Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

vprašanje glede feln--->pomoč?!

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 11:52 am

Zadeva je sledeča:

zelo poceni bi lahko dobil ena lita platišča, ki bila serijsko na enem Fordu. Sam imam Fiesto, ki ima homologiranje dimenzije do 14". PLatišča, ki bi jih jaz dal gor pa so 15". Sem klical na summit motors in so rekli, da morem si poiskat ena platišča, da grem z njimi homologirat dimenzijo pol pa lahko dam ta platišča z gumami gor.

je kaka možnost, da bi kdo vedel če lahko kje dobim papirje za original ford platišča?

naj vprašam na Ford v Nemčijo?
Drive as fast as you can and be happy!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To maj 10, 2005 2:07 pm

Uradno jih ne bos mogel homologirati, saj takega papirja ne bos dobil niti v Nemciji.

Neuradno pa se vse da

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 3:46 pm

evo to so felne: Slika

@Rjuhar: mi lahko kaj več poveš o tem neuradnem homologiranju?

sem že sam razmišljal, da bi poiskal nekoga, ki bi mi posodil ene 15" felne pa bi z njimi šel homologirat pol pa tote gor dal. Samo kje bom koga našo z felnami, ki mi jih bo posodo je tud vprašanje! :)

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To maj 10, 2005 6:43 pm

Offtopic: Jaz imam isti problem.Serijsko so bile felne gor dimenzih 185/65/14.Zdaj sem pa gor pokno 205/45/17.So pa tudi original fordove felne.Sicer imam en Tuv doma od sličnih felgen,samo da so od Rial.A se da to malo "stunirat" Tuv,pa potem iti s tem tja na homo? Ali so pedantni?
Gre se pa za te felne:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 6:57 pm

thx borut007 bom malo povprašal na rtiju.....pa malo pogledal tuve pa magari malo pošopal tuve pa bo že nekak...

malo off topic...Torti sem vido tvoj avtek. PA je prav hud. Se skor vsak dan peljem mimo njega. :)

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 7:41 pm

saj mam par TUVov doma....samo morem pogledat keri bi bil idealn. Kaj gledajo na homologaciji slučajno kake cifre na felnah?

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi To maj 10, 2005 8:22 pm

|jurcek| sori da težim po tvoji temi, samo nebi rad odpiral nove
torej v homo kartončku mam napisano max dimenzijo 175/65 14, zdaj me pa zanima če je to res?
sem bil zadnjič pri enem vulkanizerju, ki zraven prodaja tudi lita platišča.ko je tip menjaval gume, sem se malo pozanimal o cenah 14 colskih alu platišč, nakar mi model reče, da moram tudi 14" platišča homologirati, čeprav imam to dimenzijo že vpisano v kartončku in čeprav nebi dajal gor širših gum kot so max dovoljene - torej 175/65 R14.rekel je, da vse kar ni orginalni del od avta treba homologirat, čeravno so to feltne, katerih velikost sicer ustreza, ampak je druga firma in že treba homologirat.
zdaj me pa zanima če je to res??ker sem mislil zato vzet 14", da nebi rabo homologirat.

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 8:26 pm

Ne vsega verjet kaj ti pravijo!

Če maš v homologacijskem kartončku vpisano dimenzijo, ki jo boš dal gor pol ne rabiš nič homologirat,..! Ker to kaj je vpisano v kartončku je homologirano in zakaj bi nekaj homologiral kar je že???

ti kr kupi 14" pa gor gume dimenzije, ki jo maš napisano v homologacijskem kartončku in zadeva bo rešena!

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 8:30 pm

borut007 je napisal/-a:
|jurcek| je napisal/-a:Kaj gledajo na homologaciji slučajno kake cifre na felnah?

Številke se morajo ujemat. ;)

tota številka je na zunanji strani felne gor,ne? torej morem malo pošopat tisti TUv, ki ga bom mel.

samo tisto cifro gledajo al še kero drugo?

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi To maj 10, 2005 8:44 pm

ja model mi je rekel, da sicer zaj dimenzija je ok, samo nekak je vseeno al kaj, ker kak zamenjaš na avtu orginalni del in je pol neka druga firma (v tem primeru feltn) jih moreš homologirat, ker niso več orginalni del.
če je tak kot praviš |jurcek| pol pa tak super. tnx a lot ;)

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm To maj 10, 2005 8:54 pm

Po mojem je bol pametno, da se z nekom, k ma ene feltne s papirji (oziroma take za ketere lahko na netu najdeš oziroma rahlo dodelaš TUV) zmenš, da ti jih posodi za homologacijo in daš gor svoje gume. Tako ti bodo upisali tvojo dimenzijo gum, potem pa lahko daš gor original platišča od druzga Forda. Velika razlika je med uradnimi original feltnami in pa tako imenovanimi after-market izdelki. Tudi kadar kaka tovarna feltn (OZ, Momo, itd) dela original feltne, so tukaj papirji močno drugačni in številke drugače postavljene. :?

Skratka, če so vam res tako zelo ušeč original feltne, homologirajte dimenzijo z drugimi feltnami. Če boste od drugih feltn papirje predeloval za original opremo, bo prej al slej komu kaj zasmrdelo in bojo začel to strogo preverjat. Pol si boste pa (in tudi vsem drugim) nardil medvedjo uslugo. :roll:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| To maj 10, 2005 10:01 pm

@Mare9mm: Saj sem razmišljal o tem. SAmo veš v čem je problem? Nihče, ki ga poznam nima 15" feln z luknjami 4*108. Če pa kdo slučajno ma pa nima z gumami 195/45/15, ki jih morem met pri vseh modelih 15" feln!

Če pa je slučajno kdo tu, ki je iz mb in bi mi lahko pomagal z posojo takih feln pa mi naj napiše na PM.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To maj 10, 2005 10:15 pm

|jurcek| je napisal/-a:malo off topic...Torti sem vido tvoj avtek. PA je prav hud. Se skor vsak dan peljem mimo njega. :)

Te se pa ostavi enkrat da rečemo kako! :P Kje? Ppo Valvasorjevi?
Slika

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Napisal/-a |jurcek| Sr maj 11, 2005 7:06 am

@lenivec: bi dal gor 195/50/15 samo je odstopanje večje kot pa je zakonsko dovoljeno.
Če bi dal gor 14" felne bi tud mogo met gume 185/55/14, kar je še dražja guma!!!

@Torti: Tam po Valvasorjevi se vozim ja. se bom oglaso enkrat, samo kaj ko ne vem keri si :oops: :?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr maj 11, 2005 7:14 am

kak komplicirate da je joj...

na LPPju sploh ne gleda znamke felne (če je orginal) ampak samo pregleda številke. Jaz sem tja prišo z A8 felnami mel pa sem papirje od Aluteca. Isto sem naredo z letvicami, mam Kamei prišo sem pa tja z Kamei design...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov