Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

14 ali 15 na fiesto mk4?

Napisal/-a |jurcek| To mar 22, 2005 10:45 pm

Imam eno vprašanje in me zanima vaše mnenje oz. vaše izkušnje!

kaj naj dam na fiesto mk4 1.3 60KM? 14 ali 15?15 dobim ene znižane ceneje od 14! gume bi ble 185/55/14 ali pa 195/45/15. Se bi dosti poznalo na porabi, pospeških, hitrosti? kerega proizvajalca gum priporočate. Sam sem malo gledal FULDO pa TOYO. Pa mi je zaj RegY reko da Toyo po enem letu trde postanejo pa niso vredu. kere naj vzamem?

že v naprej hvala za odgovore!
Drive as fast as you can and be happy!

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To mar 22, 2005 10:59 pm

Jaz bi dal 15...malo se bo ze poznalo, ampak od 60KM itak ne mors veliko pricakovat.

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid To mar 22, 2005 11:00 pm

WRC555 je napisal/-a:Jaz bi dal 15...malo se bo ze poznalo, ampak od 60KM itak ne mors veliko pricakovat.

isto tukaj

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM To mar 22, 2005 11:20 pm

15 col je najpogostejša dimenzija, kar pomeni dostikrat tud najugodnejšo ceno in najširšo ponudbo - tako novih kot rablenih felten oz. gum.

Glede performansa obstajajo določene razlike med 14 in 15 col, ampak tolk velke pa spet niso.
Pri širši, večji gumi velja, da zna bit malenkost večja poraba, malo bolj trpijo končniki, ležaji, ampak, sej pravm, med 14 in 15 col so te razlike razmeroma majhne.
Uglavnem gre pomoje tle bl za izgled in praktičnost. 195/45/15 mal bol zgleda zarad širine in nižjega preseka, ampak boš pa mogu malo bolj pazit razne robnike ipd.

Glede gum oz. kako se obnesejo, je pa čist odvisno od znamke, modela in pa jasno zahtevnosti voznika, stila vožnje itd. Ampak načeloma guma ne bi smela tko hitr ratat "trda", sploh v temperaturah, predvidenih za določeno gumo (zimske, letne), sploh pa ne, če kupš nove. No, seveda bi o tem lahko še oh in sploh debatiral, konc koncev se 100% strinjam, da niso vse gume iste. Na internetu se najdejo tud kakšni testi, mal probi z Google-om, če se kej najde.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To mar 22, 2005 11:44 pm

ok...super!

to da trpijo ležaji, končniki,...vem. Zaj ste me res prepričali da 15 nabavim. Kaj pravite na firmo TSW? so kvalitetne felne?

stil vožnje? počasi se selim tako da bo največ avtoceste nekaj malega pa mestna vožnja. Čez robnike ne vozim nič, tako da s tem nebo problemov.

me kdo s katerimi gumami zlo dobre izkušnje? bom še sam malo preveril po testih...je pa vredu slišati tud kako dobro mnenje!

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Sr mar 23, 2005 3:50 pm

zaj sem malo na blef šel po trgovinah z gumami in sem videl eno gumo od Fulde model Carat Exelero, ki je čisto nov model. Pa sem malo po internetu pogledal in je guma dobila od TUVa certifikat o kakovosti,... Baje da je full vredu...tak so pokazali tudi testi. MA kdo že to gumo in mi zna povedati kaj o njenih lastnistih iz prve roke? kolker sem bral je oprijem full dober, zlo malo hrupa,..

cena za 195/45/15...17600 sit!

slika: Slika

Mr.Evil
Nov uporabnik

Kraj: Zg.Polskava

Napisal/-a Mr.Evil Sr mar 23, 2005 6:33 pm

Yo Jurcek!!!!
Jaz mam 15" felne pa gume 195/50 R15 pa je cisto mala razlika pri porabi pa malo slabse potegne drugace pa ni neke jake razlike.........sicer pa itak ves kak zgledajo moje felne pa gume tak da mas eno predstavo. :-P

Predlagam 15" pa je kak je.... :P
Upam da se kaj dobimo ta vikend ce bos cajt mel.......da spet malo zabluzimo!!!!! :D :P

Lp Mr. Evil

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Sr mar 23, 2005 8:01 pm

Mr.Evil je napisal/-a:Yo Jurcek!!!!
Jaz mam 15" felne pa gume 195/50 R15 pa je cisto mala razlika pri porabi pa malo slabse potegne drugace pa ni neke jake razlike.........sicer pa itak ves kak zgledajo moje felne pa gume tak da mas eno predstavo. :-P

Predlagam 15" pa je kak je.... :P
Upam da se kaj dobimo ta vikend ce bos cajt mel.......da spet malo zabluzimo!!!!! :D :P

Lp Mr. Evil

Vem kak zgledajo...so pune lepe. Saj sem se že sam tud, kosem pri tebi vido 15" odločo, da bi nabavo 15". So pa kr drage. Aja, tu je ena malo bolj boga slika feln, ko sem jih slikal v trgovini, kjer sem jih gledal:
Slika

Mr. Evil te pokličem v nedeljo pa se zmenima pa se dobima. Aja, kak si zrihtal za luči? 8)

Mr.Evil
Nov uporabnik

Kraj: Zg.Polskava

Napisal/-a Mr.Evil Če mar 24, 2005 2:55 pm

Pravilna odločitev za 15"........... :-P
Pa tut te felne se mi ne zdijo slabe in mislim da bi kr pasale na fiesto. 8)
Aja luci sem zrihtal........malo je bil en kabl precvikjen pa mi je to prebijalo.........zrihtali pa smo vse..........pasejo ko ata na mamo pa se stresni spojler je zdaj gor tak da je moj styling koncan zaenkrat!!!! :)

BTW thx na pohvale za felne 8) :D

P.S. ti samo rufni v nedeljo pa se dobimo!!!!

Lp Mr.Evil

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Če mar 24, 2005 4:01 pm

nekaj me še zanima!

glede teh feln: so 7J x 15 ET pa je 35. Bojo Felne pasale lepo na avto, al bom mogo blatnike ven vlečt? Ker felne so mi lepe pa bi jih rad hitro gor dal.

Aja, za homologacijo rabim še kaj drugega kot pa TUV? ker mam samo do 14" homologirano zaj pa bom dal 15" gor.

cena homologacije pa je tak okoli 10k,ne?

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Če mar 24, 2005 5:27 pm

15900? piz**** so dragi!
kolko pa te v lj pride homolomo za dimenzije?

avto je letnik 98, homolomo pa je A4 pa dvakrat preložen. Je to ta novi al je to še stari?

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Če mar 24, 2005 7:47 pm

Hm, jz bi ti samo eno stvar svetoval - ne rabš kupovat top klaso gume glede na to, da boš imel širino 195 za eno majhno fiesto, pa tut 60 KM ne zahteva ravno ne vem kakšno gumo, ena Sava bo dovolj ;)

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Če mar 24, 2005 7:56 pm

saj ne mislim kupovat neke precenjene gume! Tot fuldo bom vzel, ker če nekaj kupim pol kupim vredu!pa še draga ni za to dimenzijo!!

kaj mogoče ve glede tega ETja če bom mogo blatnike ven vlečt al pa kaj takega???
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov