Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mistral1
Novinec

tovarniško spuščen golf

Napisal/-a mistral1 Pe okt 01, 2004 7:06 am

Živjo,

ker je tolk govora o homologaciji pa še jest neki vpršu.

kupu sem uvoženga golfa iz francije in je že tovarniško spuščen 2cm, v homologaciji pa nič ne piše o tem. ali je potrebno homologirati, da ne bom ostal brez tablic. Kje naj dobim certifikat? Volkswagen?

THX

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Pe okt 01, 2004 7:10 am

Treba (v naši prelepi sloveniji) imet gomologiran, če so to vzmeti drugega proizvajalca (k&w ma mislim da vw sedaj?). Obrni se na porsche slovenija.
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Pe okt 01, 2004 7:20 am

Jaz imam podoben problem pa ne bom odpiral nove teme. Iz Nemčije sem pripeljal avto, ki je bil že takrat spuščen. To je bilo zapisano tudi v prometni. V slovenske papirje pa mi niso zapisali nič. Ali moram na homologacijo. Imam pa kopijo Fahzeugbriefa v kateri je zabeležena predelava.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe okt 01, 2004 7:27 am

f4676 je napisal/-a:Jaz imam podoben problem pa ne bom odpiral nove teme. Iz Nemčije sem pripeljal avto, ki je bil že takrat spuščen. To je bilo zapisano tudi v prometni. V slovenske papirje pa mi niso zapisali nič. Ali moram na homologacijo. Imam pa kopijo Fahzeugbriefa v kateri je zabeležena predelava.

Ma kakšen krat je traba samo zatežit da si kupu tak avto in je uredu :P
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe okt 01, 2004 8:15 am

f4676 je napisal/-a:Jaz imam podoben problem pa ne bom odpiral nove teme. Iz Nemčije sem pripeljal avto, ki je bil že takrat spuščen. To je bilo zapisano tudi v prometni. V slovenske papirje pa mi niso zapisali nič. Ali moram na homologacijo. Imam pa kopijo Fahzeugbriefa v kateri je zabeležena predelava.

Mogoče pejt nazaj na LPP, al kje si avto prjavu in zahtevaj da je njihova napak da tega nimaš not vpisanega. Mogoče bojo popustil.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe okt 01, 2004 5:38 pm

Nixxon je napisal/-a:

Mogoče pejt nazaj na LPP, al kje si avto prjavu in zahtevaj da je njihova napak da tega nimaš not vpisanega. Mogoče bojo popustil.

Mocno dvomim da ti bo ratalo...
RAbis tuv, racun, izpisek iz optike, racun vgradnje.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe okt 01, 2004 8:58 pm

Ti si tak avto kupil od posrednika ali kdorkoli ga je uvozil in ta avto so na tehnicnih pregledal in homologiral. Ti s tem nimas nic vec - ce kdo, potem odgovarja prodajalec, ker te je nategnu (kako pa naj bi ti vedel, da je avto naknadno spuscen?), ali pa mojstri na tehnicnem, ker avta niso pregledali, kot bi morali. V tem primeru se nimas cesa bat. Ce pa je bil avto ze serijsko (tovarnisko) spuscen, pa se da preverit tudi po tovarniski kodi avtomobila (koda, ki jo avto dobi ob potrditvi narocila, ko se zacne proizvodni proces), kjer je zapisano vse, kar so v avto vgradili.

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe okt 01, 2004 9:44 pm

Kolega je kupil BMW iz Italije in je imel avto v Italiji naknadno homologirane 18" felge. Ko je tukaj šel avto na homolomo, so tudi to vpisali v kartonček. Tako, da ti morajo vpisat. Morajo, samo zdej a bojo al ne god knows! Srečno! :wink:
SlikaSlikaSlika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov