4Sale je napisal/-a:Ja bo kar držalo - cene pri "priznanih" majstrih lahko dejansko presežejo 200 tisočakov za komplet. Osebno itak menim, da styling prav nič ne zaostaja za tuningom po finančni plati, sploh če se gremo še barvanje v kakšne hude barve, shave-anje in če vemo, da npr. krom platišča spadajo v styling in ne tuning.
Need_Power je napisal/-a:Eto. Sem se odločil in poklical malo okoli te naše priznane 'stajling' firme, da se pozanimam kake so kaj cene te plastike. Seveda ker sem zahteven in hočem imet vse papire pošlihtane, hočem imet take spojlerje, da jih bom lahko vpisal v homologacijski kartonček. In lepo zavrtim telefon, začnem spraševat. Povem da me zanimajo spojlerji za VW G4 itd. pa povem da bi rad mel sprednji spojler, pa pragove, pa zadnji spojler, pa zadaj nad šipo še enga majhnega, pa seveda vse pobarvano in zmontirano. Pol pa cena: 240 jurjev za pet kosov pobarvane plastike!!!! Mene je skoraj sezulo in obrnilo. Kaj to je tak drago al kaj? Pa ni nič po naročilo modificirano al pa kaj, ampak to kaj pač imajo.
Moram priznat da si res nisem mislil da je to tak drago, če hočeš met stvar kolko-tolko kvalitetno in seveda homologirano. Zdaj se sploh ne čudim da folk kupuje kr neke spojlerje od raznih domačih obrtnikov in se vozijo s strahom okrog.
Jaz sem pričakoval ceno nekje 100 jurjev, maksimalno 120 z barvanjem in montažo.
P.S: pol pa eni pravijo da se tuning 'non-turbo' mašin ne splača. Jaz pa bom še dodal, da je stajling avtov še bolj drag.
Tolko zaenkrat, upam da vam ni bilo tečno pri branju mojih opažanj.
Ajde
RegY je napisal/-a:jaz sem preračunal pri fazerju, da bi me spojler kit za getza prišel vse skupaj z montaži in barvanjem 302.590sit
čakam na odgovor avto fišerja, da mi pove kolk kaj stanejo original spojlerji... so mi tud všeč...
PEUGEOT_S16 je napisal/-a:Ja ne vem kaj si pričakoval, da ti bodo cel avto zrihtal za 30000 sit, danes se kvaliteta plača, a za avto ti pa ni bilo dati med 3-4 miljončke, v primerjavi z ceno avtomobila to niti ni tako velik strošek če si se že odločil imeti zrihtan avto.
LP
Need_Power je napisal/-a:PEUGEOT_S16 je napisal/-a:Ja ne vem kaj si pričakoval, da ti bodo cel avto zrihtal za 30000 sit, danes se kvaliteta plača, a za avto ti pa ni bilo dati med 3-4 miljončke, v primerjavi z ceno avtomobila to niti ni tako velik strošek če si se že odločil imeti zrihtan avto.
LP
A tebi se pa 240 jurjev zdi poceni za komplet spojlerje? Ker verjetno je postopek izdelave zelo podoben kot pri tistih domačih obrtnikih, ki delajo pač spojlerje, ki jih žal ni mogoče homologirati. Pri njih je pa cena vsaj 3x, če ne celo 5x nižja. Kvaliteta pa nekje približno na enakem nivoju (nimam sicer še nobenih lastnih izkušenj, tak da govorim bolj posplošeno).
Z mojim postom sem samo hotel pokazati mojo ogorčenost nad cenami styling dodatkov za tiste, ki želijo (želimo) to narediti na korekten način (torej z homologiranjem). Upam da se bo v prihodnosti to malo 'pocenilo' in da bo v interesu 'styling podjetij' ne samo velik zaslužek, ampak tudi to, da bi se čimveč ljudi odločilo in naredilo styling s homologacijo.
Ajde
DanyIbiza je napisal/-a:Sam s temi petimi plastikami mas ze skor cel auto postiman, pa se barvanje, montaža in homologacija je u ceni
Need_Power je napisal/-a: Upam da se bo v prihodnosti to malo 'pocenilo' in da bo v interesu 'styling podjetij' ne samo velik zaslužek, ampak tudi to, da bi se čimveč ljudi odločilo in naredilo styling s homologacijo.
Ajde
Need_Power je napisal/-a:Lani v Grosuplju sem gledal celi odbijač za cliota II, pa je bla cena 55 jurjev, tu pa daš za podaljšek skoraj 70 tisočakov.
Ajde
Regy je napisal/-a:od kdaj pa?
jaz sem dobil tak predračun:
sprednji podaljšek: 67.530-
pragovi:75.340-
zadnji podaljšek: 51.630-
strešni spojler: 44.090-
montaža (vseh pet delov): 22.000
barvanje (------||--------): 42.000
-----------------------------------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - 302.590 sit
LP!