me muči, a je potrebno imeti homolomo za zadnje luči in filtre?
za luči piše da naj nebi bilo treba če imajo gor odtisnjen E, to pravjo eni, drugi pa da je potrebno!!!
filter, potrošni material, homolomo, da ali ne? kako in kje?
lp

Doctor DJ je napisal/-a:pozdravljeni.
za luči piše da naj nebi bilo treba če imajo gor odtisnjen E, to pravjo eni, drugi pa da je potrebno!!!
lp
Doctor DJ je napisal/-a:pozdravljeni.
lp
Nixxon je napisal/-a:Doctor DJ je napisal/-a:pozdravljeni.
lp
Kolegu so policaji zatežili ker je mel luči, ni imel homolomo, čeprav je bil E gor.
woolff je napisal/-a:Luči z oznako E se da homologirat ni pa potrebno. Športni filter se tudi da homologirat ampak tudi ni potrebno v kolikor avto ni preglasen.Enako velja za športni lonec. Včeraj vprašal na tehničnih. Prav tako ti policaj baje ne more govoriti o tehnični brezhibnosti avtomobila, ker za to ni specializiran. Se pravi nima ti pravice pobrat tablice oz. bilo česa, ker za to ni pristojen. Lahko ti odredi le izredni tehnični pregled in, če je vse ok stroške mora poravnati PE.
Kolega so pred kakim tednom dni vsavili policisti. V homologacijskem kartončku ima vpisane le nižje vzmeti. Avto ima kompleten bodykit(podaljške), druge zadnje luči, izpušni lonec na sredi avtomobila in športni filter. Policist je zahteval kartonček katerega mu je tudi kolega predložil. Policist je pogledal oznake na lučeh in TUV od podaljškov kar je bilo dovolj. Nisva imela nobenih problemov.
Toliko o mojih izkušnjah.
RegY je napisal/-a:filter bom jaz z gumami vred homologiral naslednji mesec.
Damjan19 je napisal/-a:aaaam...morda neumno...sicer sm že spredne žmigavce pa stranske prefarbu z rdečo transparentno barvo, sm mel pa namen to storit še z zadnjimi, da bo na pomlad zgledu avto ko nova nej al nej ne...ne bom se seveda šel nobene homologacije pa nč...rečte mi zj:˝probi pa bomo vidl...˝,sam ni dost...rabim konkretn odgovor če kej morijo policaji
![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost