten ne bo preveč uspeha.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To sep 07, 2004 10:36 pm

Aha za Fiat Punto gre - jah kakšen dober ličar bi to verjetno uspel dokaj uspešno in obstojno pokitat ampak naslonit pa ne smeš res nikamor, ker bo hitro počilo. Če se boš pa sam tega lotil pa s kitom pomoje ne bo šlo.
Slika Slika

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Sr sep 08, 2004 10:01 am

no nared tkole pa bo zihr dobr...ti garantiram ker sem tako naredu že ene par odbijačev...eden je tudi prestal A-test k sem se mal butnu pa ni barva čist nič odstopila....torej : najprej odbijač konkretno spucaj z nitro razredčilom...pol pa vzam 40 šmirgel in komplet odbijač zdrgn u nulo tako da nikjer ne bo več gladke površine...ko to končaš vse skupi premaži s plastik primerjem in pusti zadevo ene 15-30 min da se posuši...naslednji korak je da vso zbrušeno površino premažeš s poliestersko smolo brez da bi dodajal kaka vlakna....ko se stvar posuši pobrusiš s 120 smirglom da dobiš dokaj gladko površino....naslednji korak je kitanje...pač zakitaj tiste črte ali kar pač hočeš,vse skupaj kar je zakitanega spet zbrusi s 120 š. (pazi na luknjice)....no zdej je odbijač več ali manj gladek oblika je narejena...zdej pa vzem še vodobrusni š. 280 ali 340 ter cel odbijač z vodo obrusi tako da bo res gladek...zadnja faza nanesi šprickit ene dva sloja pa vzem nitro varianto k se hitr suši cca 15 min....to vse skupaj zbrusiš z 280 - 500 š., kjer prideš skozi do kita oz poliestra se enkrat mal pošprickitaš nato pa komplet površino še enkrat zbrusiš z 800 - 1000 š. in zadeva je nared za barvanje....

če se boš držal tega postopka ti garantiram da se bo prej odbijač čez pol prelomu kot pa da bi se olušu...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr sep 08, 2004 11:09 am

eeee modri, prav si napisu ;)

aja pa še napiš mu da bo delu ene 3-4 dni :D
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Sr sep 08, 2004 6:26 pm

Pri Puntotu so te zareze dost plitve -> tko da bi šlo po moje. Bodi natančen tko k je modri dirkač reku. Jst sem precej bolj globoke zareze gladil in mi je vse skupaj počlo.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov