Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Sončna streha - strešno okno

Napisal/-a ahiM Po mar 28, 2005 9:12 pm

Lep pozdrav!

Evo, ker se bližajo topli dnevi in ker nekateri nimamo klime v avtu, mi je prišla na pamet ideja o sončni stehi oz. strešnem oknu oz. kr po domače "šibedahu"...
Pa nekak ne vem, na koga oz. kam se obrnit, tko da bi rabu vašo pomoč!

Čisto osnovna varianta (brez štroma) bi po moje zadovoljivo opravla svoje delo... Edina moja absolutna zahteva je, da je vgradnja 100% strokovna in da streha 100% "dihta"!!!

Torej, če si je kdo dal mogoče vgradit kakšen "šibedah" oz. ve, kje in kdo to dela, kje oz. kaj nabavit, kr na plan z nasveti! Kakšna informacija o cenah tud nebi škodla.

Hvala!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po mar 28, 2005 9:14 pm

moje laično mnenje je da bi te v končni fazi, če ne boš sam delal prišlo cenovno isto kot pa če bi nekje klimo ubodu. Razen, če ti ni se za hladit letošnje poletje, ko napovedujejo tropsko poletje :roll:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po mar 28, 2005 9:31 pm

@borut007: a ti to iz izkusenj govoris al si samo slisal od kolega od kolega od kolega...!! sibedah sploh ni tako slaba zadeva, sonce ti pa itaq ne sveti direktno, ker mas lahko zascitno mrezico in ti ne nabija direkt v glavo!! piha pa ravno prav da ti vroc zrak odhaja ven!!
za naknadno montiranje sibedaha pa so meni osebno odsvetovali, da ne bo 100% tesnilo, mogoce na zacetku, kasneje pa lahko da bo prepuscalo...ni pa nujno!! pozanimaj se cenovno, ce ne pa kupi raje klimo :?

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po mar 28, 2005 9:48 pm

Imam črn avto s šibedahom, in ti povem da bi brez njega polet crknu. Definitivno se pozna razlika.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po mar 28, 2005 9:58 pm

Ja in koliko pride šibedah in koliko samo delo?
Ker črn avto, pa poletje, nič klime, slaba kombinacija.

LP Jospeh

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po mar 28, 2005 10:05 pm

Šibedacha sicer nimam, sem se pa (sicer kot sopotnik) kar dosti prevozil z avtom ki ga je imel.
Mnenje? Za hlajenje avta ni ravno najbolj primeren, kaj šele da bi bil nadomestek klime. Ko imaš avto parkiran, se skozi tisto šipo notranjost le še bolj segreje (sicer ne dvomim, da so današnja stekla, ki jih vgrajujejo vanje boljša, toda na escordu, letnik okoli 94 res ni bil bogvekaj), ko pa se voziš, je pa ob za moje pojme dokaj neprijeten prepih, zaradi česar ga kaj hitro zapreš. Razen če imaš odprtega tako, da je zadaj rahlo privzdignjen, tako da ti rahlo pihlja, kar pa tudi ni ravno najboljše. Teta je imela tako odprtega cca. 10 poletij, sedaj pa ima bolečine v vratu.
Mislim, da se ti ga ne splača vgraditi, saj je od njega premalo koristi. Kot je že Borut lepo rekel, je to res bolj estetskega videza in zelo lep dodatek k klimi.
Vgrajujejo jih tudi na webastu. Aha, poznam nekoga, ki tam dela in na en avto si je šibedach vgradil, na druega ne več.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To mar 29, 2005 2:20 pm

tukaj je predhodna tema tega:

http://avtomobilizem.com/forum/viewtopi ... =%9Aibedah

webasto šibedahi so strokovno vgrajeni, kako pa kaj delujejo zadeve, pa ne vem pol... verjetno, če bom mel kdaj 200k sit odveč, bom dal onega tavelikega platnenega noter delat.

LP!

p.s.: uporabljaj iskanje drugič :D
Slika

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT To mar 29, 2005 2:39 pm

sam sem imel šibedah in ti povem da je to zlo fajn zadeva.
jaz sem ga kupil v trgovini in si ga sam zmontiral pa ni niti kapljice vode prišlo not.sem pa tut kulegu zmontiru in fotru in sta bla oba zadovoljna.
če te še kaj zanima pa piš na PM 8)

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Sr mar 30, 2005 1:46 pm

U keri trgovini to lahko kupš (poleg webasta)? Če mi kdo drug kot jaz dela montažo, hočem garancijo...
Kaj pa, če odmontiram šibedah in ga dam ven in vgradim sebi?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Sr mar 30, 2005 2:10 pm

ahiM je napisal/-a:U keri trgovini to lahko kupš (poleg webasta)? Če mi kdo drug kot jaz dela montažo, hočem garancijo...
Kaj pa, če odmontiram šibedah in ga dam ven in vgradim sebi?

tut to sem naredil kolegu mu na novo zatesnil s posebnim tesnilom in mu drži že več kot dve leti
je pa tut v Celju en (točen naslov bi moral poiskati) ki jih prodaja in vgrajuje cene pa mislim da so od 40 000 sit naprej (lani spomlad).
drugač pa te nima kaj skrbeti da di spuščal (če je zaprt).

edina stvar pri rabljenih je da moraš preverit tesnilo med okvirjem in steklom sal je ta tesnilo zlo težko dobit.
:lol:
:-P :P :-P

LP
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov