Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

jferk1
Nov uporabnik

poraba neonk?

Napisal/-a jferk1 Sr okt 13, 2004 6:58 pm

zanima me kok kej porabjo neonke!kok casa bi lahko pustu prizganih 6 neonk,da bi bil akomulator se kokr tok povn? :D

hvala za odgovor!
sej bi probu,sam mam do zdej sam dve neonke :P

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr okt 13, 2004 7:48 pm

Lahko vprašaš kakege štromarja naj ti pomeri koliko toka ti vlečejo ti dve ki jih imaš zdaj, potem pa naj ti zračuna. Llahko sam pomeriš tok, pa napiši tukaj pa ti bomo zračunal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 13, 2004 9:32 pm

Povej raj za kere neonke se gre..... al one iz špara al one od neona tuki s foruma?
Oboje mam doma..... one iz špara svetijo celo noč (dve) pa avtek vžge s prve ko bomba..... med tem ko pa one od neona gorijo slabi dve uri pa je treba avtek že rivat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 14, 2004 12:22 pm

18 ur.
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če okt 14, 2004 12:26 pm

hm sm ze neki pisu pa je blo brisan :P :)

Neonka kot sama nepokur nc. Poraba stroma pr zavevsni k ji mi pravmo neonka je pa odvisna od trafota k ga ma not. Vecji kt je trafo vecja je poraba. Une iz interspara majo socialne trafote in zato nepokurjo nc. Zivljenska doba jim je primerno manjsa tko da ze vete kaj sledi :P :) nov obisk pr njih to je to :P :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če okt 14, 2004 12:33 pm

PiLLLe je napisal/-a:hm sm ze neki pisu pa je blo brisan :P :)

Neonka kot sama nepokur nc. Poraba stroma pr zavevsni k ji mi pravmo neonka je pa odvisna od trafota k ga ma not. Vecji kt je trafo vecja je poraba. Une iz interspara majo socialne trafote in zato nepokurjo nc. Zivljenska doba jim je primerno manjsa tko da ze vete kaj sledi :P :) nov obisk pr njih to je to :P :)

LP PiLLLe

Po tvoji logiki bi en socialn trafo bil zmožen pognat 40Watno neonko..... zanimiva razlaga..... sam zakaj že u real to ne gre?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Če okt 14, 2004 12:37 pm

40W transformatorja pa tudi nimajo noter. :shock:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če okt 14, 2004 12:49 pm

ule je napisal/-a:40W transformatorja pa tudi nimajo noter. :shock:

Hehe zakaj pa mam jaz 40Watne neonke gor? :P
40Watne stranske pa 18Watne spredaj/zadaj.So pa obične take ki jih maš u garaži ki so za 220V sam da majo u mes svitcher (štarter) ki spremeni napetost na izmenićno 500V na kateri napetosti neonka tudi dela.
So pa od neona...... poraba pa okol 10A.
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 14, 2004 4:03 pm

Jaz mam od neona neonke pa mi kr KREPKO čez dve uri gorijo pa avto brez problema vžge.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Če okt 14, 2004 7:22 pm

@Lisko: Sej zato pa imajo Switcher da ni potrebno uporabljati 40W transformatorjev ker so rahlo veliki. Sej maš tud v računalniku switcher napajalnik in nima noter nobenga 300W transformatorja.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Če okt 14, 2004 7:42 pm

ule je napisal/-a:@Lisko: Sej zato pa imajo Switcher da ni potrebno uporabljati 40W transformatorjev ker so rahlo veliki. Sej maš tud v računalniku switcher napajalnik in nima noter nobenga 300W transformatorja.

jaz mam pa 120cm dolgo 36 w stensko neonko na trafo od sparove vezan pa tud dela sam svetilnost je mansa gorela pa mi je tud 10 ur pa je se zmiram vzgal.mam pa tudi razsmernik vhod 12v enosmerne na 220izmenicne -fabrisko narejen gor pa dve 150 cm stenski neonki (ne na starter pa dusilko)ampak vezano na elektroniko od varcne zarnce svetjo ko grom tak da si ze na kilometer vidn porabjo pa kar dost tu nek po treh urah se razsmernik sam isklop al zarad padca napetosti na aku al pa zaradi pregretja.ma ugrajena varovala.
zanima me pa to kok bi ta swicer uporabo za to ker razsmerniki so kr dragi

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če okt 14, 2004 8:29 pm

lisko je napisal/-a:

40Watne stranske pa 18Watne spredaj/zadaj.So pa obične take ki jih maš u garaži ki so za 220V sam da majo u mes svitcher (štarter) ki spremeni napetost na izmenićno 500V na kateri napetosti neonka tudi dela.

doma sem jest zlo mal neonk vidu, bl flurescentne cevi kot pa neonke, pa starter ni zata to da spremeni napetost ampak zato da izklop direktno vezavo ko se plin vzge, pol pa fluo lampa dela na 110V ki jih dobi iz transformatoja ki je pri vsaki lampi.

pri neonkah pa iz nizje napetosti rabimo visjo napetost oz visoko napetost da plin (neon) vzge, glede moci pa nism preprican kolk pokur, tist bo pa neon bl tocn povedov.

ne vem za kere si mislu poraba 10A, sam te 220V fluorescentne lampe nikol ne pokurjo 10A

evo se slikca kako je zgrajena fluorescentna luc (220V)

Slika
Zadnjič spremenil Neo32, dne Če okt 14, 2004 8:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika Slika

jferk1
Nov uporabnik

Napisal/-a jferk1 Če okt 14, 2004 8:31 pm

hvala vam fantje!
se se vidmo :lol:

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Pe okt 15, 2004 8:18 pm

Neo32 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

doma sem jest zlo mal neonk vidu, bl flurescentne cevi kot pa neonke, pa starter ni zata to da spremeni napetost ampak zato da izklop direktno vezavo ko se plin vzge, pol pa fluo lampa dela na 110V ki jih dobi iz transformatoja ki je pri vsaki lampi.

pri neonkah pa iz nizje napetosti rabimo visjo napetost oz visoko napetost da plin (neon) vzge, glede moci pa nism preprican kolk pokur, tist bo pa neon bl tocn povedov.

ne vem za kere si mislu poraba 10A, sam te 220V fluorescentne lampe nikol ne pokurjo 10A

evo se slikca kako je zgrajena fluorescentna luc (220V)

Slika

neonka, flurescentka vse je isto razlika je v polnilnem plinu ki v cevizari in ji tud da barvo plini so zlahtni cist desna zadna navpicna vrsta u periodnem sistemu. naon kripton itn. ta vezava z dusilko se uporabla za te stropne lampe flurescentke,napise pa ponavad zene visja napetost tud okol1000v al pa visja frekvenca-to so me mal u soli naucil. kot sm ze vciri napiso laufa tud ta stropna na elektroniko iz tiste k sm jo u sparu kupu.ze dve lete. ce pa se ma kir bolso razlago oz bol izvirno pa cenejso pa naj pise bo marskir vesel.te zarnce pa mal kurjo zato ker naj bi ble varcne in delajo bol s pomocjo napetosti in frekvence kot pa toka-mala poraba

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Pe okt 15, 2004 8:53 pm

Men od neona pokurjo slabih 5A. 2*120cmm + 2*70cm
Je pa tkoda naj bi akumulator z 40Ah zdržal na taki obremenitvi 8 h, vendar je treba pol tud avto nekak užgat. pa 40 Ah akumulator zdrži 1 uro na 40A al pa 40 ur na 1 A. to je v grobem neki tazga

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 16, 2004 4:33 am

vajdo je napisal/-a:Men od neona pokurjo slabih 5A. 2*120cmm + 2*70cm
Je pa tkoda naj bi akumulator z 40Ah zdržal na taki obremenitvi 8 h, vendar je treba pol tud avto nekak užgat. pa 40 Ah akumulator zdrži 1 uro na 40A al pa 40 ur na 1 A. to je v grobem neki tazga

5 amperov pri 12tih voltih znese 60Watov...... hmmmmm mal malo se mi zdi glede na to da sta ta dolgi neonki močni 36watov (ena) in pa 18 watov ta kratka. Se pravi skupna poraba moči bi mogla znašat: 2x36W+2x18X=108W
108 watov pa pri 12 voltni napajalni napetosti znese (P=UxI) ali če obrnemo I=P/U vstavimo podatke..... I=108/12 kar znese 9A. No in se nisem (v teoriji) zmotu dosti da požrejo okol 10Amperov.....In tok ste me dvignil s to porabu... da bom danes kak hitr bo možno gor priklopo ampermeter pa vse skupi pomeru, posliku pa tle objavu.
Lahko da se motim...... ampak če pogledamo po moči kok so močne..... more to štimat u teoriji.

Tist da pa aku z 40 amperskimi urami pri konstatni porabi petih amperov zdržal 8 ur..... je bolj lovske narave :wink: ne rečem da ni prav..... u teoriji štima.... vendar se mormo zavedat da akumulator nikoli ne mormo spraznit do konca ( se prav da bi porabli vso moč iz njega) ampak se njegova uporabnost nekje neha na 3/4 njegove zmogljivosti kar u praksi pomen 30 uporabnih amperskih ur. pa kot si že sam ugotovil je treba še avtek vžgat..... in hitr pridemo do rezultata da bojo neonke pa mogoče lahko gorele okol dve uri pa bo avtek še mogoče vžgal..... tole je še zdej razloženo po logiki zato ne vzet kot sveto.....
Slikce meritev pa točne meritve pa pridejo čimprej ko bo možno.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 16, 2004 8:47 am

Men so gorele 20 ur potem pa je spraznil se aku. Gad demet!
Slika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride So okt 16, 2004 12:52 pm

Pugi je napisal/-a:Men so gorele 20 ur potem pa je spraznil se aku. Gad demet!

Kak akumulator pa mas ti ... kej za kamione al kaj? :-P

Js sm si prejsn akumulator z neonkami unicu. Najprej so rable ene 5 ur da so ga spraznle, nakonc je blo dost 20 min pa ni vec zalaufou.
Zdej mam pa novga pa mi po ene 8ih urah przganih neonk se zalaufa. Vec ga pa se nism matrou.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon So okt 16, 2004 1:34 pm

lisko je napisal/-a:

LISKO tole si pa čist mim useku, da je swičer vmes. Pa da dela na 500V :?: :?: :?:

Neonke majo "elektronski štarter", ki z impulzi vzbuja žarnico, katera je v povratni vezavi z elektroniko. Med tem ko vzbuja žarnico je napetost nekje 90V, potem pade.
Tu je drugačen sistem kot pri žarnicah iz "ŠPARA", A3M-a, in podobno...., Napetosti zato niso tako visoke, ker se tu ne vžiga plin s prebojem plina v žarnici ampak z nitko, katera pa potrebuje veliko manjšo napetost....

Ti štarterji imajo prednost, saj žarnico vžgejo v trenutku, ne pa po pol minute, kot se to dogaja v garaži. Po tvoji teoriji se neonke vžigajo po pol minute, kar se ne :wink:

70cm žarnica ima cca 1A porabe
130cm žarnica pa cca 1.3A porabe

če se to nekak sešteje dobimo cca 5A za 4 žarnice.

Kok dolg gorijo žarnice je pa odvisno od starosti akumulatorja, kapaciteto in na žalost tudi od FIRME....
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 16, 2004 3:01 pm

Pa verjameš al ne...... utripa ene 10 sekund po vžigu..... pol pa lepo zagori..... očitn so neonke načete že:) Za porabo bom pa še zmeru ker mi še vseen ni jasn če ma 36Watov..... kak pol lahk porab sam 1.3 ampera.... :?: edin če ne dela s polno močjo.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov