Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

oblika spojlera.......odzadaj...

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 1:16 pm

zivjo....js si nameravam naredit spojler ki pride odzadaj na haubo......oz prtljaznik......in me zanima ce ima kdo kak naslov, aerodinamicnih poskusov....tko da pise npr pod kaksnim kotom more bit za visoke hitrosti....pa za nizke....pa kasne oblike naj bi bil....ipd...
hvala za informacije.....

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Ne nov 14, 2004 1:21 pm

Preden se spraviš delat to imam eno vprašanje. Kako ga boš skozi homologacijo spravil? Veš kaj sledi, če te dobijo plavi pa stvari nimaš homologirane?
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 1:21 pm

evo se nekaj slikic...
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 1:22 pm

ma za homologacijo bom ze poskrbel......ne mi o tem prosim.........
poglej uprasane....in ce ves prosim napisi kej o tem....ce ne pa ne se skrbet.....ce me dobijo pac moj problem.... :?

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Ne nov 14, 2004 4:12 pm

Dario - če mislš bit tak ti ne bo nben pomagu. :roll:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 4:15 pm

Alonso je napisal/-a:Dario - če mislš bit tak ti ne bo nben pomagu. :roll:

ja ja vem....samo poglej kaj sm uprasal.....on pa meni o homologoaciji........

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne nov 14, 2004 4:40 pm

ej dario... daj naredi si eno temo SKUPAJ pa zasdtavi vsa vprašanja, ki jih imaš glede stylinga naenkrat... ker si v enem tednu sedaj že naredil vsaj 10 tem, pa to s takimi vprašanji, ki bi si jih lahko poiskal v iskalniku...

nehaj z nabijanjem, ker drgač bomo zaklepali vse po vrsti!
Slika

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Ne nov 14, 2004 4:42 pm

dariooo je prow hard :noro

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 5:47 pm

RegY je napisal/-a:ej dario... daj naredi si eno temo SKUPAJ pa zasdtavi vsa vprašanja, ki jih imaš glede stylinga naenkrat... ker si v enem tednu sedaj že naredil vsaj 10 tem, pa to s takimi vprašanji, ki bi si jih lahko poiskal v iskalniku...

nehaj z nabijanjem, ker drgač bomo zaklepali vse po vrsti!

sej sm naredil eno temo...in sm skoraj pol strani napisal....in pol ki je blo ful napisano....ni noben odgovarjal.... :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne nov 14, 2004 6:01 pm

mišel je napisal/-a:dariooo je prow hard :noro

RegY tudi.... :twisted:
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 14, 2004 6:06 pm

Asterix je napisal/-a:
mišel je napisal/-a:dariooo je prow hard :noro

RegY tudi.... :twisted:

he he....se strinjam :pij:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne nov 14, 2004 9:26 pm

dal si vprašanje na katerega ni pravega odgovora. -Kakšne oblike naj bo? - na milijone jih je odvisno od potrebe pač. Glede kakih kotov pa je tudi brezveze govort, odvisno na kakšen avto gre, če ma ta avto vzgon, aerodinamiko, kakšen mu je standarden oprijem, skratka ogromno zadev ki jih moraš najprej odgovoriti preden se podajaš v neke sci-fi raziskave spojlerjev. Kupi en navaden spojler ki si ga imel tam na slikah in eksperimentiraj.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po nov 15, 2004 5:07 pm

nevem sicer kaj bi ti rad z spojlerjem dosegel, vseeno kaki kot daš avto ne bo hitrejši, edino downforce boš mel odzadaj, torej se ti bo avto bol lepil na stezo
že iz logike ti more bit jasno: majnši kot -> majnši upor -> večja hitrost

glede homolomo, če prav vidim so to alu spojlerji...tu pa neboš prišel skozi, samo tak btw...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 15, 2004 5:37 pm

FireSTORM je napisal/-a:nevem sicer kaj bi ti rad z spojlerjem dosegel, vseeno kaki kot daš avto ne bo hitrejši, edino downforce boš mel odzadaj, torej se ti bo avto bol lepil na stezo
že iz logike ti more bit jasno: majnši kot -> majnši upor -> večja hitrost

glede homolomo, če prav vidim so to alu spojlerji...tu pa neboš prišel skozi, samo tak btw...

ja ja sej vem da mi ne bo sel hitrejse ker je upor vecji ;)
hmm.....ja ja.....sej to me zanima.....da me zalepi na cesto.....pa oblika kaka je dora in tko..malo nasplosno...pa kolko recimo naj bo oddaljen od strehe...ipd.....

hmm...kaj alu spojleri se jih tezko homologira??....kaj iz plastike se da?..al ne?..kko je s tem??.....aja...pa te slikce sm dal lih prve ki sm nasu...da vemo o cem se gre.......
pa hvala za informacije....

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po nov 15, 2004 5:43 pm

alu spojlerja nemoreš homologirat, ker ima ostre robove in je lahko nevaren v primeru nesreče...ali nekaj takega

če pa se da plastičen spojler dobit ki zgleda kot alu spojler to pa nevem...

za točne kote boš pa moral malo bol raziskat to kot pa samo na forumu vprašat, ker dvomim da je kdo taki strokovnjak v tem med nami

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po nov 15, 2004 6:04 pm

A to bi ti na 205-kot nataknil?
Verjemi mi da zgleda brez spojlerja lepše. Verjetno pa ne dosega takšne hitrosti da bi potreboval spojler, zato bi po mojem bil najboljši brez.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po nov 15, 2004 6:09 pm

McLaren je napisal/-a:A to bi ti na 205-kot nataknil?
Verjemi mi da zgleda brez spojlerja lepše. Verjetno pa ne dosega takšne hitrosti da bi potreboval spojler, zato bi po mojem bil najboljši brez.

kak za koga...
meni so ti plastični spoilers wannabe dosti grši kot alu spojlerji...pa čeprav je to za ene boeningovo krilo je meni to zelo lepo...stvar okusa pač...
res pa da ta avto ne dosega ubitačne hitrosti kjer bi se zelo močno poznal downforce od spojlerja

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 15, 2004 8:18 pm

ja ja ok...to maste praw da se ne dosega neke hitrosti......samo ce pogledas tko...da ga bom siril...dal pragove...16col feltne, zracnik na haubo....hude odbijace....in pol da ne dam enega dorega spojlera gor...bo odzgoraj in zadaj ful pust...more bit vse grobo al pa nich...
hhmm..glede spojlera pa ga js nameravam sam naredit iz plastike......in aluminjast nosilc.......ce pa jih moti to da so ostri robovi...bom naredil zaookrozitve ;)
.......in bom probal naredit da se ga na namestit...kot..pa visino...se bom malcek zafrkaval s konstruiranjem...zato sm mislu ce ima kdo kake aerodinamicne poskuse...inp......no vseeno hvala za nasvete...
aja...pa se neki...ki ste rekli da ki ne pomaga dosti.....poglejte pol kakega je imela T16 spojler odzadaj......ce ga je jean tod dal gor....verjetno nek ucinek je imel.......

Slika

cepraw tak spojler je pretiran...in meni osebno ni vsec..... :?

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po nov 15, 2004 8:21 pm

moreš najt tisti idealni kot, da bo še kolko tolko downforce-a in da nebo preveč upora, če pa najdeš ta idealen kot si pa car, boš kar nekaj časa računal :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 15, 2004 8:23 pm

FireSTORM je napisal/-a:moreš najt tisti idealni kot, da bo še kolko tolko downforce-a in da nebo preveč upora, če pa najdeš ta idealen kot si pa car, boš kar nekaj časa računal :D

he he....mah...lih kej dosti ne bom racunal, ker nism izkusen v takih preracunih...he he.......in dvomim da mi bo uspelo :oops:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost