hvala za odgovor!
sej bi probu,sam mam do zdej sam dve neonke :P
PiLLLe je napisal/-a:hm sm ze neki pisu pa je blo brisan :P
Neonka kot sama nepokur nc. Poraba stroma pr zavevsni k ji mi pravmo neonka je pa odvisna od trafota k ga ma not. Vecji kt je trafo vecja je poraba. Une iz interspara majo socialne trafote in zato nepokurjo nc. Zivljenska doba jim je primerno manjsa tko da ze vete kaj sledi :Pnov obisk pr njih to je to :P
LP PiLLLe
ule je napisal/-a:40W transformatorja pa tudi nimajo noter.
ule je napisal/-a:@Lisko: Sej zato pa imajo Switcher da ni potrebno uporabljati 40W transformatorjev ker so rahlo veliki. Sej maš tud v računalniku switcher napajalnik in nima noter nobenga 300W transformatorja.
lisko je napisal/-a:ule je napisal/-a:40W transformatorja pa tudi nimajo noter.
Hehe zakaj pa mam jaz 40Watne neonke gor? :P
40Watne stranske pa 18Watne spredaj/zadaj.So pa obične take ki jih maš u garaži ki so za 220V sam da majo u mes svitcher (štarter) ki spremeni napetost na izmenićno 500V na kateri napetosti neonka tudi dela.
So pa od neona...... poraba pa okol 10A.
Neo32 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:ule je napisal/-a:40W transformatorja pa tudi nimajo noter.
40Watne stranske pa 18Watne spredaj/zadaj.So pa obične take ki jih maš u garaži ki so za 220V sam da majo u mes svitcher (štarter) ki spremeni napetost na izmenićno 500V na kateri napetosti neonka tudi dela.
doma sem jest zlo mal neonk vidu, bl flurescentne cevi kot pa neonke, pa starter ni zata to da spremeni napetost ampak zato da izklop direktno vezavo ko se plin vzge, pol pa fluo lampa dela na 110V ki jih dobi iz transformatoja ki je pri vsaki lampi.
pri neonkah pa iz nizje napetosti rabimo visjo napetost oz visoko napetost da plin (neon) vzge, glede moci pa nism preprican kolk pokur, tist bo pa neon bl tocn povedov.
ne vem za kere si mislu poraba 10A, sam te 220V fluorescentne lampe nikol ne pokurjo 10A
evo se slikca kako je zgrajena fluorescentna luc (220V)
vajdo je napisal/-a:Men od neona pokurjo slabih 5A. 2*120cmm + 2*70cm
Je pa tkoda naj bi akumulator z 40Ah zdržal na taki obremenitvi 8 h, vendar je treba pol tud avto nekak užgat. pa 40 Ah akumulator zdrži 1 uro na 40A al pa 40 ur na 1 A. to je v grobem neki tazga
Pugi je napisal/-a:Men so gorele 20 ur potem pa je spraznil se aku. Gad demet!
lisko je napisal/-a:ule je napisal/-a:40W transformatorja pa tudi nimajo noter.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov